Translate

vineri, 29 ianuarie 2016

ADIO pastile! Alimentul care vindecă ficatul şi plămânii şi reglează metabolismul

CAPACEALA
Capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele “sigileaza” mierea depusa in fiecare celula a stupului pentru a-i conserva calitatile terapeutice. La inceput, mierea are un continut de apa destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate sa elimine excesul de apa si muta mierea din celula in celula, pana cand cantitatea de apa se reduce in proportie de 18% .
In acest moment, pentru a pastra mierea in stup si calitatile ei curative, albinele sigileaza fiecare fagure cu capacele facute din straturi alternative de ceara si propolis. Ceara contribuie la o buna sigilare a fagurilor, impiedicand patrunderea aerului si a invadatorilor in stup, iar propolisul sterilizeaza mierea.
“Cand fagurele este capacit in proportie de 2/3, apicultorul stie ca trebuie sa recolteze mierea. El foloseste un cutit special cu ajutorul caruia indeparteaza capacele, iar produsul obtinut se numeste capaceala”, precizeaza apicultorul Mihai Militaru.
Totodata, celelalte substante continute de capaceala: mierea, enzimele si antibioticele naturale au rol antibiotic si conservant.
Cum se administreaza
Datorita substantelor active din compozitie, capaceala reuseste sa regleze metabolismul organismului, sa amelioreze si sa vindece multe boli. Aceasta comoara a stupului, capaceala, se consuma prin mestecare pana cand ceara se topeste in gura.
Totodata, acest remediu intervine in igiena orala (in cazul stomatitei si paradontozei), vindeca bolile respiratorii (laringita, faringita, astmul), de ficat, creste si mentine vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are si efect de lubrifiere a vaselor de sange, fiind de mare ajutor in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme ale aparatului circulator.
Tinand seama de calitatile genetice ale rasei de albine, specialistii disting doua feluri de capaceala: capaceala uscata (care contine putina miere-cand intre capaceala si miere exista si o perna de aer) si capaceala umeda (cu un continut mai mare de miere).
Bine de stiut
Cine doreste sa urmeze un tratament cu capaceala, trebuie sa verifice cu rigoare sursa de unde procura produsul apicol.
Exista apicultori care pacalesc consumatorii: ei zdrobesc fagurii de miere pe care-i comercializeaza ca fiind capaceala. Dar capaceala are calitati terapeutice superioare in comparatie cu fagurii de miere.
Din pacate, din lipsa de informatie, miraculosul medicament, realizat in farmacia stupului, este mai putin consumat de populatie.
Sursa expunere

joi, 28 ianuarie 2016

Calitățile terapeutice ale țuicii de prune i-au dat pe spate pe cercetătorii americani

Un studiu american spune că, în cantități moderate, populara țuică de prună poate proteja inima și poate trata anumite probleme ale stomacului și bilei.
Băutura cea mai populară în rândul românilor este, mai nou, medicament. Nu e minciună, studiile biochimiștilor americani confirmă încă o dată că bătrânii nu greșeau deloc atunci când alungau bolile cu leacuri în care „picurau” și tradiționala băutură. Consumată cu moderație- nu mai mult de 30 de mililitri pe zi- poate combate cu succes bolile de inimă, de stomac și problemele la bilă, care fac viața un calvar multor români, scrie Doctorul Zilei.
Care este însă secretul acestor vindecări miraculoase? Cercetătorii americani au descoperit că o enzimă prezentă în cactusul Karroll viridis enoae se găsește în cantități de opt ori mai mari în țuica de prune. „Această substanță are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transportă sângele către inimă și este prezentă în peste o sută de medicamente naturiste cu rol în prevenirea aterosclerozei și, implicit, a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de țuică de prună poate substitui însă cu succes acest tratament, la un preț mult mai mic”, spune Marius Radu, cercetător în cadrul Academiei Române.
Întărește anemicii și combate constipația
Un alt grup de cercetători, de această dată germani, a descoperit în țuică șase tipuri de substanțe care hrănesc celulele roșii ale sângelui și care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. Deși țuica are un conținut bogat în fier, acest lucru nu înseamnă că anemia se previne printr-o cură cu „suc de prună”, în lipsa unei alimentații corespunzătoare.
Un alt beneficiu pe care îl aduce țuica slabă organismului este reglarea funcțiilor hepatice, grație conținutului de vitamine A, B, C, D1 și D2, nedegradabile termic și ușor de asimilat. Băutura se recomandă în dischinzeii biliare, disfuncții ale ficatului provocate de o slabă irigare cu sânge a acestuia sau chiar constipație.
Pentru efecte maxime, țuica este indicată a aperitiv cu 10-15 minute înainte de servirea mesei de prânz (nu la micul-dejun!), pentru că favorizează absorbția nutrienților din alimente. În acest caz, nu trebuie să mai consumați alte băuturi alcoolice la masă.
Lacomi: „Românii nu apreciază corect cantitatea”
Nutriționiștii români se feresc să vorbească despre beneficiile alcoolului, pe motiv că acesta este „un punct sensbil” la români. „Țuica face parte din categoria băuturilor distilate, iar noi ne ferim să le recomandăm pe acestea. Aveam un profesor în facultate care era adeptul unei cantități mici de țuică, înainte de masă, a la long, însă nu văd ce efecte ar avea o băutură care conține apă și extarctul acela din prună. Există studii care spun că alcoolul în cantități mici scad probabilitatea de boli cardiovasculare, însă acestea sunt discutabile. În plus, percepția oamenilor asupra cantității este diferită”, este de părere nutriționistul Corina Zugravu.
„Am vazut atâtea cazuri de hepatită, ciroze, chiar nu pot să vorbesc despre alcool ca medicament”, adaugă nutriționistul Lygia Alexandrescu.
„Subțiază” sângele și activează neuronii
Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat calitățile terapeutice ale alcoolului. În cantități mici, s-a dovedit că acesta poate fluidifica sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge, are un efect pozitiv asupra neuronilor și poate stimula memoria. Mai mult, consumul moderat la persoanele de peste 60 de ani ameliorează capacitățile cognitive și reduce riscul de demență și Alzheimer.
Protecția inimii se bazează pe creșterea colesterolului bun concomitent cu scăderea nivelului colesterolului „rău” și a trigliceridelor. “O meta-analiză din 2002 a mai multor studii a arătat că, indiferent de cantitate, vinul reduce cu 32% riscul cardiovascular, iar berea, cu 22%. Recent, un alt studiu care a luat în calcul şi dozele, a arătat că şi berea, şi vinul protejează inima în aceeaşi măsură”, a declarat medicul Licia Iacoviello, de la “Naples University”, Italia.
Nu recuperați la sfârșitul săptămânii!
Autorităţile în domeniul sănătăţii au stabilit limitarea consumului de alcool la două pahare /zi (20-30g de alcool) pentru bărbaţi şi la un pahar /zi (10-15 g alcool) pentru femei, aceste cantităţi fiind considerate suficiente pentru a asigura buna dispoziţie, fără riscul efectelor nocive pe termen lung.
Ele reprezintă un aport maxim posibil în 24 de ore şi nu doza zilnică medie. Adică unei persoane care nu a consumat alcool toată săptămâna nu i se recomandă să bea mai mult de două pahare la sfârşitul acesteia dacă nu doreşte să se expună riscurilor.

Noduri pentru ac

How To Tie Fishing Knots!More LIKE ----> Amazing And Funny Videos

Posted by Amazing And Funny Videos on 10 Decembrie 2015

Miere si Ghimbir in tratamentul anticancer

Medicii sunt socaţi. Un bărbat diagnosticat cu cancer, a fost complet vindecat cu acest remediu natural formidabil.

Ante Kresich
Nu exista nici un leac pentru cancer, asta este ceea ce spun medici – si odata ce esti diagnosticat, tu ar trebui sa spui la revedere de la viata fericita si sanatoasa. Eu unul nu cred asta. Chimioterapia ar trebui sa fie singura ta prietena, o “prietena”, care va va duce la o agonie fara sfarsit.
Acesta este inca un mister sau nu, oare de ce tot mai multi oameni din intreaga lume incep sa aiba incredere in natura si in darurile ei? Medicina conventionala nu va aproba niciodata aceste remedii naturale, pentru ca natura nu poate aduce nici un profit.
Oamenii impartasesc zilnic povesti uimitoare care explica modul in care s-au vindecat de cancer. Unii cu morcovi , altii cu canepa, altii cu curcuma, si multe altele…..insa azi am citit povestea unui om care s-a vindecat de cancer cu miere, si am decis sa va impartasesc si voua povestea lui.
In urma cu 13 ani, Ante Kresich a fost diagnosticat cu unul dintre cele mai periculoase tipurile de cancer – cancer pulmonar, in acelasi timp medicii croati spunandu-I ca nu va mai avea mult timp de trait.
Dar, Kresich a tinut sa-I contrazica, vindecandu-se complet, folosind miere si unele plante vindecatoare, dovada succesului fiind prezentata in foarte multe documentare.
“Am plecat de la spital in luna aprilie, iar in vara eram deja un om complet diferit. Cand m-am dus la consultatie, doctorii mei nu puteau crede ca sunt inca in viata insa rezultatele analizelor mele pur si simplu i-a uimit” a explicat Kresich.
Dupa verificarea analizelor care erau extrem de bune fata de ultimele, medicii l-au sfatuit sa-si continue terapia. Datorita mierii si plantelor sale, cancerul pulmonar a disparut complet, iar rezultatele au aratat doar mici urme ale bolii.
Astazi, sanatos si plin de energie, Ante are un nou hobby – albinele sunt noile sale favorite. Oamenii din intreaga lume vin pentru a-i cere un sfat, iar el deschide inima pentru toata lumea care este destul de interesata si nerabdatoare sa traiasca si sa se bucure de o viata sanatoasa.
“Persoanele cu destin asemanator au venit la mine si eu le-am repetat mereu povestea mea, agonia prin care a trebuit sa trec precum si modul prin care m-am vindecat. Retetele mele ii ajuta, le ofera speranta” spune Kresich, el considerand ca, de acum inainte, se simte obligat sa ajute si alti oameni.
Mierea este considerata a avea proprietati de vindecare din cele mai vechi timpuri. In medicina populara acest produs a fost folosit de sute de ani. Datorita proprietatilor sale vindectoare, era considerata a fi hrana zeilor, si una dintre cele mai puternice cure naturale pentru multe boli si tulburari.
Mierea a fost, de asemenea, utilizata in cultele religioase, ritualurile de imbalsamare, si pentru o lunga perioada de timp a fost un privilegiu consumul ei, intrucat era destul de scumpa.
Albinele produc acest lichid de aur cu o consistenta, gust si aroma diferita in functie de florile pe care le polenizeaza. Astfel, Kresich si multe alte persoane care-l urmeaza, combina mierea cu unele condimente din pin si ghimbir, aceasta fiind reteta pe care o urmeaza, chiar daca medicina conventionala nu este de acord cu aceasta metoda.
O femeie din Bosnia i-a trimis o reteta proprie, in speranta ca va ajuta si pe altii pentru a se vindeca de cancer, reteta asemanatoare cu a lui.
Ea a fost diagnosticata cu cancer endocrin si a petrecut 20 zile la terapie intensiva. Nimeni nu a crezut ca va ramane in viata. Cu toate acestea, ea a inceput sa foloseasca o cale de atac prin combinarea ghimbirului cu mierea si in doar cateva zile ea a revenit la viata, fara chimioterapie, fara alte metode clasice, in ziua de azi fiind mai sanatoasa ca niciodata.
Iata mai jos reteta minune:
Băutură anticancerAi nevoie de 2 radacini de ghimbir (4-5 cm). Se macina fin ghimbirul si se amesteca cu o jumatate de kg miere. Nu uitati ca mierea trebuie sa fie organica, asa ca asigurati-va ca o cumparati de la cineva de incredere.
Pastrati remediul in borcan, si consumati o lingura de 3-4 ori pe zi. De asemenea, este important sa se evite orice contact cu obiecte din metal, deci incercati sa utilizati o lingura din lemn.
Ar trebui sa vedeti primele rezultate in doar 4 zile.
De asemenea, este important sa ramaneti optimisti, indiferent de ceea ce spune medicul dumneavoastra. Depresia este ceva ce nu trebuie sa te acapareze, tu trebuie sa castigi aceasta batalie cu orice pret.
Acum ai mierea de partea ta, si dupa cum puteti vedea, ea poate vindeca chiar si cele mai periculoase tipuri de cancer – chiar daca vi se va spune ca nu veti mai avea mult de trait.
Articol relatatd de portalul secretele.com. Autor: Cristian Iacov

Tehnologia culturii ridichiilor de luna

Ridichiile de luna se cultiva prin semanat direct in camp, in cultura de primavara si toamna, dar si in culturi protejate si fortate. Perioada de semanat la ridichi in cultura fortata si protejata este intre octombrie-aprilie. Pregatirea serelor, solarelor sau rasadnitelor se face din timp si consta in pregatirea constructiilor si a substratelor de semanat.Daca cultura se infiinteaza toamna solariile trebuie sa fie pregatite pentru a rezista iarna.
Pentru productii extratimpurii ridichiile de luna se pot cultiva in rasadnite calde sau in solar, semanandu-se in perioada 15 ianuarie-1 februarie.
Cultura de primavara este practicata sub forma de cultura secundara anterioara.Bune premergatoare sunt castravetii, tomatele, ardei etc.Pregatirea terenului se face conform cerintelor culturii de baza.
Semanatul se realizeaza esalonat in 3-4 etape la interval de 10-15 zile.Se seamana la o adancime de 1,5-2,0 cm in camp si la adancimea de 0,5-1,0 cm, in randuri, distanta de semanat este de 10-12 cm in solar.
Temperatura se va mentine la 15-18 grade Celsius ziua iar noaptea se va scadea la 3-4 grade Celsius.Daca temperaturile sunt prea mari poate sa apara fenomenul de ” dospire” a radacinilor, care se manifesta prin afanarea zonei central, pana la aparitia golurilor.
In perioada de iarna umiditatea solului trebuie sa fie de 60-74 % din capacitatea de camp, iar in perioadele mai calde de 80-85 %, din acest motiv spatiile de cultura se aerisesc intens.
Cerintele fata de sol :
Ridichiile se comporta cel mai bine pe solurile nisipoase, bine drenate, cu ph-ul solului cuprins intre 6.5-7.0, dar tolereaza destul de bine si alte tipuri de sol. Solurile cu un ph sub 6.5 au nevoie de suplimentarea calciului.
Cerinţele faţă de factorii de vegetaţie :
Căldură - ridichile sunt plante rezistente la temperaturi scăzute. Seminţele lor încolţesc la 20 de grade Celsius, iar plantele tinere suportă uşor temperaturi de minus 4 grade Celsius. Temperatura optimă de dezvoltare este de 15-16 grade Celsius. La temperaturi peste 30 de grade Celsius, rădăcinile sunt mici, fibroase, lipsite de suculenţă şi gust.
Lumină - fiind plante de zi lungă, în condiţii de luminozitate bună îşi scurtează perioada de vegetaţie şi dau producţii mai mari, bineînţeles dacă şi ceilalţi factori de mediu sunt favorabili.
Umiditate - faţă de regimul de umiditate şi de nutriţie ridichile, şi în special cele de lună, sunt foarte pretenţioase. În condiţii de secetă, producţiile sunt mici şi de calitate inferioară.
Fertilizare - 100 de kilograme de azotat de amoniu, 150-200 de kilograme de superfosfat şi 75-100 de kilograme de sare potasică. Dacă în anul precedent s-a aplicat bălegar, 30-40 tone/hectar, înainte de semănat se aplică numai 100-150 kilograme/hectar superfosfat.
Consumul de NPK in primele 2 saptamini este in proportie 1-2-1 dupa care se mareste doza de potasiu la 1-2-2 si in ultma saptamina 1-1-3
Sursa facebook Gradinarul Cel Viteaz

RIDICHIILE DE LUNA

– contin numai 16 calorii la 100 grame;
– sursa buna de antioxidanti si fibre dietetice;
– 100 grame ofera 25% din DZR de vitamina C
Ridichile -beneficii pentru sanatate
– Din cele mai vechi timpuri, chinezii cred ca ridichile si alte legume din grupul Brassica, cum ar fi varza, conopida si napii ajuta la obtinerea unei stari generale de sanatate bune.
– Ridichile sunt legumele radacinoase mici si sarace in calorii. Radacina proaspata ofera numai 16 calorii la 100 g, cu toate acestea, acestea sunt o sursa foarte buna de antioxidanti, electroliti, minerale, vitamine si fibre dietetice.
– Ridichile, ca si alte crucifere contin izotiocianat, un compus antioxidant numit sulforafan.
Studiile dovedesc faptul ca sulforaphane ajuta in tratarea si prevenirea cancerului de prostata, de san, de colon si cancerul ovarian in ideea ca inhiba cresterea celulelor canceroase si are efecte cito-toxice asupra celulelor canceroase.
– Radacini proaspete sunt bogate in vitamina C, asigurand aproximativ 15 mg sau 25% din DZR de vitamina C la 100 g..
Vitamina C este un puternic antioxidant solubil in apa si necesar organismului pentru sinteza de colagen. Vitamina C ajuta organismul curatand radicalii liberi si astfel prevenind cancerul si inflamatia si de asemenea ajuta la cresterea imunitatii.
– In plus, acestea contin niveluri adecvate de folati, vitamina B-6, riboflavina, tiamina si minerale precum fier, magneziu, cupru si calciu.
– Ridichile sunt de asemenea bogate in multe fitochimicale, cum ar fi Zeaxantina, luteina si beta-carotenul, care sunt flavonoizi antioxidanti buni pentru detoxifiere. Puterea lor antioxidanta totala, masurata in termeni de capacitate de absorbtie a radicalilor de oxigen ( valoare ORAC ), este de 1736 micromol TE/100 g.
Descriere
Ridichea este una dintre legumele radacinoase nutritive prezente atat in salate precum si in retete principale. Aceasta leguma radacinoasa utilizata pe scara larga apartine familiei de Brassica.
Ele sunt considerate a provenii din China continentala cu secole in urma, dar acum sunt cultivate si consumate in intreaga lume.
Denumire stintifica: sativus Raphanus .
Ridichile sunt de mai multe feluri, de diferite forme, culori sau perioada in care se cultiva, ele pot fi clasificate in linii mari in patru tipuri principale- de vara, de toamna, de iarna si de primavara in timp ce producatorii le clasifica pe forme, culori si dimensiuni, cum ar fi de culoarea neagra sau alb, cu radacini rotunde sau alungite. Aroma lor usor iute provine de la „izotiocianat ” .
Cumpararea si pastrarea
In general, ridichile sunt disponibile primavara si iarna. Uita-te pentru radacini proaspete, solide si ferme in textura. Frunzele lor trebuie sa fie de asemenea proaspete, vii, nu ofilite. Evitati radacinile care au fisuri sau taieturi pe suprafata lor. Daca sunt galbene sau moi inseamna ca stocul este vechi si nu mai au aceiasi aroma si nici textura, acestea vor fi moi, nu vor mai fi crocante ca ridichile proaspete.
Odata ajunsi acasa, partile verzi se rup si se arunca. Apoi se spala bine cu apa curata pentru a scapa de praful de pe suprafata lor. Depozitati-le intr-o punga zip sau punga de plastic in frigider si acestea vor ramane proaspete pana la o saptamana.
Preparare si servire
Ridichile sunt extraordinate fie daca le veti folosii in salate sau in mancaruri gatite.
Iata cateva sfaturi de servire:
• Ridichi consumate crude, fie ca un intreg sau ca salata alaturi de morcovi, sfecla, castravete, salata verde, etc
• Francezii consuma ridichi la micul dejun cu unt dulce si sare.
• Pot fi de asemenea pregatite la aburi ca si garnitura pentru friptura alaturi de alte legume (morcovi, cartofi, mazare, etc)
• In India de Nord si Pakistan, ridichea este rasa si amestecata cu mirodenii si condimente si apoi folosita ca umplutura pentru a pregati painea „mooli parantha.”
Profilul de siguranta
Ridichea poate contine goitrogens, compus regasit si in crucifere si legume din familia Brassica, cum ar fi conopida, broccoli, etc. Goitrogens poate provoca umflarea glandei tiroide si consumul de plante care contin aceasta substanta trebuie sa fie evitat de catre persoanele cu disfunctii tiroidiene. Cu toate acestea, ele pot fi folosite din belsug la persoanele sanatoase.
Date nutritionale
Ridichea (sativus Raphanus ), Proaspete,
Valori nutritive per 100 g
Principiu activ Valoare nutrient Procent DZR
(doza zilnica recomandata)
Energie 16 Kcal 1 %
Carbohidrati 3.40 g 3%
Proteine 0.68 g 1%
Grasime totala 0.10 g <1 br="">Colesterol 0 mg 0%
Fibre alimentare 1.6 g 4%
Vitamine
Acid folic 25 micrograme 6%
Niacina (B3) 0.254 mg 1,5%
Acid pantotenic (B5) 0 mg 0%
Piridoxina (B6) 0.071 mg 5,5%
Riboflavina (B2) 0.039 mg 3%
Tiamina (B1) 0 mg 0%
Vitamina C 14.8 mg 25%
Vitamina A 7 IU <1 br="">Vitamina E 2.7 mg 9%
Vitamina K 1.3 mcg 1%
Electroliti
Sodiu 39 mg 2.5%
Potasiu 233 mg 5%
Minerale
Calciu 25 mg 2.5%
Cupru 0.050 mg 5%
Fier 0.34 mg 4%
Magneziu 10 mg 2.5%
Mangan 0.069 mg 2.5%
Zinc 0,28 mg 2%
Fitonutrienti
Beta-caroten 7 micrograme –
Alfa-caroten 0 mcg –
Beta-cripto-xantin 4 mcg –
Luteina-zeaxantina 10 mcg –
Licopen 0 mcg –
Sursa 
ghid nutritie.ro

miercuri, 27 ianuarie 2016

Cum luptam impotriva fricii!!

"şi dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă..."
.
Un măscărici sorosist de-al lui Mircea Toma, aprig susținător al teroriștilor Hamas și al comuniștilor a lansat o petiție online și se dă extrem extrem de lovit că un luptător de marcă, fost cadru SPP, a anunțat că va întemeia niște grupări de apărare a cetățenilor de interlopi. N-am auzit până acum de nicio petiție online dedicată desființării Gărzii Secuiești sau a altor gogomănii maghiare. Gogomănii cu iz rusesc, să ne înțelegem, Jobbick este subordonat ideologic și nu numai lui Putin. 
Subiectul autoapărării românilor, abandonați de statul lumpenilor și infractorilor oligarhi nu este de azi de ieri, stârnește interes, mai ales în contextul unor vremuri din ce în ce mai amenințătoare. Am fost solicitat de mai mulți prieteni și amici, inclusiv români plecați în străinătate, unde portul de arme de foc nu este ca la noi complet interzis pentru simpli cetățeni, asta în timp ce membrii Clanurilor țigănești sunt înarmați până în dinți, să-mi dau cu părerea despre apariția lui Daniel Ghiță cu tema unor așa zise gărzi, patrule de protecție, dotate doar cu ecusoane, bocanci și uniforme, cam ca la BGS sau Bidepa – însă fără accesoriile pe care firmele de pază și le permit prin lege. 
S-a vorbit de antrenament paramilitar. Antrenamentul de orice fel, flotările, alergările și tracțiunea la bară sunt bune mai ales în contextul actual al emasculării generațiilor de pricăjiți hipsteri semianalfabeți. 
Am fost instructor de” paramilitară” PTAP, o comicărie la vremea aceea, dar care avea un punct de plecare bine gândit, la origine. Formarea și recrutarea de tineri sportivi și cu abilități lideriale - viitori comandanți, în cazul opțiunii hainei militare.
Am avut cândva de ales, în baza unei tradiții de familie și am ales artele. Nu-mi pare rău deloc, se știe că artiștii și desenatorii, cu o bună relație mână ochi ca urmare a miilor de ore de crochiuri și studii, trag foarte bine la poligon. Evident n-o să trag niciodată la nivelul unora dintre membrii de familie care au armele de foc și tirul în sânge că asta-i fișa postului.
Poligonul este una iar câmpul de luptă este cu totul și cu totul altceva. Pe câmpul de luptă, ca să poți acționa coerent ai nevoie de informații.
Daniel Ghiță este un sportiv remarcabil, l-am urmărit cu interes de-a lungul anilor, m-am bucurat că n-a intrat și el în zona interlopă, ca majoritatea celor din zona de lupte, box, K1 etc. Daniel Ghiță nu este doar un luptător în ringul de box, ci are și pregătirea specială de la SPP, unitatea militară cu cei mai buni luptători din România, cei mai bine antrenați, cei mai bine utilați și cu acces practic oriunde deoarece sunt alături de sursa de putere absolută din România, șeful statului.
Orice luptător al SPP, pe lângă calitățile sale de sportiv sau trăgător se mai bazează pe încă niște elemente cheie: eșalonul de comandă ce la rândul său se întemeiează pe direcția informativă - oamenii cu informațiile. Nu neapărat vânjoși, nu stau cu toții în șpagat, nu te rup în două cu o flegmă, ca Smărăndescu și nici nu poartă ecusoane, uniforme şi bocanci cu ținte.
Acele persoane informate au alt gen de pregătire, tot la sală - sala de lectură. Selecția acestor personaje se face de către alte structuri, ce se presupune că ar fi tot inteligente, dar care au dreptul prin lege să te verifice în fiecare secundă a vieții tale, deoarece integritatea nu este o vorbă goală. Sau nu ar trebui să fie.
O organizație civilă nu are astfel de mijloace dar chiar dacă să zicem că deţii suma de personaje informate - cum le verifici fără genul de supraveghere ce încalcă zona privată - integritatea, caracterul, disponibilitatea de a fi vânduţi/cumpărați? Spre exemplu, majoritatea foştilor mei colegi din Liga Studenților, cea mai vastă bază de selecție elitară la nivel universitar, au ajuns miliardari dar (și) penali. Cei care reprezentau nucleul de conducere la nivel național erau cu certitudine crema unei generații. Ajunseseră şefi şi reprezentanţi a zeci de mii de studenţi din toate centrele universitare prin alegeri libere, nu pe nepotisme, că la vremea aia dacă erai nepot de comunist ceva ți-o luai în gură, nu ca acum.
Liga Studenților a fost la vremea aceea singura organizație la nivel național care a impus principiul democrației interne și al competenței. Nicio altă organizație politică sau sindicală nu avea corespondent sau nu intra măcar în termeni de comparație cu studențimea. Aveam bani, sedii, autoritate, prestigiu, și bază de mase. Aceste elemente au fost folosite de unii dintre lideri pentru a se îmbogăți ei. 
Au făcut pactul cu diavolul, i-au supt-o lui Ilici sau Năsatase, sau Fratelui Păunescu după ce erau anticomuniști fervenți și acum fie așteaptă Parchetul fie deja sunt condamnați, o parte dintre ei.
Alții, puțini, își fac treaba onest și sunt, fiecare dintre ei, în vârf, pe zona de competență și muncă. Fără muncă și fără oleacă de carte nu iese nimic folositor, mai ales când ai ca miză teme de interes național.
Mușchii creierului tot la sală se întăresc, ca și bicepșii, însă la sala de lectură, la bibliotecă - biblioteci de fapt. Pe lângă biblioteci ai actualitatea, lumea la zi. Din decembrie 2014 până acum am citit în jur de vreo doișpe mii de pagini... cam așa. Am pus acum vreo doi ani la Operă, Mozzila și Chrome nişte utilitare care-mi salvează tab-urile, sesiunile, bookmark-urile, ca să nu-mi mai bat capul cu history și să monitorizez cam ce procesez. Pe fiecare dintre aceste browsere, utilizate alternativ, sunt salvate în medie vreo mie de tab-uri și pagini. O pagină de net nu este echivalentul unei pagini A 4 sau al unei pagini de carte. Un material poate avea între 60 000 de semne, dacă este un articol scris de Negrea Cristianemoticon smile sau 20 000 de semne, cam cât 5 pagini de ziar sau opt pagini de carte, dacă este scris de unu ca mine - George Damian e mai șmecher, se ține în jurul a 5000 de semne că știe că-s mai înceți mintal majoritatea cititorilor. Un articol New York Times are de regulă cam 6000 de semne, Daily Mirror mai puțin, un material din Stratfor poate avea și 20 000, o pagină din RumanianMilitary bate spre 10 000 de semne, în medie. Considerând o medie de doar patru pagini de fiecare articol citit și/sau salvat rezultă un număr de vreo 12 000 de pagini citite - doar pe net. Scriu cam 60 de pagini pe lună, citesc cam 500, pe net. În medie în fiecare seară când nu sunt cu prietenii la dezbateri și analize pe tema postulatului ”in vino veritas”, deschid și citesc cam 40-45 de pagini de net - echivalentul a vreo 150-180 de pagini de carte. Mai sunt desigur și alte cărți - de regulă revin peste cele citite deja. Din câte știu eu mai toți jurnaliștii, cei puțin aceia apropiați generației mele, citesc și muncesc cam în aceiași parametri. 
M-am întâlnit recent cu un vechi prieten, profesor și securist, era excedat de texte, suferea de saturația de informație, îmi zicea că nu mai are răbdare să citească vreo notă sau analiză până la capăt că știe deja din primele rânduri despre ce este vorba în material. Abia așteaptă să se pensioneze să stea numai pe baltă cu barca. Aiurea, evident că mințea de rupea, abia după pensionare începe adevărata activitate la securiști, aia nerestrânsă de reglementări juridice și de înțelegerile cu trecătorii șefi politici. 
Când te prinde flama, informația este devoratoare, dar e și o resursă de energie, nu mai scapi se pare niciodată. Iar consumul celor care se află în această zonă este enorm, e ca la droguri, crește doza constant, ajungi să porți ochelari, ai n-ai treabă tot vânezi subiecte, sau vin ele la tine. 
Cel mai important subiect care vine către mine de o bună bucată de vreme este cel al războiului informațional desfășurat cu precădere de agentura rusă. Acum este acutizat deoarece e vreme de război, dar până acum am avut parte de războiul axiologic, ce a ruinat complet România. Rușii au impus țiganizarea României – povestea e veche, de pe vremea lui Pușkin, distrugerea patrimoniului cultural, atacul la Eminescu de exemplu, desfigurarea efigiilor naționale, mutilarea istoriei, de către homunculi gen Roller, Zigu Ornea, Paul Cornea etc urmați de Lucian Boia, Liicheanu, Patapievici, Pleșu, Muingiu. 
Războiului axiologic, de desființare simbolică și identitară dar și la nivel imagologic cu ce i se poate opune Daniel Ghiță? 
Cu ce i se poate opune de exemplu unui post patronat de Casa Regală britanică și plătit de contribuabilul britanic, BBC-ul, ce într-o emisiune cu un miliard de telespectatori audiență, Top Gear - prezintă România drept Țara Țiganilor? Sunt planuri ce se ventilează la vedere, ale Rețelei Soros, ce preconizează ca în România ţiganii să devină din „naţiune conlocuitoare”, una înlocuitoare. 
Ce fel de brigăzi cu ecusoane și bocanci se pot împotrivi dislocării coordonatelor (vectorilor) prin care se defineşte sistemul de valori patriotice şi naţionale, ce este sistematic atacat încercându-se înlocuirea sa printr-o axiologie străină în totalitate de istoria (şi de fiinţa) neamului românesc – ca dovadă că are efect s-a ajuns la aruncatul cu pietre în opere inestimabile de patrimoniu, cum e biserica Trei Ierahi la Iași.
Războiul axiologic reprezintă totalitatea formelor de luptă atipică întreprinse pentru distrugerea valorilor economice, politice, morale, religioase, culturale şi sociale ale unei naţiuni prin devalorizarea lor – prin bagatelizare, ridiculizare, denigrare, satanizare – şi înlocuirea lor cu altele – cu non-valori –, impuse de anumite centre de putere străine.
Seamănă foarte mult cu vestitul concept de război psihopolitic, lansat şi teoretizat de măcelarul Lavrenti Beria, ucigaşul polonezilor la Katyn şi mâna dreaptă a lui Stalin, şef al Comisarului Poporului al Comisariatului pentru Afaceri Interne (NKVD), din care se trage KGB – FSB.
Românii au nevoie de apărare sunt victime ale ”Terorismului cultural” – desființarea culturii unui neam ocupat pentru ca o nouă cultură să ia ființă prin distrugerea revoluționară a societății și răsturnarea valorilor sale, conceptul lui George Lukacs, considerat al doilea teoretician marxist de frunte după Marx, Vicecomisar pentru cultură sub regimul roșu bolșevic al lui Bela Kun, în Ungaria anilor 1919. 
Marxismul cultural este foarte vioi la noi ca dovadă hipsterimea complet abrutizată și mortifiată intelectual. 
Cum va combate asta Brigada lui Daniel Ghiță? 
Cum va lupta cu aculturația ce a atins cote de vârf, românii fiind în topul analfabetismului la nivel european, depășind până și Bulgaria? 
Un om necultivat este un om al carențelor, lipsit de igiena minții, inadecvat social, fără disciplina muncii, a cultivării, lipsit de idei, gata să preia orice drăcie de-a lui Mircea Toman sau Muingiu pe nemestecate. Prin cultură, omul se valorifică, devine cultivat, germinează idei, creează, inovează își schimbă fizionomia, se îmbunătățește, capătă fundamente. Acum, așa zisul modernism, produce în loc de cultivare – deșertificare. Generații întregi sunt dezarmate spiritual. 
Destinul creator al omului în lume, de substanță cosmică este obnubilat sistematic, așa zisul curent iluminist/modernist/stângist bolșevisant a dus astăzi la forme din ce în ce mai întunecate de viețuire, a impus o aculturație catastrofală, o degenerescență grotească apropiată de bestialitate. Asta este rezultatul războiului axiologic, ce e urmat ocupării militare a României în 1989, de către brigăzile Moscovei. 
Cum vor lupta brigăzile lui Daniel Ghiță cu asta? 
Mai ales că de vreo câțiva ani treaba s-a încins mai tare ca oricînd. Mai exact din 2008, anul ce a reprezentat debutul unor acțiuni militare de anvergură al Rusiei, începând cu ocuparea unei părți a Georgiei și extinderea spre Caucaz.
Acum a venit Crimeea, apoi Donetsk și va urma Brațul Chilia, granița așa zisei Novorusii – cu bătaie spre blocarea Gurilor Dunării și obținerea controlului Insulei Serpilor – adică a accesului către enormele rezerve continentale de hidrocarburi, râvnite de toate transnaționalele, dar mai ales de transnaționala unde are Putin acțiuni, Gazprom.
.
Moscova nu stă cu mâinile în sân , stă (și) pe net
Exploatarea vulnerabilităților discursului occidantal, minat tot prin vectorii de disoluție creați de Moscova, gen Școala evreiească de la Frankfurt, icoana ”hamericanului” Tismaneanu, se desfășoară de la o vreme încoace prin acțiuni de propagandă tipice războiului informațional cum nu s-au mai văzut. Apar necontenit noi pagini de net, iar conținutul său temele sunt ventilate de la una la alta, cu mici variațiuni. 
Constanța comună este absolut niciun atac la adresa lui Putin sau a Rusiei, iar în rest majoritatea sunt pe direcție clar anticreștină, cu accente filomusulmane, - unele, la vedere, la mișto, promovează teme religioase, pentru a acumula prestigiu și uşeri, ca apoi să convertească credibilitatea în propagandă musulmană, sau rusească, cazul activegaynews.ro. 
În rest liber la orice subiect, nu există niciun tabu, sunt terfelite orice fel de valori. Toate aceste pagini de net au angajați care muncesc zi de zi să ridice hârdaie cu zoaie informaționale, sunt bani mulți la mijloc, niciuna dintre aceste pagini nu precizează clar componența redacțională, firma sau organizația ce-și asumă răspunderea, inclusiv juridică, a celor publicate. Cineva răscolește și ventilează rahat media cu scopul clar al intoxicării, al împuțirii mediul informațional românesc. Francis Bacon spunea pe când nici nu se visa internetul - “cunoaşterea înseamnă putere”, însă dezinformarea și intoxicarea - cuvinte inventate de altfel de ruși, înseamnă dezbârnarea creierilor. 
