Translate

duminică, 10 ianuarie 2016

Umanofobia

Iata un termen nou pe care nu l-am gasit pe google deci poate fi inventat si explorat

Umanofobia este un rezultat al lipsei libertatilor umane. Ea apare prin inlocuirea democratiei participative cu o democratie in limite stricte sau o lipsa a democratiei, o dictatura cautata si asumata.

Umanofobia are nevoie de armate de oameni, militari, politisti, extremisti, pentru a se contura si a lua forma. Teama de oameni se concretizezea printr-un exces de norme, prin inventarea de organizatii inchise si foarte strict reglementate, prin construirea unor trepte valorice pe care daca nu ajungi din punct de vedere umanofob nu existi.

Umanofobia foloseste drept instrument pentru a se contura o scara de valori in care urci daca ai dovedit ca ai o limita importanta. Orice limita asumata se subordoneaza altor limite, totul fiind definit printr-o rasplata financiara.

Indepartarea de om si teama de umanitate se construieste in colivii poleite cu aur, in care cei limitati, se feresc de ganduri de liberatate si se inconjoara cu obiecte stralucitoare si confort sau invers se inconjoara de pauperitate asumata si stoicism.

Teama de umanitate, construieste ziduri, si intareste ideea ca conditia umana este ceva inferior care trebuie depasit prin tehnici avansate, masini de lux, tehnologie in general.
Cel lipsit de aceste mijloace devine pentru umanofob un om inapoiat, trsit si parasit de soarta pentru cei care au ajuns in varful piramidei umanofobe.

Umanofobii fug de sentimente, fug de contactul cu mediul viu si se inconjoara de prefacatorie, minciuna si arificial, facand din acestea un adevarat spectacol prin care se delimiteaza de asa zisii oameni de rand.

Umanofobul bine inteles se va gandi ca pamantul este supraincarcat de oameni, ca oamenii in general sunt rai si ne intelegatori, si nu va intelege niciodata o alta civilizatie decat cea in care traieste el.

Umanofobul ii uraste pe cei care exprima liber alte idei decat ale lui, ii uraste pe cei care se imbraca altfel, se comporta altfel, traiesc altfel.

Un umanofob desavarsit crede in extraterestrii, crede ca robotii vor inlocui oamenii cei imperfecti si uraste probabil sa ii fie atinse incaltarile de noroi.

Un umanofob sef, va vroi sa controleze gandurile si trairile celor din jur de teama ca acestea sa nu fie altfel decat ale lui. Pentru asta va construi organizatii secrete care vor trebui sa controleze totul pentru el. Pentru asta isi va alege oameni dupa chipul si asemanarea lui, ii va educa ii va elimina, va face orice sa ii transforme si sa ii supuna.

Umanofobia in sens larg inseamna teama ca oamenii iti ameninta conditia existentiala, nu ti se supun , nu devin, nu au zeul tau, au alte origini, au alta culoare, au alte obiceiuri, au alta educatie, au alta organizare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii