miercuri, 6 ianuarie 2016

Hidromelul – o bautura tonica naturala


Hidromelul este unul din cele mai vechi remedii naturale reintineritoare si afrodisiace, cunoscute inca de acum 6000 de ani in urma (in India), cand se prepara din amestec de faguri zdrobiti ce contineau si pastura.
La noi in tara primele inscrisuri asupra acestei bauturi – hidromel, apar incepand cu anul 1413, cand negustorii brasoveni plateau impozit pentru comercializarea acestuia.
Aceasta bautura extraordinara poate fi facuta de catre orice apicultor si este binevenita in casa fiecarui stupar avand numeroase efecte benefice asupra organismului.

Prepararea hidromelului

In compozitia hidromelului intra mierea de albine, apa fiarta si fermentul din diverse fructe (visin, coacaz negru sau rosu, struguri etc).
Fabricarea hidromelului poate incepe incepand de la sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie, cand fructele sus amintite incep sa se coaca.
– se strang fructele coapte (la coacaz si stuguri se inlatura ciorchinii) si se zdrobesc.
– se fierbe apa (dupa cantitatea pe care vrem sa o facem) si se raceste la 45 grade celsius
– pentru fiecare litru de apa se adauga cate 300 grame de miere si se amesteca cu o lingura de lemn
– fructele zdrobite (cu tot cu samburi) se pun intr-o damigeana – pentru fiecare kilogram de fructe se adauga care 3 l de apa cu miere (se calculeaza asa fel incat damigeana sa se umple 80%)
– se pune dop pe damigeana (dop ca si pentru vinuri – cu furtun pentru gaze), furtunul dopului fiind pus intr-un vas cu apa.
– damigeana se tine pentru fermentatie la temperatura de 20 grade (relativ constanta) timp de aproximativ doua luni.
– se trage din damigeana la fel ca vinul si se pastreaza la rece.
Dupa aproximativ un an se imbogateste cu alcool si devine demisec, iar dupa doi ani devine sec.
Cu cat este mai vechi acest tip de hidromel isi imbogateste calitatile si devine din ce in ce mai bun.
Acum va mai prezint o reteta scrisa pe un forum apicol de „gica” un stupar cu experienta, preluata de la alt stupar ce a indragit albinele – C. Antonescu.
„- In 60 litri apa potabila se dizolva 12 kg de miere (0,2kg/litru de apa).
Solutia se incalzeste la 45 de grade in vase emailate.Se spumuieste apoi se lasa la racit.
Se toarna intr-un butoias apoi se adauga 30 litri de must de struguri care fermenteaza violent.
Amestecul trebuie sa ocupe cam 3/4 din voumul butoiasului.
Se astupa vrana cu o panza curata sau tifon.Fermentatia se face intr-o pivnita curata,fara mirosuri sau in bucatarie.
Dupa aprox. 3 luni se trage de pe drojdie,si se lasa sa se impezeasca inca 3 luni dupa care se poate trage la sticle si pastrat in pivnita.
Pot fi preparate si alte cantitati folosind damigene de 25 sau 50 de litri.Mustul trebuie sa provina de la struguri bine copti,dulci,fara boabe stricate sau mucegaite.
Cantitatile de miere pot fi marite la 0,3-0,4kg/litru iar mustul la 50%.”
Uneori, in loc de fructe se foloseste polenul de albine sau pastura, efectele fiind aceleasi.
Sper ca aceste bauturi sa nu lipseasca din beciul niciunui stupar.

Proprietatile hidromelului

Fiind o bautura apreciata inca din cele mai vechi timpuri, hidromelul a fost atent studiat in timp, omul reusind sa ii descopere principalele efecte benefice asupra organismului uman:
– grabeste refacerea organismului
– ajuta la refacerea poftei de mancare si in tratarea anemiei – se bea cate un pahar inainte de fiecare masa.
– vindeca frigiditatea – se consuma 1-3 pahare inainte de consumarea actului sexual fiind unul din putinele remedii pentru frigiditatea feminina.
– amelioreaza impotenta masculina – se bea hidromel inainte de consumarea actului sexual.
– reduce din efectele menopauzei premature – se consuma cate un pahar de hidromel dimineata, la pranz si seara, timp de 60 de zile.
– vindeca carenta de minerale si oligoelemente – se bea cate jumatate de litru in fiecare zi, timp de 20 de zile.
Mai are actiune benefica in caz de insomnie, guturai, hiperexcitabilitate nervoasa, epuizare nervoasa.
Cred ca in casa fiecarui roman isi are locul si o sticla de hidromel, mai ales datorita efectelor benefice ce le are asupra organismului uman.

sursa miere-bucovina

HIDROMELUL - TINERETE FARA BATRANETE SI BUCURIE DE VIATA




Hidromelul este un elixir care stie a mangaia papilele gustative intr-un  fel tare placut, cu gustul sau acrisor si acidulat, slab alcoolizat si cu efecte care de care mai minunate. 
Hidromelul este o licoare magica adevarata, a tineretii fara batranete si a bucuriei de viata, ea fiind o bomba de vitamine, enzime si hormoni naturali, cu un efect mult dorit, acela de reintinerire si revigorare, totodata grabeste vindecarea ranilor si iti creste atat pofta de mancare cat si pofta de viata, ba chiar indeparteaza sterilitatea.

Aceasta minunata licoare isi pierde originile in cele mai vechi timpuri, unii povestind ca provine din Babilon, de acum 4000 de ani, altii jurandu-se ca ar fi cunoscuta de mai bine de 6000 de ani, in India... dar, de oriunde ar veni, cu totii rescunosc faptele, iar ele sunt de necontestat si o parte vi le ofer si eu aici :  
- daca te consideri o persoana frigida, hidromelul te ajuta, daca bei 1-3 pahare inainte de a te contopi cu persoana dorita pentru ca te relaxeaza, iti da o stare euforica, jucausa. Este printre putinele afrodisiace feminine cu eficienta dovedita....- dar este de mare efect si pentru barbati, prin faptul ca are usoare efecte vasodilatatoare, fiind si stimulent hormonal, unde mai pui ca prin efectul tonic nervos, te ajuta si sa depasesti barierele psihice autoimpuse;
- pentru ca potenteaza secretia de sucuri gastrice, daca vei consuma un pahar de hidromel inainte de masa cu 15-25 minute, vei avea surpriza sa scapi atat de lipsa poftei de mancare cat si de o digestie dificila;
- ai constatat ca ai o carenta de minerale si oligoelemente, tot magicul hidromel te ajuta, daca vei face o cura de 20 de zile, consumand cate o jumatate de litru in fiecare zi... si te ajuta si pentru ca are in esenta lui, toate mineralele din miere, in plus mai detinand si secretul prin care noi asimilam mult mai usor toate acestea...
Cu speranta ca v-am convins ca aceasta bautura merita preparata si consumata, va daruiesc si reteta, asa cum am aflat-o si eu de la un prisacar batran ca varsta, dar tanar ca prezenta....


HIDROMEL
Ingrediente:
- 5-7 linguri de miere poliflora lichida, organica si din sursa sigura;
- 1/2 lingurita polen de albine vrednice, cat mai proaspat;
- 1 litru apa curata de izvor, sau purificata (filtrata), sau plata;
- un recipient de sticla cu capac.
Tehnologie:
Se pun toate ingredientele in recipientul de sticla si se inchide ermetic cu capacul. Se pune la soare, la temperatura camerei, timp de doua zile si se agita sticla de 3-5 ori pe zi. Se gusta dupa doua zile si daca mai este nevoie, mai lasati-l inca una. Daca nu, se poate consuma, sau se pastreaza la frigider pana la consumare, deoarece se continua fermentarea.
Sanatate si bucurie de viata va doresc!
Cu drag,
Luciana Sursa luciana-rawstyle

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii