Translate

joi, 7 ianuarie 2016

Criza petrolului - Minciuna secolului

Cu toții cunoaștem efectele nefaste ale utilizării carburanților fosili în industria modernă. S-au creat drame la nivel mondial în privinţa repercursiuni mediului asupra sănătății umane. O alta consecință este aceia ca 50% dintre conflictele actuale sunt "războaie energetice", o luptă fără scrupule pentru acapararea controlului exploatării, transportului și vânzării acestor resurse energetice.
Dupa vizionarea acestui material, invit ecologiştii să-şi regleze tirul asupra cui se cuvine, iar politicienii, brokerii dreptului de poluare şi savanţii corupţi să plece la prăşit cu ziua. Celor care nu inteleg ţeapa mondialistă, le urez " Bine aţi intrat în Europa!"

Rusia catre Occident : *Ce ma bucur ca-i luat teapa*
Despre atom s-a crezut ca este indivizibil .. după aceea lucrurile s-au schimbat. Doar ca atunci nu erau ziare si televiziuni care sa zăpăcească atat de insistent lumea cu idei fixe si reflexe condiţionate de a nu pune sub semnul întrebării “zicerile” unora si altora.

Hai sa mai vedem cum e cu petrolul si originea lui.
Un studiu prezentat in Science Magazine pe 1 februarie 2008 prezintă noi probe care susţin teoria abiotica a petrolului. (..) Proskurowski a găsit hidrocarburi ce conţin izotopul 13 al carbonului ce pare format mai degrabă in mantaua pământului decât din materia biologica de pe fundul oceanului. Izotopul 13 este tipul de carbon asociat de oamenii de ştiinţă cu originea abiotica, in comparaţie cu izotopul 12 pe care oamenii de ştiinţă îl asociază, de obicei, cu originea biologica. Descoperirea hidrocarburilor abiotice din zona marina Lost City este a doua descoperire din ultimii ani care aduce argumente pentru originea abiotica a petrolului.

Asa cum a prezentat WorldNetDaily in 2005, o sonda a NASA trimisa pe Titan ( gigantica luna a lui Saturn) a descoperit metan cu izotop carbon-13 pe care agentia l-a declarat ca fiind de origine abiotica. WorldNetDaily (http://www.worldnetdaily.com/news/ar…TICLE_ID=47627 ) spune ca dezvoltarea forajului de mare adâncime pentru extragerea gazului natural pune serioase probleme celor legaţi de teoria combustibililor fosili. Compania GHK din Oklahoma a găsit gaze naturale in doua foraje săpate la o adâncime de aproximativ 5.7 mile, mult prea adânc pentru ca rămăşiţele dinozaurilor sa fie prezente.

Povestea-i lunga si interesanta.
In 1950, URSS avea de făcut fata izolării fata de est. Devenise clar ca SUA si UK nu-i vor permite sa exploateze petrol din zonele cunoscute ( Africa, Orientul mijlociu, Malaezia etc etc), guvernul britanic ii forţase in 1947 sa părăsească cele doua provincii nordice ale Iranului, cucerite ( de ruşi) cu un an înainte. Asa ca aveau o prioritate: sa găsească petrol In URSS. Au adunat oameni de ştiinţă si tema lor a fost sa determine originea petrolului, sa găsească zăcăminte noi pe teritoriul URSS si sa găsească modalităţi de exploatare.

In 1951 Nikolai A. Kudryavtsev enunţa prima data teoria abiotica, apoi alti oameni de ştiinţă au aderat la teorie, aducând noi elemente, probe etc.. In 1956, Prof. Vladimir Porfiriyev a anunţat concluzia: petrolul crud si gazele naturale de sonda nu au o legătură intrinsecă cu materia organica de la suprafaţa pământului. Ele sunt materii primordiale care erup din adâncul pământului”.

Daca teoria era corecta, atunci rezervele de petrol ar fi fost limitate numai de cantitatea de hidrocarburi prezenta la formarea pământului. Deci disponibilitatea petrolului ar fi depins doar de capacităţile tehnologice de foraj la mare adâncime. Si ruşii au mai realizat ceva: daca teoria lor este corecta, vechile zăcăminte ar putea fi reutilizate odată ce petrolul abiotic va reumple cavităţile golite.