Intoxicarea și dezinformarea, ca arme de război, prind mai ușor la persoanele rudimentar educate, fără referențial clar de lecturi și valori, fără biblioteci citite, fără ani și ani de școală, fără mii de referate, lucrări și articole scrise. 
Discernământul opiniilor nu se formează cu ușurință, peste noapte, pocnind din degete, evaluarea și selecția informațiilor reprezintă o disciplină în sine. Informația este factor amplificator de putere sau factor compensator de putere, dacă ajungi să o valorizezi. 
Pentru asta ai nevoie de un agregat, valorizarea presupune diseminare. Orice confruntare este influenţată de starea moralului luptătorilor - iar moralul reprezintă o țintă prioritară a agresiunii informaționale. 
Miza atacatorilor este una simplă - nimicirea atașamentului față de un set de valori, influențarea ostilă ce mizează pe anihilarea voinței de luptă - cu finalul previzibil, toată lumea nu vrea decât să se care, să ia calea celorlalți cinci milioane de români care s-au ușchit din țară. 
Adică e bine când vine un băiat ca Daniel Ghiță, care ridică bine piciorul, este robust, are alonjă și mușchi, dar mușchii la minte cine-i formează, cine este antrenorul pentru acumularea educației, reperelor, capacităților intelectuale? 
Adică cum aperi tu identitatea românească să zicem, dacă n-ai cunoștințe minimale de etnografie, istorie, dacă n-ai parcurs o bibliografie elementară? Cum aperi tu românii de agresiunea informațională continuă și constantă? De unde știi tu cui să dai picioare în gură la o adică? Cine îți zice? 
Nu mă îndoiesc că băieții lui Ghiță vor ști ce să facă dacă se vor întâlni cu cei de la Jobbik și de la Garda maghiară, că aia au uniforme ca și ei, dar când se vor întâlni cu Dughin șeful șefului Gărzii maghiare, vor ști ei să-i ardă un picior în cur măcar? 
Sau dacă vor avea ocazia să dea nas în nas, la vreun congres, cu gașca lui Le Pen vor ști ei să le rupă picioarele franțujilor, că-s fărtați cu rusoii care ne-au chinuit și torturat și jefuit și ucis atât amar de ani, vreo două secole practic?
Sub instructajul și la ordinul Moscovei UDMR a reactivat o amenințare reziduală, definiție ce acoperă acele amenințări și riscuri de securitate care au ca sursa procese inițiate sau derulate în plan regional din trecut, în cazul de față încă din perioada primului război mondial. 
Cum va face brigada lui Daniel Ghiță recursul la datele istorice – dacă nu le cunosc?
Lipsa de conținut axiologic este o carență majoră, nu se vindecă cu uniforme noi cu ecusoane, ci cu multă, multă carte și muncă de acumulare informațională. Vectorul maghiar de subminare a statului român, de negare a drepturilor acestuia asupra propriului teritoriu a devenit de la un an la altul din ce în ce mai consolidat, pe măsura scăderii capacității de reacție a instituțiilor și a clasei politice românești, coruptă și străină de România în cea mai mare parte. Moscova are de-a face cu asta în mod direct. 
Ce va face Daniel Ghiță cu brigada sa, va ataca Ambasada Moscovei, va învăța limba rusă și maghiara ca să-i poată înjura pe ruși și unguri pe limba lor? 
Avem de-a face cu un model de agresiune informațională elaborat, sistematic, cu o logistică vastă, ce nu se bazează pe ecusoane.
Agresiunea este multiformă, la nivelul percepțiilor, reprezentărilor, seturilor de valori. Un studiu militar american realizat în anii ’90, a revăzut căteva zeci de lupte, cele mai importante care au avut loc în cel de-al doilea război mondial şi în conflictele arabo-israeliene. 
S-au confruntat toate datele şi s-a încercat determinarea corelației dintre pierderi, cu realizarea înfrângerii. Analiza pierderilor totale, a ratei pierderilor aliaților, și a pierderilor relative pentru inamic a dus la concluzia că înfrângerea nu avea de-a face cu pierderile ci cu percepția înfrângerii, generată de o serie de cauze ce au afectat moralul de luptă. „Învinsul “a părăsit câmpul de luptă cu pierderi mai mici de 10%. Pierderile relative nu au fost cu mult mai mari. Pierderile şi problemele legate de aprovizionare au determinat mai puţin de 30% din învinşi să accepte înfrângerea. Aproximativ 10% au renunţat datorită ordinelor şi altor cauze externe. 
Cea mai importantă informație adusă de studiu este că mai mult de 60% din învinşi și-au recunoscut înfrângerea bazându-se pe impresia, deci impresia, că inamicul a depăşit prin manevră. Prin bombardamentul dezinformării și intoxicării se mizează manipularea emotiilor și a voinței, inducerea fricii și spaimei, modelarea percepțiilor asfel încât inamicul să cedeze singur, fără luptă.
Detecţia informației false, ce a plecat de la distorsionarea unei imagini sau a unui eveniment presupune capacitatea de calcul a coeficientului de corelaţie între imaginea modificată și un alt set de imagini sau a evenimentului prezentat distorsionat în comparație cu alte evenimente similare. Asta presupune să ai tu deja o baza de date. Plus ochiul format. Adică educație plus mefiență față de orice fel de sursă de-a inamicului.
Așadar percepția și moralul susțin spiritul ofensiv, iar voinţa de a învinge - forța moral volitivă, cum se zicea la școală - este calitatea care face oamenii să continue să lupte în cele mai dificile condiţii, să dovedească curaj remarcabil în momente de oboseală şi pericol. Forța morală este forța vie, întemeiată pe spiritul de corp, pe încredere, disciplină, deprindere profesională, condiţie fizică, respect de sine şi mai ales pe o gândire şi atitudine combativă. 
Acest tip de etitudine este ținta predilectă a tuturor știrilor din organe ca activegaynews.ro, din adevărul, cotidianul, evz, etc...
Toată, absolut toată presa din România reflectă agenția Sputnik, a kaghebiștilor Rusiei, preluând pe nemestecate toate tâmpeniile debitate de rusoi, despre giga coaiele lui Putin, super armele rusești, mega tancurile indiene ale rușilor (pe bune sunt făcute cu țiganii indieni și se opresc brusc chiar și la paradă, în Piața Roșie). Mai ales este reflectată ideea complet ridicolă a superiorității spirituale a dracilor de kaghebiști ai lui Putin, izvor de moarte și distrugere a popoarelor creștine de aproape un secol.
Marea miză a agresorilor este captarea sufletelor, demobilizarea, inducerea defetismului, a fricii. Orice fel de formă de organizare ce-și propune educația prin luptă și combaterea fricii este cât se poate de bună
Sursa Roncea George

marți, 26 ianuarie 2016

Chimenul negru leacul pentru orice in afara de moarte! De la diabet si epilepsie pana la stafilococul auriu!

chimen negru
Multe dintre beneficiile de sanatate atribuite chimenului negru au fost pe deplin confirmate in literatura biomedicala. De fapt, din 1964 si pana acum, exista 458 de studii publicate si revizuite care fac referinta la aceasta planta.

Rezumăm cercetările verificate și publicate în legătură cu 10 din beneficiile remarcabile ale seminței:

– Diabetul de tip 2: 2 grame de sămânță de chimen negru pe zi au rezultat în reducerea glucozei pe nemâncate, au scăzut rezistența la insulină, amplifică funcționarea celulelor beta, reduc hemoglobina glicosilată (HbA1c) în subiecți umani.
– Infecție cu Helicobacter Pylori: Semințele acestea posedă activitate utilă clinic anti-Helicobacter Pylori, comparabilă cu terapie de triplă eliminare.
– Epilepsie: Semințete sunt cunoscute în mod tradițional ca având proprietăți anticonvulsive. Un studiu din 2007 cu copii epileptici, ale căror condiții nu se ameliorau cu tratamente medicamentoase convenționale, au constatat că un extract apos a redus semificativ activitatea epileptică.
– Presiune sanguină ridicată – folosirea zilnică a 100-200mg de extract de chimen negru, de 2 ori pe zi, timp de 2 luni, s-a constatat că are efect în scăderea presiunii arteriale în pacienți cu hipertensiune medie.
– Astm: Timochinonă, unul din constituenții activi principali din Nigella sativa, este superior medicamentului fluticazonă într-un model animal de astm. Un alt studiu, de data asta pe oameni, a descoperit că extracte apoase fierte de chimen au efecte relativ potente antiastmatice, pe căile astmatice.
– Tonsilofaringita acută: caracterizată prin inflamație faringială sau a amigalelor (gât inflamat), predominant virală în origine, capsule de chimen negru (combinate cu Phyllanthus niuri) s-au descoperit a calma semnificativ durerile de gât și reduce nevoia de calmante, în cazul subiecților umani.
– Afecțiuni cauzate de arme biologice – În urma unui studiu pe oameni, aleator, în care s-a ținut cont și de efectul placebo, s-a concluzionat că extractul apos prin fierbere al semințelor reduce simptomele respiratorii, respirația grea și valorile din testele funcționale pulmonare, și de asemenea a redus necesitatea tratamentului medicamentos.
– Cancerul de colon – Studiile pe celule au arătat că extractul de chimen negru s-a dovedit a fi superior agentului chimic 5-fluoracil în inhibarea dezvoltării cancerului de colon, dar este mult mai sigur (în ceea ce privește efectele secundare). Studiile pe animale au arătat că uleiul de chimion negru are efecte inhibatoare semnificative în cazul cancerului de colon în șobolani, fără efecte adverse observabile.
– MRSA – Chimenul negru are activitate anti-bacteriană împotriva stafilocului de tip Staphylococcus aureus rezistent la meticilină, separat, în cadru clinic.
-Dependență de droguri – Un studiu pe 35 dependenți de droguri a arătat că chimenul negru e un tratament bun pe termen lung.
In ultima vreme, cercetările medicale în ceea ce privește aceste semințe au continuat să înflorească, cu încă 78 de studii.
Iată încă 16 posibile beneficii suplimentare care se pot adăuga la lista în continuă creștere:
Previne probleme cauzate de radiații: uleiul de Nigella sativa (NSO) și ingredientul activ timochinonă, protejează țesutul cerebral de stresul nitrozativ indus de radiații.
Protejează împotriva problemelor cauzate de atacurile de cord: Un extract de timochinonă din nigella sativa are un efect protector în cazul problemelor asociate unui atac de cord experimental.
Previne dependența de morfină și toxicitatea acesteia: Un extract alcoolic din nigella sativa reduce fenomenul asociat cu morfina de preferință condiționată a locației, un indicator de intoxicație cu morfină, dependența și toleranța.
Previne problemele renale asociate cu diabetul: Un extract de timochinonă din nigella sativa are efecte protectoare în cazul nefropatiei diabetice experimentale.
Previne adeziunile post-chirurgicale: Acoperind suprafețele peritoniale cu ulei de chimen negru după traumă peritonială, se scade adeziunea peritoneală într-un model experimental.
Previne neurotoxicitatea asociată cu Alzeheimer: Un extract de timochinonă din nigella sativa previne neurotoxicitatea și adaptoza indusă de Aβ1-40 în modelul celular.
Inhibă proliferarea cancerului de sân: un extract de timochinonă din nigella sativa inhibă creșterea tumorilor și induce moarte celulară programată (adaptoză) într-un model tip xenotransplant, în șoarece, de cancer la sân.
Arată proprietăți anti-psoriasis: Extractul alcoolic de semințe de nigella sativa are activitate anti-psoriatică, în concordanță cu utilizarea sa ca remediu în medicina tradițională.
Previne patologiile creierului asociate cu boala Parkinson: Un extract de timochinonă din nigella sativa protejează neuronii de toxicitatea sinaptică indusă de αSN, o patologie observată în creierele pacienților cu boala Parkinson și demență cu corpuri Lewy.
Ucide celule canceroase agresive Gliobastoma: Un extract de timochinonă din nigella lativa ucide celule canceroase glioblastoma.
Ucide celule de leucemie: timochinona induce adaptoza mediată de mitocondrii în leucemia limfoblastică acută in vitro.
Inhibă dezvoltarea cancerului de ficat: Un extract de timochinonă din nigella sativa previne cancerul indus chimic într-un model de șoarece.
Previne patologiile diabetice: Un extract apos și alcoolic din nigella sativa în doză mică are un efect de scăderea a glicemiei și un efect de ameliorare în ceea ce privește „insulițele” pancreatice, având valoarea ca agent terapeutic în gestionarea diabetului.
Inhibă dezvoltarea cancerului cervical: Un extract de timochinonă din nigella sativa are proprietăți anti-proliferative, apoptotice și anti-invazive în contextul cancerului cervical.
Previne probleme cerebrale induse de plumb: Un extract de timochinonă din nigella sativa ameliorează problemele cerebrale cauzate de plumb în șobolani Sprague Dawley.
Ucide celule canceroase bucale: Un extract de timochinonă din nigella sativa induce adaptoză (moarte programată a celulelor) în celule canceroase bucale.

Știm că semințele de susan sunt mai bune decât Tylenol în reducerea durerilor articulare și reducerea factorilor de risc cardiovasculari într-o manieră care face de rușine medicamentele, și de asemenea știm că semințele de in micșorează tumorile de sâni și prostată, dar beneficiile semințelor de chimen negru sunt încă în mare prea puțin utilizate și raportate.


În mod interesat, în ciuda acestora, parcă pentru a confirma potențialul imens al acestor semințe ca agent de vindecare, Nestlé, gigantul alimentar internațional, a patentat folosirea nigellei sativa pentru a „preveni alergii alimentare” în 2010 (publicația internațională de patentare a firmei Nestlé, cu numarul WO2010133574).
Această tentativă evidentă de a-și însuși ceva ce se cunoaște și utilizează tradițional susținea că sămânța sau extractul ar trebui să fie proprietate intelectuală a firmei Nestlé când e folosită ca ingredient alimentar sau medicamente. Conform unei publicații informative Third World Network din iulie, 2012:
„Afirmațiile gigantului elvețian par invalide, utilizările tradiționale ale Nigellei sativa anticipau în mod clar cererea de patentare a firmei Nestlé, iar expertiza țărilor în curs de dezvoltare  a validat deja aceste utilizări tradiționale și a descris, în termeni științifici contemporani, proprietățile medicinale ale semințelor de chimen negru pe care Nestlé încearcă să le revendice ca fiind descoperiri proprii.”
„Nestlé revendică dreptul asupra oricărui compus stimulator de receptor de opioizi pentru a trata și preveni alergiile, mai exact timochinona, și mai specific, administrarea de timochinonă în forma materiei vegetale de Nigella sativa (semințe). Tipul de alergie pe care se pune cea mai mare atenție este discomfortul stomacal și diareea.”
Vestea bună e că nicio astfel de patentare n-a primit încă aprobare și, deocamdata, acest aliment este disponibil gratuit. Pentru informații noi în scopul cercetării, pur și simplu vizitați Pubmed.gov, și înregistrați-vă pentru o înștiințare automată prin email pentru cuvintele cheie „nigella sativa.”, și veți fi printre primii care vor afla despre cercetările noi făcute pe această sămânță, în rețeaua cercetărilor biomedicale.
Sursa m.caplimpede.ro

PRECAUTII

Consumul de preparate de chimen negru, în scopuri terapeutice, trebuie să se facă sub îndrumarea și supravegherea unui medic specialist.
În scopuri condimentare nu este recomandat consumul de chimen negru, femeilor însărcinate - principiile active din semințe provoacă contracții uterine - femeilor care alăptează, nu se administrează copiilorexcesul și dozele în exces, se pot dovedi toxice, se recomandă utilizarea în cantitate mică.

Sursa biaplant

Stramosii

Stramosii