https://reflectiicotidiene.blogspot.com Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi. Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile. Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul „ceea ce se aseamănă se adună”.
Translate
miercuri, 28 septembrie 2011
Scutul anticriza
Scutul anticriza exista.
Nu l-am inventat eu ci este inventat de mult, dar zace pentru multi, aruncat intr-un colt intunecat al mintii.
Este vorba de scutul financiar. Nu de cel antiracheta. Este un scut pasnic, care ascunde insa in el, un anumit grad de intelepciune, la care din pacate nu ajung foarte multi.
In cazul nostru este vorba de intelepciunea minimei economisiri periodice. Dar in general avem dovada ca lumea este lipsita de intelepciune. Iata comentariile pertinente din The Man in the Higher Castle “Piețele au înregistrat minime istorice și, ca un semnal al gravității crizei, metalele prețioase evoluează în aceeași direcție cu acțiunile, adică în jos. Nebunia e totală: cu toate că vinovat pentru criza actuală este sistemul financiar - adică banul - toată lumea se refugiază în cash; cu toate că veriga slabă a economiei mondiale este SUA, toată lumea se înghesuie să cumpere datorii ale sale. Privind din exterior poți rămâne uimit de gradul din ce în ce mai mare de iraționalitate a piețelor. Și cum piețele înseamnă investitorii din spatele lor, e clar că trăim vremuri ale nebuniilor în masă. “
“Momentan se fac eforturi disperate de a păstra aparența de normalitate și se injectează fonduri prin intermediul instituțiilor financiare internaționale. Cel mai probabil, semnalul că lucrurile o iau cu adevărat razna va fi dat de intrarea în criză a acestora; e dezvoltarea normală a crizei: dinspre bănci către state, dinspre state către instituțiile internaționale și dinspre acestea către băncile centrale. Dar până atunci, până să ajungem la adevărata criză, cred că vom avea parte de o nouă creștere irațională.”
Dar sa ne intoarcem la ratiune si echilibru.
Deci ce este scutul financiar
Este un produs oferit de firmele de asigurari sau de cele de investitii financiare.Un produs de economisire.
Rezistenta scutului este data de materialul din care este facut ;bonuri de tezaur, titluri de stat, obligatiuni si portofolii de actiuni achizitionate de specialistii firmelor de asigurari sau de investitii, de pe piata. Acest aliaj nu poate fi spart de criza. De ce?
Pentru ca toate elementele care il compun reprezinta la un moment dat ceea ce este mai rezistent in lumea economica cunoscuta.
Frumusetea scutului este realizata de specialistii care il manageriaza.
Scutul este practic oglinda gandirii acestor oameni care urmaresc piata cu ochi vigilenti si interesati.Daca scot profit vor avea salarii mai mari si clienti mai multi.
O alta frumusete este data de faptul ca scutul este viu.
Am vazut un reportaj in care un specialist spunea ca in organismul uman de-a lungu timpului au loc multe schimbari. Spre exemplu oasele noastre sunt schimbate complet la 9 ani, si muschii la 15 ani. Pielea se schimba continuu.
Scutul este viu pentru ca si componentele sale se schimba. Azi ai in portofoliu niste actiuni, maine ai altele. Azi ai mai multe titluri de stat, maine ai preponderent portofoliu de actiuni.
Oricat ar varia piata si cu 400% cum a mai fost ,exista componente in piata stabile sau care in loc sa scada cresc.
Frumusetea suplimentara a scutului este data de detalii, daca le putem numi asa.
Detaliile transforma scutul in pensie privata, asigurare de viata sau fond pentru studiile sau casatoria copilului.
Pentru persoanele fizice sau juridice poate fi o gura de oxigen nesperata. In caz de faliment scutul iti aduce banii necesari pentru ati reveni.
Dar de ce amina lumea constructia unui astfel de scut?!!
Din motive rationale ?
Va las sa reflectati asupra acestui subiect.
Unii considera ca daca au un depozit in banca sunt protejati.
Depozitul banacar simplu este bunicuta financiara. Ca sa fac o comparatie, este un fel de locomotiva cu aburi in vremea trenurilor de mare viteza.
Intr-un articol viitor voi lamuri aceasta idee
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sper sa putem comenta impreuna