https://reflectiicotidiene.blogspot.com Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi. Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile. Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul „ceea ce se aseamănă se adună”.
Translate
miercuri, 26 octombrie 2011
Cum ar putea genera pierderile din sistemul bancar un razboi civil
Planul pentru salvarea zonei euro ar putea aduce prejudicii semnificative bancilor europene. Liderii statelor din zona euro vor cere grupurilor bancare sa suporte pierderi de pana 50% din datoriile Greciei. La 21 iulie, liderii din zona euro stabilisera o cota de 21% pentru pierderile pe care urmau sa le suporte creditorii privati ai Atenei.
"Daca la Bruxelles se va pune in carca bancilor mai mult decat pot duce (50%, in loc de 20%), acestea se vor retrage din spatiul lor de actiune", a spus Blanculescu
El a precizat ca in scenariul "morbid", in care bancile vor trebuie sa suporte pierderi de 50%, in doua saptamani sistemul bancar european se va pulveriza.
"Acei bani care au fost plasati in titluri de stat grecesti sunt de fapt bani de la noi (sub forma de depozite de la firme, populatie). Daca acum sunt obligate sa plateasca 50%, bancile nu vor putea onora retragerile de depozite", a explicat Blanculescu.
El a dat exemplul unei companii cu depozite de 5 milioane de euro la o banca. In cazul in care aceasta va dori sa-si retraga banii, cei de la banca ii vor spune: "ne pare rau, nu mai sunt decat 2 milioane euro. Restul s-au pulverizat in titluri de stat", a mai spus Blanculescu.
El anticipeaza ca aceasta pulverizare va genera un razboi civil, intrucat sute de mii de firme ramase fara bani si persoane fizice vor ataca bancile.
"Daca sare in aer sistemul bancar, nu are cum sa nu se incheie cu razboi civil", a conchis Blanculescu.
http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/de-ce-atata-ura-impotriva-bancilor-ce-risca-sistemul-economic-mondial-69956/dailybusiness
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sper sa putem comenta impreuna