Translate

duminică, 10 ianuarie 2016

Meritocratia un targhet ratat

Daca am iesit din comunism sau barbaroceta, asa cum imi place mie sa spun si cum am si definit acest regim, am facut un pas inainte, dar asta din cauza unui faliment la nivel global al unui gen de politica depasit si retrograd. Pasul inainte a fost insa unul timid, ajutat de un mediu extern, antrenat in regulile capitaliste si ale economiei de piata. Voiosi dupa revolutia din 1989, romanii s-au apucat si au infintat sute de mii de srl-uri si au infintat sute de mii de societati pe actiuni, convinsi fiind ca au descoperit cheia succesului si a imbogatirii imediate. Apoi au constatat ca nimic nu merge cum trebuie, ca foarte multi au dat faliment, incepand cu mari societati industriale si terminand cu micul butic de la coltul strazii. In acest timp oameni care nu au avut nimic de a face cu democratia si care aveau legaturi puternice in vechiul regim au crescut puternic in pozitii de control, cum ar fi functii de directori de societati pe actiuni, directori de institutii de stat, lideri politici ajunsi in pozitii cheie pe scena politica.
Apoi au aparut la vedere reprezentantii coruptiei organizate, impotriva carora s-a ridicat intr-o revolta locala bucurestenii, dupa ce au vazut efectele mortale de la clubul Colectiv.
Societatea romaneasca continua sa se zbata prinsa in menghina de catre acesti 2 mari actori; coruptia si membrii cu pozitii de conducere din vechiul regim.
Toate dezastrele economice sunt planse si acum de unii ca fiind determinate de pierderea marelui conducator iubit. Marele sforar care a facut posibila existenta a milioane de locuri de munca printr-un efort material si financiar care aproape ca a sfarsit cu infometarea poporului, a cazut rapus de o boala de plamani, dupa ce a respirat aer insotit de zeci de gloante. Langa el era consoarta „Tovarăşa academician doctor inginer Elena Ceauşescu”, la care se adăuga deseori „savantă de renume mondial”, rapusa si ea de aceeasi boala .
Acesti doi lideri barbari care nu suportau apelativul domnule si se cocotau in capul oricui, prin apelativul tovarase, au lasat in urma lor mastodonti industriali si o organizare sociala bazata pe minciuna binelui comun, in care toti suntem tovarasi intre noi. Dupa moartea lor au ramas sefii morali ai marii minciuni, sa continue sa ne minta in continuare.
Marele sforar este in continuare un model de urmat, multi visand sa pacaleasca societatea si sa o puna la munca in slujba gloriei personale. Si acum liderii politici cauta pulifrici si lideri de pulifrici cum se intampla la Slatina. Si acum femeile se viseaza mari oameni politici si asteapta sa li se confere titluri de doamne intr-o lume noua facuta din tovarasi.
Barbarii de tip nou falimenteaza afaceri facute cu efort, afaceri create pentru o lume noua si progresista. Barbarii creeaza structuri care inghit bani cu aceeasi foame ca si vechiul regim fara a creea bogatie materiala populatiei. Tot felul de indivizi anosti vor bani sau acces la bani pentru gloria personala, fara a aduce nimic in cadrul structurilor din care fac parte in afara de orgoliu si prostie.
Barbaroceta comunista pentru care meritocratia era un cacat urat mirositor, promova cu o forta apropiata de a bombei nucleare prostovani in functii de conducere, carora trebuiau sa se supuna toti intelectualii, calcati in picioare si neutralizati imediat cu apelativul bai tovarase.
Societatea noastra continua sa considere meritocratia un cacat si insist pe acest adevar.
Datorita acestui adevar societatea romaneasca continua sa miroase din pacate excesiv de urat. Pentru ca din pacate nu meritocratia este un cacat ci exact cei care ne conduc. Prostovanii din vechiul regim sunt cei care ne fac sa ne taram in continuare si sa mirosim atat de urat, incat nici refugiatii din lumea araba sau africanii nu vor sa auda de noi.
Prietenii mei de pe facebook au readus in actualitate ceea ce spuneam acum un an. « La Olt este o mare asteptare legata de o mai buna functionare a justitiei, care pare ca se da in leagan impreuna cu mafiotii locali si se asteapta o reformare a politicului, politic care reflecta deformat si mincinos de-a dreptul, dorintele electoratului, electorat ce este trimis in fata natiei ca fiind un electorat intarziat la minte si supus pasalacului local. « 
Atat in justitie cat si in intreaga societate sunt oameni capabili sa conduca si sa faca sa progresam si sa uitam de lumea calcata in picioare si sa creem o lume a oamenilor verticali care nu se lasa calcati in picioare in fiecare zi si care construiesc o lume pe principii de valoare si progres.
Cum poti obtine valoare si progres cu prostovani orgoliosi care isi construiesc viitorul cu diplome obtinute la fara sa invete, sau cu lideri ce considera intelectualii niste amarati care nu stiu sa se descurce in viata?!!
Degeaba exista organizatii care iti pun trese si iti cofera merite daca tu esti prost si nu meriti asta. Degeaba mai prostovane iti zic toti domnule, daca tu esti un tovaras amarat, care tii societatea pe loc si impiedici progresul societatii romanesti cu fiecare respiratie a ta si cu fiecare zi in care te mandresti cu functia pe care o obtii.
Intr-o zi daca insisti, societate romaneasca v-a constata ca ai murit, de aceiasi boala de plamani de care au murit marii conducatori ai barbariei comuniste.
Meritocratia poate fi un targhet ratat  (targhet inseamna tinta, daca nu cunosti acest cuvant da-te la o parte) dar efectul ratarii acestui targhet este saracia si o viata grea pentru toti.
Lipsa meritocratilor din fruntea societatii romanesti si inlocuirea lor cu pulifrici este o enorma eroare sociala, o decadere ingrozitoare pe care cei care o conduc o vor plati.
Bai tovarasi daca cititi acest articol dati un pas inapoi, pentru ca targhetul nostru este o lume de valori si nu ne vom lasa calcati in picioare.
Nu mai inventati principii morale, nu va mai cocotati in capul nostru cu minciuni sfruntate si cu pulifricii din jur pusi la minjit lumea cu coruptie. Cautati in societate oamenii recunoscuti ca au facut ceva, ca sunt recunoscuti ca buni oameni de afaceri, specialisti in domeniile lor de activitate oameni, care pot fi modesti pentru ca stiu ca lumea e greu de construit si cunoasterea umana in raport cu realitatea este limitata.
Nu este suficient sa fii implicat sau activist. Implicati si activisti au fost sute de mii de comunisti. Trebuie sa ai abilitati, sa fii instruit ..sa crezi in progres nu in puterea personala.
Banii nu sunt suficienti pentru a construi lumea. Este nevoie de cunoastere. Banii aduc un timp fericirea, dar sunt ca un drog. Vei dori din ce in ce mai multi. Banii daca nu creeaza ceva.. distrug, asa cum flacara daca nu arde controlat pentru a produce energie, v-a arde pur si simplu pentr a consuma.
Mediul politic si societatea trebuie sa depaseasca cele 2 piedici ( vechii lideri si coruptia) si sa gaseasca o cale noua, cauatand in randurile lor oameni noi si specialisti adevarati, ne contrafacuti.

A rata targhetul meritocratiei este echivalent cu a rata viitorul. Cine vrea asta?!! Noi nu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii