Translate

marți, 5 ianuarie 2016

Declinul ratiunii umane

Exista o perspectiva pe care fiecare dintre noi o are asupra rationalului si irationalului care ne inconjoara. Exista o ordine sau o anarhie la care avem acces in timpul pe care il avem la dispozitie pentru a evolua ca fiinte umane. Din propia mea perspectiva dintr-un punct de vedere subiectiv, care se vrea totusi cat mai obiectiv cu putinta, ratiunea umana este in declin. Urmaream la televizor scene care pur si simplu pentru mine definesc irationalul. De boboteaza un preot de rang inalt sfintea apa, fiind cocotat pe masini de pompieri, masini in rezervoarele carora era asa zisa apa sfintita, in timp ce oameni de la ISU dezghetau robinetele de la butoaiele cu apa, ce inghetasera de ger. Apa sfintita era in pericol si ISU intervenise. In acelasi timp la poarta unui spital un bolnav zacea in zapada de 20 de minute pentru ca cei de la urgente nu puteau iesi cu targa in fata spitalului si se solicita ambulanta.
O scena hilara dar nu intamplatoare.
In alta ordine de idei urmaresc zbaterea elementelor care ar trebui sa fie un motor al democratiei, respectiv partidele politice intre manifestari la diferite evenimente religioase si participari alaturi de regalitate si şouri TV. Partidele continua sa fie finantate de la stat, si din surse netransparente.Partidele continua sa fie pline de reprezentanti ai unor organizatii care vor sa le manipuleze in beneficiul membrilor proprii, organizatii fara doctrina si doar cu interes de grup.
Democratia cade invinsa in plasa celui mai puternic,  urmarea fiind nereprezentarea si haosul social.
In acest timp apar legi incredibile, care incalca constitutia si pun in pericol cetatenii, prin abuzuri financiare.
Un idiot politic cu conturi in Cipru bate campii, despre de ce este obligatoriu sa platesti asigurarea de sanatate, chiar daca nu ai venit. Dupa parerea lui toti cetatenii au un venit dar nu vor sa il declare. Acest idiot nu a auzit de alte modalitati de schimb cum ar fi trocul, munca pentru hrana proprie sau munca fara bani cu beneficii sociale fara retribuire.
De curand am vazut un reportaj din Spania unde un om politic vroia sa stabileasca un venit minim pentru cei care au o gospodarie proprie si nu castiga bani, situatie in care se afla un procent foarte mare al poulatiei. Serviciile oferite de cei care lucreaza fara bani, fac sa avem preturi diferite la alimente si bunuri de larg consum pe care acestia le produc pentru consum propriu fara a apela la piata si a creste astfel cererea.
Bine inteles acest idiot politic nu a auzit nici despre plati in moneda electronica nici despre bancile de timp, care functioneaza in unele tari occidentale si in care plata se face in timpul pe care il prestezi in schimbul unui serviciu.
Politicienii care in marea lor majoritate se dovedeau sceptici la constructia fondurilor de pensii au gasit solutia cea mai buna. Alegatorii sa le plateasca pensii speciale, ca ei sunt foarte smecheri.
Fara democratie vom pierde si economia de piata. De altfel perestroika de la noi este o incercare jalnica de a construi economia de piata.
Legile de la finante vin sa confirme acest lucru. Dupa ce angajatii au pierdut dreptul la sindicate, firmele private sunt bune de muls cu decizii de gen impozit forfetar, impozit anticipat, salariu minim.
Lanturile zornaie facand imposibil secretul unei firme. Ce afacere este aia despre care stie toata lumea?
Toate conturile bancare deschise la banci si circulatia banilor va fi supravegheata de sfanta finanta. Pai cei de la finante vor avea cheile afacerilor in mana. Prin interpusi vor capusa totul si vor prelua orice afacere mai valabila.
Saracia care s-a intins ca o plaga va deveni molipsitoare prin legea care leaga rudele intre ele. Ai o ruda saraca si cu datorii finantele vor scoate bani din contul tau in plata datoriei neplatite.
Amenzile au crescut, si vor fi amendati si cei care sunt mai furiosi in trafic, apoi daca nu platesti amenda inseamna ca nu poti plati impozitul.
Daca ai mai multi caini iei amenda daca mergi la piata esti amendat, un circ infiorator care se desfasoara sub ochii nostri si jigneste ratiunea umana.
Circul inlocuieste credinta si ratiunea. Fara credinta si ratiune stapan devine haosul. Cei care cred ca vor avea control se inseala.
Degeaba ai zeci de firme de paza daca oamenii sunt saraci, degeaba ai masini straine daca nu au RCA, degeaba esti mare ploitician daca iti este frica sa mai iesi pe strada sa nu fii injurat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii