Clorofila este cea mai importantă substanţă organică de pe Terra, graţie căreia are loc fotosinteza, proces biochimic esenţial, care asigură viaţa şi hrana tuturor animalelor şi oamenilor de pe planetă (mai multe despre importanţa şi structura clorofilei).
|
Moleculele de clorofilă nu numai că ne asigură aerul oxigenat şi, în mod direct sau indirect, hrana cea de toate zilele, ci prezintă şi efecte directe asupra organismului uman, aproape la fel de importante ca vitaminele. Este de neînţeles cum în nutriţia şidietetica modernă se omite atât de uşor acest compus deosebit de benefic sănătăţii omului, o adevărată vitamină liposolubilă. Clorofila naturală (nu clorofilina extrasă selectiv şi adăugată suplimentelor) prezintă proprietăţi tensiocative asemănătoare detergenţilor, dar fără nicio toxicitate;adsorbante, depurative; mineralizante, antianemice, deodorizante şi stimulente asupra respiraţiei. Clorofila reprezintă cea mai semnificativă - prin cantitate şi accesibiltate sursă naturală de magneziu, element de primă importanţă pentru metabolism. Acidul clorofilinic din structura clorofilei, reprezintă o matrice pe baza căreia organismul uman poate construi hemoglobina, îndeplinind astfel un rol antianemic important. Prezenţa celor două grupări structurale, una hidrofilă - cu afinitate pentru apă şi cealaltă hidrofobă - care respinge apa, face din clorofilă un veritabil săpun netoxic, cu rol important în curăţirea cavităţii bucale şi a tractului digestiv. Asupra gurii, clorofila exercită un efect deodorizant, înlăturând mirosul neplăcut (halena), chiar şi atunci când se consumă ceapă sau usturoi. De asemenea, prin proprietatea de a reţine la suprafaţa sa toxine, clorofila joacă un rol detoxifiant major. Frunzele plantelor, care sunt organele vegetale cu cele mai multe cloroplaste, au fost comparate încă din vechime cu plămânii atât prin asemănare ca formă, cât şi pe motivul că "respiră". De aici medicina populară a intuit efectele tonice ale clorofilei asupra respiraţiei.Într-adevăr, ştiinţa ulterior a confirmat atât faptul că plantele efectiv respiră asemeni mamiferelor, cât şi faptul că clorofila administratăi stimulează procesul respirator la om (mai multe despre efectele clorofilei). |
Clorofila se găseşte din abundenţă în organele verzi ale plantelor. Prin prelucrare termică sau prin uscare, se pierde mai mult de 80% din compus. De aceea, singurele surse bogate în clorofilă şi comestibile sunt frunzele sau lăstarii, însă doar în stare proaspătă (verdeţuri). |
Verdeţurile de culoare verde închis (frunze de pătrunjel, frunze de untişor, frunze de mărar, ceapă verde, frunze de gulii, măcriş, spanac, năsturel, păpădie, etc.) conţin mai multă clorofilă decât cele de culoare mai deschisă (salata verde, varza, andive, etc). Cei care consumă regulat verdeţuri, pe lângă clorofilă, îşi introduc în organism o mare cantitate de vitamina C, de fibre lipsite de duritatea celor prezente în cereale, deenzime şi de minerale (în special potasiu şi magneziu). Nu trebuie deci să mire pe nimeni că sănătatea lor este de invidiat. |
https://reflectiicotidiene.blogspot.com Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi. Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile. Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul „ceea ce se aseamănă se adună”.
Translate
duminică, 3 ianuarie 2016
CLOROFILA - O ADEVĂRATĂ VITAMINĂ
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sper sa putem comenta impreuna