Modul ştiinţific de abordare al ruşilor, radical diferit de cel al vesticilor, a permis URSS sa descopere rezerve imense de petrol si gaze in zone considerate anterior ca fiind necorespunzătoare, conform teoriilor geologilor din vest. Noua teorie abiotica a fost folosita din plin la începutul anilor 1990, pentru găsirea si exploatarea petrolului si gazelor dintr-o zona despre care se credea, de mai mult de 40 de ani, ca este geologic sterila. Zona este cea a bazinului Dnieper-Donets, intre Rusia si Ucraina.
Urmând teoria lor abiotica , geofizicienii si chimiştii ruşi si ucrainieni au început analize detaliate ale istoriei tectonice si structurii geologice ale straturilor cristaline din bazinul Dnieper-Donets. Apoi au urmat investigaţiile geofizice si geochimice.

Un total de 61 de foraje au fost săpate si 37 au devenit productive comercial. Si asta este o performanta extrem de impresionanta, o rata de succes de aproximativ 60%. Dimensiunea zăcământului descoperit era comparabil cu cel din nordul Alaska.

In SUA, o rata de succes de 10% era considerata o performanta la acea vreme!!! Deci 9 din zece foraje erau doar „dry holes”.

Prin anii 60, in timp ce companiile petroliere Americane erau ocupate cu controlul asupra unor zone din  Arabia Saudita, Kuwait, Iran si alte zone cu petrol ieftin, sovieticii erau preocupaţi de testarea teoriei lor alternative. Au început sa sape foraje in regiuni presupuse sterile din Siberia. Acolo au dezvoltat 11 bazine majore plus unul gigant, totul bazat pe teoria lor abiotica.

In anii 80 s-au dus in Vietnam si s-au oferit sa finanţeze costurile de forare si sa arate ca noua lor teorie funcţionează. Compania ruseasca Petrosov a forat in zona exterioara a bazinului Vietnam’s White Tiger, prin roca de bazalt si au făcut posibila extragerea a 6000 de barili pe zi pentru slaba economie vietnameza.

In URSS, geologi instruit in teoria abiotica şi-au perfecţionat tehnologia si, pe la mijlocul anilor 80, URSS a răsărit ca cel mai mare producător de petrol din lumea. Putini din vest au înţeles ce se întâmplă sau s-au deranjat sa întrebe.

Încet, încet, a început sa intre in capul strategilor din Pentagon si din jurul Pentagonului ( cam după războiul din Irak, 2003) ca geofizicienii, geologii ruşi s-ar putea sa deţină ceva de o importanta strategica deosebita.
Ruşii si ucrainienii au elaborat volume imense de studii, majoritatea in rusa. Jurnalele ştiinţifice din vest nu au nici un interes sa publice o astfel de teorie revoluţionară. Cariere si profesii academice ajung in pericol daca publicarea ar avea loc.

Arestarea, in 2003, a rusului Mikhail Khodorkovsky, de la Yukos Oil, a avut loc chiar înainte de vânzarea către Exxon a unei parti dominante din acţiunile Yukos ( după o întâlnire particulara cu Dick Cheney). Daca Exxon punea mana pe acele acţiuni, ar fi avut control asupra celei mai mari resurse umane de geologi si ingineri instruiţi in tehnologiile de foraj de mare adâncime conform teoriei abiotice.

Începând cu 2003, oamenii de ştiinţă ruşi nu au mai împărtăşit din cunoştinţele lor despre teoria abiotica si tehnologia aferenta.

Si atunci ce-i cu tot acest război riscant din Irak si controlul asupra Irakului? De un secol SUA si aliaţii sai din Europa de Vest controlează petrolul lumii via controlul exercitat asupra unor zone ca Arabia Saudita, Kuweit sau Nigeria. Azi, când multe zone de exploatare gigantice sunt in declin, companiile vad rezervele din terenurile petroliere controlate de Iran si Irak ca fiind singurele zone cu petrol ieftin. Având in vedere cererea imensa de petrol din China si India, devine imperativ geopolitic ca SUA sa controleze direct, militar si cat mai repede rezervele din Orientul Mijlociu. Vice Preşedintele Dick Cheney a ajuns pe postul sau venind dintr-un job la Halliburton Corp, cea mai mare companie din lume pentru servicii geologice.
In mod ironic, singura ameninţare pentru controlul dorit de SUA zace in interiorul Rusiei iar cu giganţii energetici ruşi controlaţi acum de stat .. hmm ..

Conform declaraţiilor lui Kenney, geofizicienii ruşi au folosit teoriile strălucitului om de ştiinţă german Alfred Wegener cu vreo 30 de ani înainte ca geologii vestici să-l descopere pe Wegener in anii 60.

Pana in anii 60, oameni de ştiinţă americani, precum Dr Frank Press, consilierul ştiinţific al Casei Albe, se refereau la Wegener ca fiind un lunatic. Pe la sfârşitul anilor 60, au trebuit să-şi înghită cuvintele pe măsură ce Wegener a oferit singura interpretare care le-a permis sa descopere vastele resurse de petrol din Marea Nordului.

Poate ca in cateva decenii, geologii vestici isi vor regândi mitologia originii fosile a petrolului si vor realiza ca ruşii ştiau adevărul inca din anii 50.
Intre timp :
-Moscova deţine un extraordinar „as energetic” in mâneca
-Occidentul isi vinde patrimoniul cultural tarilor din golf pentru o galeata de petrol
-Romania isi otraveste panza freatica cu prospectiile gazelor de sist



Obținerea petrolului din CO2 cu ajutorul fitoplanctonului
Pe 31 ianuarie 2011, pe principalul post de televiziune francez apare la ora de vârf următoarea ştire:
"Obţinerea petrolului din microalge", căruia m-am străduit să-i încropesc o subtitrare:

Corporațiile internaționale nu pot să se gândească la interesul unei ţări sau regiuni anume, pentru că sistemul acționariatului le obligă la profit maxim și rapid. Politicienii locali sunt mai întâi afaceriști, cu rare excepții, și cum suntem în demo(n)craţie, cine dă mai mult are dreptul să calce cu buldozerul tot ce îi stă în cale. Soluția ar fi promovarea altor forme de obținere a energiei, care să dezamorseze bomba ecologică pe care suntem așezați astăzi. Cei interesați de domeniul energiilor ecologice au la cunoștință că de un secol încoace au apărut diferite alte metode de producere ieftină a unor energii nepoluante, dar toate au fost condamnate la prăfuire pe viaţă într-un sertar. În plus, unii dintre inventatorii acestor metode se mai aruncă de la fereastra domiciliului personal în timp ce nu sunt acasă.

Acest articol va prezenta una dintre aceste invenții de actualitate care are avantajul de a fi pusă deja pe linia tehnologică, și care obține un petrol nepoluant și biologic. Pentru eventuali responsabili energetici şi temerari, aveţi mai jos datele de contact ale firmei BFS din Paris:
BFS France
24 rue Eugène Flachat / 75017 Paris
Tél. : 01.45.87.18.23
Fax : 09.71.70.33.69
E-mail : info@bfs-france.com
bfs-france.com
Bio Fuel Systems (BFS)
După cinci ani de cercetări în cooperare cu Universitatea din Alicante si Valencia, Bio Fuel Systems (BFS) a pus la punct primul procedeu de "conversiune energetică accelerată" care permite transformarea emisiilor de CO2 în petrol de calitate. Acest sistem conjugă efectele fotosintezei, energiei luminoase și proprietăților organice ale fitoplanctonului (puternic catalizator), pentru a obține un carburant comparabil petrolului fosil (dar fără metale grele), cu aceleași posibilități de produse derivate (plastic, polimeri, îngrășăminte agricultura) conform normele IFT.

Cultura intensivă a fitoplanctonului se face în fotobioreactoare verticale, pe baza unor specii selecționate pentru procentajul lor ridicat în lipide. Pentru a produce 1 baril de petrol, BSF absoarbe 2.168 kg de CO2 si neutralizează definitiv 937 Kg de CO2 după combustie. Astfel, ținând cont de energia consumata în ansamblul ciclului de producție, la o distanta parcursa egala (100 km), și la putere egala (135 cai putere), o mașina care rulează cu BFS este singura care are un bilanț carbon negativ (-48 kg de CO2). Se detașează cu mult de o mașină cu petrol fosil (+19 kg) și chiar de o mașină electrica (+0,3 kg de CO2).

De la începutul până la finalul procesului de conversie, BFS marchează un avans imens în capacitățile de depoluare, de randament și de bilanț carbon, depășind cu mult limitele ecologice și economice ale biocarburanților din prima și a doua generație pe baza de materii agricole.

Capacitatea BSF de a produce fără întrerupere petrol la costuri minime, calitatea acestuia, oferă un veritabil răspuns la rarefierea hidrocarburilor, precum și o soluție durabila la dependenta fata de importurile de petrol și gaz.

Ca o dovada ca principiul de producție este similar celui din ecosistemul naturii (natura nu produce reziduuri toxice), se obțin unele produse derivate de o mare valoare comerciala, precum acizi grași esențiali de tip Omega 3, Omega 6, etc, ceea ce întărește rentabilitatea unei uzine BFS care funcționează 24/24 h mai mult de 8.000 h/an!
Fondatorul acestui proiect, Bernard Stroiazzo-Mougin, este inginer în termodinamică. Inginerul Mougin a debutat la Thomson - CSF, după care va continua în cadrul unei întreprinderi de inginerie aviatica. Printre proiectele sale de cercetare bazate pe studiul fenomenelor electromagnetice terestre, inginerul Mougin are la activ brevete privind "fenomenele de ionizare în mediu acvatic" și "control de campuri magnetice artificiale".

Cofondator la acest proiect este cercetătorul Cristian Gomis Catalá, Doctor in Biologie la Universitatea din Valencia, Profesor asociat în Biotehnologie al Universității din Alicante, cercetător senior al Institutului Ecologic din Alicante. Mai mult de 20 de brevete protejează procedeul BFS privitor la selecția speciilor de microalge cu super-potențial în stimularea procesului de creștere si demultiplicare energetica.
Fitoplanctonii si cynobacteriile

Fitoplanctonii si cynobacteriile sunt organisme unicelulare microscopice, strămoșii tuturor celorlalte forme de viață. Aceste organisme autotrofe utilizează pentru creșterea lor un proces fotosintetic asemănător cu cel al plantelor. Sunt veritabile uzine biochimice în miniatura, responsabile de 50% din fixarea planetara a CO2; randamentul lor este mult superior plantelor terestre, diviziunea făcându-se prin mitoza sub 24 de ore, doar cu aport de lumină, apă şi CO2.

Dacă în apa de mare concentrația acestor microorganisme este de ordinul a 100-300 celule / mm, în mediul de cultura BFS atinge în bio-reactoarele sale o concentraţie de 300 milioane pana la 1 miliard de celule pe milimetrul cub. Aceasta tehnologie proprie permite BSF sa obțină o biomasa cu un înalt dozaj energetic, care prin extracție va deveni un petrol artificial de o calitate excepţională.
Capturarea  CO2 (CO2 = Energie)

CO2 este principalul element in ciclul carbonului. El intervine in schimburile intre fiinţele vii, atmosfera si elementele fotosintetice. Tehnologia BSF permite capturarea CO2 rejectat de industrie, pe care îl reciclează in obţinerea carburantului in 4 etape:
- Carbonul gazos capturat este transformat in carbon organic (1 Kg de biomasa dispune de 52% carbon)
- Se obține un carbon mineral cu 65% carbon organic
- Se obține o hidrocarbura cu 85% carbon
- Se obține petrol compatibil 100% cu un motor de combustie.

Se elimina 938 kg  C din CO2-ul produs de emisiile antropice pe baril produs si convertește 2168 kg CO2 pe baril. Petrolul obținut in 48 de ore are o putere calorică de de 9.700 kcal/kg. Rafinarea este rentabila (nu conține sulf și alte produse toxice) și poate fi utilizat în motoare fără nici o transformare.

Stocul de biomasa obținut în cursul conversiunii CO2 în petrol oferă un potențial de extracție a doua subproduse exclusive, neobținute din petrolul fosil: cărbunele activ (folosit la aparatele de filtrare) și 3% de acizi omega 3.

Tablou comparativ al emisiilor și absorbțiilor de CO2 la 135 Km/h, CV (100 KW) pe un parcurs de 100 Km cu diferiți combustibili. Toate aceste calcule, necesare au fost realizate pe baza de date științifice publicate de organisme publice și universități. In cazul carburantului fosil, emisiile de CO2 au fost calculate cu luarea în calcul a extracției, transportului, rafinajului. In cazul Biodizelului, s-a ținut cont de cantitatea de CO2 emis în timpul plantației, recoltei, fabricării și combustiei în motor. In ce privește vehiculelor electrice care nu degaja CO2 prin combustie, s-a calculat cel consumat în procesul de construcție și exploatare a mașinilor din linia tehnologica.

Într-un ciclu complect, de la absorbția CO2 la combustia petrolului BFS in motor, bilanțul carbon este negativ.
Analiza CO2 degajat s-a făcut pe un motor, de 135 cp pe o distanta de 100 km, obținându-se:

  1) + 19 kg de CO2 degajat de un carburant petrolier de origine fosila.
  2) + 24 kg pentru cel mai virtuos bio-diesel produs pe baza de soia
In comparaţie cu energiile "eco" avem:
  1) +0,5 pentru Eolian
  2) +4 kg pentru fotovoltaic
  3) -48 kg pentru BFS, datorita faptului ca cantitatea eliminata de un motor este inferioara celei captate pentru fabricarea petrolului BFS.

  
     
 - Un petrol fără sulf (astmaticii!)
 - Un petrol fără metale grele (doctorii!)
 - Un petrol Biodegradabil (agricultorii!)
 - Un petrol cu un bilanț negativ de -48 kg CO2 (Taxa Carbon!)
 - O suprafață de producție redusa (cadastru!)
 - Posibilitatea de implantare alături de complexe industriale mari poluatori cu CO2 (poluatorii !)
 - Consum redus de apa: 0,1 L pentru 1 kg de petrol (1000 L pentru 1 L biodiesel pe baza de rapița sau floarea soarelui) (hidrologii!)
 - Producție de biomasa fără perturbarea ecosistemului (apicultorii!)
 - Surplusul de biomasa... se poate pune pe masa: Conţine Omega 3! (mama!)

Cu acest rezumat la atuurilor BFS închei descrierea unui mijloc de a produce energie în armonie cu mediul și sănătatea oamenilor. Despre aplicațiile extraordinare ale ciupercilor inferioare și anumitor bacterii găsiți referințe în alte articole pe acest site.
Personal, nu vad cum acest sistem se poate impune în fata miliardelor de petrodolari produși zilnic, dar contează că exista.

Ca o mica paranteza, tot se mai aude, aşa, sfios, despre suprapopularea planetei și epuizarea resurselor!
Aceasta așa-zisă noțiune de " Suprapopulare" este inventata pentru auto-disculparea morala a vânduților noștri guvernanți ca sa ne poată servi pe tava ogm-uri, pesticide, poluare apei și infestarea aerului., etc..., ca tot suntem prea multi..

"Auzi, gângania de pe frunza spune ca semenii ei sunt prea multi "... A Christmas Carol - Charles Dickens

Ecologiștii să deschidă larg ochii, că nu doar triajul de sacoșe goale va salva planeta aceasta. Nu știu cum o sa se termine toate acesta accelerație spre zid și nu știu ce se mai poate face. Fiecare sa pună cărămida lui și... Domnu cu mila. Pentru mine, aflarea acestor informații despre capacitatea minunata a naturii de a promova VIAȚA îmi aduce aminte de un cuvânt: "...şi iată erau bune foarte." 
Rerinţe:

Sursa abcul.sanatatii

Un comentariu:

  1. HorizonGo is on the cutting edge of cloud based trucking software, giving you access to your customers, drivers, and equipment any time, anywhere. Real-time.

    RăspundețiȘtergere

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii