Translate

vineri, 27 septembrie 2013

Diagrama zilei: prețul gazului

Revista The Economist a publicat graficul de mai jos, care ilustrează fluctuația prețului gazului natural în anii recenți.
Nat-Gas-Prices-copy
În 2008 prețul gazului natural a înregistrat la un moment dat cote foarte apropiate în toate cele trei mari piețe luate în considerare: SUA, Japonia și Europa. A urmat apoi o prăbușire generală a prețului pe fondul crizei financiare din 2008-2009, dar din 2010 se observă o divergență clară între SUA, pe de o parte, și Japonia și Europa pe de altă parte. În SUA prețurile fluctuează pe o pantă descendentă, pe când în Europa cresc. La ora de față gazul natural este de aproape trei ori și jumătate mai scump în Europa decât în America.
Motivul pentru acest decalaj constă în exploatarea prin fracturare hidraulică a zăcămintelor de gaze naturale din depozite de argile șistoase. SUA a extins masiv această exploatare începând din 2008, în timp ce Europa importă mai mult de jumătate (în jur de 54%) din necesarul de energie. E interesant de urmărit și altă evoluție în același interval de timp: în 2008 aproximativ 43% din importul european de gaze naturale provenea de la Gazprom, dar în decembrie 2012 acest procentaj scăzuse la 31.5%. Motivul se află tot în explozia producției de gaz natural prin fracturare hidraulică: scăderea prețurilor de gaz natural în SUA a dus la creșterea ponderei producției de energie de pe urma acestui combustibil, în detrimentul centralelor electrice pe cărbune; prin urmare prețul cărbunelui american a scăzut, iar concomitent o serie de producători de energie din Europa au început să importe cărbune american, devenit mai avantajos decât gazul natural scump de la ruși. Din 2008 încoace importul european de cărbune american a crescut de două ori și jumătate, iar importul de gaz rusesc a scăzut de la 43% la 31.5%. A crescut de asemenea și importul de gaz lichefiat din nordul Africii și Orientul Mijlociu.
Prețurile mari la gaze naturale în Europa se datorează dependenței în continuare considerabile (chiar dacă în scădere) de Gazprom și ipohondriilor ecologice ale Uniunii Europene, iar faptul că nu sunt și mai mari se datorează Americii.
Sursa Inliniedreapta

marți, 24 septembrie 2013

Statul atacă micii legumicultori cu noi arme birocratice şi fiscale

Guvernul modifică, din nou, legislaţia cu privire la certificatele de producător şi condiţiile de comercializare a legumelor şi fructelor în pieţele publice

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a conceput un proiect de „Ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol“. Printre motivele invocate de autori în nota de fundamentare se numără „menţinerea unui grad ridicat al evaziunii fiscale în domeniul vânzării produselor agricole, cu preponderenţă la legume şi fructe proaspete“, precum şi faptul că „o importantă parte a producţiei de legume şi fructe realizată de micii producători agricoli în gospodăria proprie este valorificată prin intermediari, în condiţii improprii, pe canale comerciale necontrolabile, care eludează legislaţia fiscală, creează concurenţă neloială şi disfuncţionalităţi ale fluxului de marfă către populaţie, cu implicaţii asupra preţului produselor“.

Potrivit proiectului de act normativ, vechiul „Certificat de producător“ va fi înlocuit cu „Atestatul de producător“ care, după cum prevede noua ordonanţă de urgenţă, „reprezintă documentul care confirmă capacitatea deţinătorului de a desfăşura o activitate economică în sectorul agricol“. Atestatul cuprinde informaţii şi date privind denumirea produselor şi suprafaţa de teren exploatată, producţiile estimate a fi obţinute, producţiile estimate a fi destinate comercializării etc. Valabilitatea atestatului este de un an calendaristic de la data emiterii.  Dar, pentru a primi acest document, micii legumicultori trebuie să dobândească în prealabil o „atestare profesională“ care, potrivit Art. 4 alin. 1, „se realizează de către structuri asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultură, constituite conform legii“. Aşadar, vrând nevrând, legumicultorii vor fi nevoiţi să se înscrie într-o asociaţie sau într-un sindicat, altfel nu vor putea produce şi nu-şi vor putea vinde singuri produsele la piaţă. Modelul atestatului de producător şi regimul de eliberare şi utilizare al acestuia se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, în termen de 10 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă.


Capcană pentru plata impozitului

Dar adevăratul scop al acestui proiect de act normativ constă în impozitarea veniturilor obținute de cei care vând produse agricole la tarabă. Astfel, cel de-al doilea document pe care trebuie să-l deţină legumicultorii pentru a-şi putea vinde produsele în piaţă este Carnetul de comercializare, pe care îl vor primi de la primărie. Potrivit Art. 15, „producătorii agricoli au obligaţia să înscrie, la sfârşitul fiecărei zile, în fila din carnetul de comercializare, produsele agricole şi cantităţile aferente vândute în ziua respectivă“. Potrivit Art.10 (1), „Regimul de utilizare a filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol este următorul: a) primul exemplar se înmânează cumpărătorului; b) al doilea exemplar se păstrează de vânzător; c) al treilea exemplar se păstrează la carnet. Iar Art 10 (2) prevede: „Carnetele utilizate, conţinând al treilea exemplar al filelor, se depun la primăria unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale care a emis carnetul“. În fine, Art.12(1) prevede: „Unităţile administrativ teritoriale (primăriile –n.red) au obligaţia de a comunica organelor fiscale din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, trimestrial, informaţii cu privire la beneficiarii carnetelor de comercializare emise, precum şi datele cuprinse în acestea“. E lesne de înţeles că organele fiscale vor verifica periodic dacă pentru veniturile obţinute din vânzarea produselor respective legumicultorii au plătit sau nu impozitul aferent.

Proiectul de act normativ prevede că în pieţe, indiferent de forma de administrare a acestora, publică sau privată, este obligatorie organizarea de spaţii de vânzare distincte, rezervate în exclusivitate producătorilor agricoli persoane fizice, deţinătoare a unui carnet de comercializare. Procentul de alocare a spaţiilor pentru persoanele fizice va fi de 20% din totalul spaţiilor de vânzare existente.

Producătorii agricoli pe care i-am contactat ne-au mărturisit fie că nu cunosc conţinutul noului proiect de act normativ, fie că s-au obişnuit cu „fel de fel de legi scoase de guvernanţi pe bandă rulantă, dar care mai mult îi încurcă decât îi ajută“. „Pe noi nu ne-a consultat nimeni, nici de la minister, nici de la Consiliul Judeţean, nici de la primărie, dar bănuiesc că Guvernul mai caută o sursă de bani pentru buget, printr-o nouă impozitare a micilor producători“- ne-a declarat Florea Ion Diaconu, administratorul Grupului de producători „Casa pepenilor verzi“, din Dăbuleni, judeţul Dolj. Simona Radu, administratorul Asociaţiei „Mărul de Sibiu“, consideră că alocarea a doar 20 la sută dintr-o piaţă micilor producători este o greşeală. „Pieţele vor fi ocupate în continuare de intermediari, cu sau fără acte, şi aceştia vor face preţurile cum vor dori. Pe de altă parte, cine va verifica cu ce marfă a venit omul la piaţă, cât a vândut din fiecare produs şi, mai ales, la ce preţ? Legile astea parcă sunt făcute pentru a fi încălcate“ - a spus Simona Radu.

Pieţele vor fi ocupate în continuare de intermediari, cu sau fără acte, şi aceştia vor face preţurile cum vor dori ei.
Simona Radu, administratorul Asociaţiei „Mărul de Sibiu“

luni, 23 septembrie 2013

Un jurnalist stupid neaga dreptul unor medici la greva. Am ales sa public comentariile la adresa acestui jurnalist.

Draga Ana,
sunt medic si profesez de doi ani in strainatate (SUA apoi Anglia). O prietena mi-a trimis articolul tau si m-am intristat mult. Nu a fost o bucurie sa plec din tara, dar am facut-o tocmai pentru a nu mai trai umilinta de a nu-mi putea asigura traiul zilnic fara acel plic nenorocit strecurat in buzunar. Si pentru a trai in normalitate. Nu cred ca ai sa te superi daca am sa iti spun ca esti foarte tanara si este firesc sa mai ai inca multe de invatat. Un jurnalist responsabil (vad ca iti place acest cuvant) se documenteaza intens inainte de a scrie un articol precum cel publicat de tine. Cred ca ar fi fost bine daca ai fi citit mai intai statisticile oficiale ale guvernului american de pilda, privind greselile medicale, multe fatale, savarsite in aceasta tara in fiecare an. Nu am sa-ti spun cifra, iti las tie surpriza de a o descoperi, cu o simpla cautare google. Gandeste-te, este tara care aloca sanatatii sume uriase, care are cel mai performant sistem de invatamant medical din lume, cea mai avansata tehnologie si peste doua treimi din tot ce inseamna progres in medicina in ultimele decenii a fost descoperit acolo. Chiar si asa si la ei se moare cu zile cum spui tu. Dar stii care este deosebirea? In presa lor aceste cazuri sunt prezentate publicului si atat. Nu se comenteaza, nu se judeca. Un jurnalist nu judeca un medic, iar un medic nu judeca un jurnalist. Asta este ceea ce numesc eu normalitate. Pentru ca nici unul nu stie cum se face si ce implica meseria celuilalt. Si stii care este urmarea foarte importanta a acestei normalitati? Faptul ca se pot face statistici, se pot identifica motivele greselilor si se pot lua masuri. Adica se poate evolua. Asa cum spunea presedintele Colegiului Medicilor, in Romania nu avem habar de rata infectiilor nosocomiale (cu germeni de spital) pentru ca nimeni nu raporteaza asa ceva. De ce nu se raporteaza daca este un fapt inevitabil, existent peste tot in lume (iti sugerez din nou o cautare google despre aceasta problema in spitalele din Germania de ex, unde nici vorba sa lipseasca dezinfectantele ca la noi, dar citeste te rog articole serioase, din reviste de epidemiologie ale societatilor europene). Nu se raporteaza tocmai pentru ca exista jurnalisti ca tine, care nu s-au informat suficient si ar sari imediat in sus facand mare valva si taraboi despre un fapt absolut inevitabil ce tine de limitele a ceea ce se poate face si ce nu in medicina. Niciodata in SUA sau Anglia nu as putea citi intr-un ziar ce am citit in Romania: 'a fost lasata doua zile cu fatul mort in ea' - era un titlu scris cu litere de-o schioapa. Medicii erau acuzati, era un articol infiorator. Fireste, aceasta este procedura medicala corecta, se asteapta nasterea naturala a acelui fat mort, doar exceptional se intervine prin cezariana care are riscuri mari pentru mama in aceste situatii. A avut jurnalistul acela curiozitatea sa caute aceasta informatie pe internet? Nu, el a crezut ca asa ar fi normal, sa se efectueze cezariana si medicii spagari si rai cum sunt nu au vrut sa o faca... Este foarte important sa fii informat inainte de a scrie ceva. Tu ai scris in articol 'atunci cand un copil moare de la o prajitura stricata'. Da, Ana, se poate muri de la o prajitura stricata, daca este o tulpina foarte virulenta de germene si copilul are un defect genetic in imunitatea lui, pe care il poti descoperi doar prin analize sofisticate pe care noi nu le avem. Nu spun ca nu exista neglijenta, atentie te rog! Spun doar un lucru la care as dori mult sa te gandesti: medicina din Romania este uluitor de performanta avand in vedere banii uluitor de putini de care dispune. Si aceasta minune se datoreaza medicilor romani, in covarsitoarea lor majoritate oameni dedicati, responsabili si bine pregatiti. Daca fac greva este pentru ca isi cer dreptul de a-si putea face si ei meseria la nivelul colegilor lor din strainatate (ma refer la conditiile de munca, la legislatie), dreptul de a fi platiti cum se cuvine pentru a nu mai fi nevoiti sa suporte umilinta acelui plic si dreptul de a nu fi blamati, de cele mai multe ori pe nedrept . Asa cum nedreapta este afirmatia ta ca cei mai multi medici sunt incompetenti. Este firesc sa te intreb: cum de ai facut aceasta statistica? De unde ai aceste date? Mai spui ca nu ai vazut medici carora sa le lipseasca prea multe. Cati medici cunosti personal? Din ce specialitati, pe pozitie academica sau nu, unde lucreaza si cate ore pe saptamana? Pe ce date concrete iti bazezi afirmatiile? 
Draga Ana, te rog nu subestima puterea cuvantului. Cuvantul poate cladi sau poate distruge. Si te rog informeaza-te intens inainte de a scrie un articol. Si tu ai responsabilitatea ta ca jurnalist.

  • Mircea:[ 05.06.2010 10:00 ]
    La varsta mea de 68 ani am trecut prin mai multe sisteme. In anii 60 - 70 medicii care se plang acum ca au pensii mici, aveau cele mai noi si scumpe masini si si-au construit primul bloc proprietate personala din Galati iar eu, inginer, care facusem o facultate tot de 6 ani (constructii navale) nici nu visam la o masina. Intre timp lucrurile au evoluat in aceeasi maniera cu singura deosebire ca daca in anii 70 -80 ii dadeam doctorului 100 - 200 lei (de atunci), la ultima (si singura) operatie facuta, in 1996, am dat cca. 2000 $ . Marea majoritate a medicilor se plang de salariile mici pe care le au si le compara in permanenta cu cele din Occident, uitand sa compare si salariile pacientilor lor cu cele ale pacientilor din Occident. Asta este epoca pe care o traim !!

Un grup de activiști greci a dat foc minei de aur de la Skouries


Duminica trecută, 50 de bărbați mascați înarmați cu cocktailuri Molotov au asaltat o mină de aur din nordul Greciei. După ce au incendiat buldozere, camioane și barăci ce aparțineau companiei miniere canadiene El Dorado și companiei subsidiare Hellenic Gold, grupul a folosit trunchiuri de copac pentru a împiedica poliția și pompierii să ajungă la fața locului. Dacă distrugerea asta de mașinării și folosirea darurilor Mamei Naturi pentru protecție vă sună a lucrare de activiști eco, să știți că așa a și fost. De fapt, a fost doar unul dintre numeroasele momente dramatice care s-au petrecut recent în urma deschiderii unei mine de aur în Skouries, una dintre cele mai vechi păduri din Grecia.

În 2003, Hellenic Gold, urmată de El Dorado, a obținut dreptul de a exploata aurul și arama în valoare de peste 12 miliarde de dolari ce se ascund în această zonă muntoasă. Statul grec a primit în urma afacerii doar 11 milioane de dolari drept compensație pentru mine, lucru care i-a enervat și mai tare pe locuitorii din zonă. Pe lângă faptul că o parte din pădurea străveche va fi dezrădăcinată, locuitorii își mai fac griji și despre efectul minei asupra turismului, agriculturii și a pescuitului. Aceștia sunt stâlpii care susțin economia locală și riscă să fie distruși de poluarea ce va avea loc în jurul minei.
În luna octombrie a anului trecut, în cadrul celui mai mare protest împotriva deschiderii minei, poliția a atacat demonstranții, a spart geamurile mașinilor parcate, a trântit femei bătrâne la pământ, a atacat un politician de stânga care protesta în fața departamentului de poliție și a aruncat în mulțime canistre cu gaz lacrimogen, care au și incendiat o parte din pădure. Dar iată că aceste tactici nu i-au speriat pe protestatari.
De atunci, pădurea a fost încercuită cu sârmă ghimpată, peste tot sunt puncte de control ale poliției, iar paznicii mascați patrulează zona hărțuind localnicii și cerându-le să se identifice. Asta e ilegal în Grecia, dar El Dorado nu dă doi bani pe ce e legal și ce nu. Compania susține că minele vor da naștere la 1 000 de joburi noi, iar investiția va ajuta la creșterea economiei Greciei.
Criticii minei susțin că mai multe joburi se vor pierde din cauza poluării și a distrugerii mediului. Și probabil au dreptate. Din păcate pentru companiile avide de aur, informațiile și cifrele date de ei nu au sens. Din cele 12 miliarde care ar trebui să iasă din exploatarea aurului, Grecia primește doar 11 milioane și zece la sută din impozite. Prin urmare, odată ce vor începe să se strângă tonele de deșeuri și economia locală va fi devastată, Grecia va avea mult mai mult de pierdut decât de câștigat.
Cum compania grecească subsidiară e deținută de Giorgos Bobolas, omul care controlează aproape toată presa mainstream din țară, reportajele din ziare n-au dat informații corecte și complete despre situația din pădurea Skouries. Iar legăturile politice ale lui Bobolas au asigurat implicarea poliției în număr atât de mare.
Ziarele au raportat totuși ceva: faptul că ministrul grec al Apărării Cetățenilor, Nikos Dendias, a mers la Skouries și a cerut efectuarea unei serii de arestări după atacul de duminică. Astfel, 33 de activiști locali au fost deținuți din cauza politicii lor. Printre ei se numără și Lazaros Tsokas – membru al SYRIZA, un partid grec de stânga – care a fost numit susținător al protestului ilegal și a fost arestat. Cei deținuți acuză poliția că le-a luat mostre de ADN deși erau acuzați de infracțiuni minore, ceea ce e iar ilegal conform legislației grecești.
Poliția a încercat să rețină și două persoane care au înființat antigoldgreece, un blog care expune toate afacerile corupte ale companiei Hellenic Gold cu oficialii locali. Până acum, autoritățile n-au reușit să le detecteze, dar una dintre bloggerițe, Maria Kadoglou, mi-a spus:
„Acuzațiile sunt nefondate. Atmosfera de aici e împărțită între cei care cred că mina va aduce avantaje zonei și cei care se opun deschiderii ei. Încercăm să stopăm operațiunile miniere prin metode legale, dar autoritățile locale răspund după luni de zile petițiilor noastre. Atunci când o fac, răspunsurile lor sunt irelevante și ridicole. Între timp, compania și-a instalat deja tabăra în regiune și intimidează localnicii cu metodele de securitate draconice pe care le folosește.”
Multe companii străine părăsesc Grecia și caută acces la capital și coduri de taxe mai stabile în alte țări. Dar dacă ai conexiunile potrivite în interior, atunci scutirile de taxe și accesul la fondurile europene prezintă o oportunitate de a intra în Grecia și de a-i exploata situația financiară dezastruoasă pentru a te îmbogăți. În timp ce canalele de știri le oferă familiilor grecești o cină în fața televizorului condimentată cu xenofobie, apocalipsă financiară și bătăi între partidele politice, adevărate crime și infracțiuni – cele care jefuiesc pe absolut toată lumea – se petrec undeva în fundal, în locuri ca Skouries.

luni, 16 septembrie 2013

Hapciuuuu-Sanatate!Doamne ajuta cui stranuta!

Oare sa ma duc la medic?

Imi curge nasul, stranut una intr-una, mi-e frig, ma dor toate oasele si parca nu mai stau muschii pe mine, am si un pic de febra, ma doare cand inghit desi stiu ca nu am mancat inghetata, imi lacrimeaza si ochii, nu suport lumina puternica…oare ce e cu mine? Sa ma schimb repede, sa merg la medic? Iar imi da un sirop de tuse si ceva sa transpir, ca si data trecuta.
Nu ma mai duc, lasa ca mai am din ce mi-a dat acum trei luni cand am avut aceleeasi simtome. Oricum nu cred ca am rabdare sa stau, tot timpul e plin la cabinet, toti sunt nervosi si nu au timp, toata lumea vrea toata atentia, imediat ce ajunge, iar poate ce am eu, nu e cel mai grav! Nu ma duc nicaieri! O sa devina valabila vorba din batrani: trece in 7 zile cu medicamente sau cu lipsa lor! Dar,  oare totusi, ce am? Iti sunt cunoscute aceste cuvinte?
Ai racit. O raceala banala, care debuteaza in trei zile de cand ai stat in preajma virusului. Poate sa te tina si 10 zile, daca nu faci nimic! Binenteles, se poate agrava, se poate trece foarte usor de la raceala la amigdalita- inflamatia amigdalelor, bronsita- inflamatia aparatului respirator si tot asa, poate cobora in organism, aducand alte probleme mai grave!
In cazul fericit iti faci un ceai, iei o aspirina si un paracetamol, intri sub un pled calduros si astepti sa-ti treaca, de pe azi pe maine, daca se poate! Timp in care, daca tot stai acasa, incepi sa trebaluiesti, ca doar vorba aia, daca stai iti sta norocul! nu? Te vad cum zambesti! Singura idee este ca atunci, cand te ajung toate aceste simtome, tratezi doar efectul. Cauza   poate sa mai astepte.

Cauza racelilor si lupta cu nervii

Cauza unei raceli banale, nu este doar contaminarea cu virusul, ci lipsa de odihna, o alimentatie saraca in vitamine, stresul cotidian, nervii care te cuprind din orice, toate acestea duc spre un sistem imunitar deficient, iar virusii intra pe unde pot, adica peste tot.
Ca si in fotbal! Golul nu vine cand se pregateste, ci cand gaseste poarta goala! O persoana care doarme mai putin de 7 ore, iar aceasta se repeta mereu, va fi de 3 ori mai predispusa la raceli si gripe.
Vitaminele pe care le gasim in natura sub toate formele posibile, sunt lipsa la apel in corpul tau. O cauza mai este si igiena. Igiena mainilor care sunt duse la nas, la ochi. Cele mai multe cazuri de raceala sunt toamna si primavara.
Trecerea de la anotimpul cald la racoarea placuta a toamnei, dar pastrand tricourile este o greseala pe care o facem cu totii. Nu frigul aduce raceala, doar lipsa de ingrijire.
Un computer daca nu-l cureti, nu-l devirusezi, la un moment dat te va lasa. Te atentioneaza, ecran albastru, nu mai ruleaza, te trage de mineca si-ti spune, fa ceva cu mine! Asa si corpul tau. Ai grija de el, pentru ca e singurul care nu se poate upgrada! Poate fi doar petecit pe ici, pe colea!

Remedii din natura care-ti aduc SANATATEA

Natura este cea care ne ajuta cel mai mult sa nu ne atinga racelile si gripele. Un pahar cu catina, acoperit in intregime cu miere, catina fiind zdrobita in prealabil, luat in fiecare zi dimineata 4-5 boabe si mestecate, este cel mai bun mijloc pentru ridicarea imunitatii organismului. Fructele si legumele consumate pe cat posibil in stare cruda, refac invelisul de vitamine. Un ceai cu frunza de dafin, inlatura febra.
Alt ceai facut din 3 nuci si 3 cepe de aceeasi dimensiune, fara a se curata niciunele, deci nucile zdrobite, ceapa taiata in patru si puse la fiert, strecurat si baut caldut iti elimina tusea.
O bucata de hrean, curatat si dat pe razatoarea mica, inhaland mirosul ce se degaja, iti va desfunda nasul si va curata glandele lacrimare.
Inhaland aburii dintr-o cana cu apa cu sare grunjoasa, vor avea efectul aerosolilor de la mare.
O lamaie stoarsa si consumat sucul cu miere, iti va aduce o stare de vioiciune si va omora jumatatea din cantitatea virusilor.
Un catel de usturoi luat zilnic actioneaza ca cel mai tare antibiotic. Un masaj cu un catel de usturoi al talpilor te va elibera de  senzatia de frig.
O ridiche neagra curatata si scobita de miez, loc in care se pune o lingurita de miere, va elimina un sirop, baut cate o lingurita la doua, trei ore iti va calma tusea.
Un aport de lichide sub forma de ceaiuri de plante diverse: sunatoare, menta, musetel, tei, trei frati patati, macese, porumbele,   vor avea ca efect vitalitate si iesirea din starea de raceala. 5 picaturi de propolis amestecat cu o lingura de miere calmeaza si  trateaza durerea de gat.
Dintr-o cantitate de 3 linguri de miere, amestecata cu 3 lingurite  de scortisoara, daca iei zilnic cite o jumatate de lingurita, vor imbunatati vizibil starea ta de sanatate. O supa fierbinte de gaina si legume, iti va aduce aceeasi stare de fierbinteala, pe care o ai cand iei o aspirina..
Sucul de la un morcov, un mar, o banana, te va umple de energie si te va ridica de sub patura. Sucul de la o sfecla rosie iti va aduce antioxidantii atat de necesari in lupta cu raceala. Consumul a 3- 4 portocale sau grepfuit sunt echivalentul a 10 bobite de catina, vor avea ca beneficiu- vitamina C, vitamina tineretii si a antiimbatranirii.
Cura preventiva, se adreseaza tuturor celor care au beneficiat de avantajele ei si pentru care proverbul: “E mai bine sa previi decat sa vindeci” reprezinta intelepciunea din batrani.
Cand esti bolnav trebuie sa cantaresti foarte bine lucrurile. Cand esti sanatos iti poti permite sa fii desgustat de o propunere de tratament pe baza de usturoi, dar daca incepi sa suferi de o boala usoara ca raceala sau grava si cronica, precum cancerul, esti dispus sa incerci orice.
Greseala cea mai mare este sa nu faci nimic, lipsa de atitudine, mergand pe ideea ca nu poti face mare lucru. Poti! Tu poti face totul pentru tine! Tu iti controlezi sanatatea si durata vietii.

Cu sanatate pentru tine
Sursa remediesnaturist

Porumbele,bruma si sirop de voie buna!

Inceput de noiembrie

Pentru mine toamna este anotimpul in care m-am nascut. Este anotimpul care, la inceput de noiembrie imi umple casa de crizanteme sau trandafiri, cale si gherbera si, binenteles, de oameni dragi.

Anul acesta a fost o adevarata explozie de flori care m-au emotionat pina la lacrimi. Florile sunt simbolul aprecierii, florile sunt cel mai frumos cadou si semn de multumire adus cuiva pentru ceea ce inseamna pentru noi.
Tot inceputul lui noiembrie, mai ales daca cade cel putin odata bruma este  timpul ideal pentru porumbele. Pentru adunat porumbele. E drept ca este putin  neplacut sa iesi din confortul fotoliului, din caldura caminului si sa pornesti pe coclauri sa aduni porumbele. Dar cat sunt de bune pentru sanatatea ta stii? Stii  pentru ca ai mai citit despre porumbele chiar in acest loc, dar mai sunt lucruri  pe care poate nu le cunosti.

Sirop…gem si ceai

Odata adunate, din porumbele se poate face gem, iar daca gemul de porumbele este facut cum il facea bunica …, atunci tu o sa ai o imunitate mult mai buna. Le lua coditele si toate frunzisoarele jos si le punea in apa rece. Automat, ca si la fasole, ce este uscat pe dinauntru sau stricat iese deasupra.
Se pun intr-o oala la foc mestecandu-se usor. Cum ies samburii din prune puse la fiert pentru gem, tot asa ies si samburii din porumbe. Odata fierte, porumbelele se trec printr-o sita pentru a ramane doar pulpa sub forma unei paste.
Din aceasta pasta iese gemul. La un litru de pasta in functie de  dorinta fiecaruia se pun intre 400- 800 gr zahar sau un borcan de 400 ml cu miere si se mai fierbe 1- 2 ore pina cand gliseaza lingura.
Cu cat fierbe mai mult, gemul de porumbele se ingroasa si automat va si tine mai mult fara sa faca mucegai deasupra. Odata pus in borcane, fierbinte fiind,  bunica il punea in cuptorul de paine (eu il pun in cuptorul de la aragaz) ca sa faca coaja, actionand ca un- fiert in dunst.

Siropul de porumbele este mult mai usor de facut, pentru ca, peste fructe, la fiert se pune apa, de obicei cate porumbele atita apa. Se strecoara si va iesi un sirop negru concentrat in functie de cantitatea de apa folosita, iar cantitatea de zahar este, de regula, aceeasi cu cantitatea de lichid.
Continutul mare de tanin, taninul fiind un antioxidant puternic care actioneaza asupra imunitatii organismului, ridica porumbele pe una din treaptele inalte in lupta cu bolile.
Taninul din porumbele dezinfecteaza locurile pe unde trece. Incepand cu cavitatea bucala unde indeparteaza tartrul de pe dinti, esofag unde actioneaza ca un ulei asupra unor amigdale bolnave si ajungand in stomac unde este pansament pentru toata flora stomacala distrusa de tot felul de nebunii pe care le mancam.
Taninul din porumbele este un adevarat medicament natural. Potasiul continut de porumbele ajuta la o stabilizare a pulsului inimii, iar bolile care au un remediu natural in porumbele sunt multiple. Hipertensiune arteriala, diaree, dureri de stomac, guta, tuse convulsiva sau nu, pietre la rinichi, dar nu vreau sa ma repet cu ce ai mai citit odata….:)
Adunate, spalate si puse la uscat, vor pastra toate calitatile integrale ale porumbelelor. Pentru ceai se poate folosi si coaja arbustului, iar baut zilnic timp de o saptamana curata plamanii de tot felul de depuneri. Se poate face si vin din porumbe, dar foloseste miere, nu zahar.
Tinctura de porumbele care se gaseste in magazinele naturiste, este un sirop facut la rece din porumbele, propolis si alcool, este un medicament pentru eliminarea colesterolului, actionand in acelasi timp si imbunatatind starea excesiva de oboseala pe care o simtim datorita vremurilor pe care le traim.
Cu sanatate pentru tine
Sursa remediesnaturist

PORUMBARUL - LEAC PENTRU ZECI DE AFECTIUNI INTERNE SI EXTERNE!

Porumbarul este un un arbust inalt de 1–3 m, foarte raspandit atat in zonele de ses, cat si la altitudinea de 1600 m, fiind o planta rezistenta la temperaturi scazute. Are ramuri spinoase, cu flori albe si cu fructe sferice de culoare neagra-vinetie.

De sute de ani, in special in mediul rural, planta care are diferite denumiri, porumbel, mataciune, este leac pentru zeci de afectiuni interne si externe.

Fructele de porumbar fiind foarte rezistente la frig, pot fi culese si in timpul iernii. Bogate in zaharuri, in acizi organici, flavonoizi, taninuri, vitamina C, cat si in saruri de calciu, de magneziu şi de potasiu, acestea au proprietati diuretice, astringente, antidiareice, depurative, laxative, sedative si antiseptice fiind foarte utile in curele de slabire.

Este des folosit in convalescente gripale, boli pulmonare, tusa convulsiva, debilitate psiho-fizica, anorexie, inapetenta, cat si pentru intarirea sistemului imunitar.

In afectiunile pulmonare este utilizat siropul de porumbar.

Se fierb 10 linguri de fructe intr-un litru de apa timp de 15-20 de minute, se strecoara si in lichidul ramas iar dupa ce s-a racit, se adauga miere si se amesteca bine, adaugandu-se la final putina miere pana capata o consistenta apropiata de a smantanei. Se depoziteaza in borcane, pe care la inveliti in ceva de culoare inchisa. Se consuma cate 3 lingurite pe zi in cure de cate o luna .

Tinctura de porumbare se prepara din 250 gr de fructe, 50 de grame de propolis ras care se pun la macerat 14 zile intrun vas acoperit. Dupa perioada de macerare se strecoara si se administreaza cate o lingurita de 3 ori pe zi. Se pastreaza in sticle de culoare inchisa la rece.

Infuzia din flori

O lingurita de flori se pun in 250 de ml de apa clocotita. Ceaiul se lasa la infuzat zece minute si apoi se strecoara.

Se consuma cate 2-3 cani de ceai pe zi. Infuzia din flori este indicata in afectiuni renale, cardiace, hepato-biliare, constipatie si in probleme digestive.

Infuzia din frunze

Se prepara din 2 linguri cu frunze uscate care se infuzeaza in 500 de ml de apa fiarta timp de 10 minute. Dupa ce se mai raceste, ceaiul se strecoara. Prima ceasca se bea dimineata, iar restul, dupa masa de pranz. Infuzia are proprietati laxative si combate constipatia ; tratamentul trebuie urmat 21 de zile.

Infuzia din radacini

Trei linguri de radacina de porumbar se maruntesc, se fierb in 250 de ml de apa, timp de 10 minute, apoi se strecoara.

Se consuma cate doua cani pe zi in afectiuni ale inimii, in enterite sau diaree.

Proprietatile fitoterapeutice ale porumbarului se amplifica dupa ce a dat primul inghet, atunci este optim sa fie culese.

Evitati sa depasiti doza de maxim 300 de grame pe zi intrucat fructele de porumbar devin toxice in cantitati mai mari.

Despre autor:
Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan s-a alaturat Echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa cu ajutorul medicinei naturiste. Pe Elene-Lacramioara o puteti gasi si pe facebook!

joi, 12 septembrie 2013

Siropuri

Siropuri
Articol scris de Prof. Univ. Angela Elena Beju

Siropurile se prepara in doua moduri:

Din solutii extractive apoase (infuzii, decocturi, macerate) la care se adauga zahar. La 360 ml. lichid se adauga 640 g zahar. Intrucat zaharul este daunator este preferabil sa se adauge zahar invertit care se prepara foarte usor. Reteta de preparare a zaharului invertit: 1 Kg zahar alb, 450 ml de apa si o lingurita de acid citric sau acid tartric (sare de lamaie). Toate aceste produse se fierb in clocote mici, timp de 10 minute intr-un vas emailat (se interzice folosirea inoxului sau a aluminiului).

Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca mierea iar pe marginea vasului se aduna o spuma pamantie la culoare care se strange cu lingura de lemn si se arunca. In ultimele 2-3 minute se micsoreaza intensitatea focului, pentru ca siropul sa nu se inchida la culoare. Cand este gata, zaharul nu mai colecteaza spuma si are consistenta unei smantani mai subtiri.

Se lasa la racit putin si cand este caldut inca, se strecoara prin doua straturi de tifon si se toarna in borcane curate. Se foloseste atat la ceai, cafea, lapte, siropuri cat si la prajituri (cu conditia de a micsora cantitatea de lichid sau eventual de albusuri). In loc de zahar se poate folosi si mierea. De exemplu, pentru un decoct de plante, la 40% lichid, se adauga  60%  miere,

2. Prepararea siropurilor din fructe sau legume proaspete: catina, coacaze negre, gutui, afine, mure, ceapa, usturoi etc. Pentru siropul de fructe, se storc fructele si se obtine in prima faza siropul natural de fructe (in care raman neschimbate vitaminele si mineralele). La acesta se adauga zahar invertit sau miere.

De obicei daca siropul este indulcit cu miere, la o parte concentrat natural se adauga trei parti miere. La siropul natural nu se adauga coloranti, arome sau conservanti sintetici pentru ca sunt daunatori sanatatii.

Cateva siropuri preparate in casa:
- Sirop din pin: o mana de ramurele cu muguri si ace de pin, 2 litri de apa minerala plata, miere naturala. Se taie marunt ramurelele si muguri de pin si se pun la fiert intr-un vas emailat. Cand compozitia a scazut la jumatate se opreste focul si se lasa la racit 20 de minute. Se strecoara prin tifon dublu si se adauga miere naturala dupa gust. Se administraza cate 6 lingurite pe zi in tratamentul bronsitelor.

- Sirop din ridichi negre: trei ridichi negre, 400 g miere naturala. Ridichiile de marime mijlocie se spala bine si se dau prin razatoare. Se pun intr-un vas de portelan si se amesteca cu mierea. Se acopera si se lasa la macerat timp de 12 ore. Se strecoara prin tifon dublu si siropul se pun la rece in vase de sticla de culoare inchisa. Se iau 4-6 linguri pe zi. Este indicat in bronsite cronice, afectiuni pulmonare, litiaze biliare. Este un sirop cu efecte deosebite in tuse rebela.

- Sirop vermifug din usturoi: 500 g de ustsuroi, 1 litru de apa fierbinte, 3 Kg de miere naturala. Se marunteste usturoiul fin in vas de lemn sau portelan si se opareste cu 1 litru de apa incalzita la aproximativ 75o C. Se amesteca de mai multe ori cu o lingura de lemn dupa care se acopera etans vasul si se lasa in repaus timp de 50 de minute. Se strecoara apoi prin tifon dublu, se adauga mierea, apoi se amesteca pana la omogenizarea totala. Se consuma dimineata pe stomacul gol 3-4 linguri, pana la eliminarea tuturor parazitilor.

- Sirop din ceapa si usturoi: 10 cepe mijlocii, o capatana mare de usturoi, 1 litru de lapte, 250 g miere naturala. Ceapa si usturoiul se maruntesc fin si se pun impreuna cu laptele la fiert timp de 5 minute. Se strecoara prin tifon, se raceste si apoi se amesteca cu mierea. Se administreaza cate o lingura la doua ore in decursul unei zile. Se foloseste in tratamentul virozelor respiratorii, in tratamentul tusei in convalescenta.

- Sirop de lamaie cu glicerina:  o lamaie,  2 linguri de glicerina, miere. Lamaia se pune la fiert cu apa la foc domol timp de 10 minute, se taie usor in doua, si se stoarce intr-un pahar. In sucul obtinut se adauga 2 linguri de glicerina, se agita bine amestecul si se umple paharul cu miere. Se iau din acest amestec 6 lingurite pe zi in cazul tusei rebele. Este eficient la toate varstele.

- Sirop din suc de struguri: 1 litru de suc de struguri proaspat rosu sau alb, 10 tulpini de patrunjel cu tot cu frunze, 2 linguri de otet din vin si 300 g miere de tei. Se pune la fiert mustul cu patrunjelul taiat fin, timp de 10 minute, la foc domol si fara contact direct cu flacara. Dupa 10 minute se ia vasul de la sursa de foc, se adauga otetul si mierea amestecand bine compozitia. Se toarna in sticle si se pastraza la loc intunecos si rece. Se consuma in scurt timp. Este recomandat in cardiopatie ischemica dureroasa, nevroza cardiaca si in general in afectiunile inimii.

- Sirop din coacaze negre cu zahar invertit: 1,250 Kg coacaze negre, 1 Kg zahar alb, 450 ml  apa si o lingurita de acid citric sau acid tartric - sare de lamaie. Sucul obtinut din fructele  zdrobite se amesteca cu zaharul invertit, se lasa la rece 24 de ore. Se toarna in sticle de culoare inchisa si se pastreaza la loc intunecos si rece. Este un excelent tonic in starile de convalescenta si debilitate, cu efecte deosebite in anemii.

- Sirop de patlagina: se fierb acoperit 200 g frunze de patlagina proaspata in 400 ml apa, la foc mic timp de jumatate de ora.Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se adauga 100 g miere amestecand bine.Se dau 6 lingurite pe zi la copii sau 3-6 linguri pe zi la adulti. Siropul tine 3-4 zile la temperatura camerei sau 7 zile la frigider. Atentie: siropurile sunt contraindicate diabeticilor.

e – Utilizarea solutiilor extractive hidroalcoolice. Sunt forme de utilizare a produselor vegetale in care plantele sunt macerate intr-un amestec de apa si alcool cu o concentratie mai mare de alcool in cazul tincturilor si mai redusa in cazul vinurilor medicinale. Sursa bodyalchemist

Lupta pentru libertatea de asociere. O idee pentru protestatarii din piata.

Am înțeles că mișcarea ”Roșia Montană” se vrea a fi o mișcare împotriva establishmentului politic, o revoltă împotriva clasei politice și actualelor partide politice. Protestatarii vor să iasă în continuare în stradă și speră ca bulgărele să se rostogolească, să crească și să treacă peste vechea clasă politică. Uite o idee, de ce protestatarii din piață, printre altele, nu ar lupta pentru schimbarea legii partidelor? Astfel, după actuala lege, un partid politic se poate înființa dacă există minimum 25 de mii de semnături strînse în 18 județe, dar nu mai puțin de șapte sute de semnături pe județ. Protestatarii ”Roșia Montană” să lupte pentru liberalizarea pieței politice, pentru eliminarea barierei de intrare pe piața politică, una dintre cele mai ridicate din lume. Nicăieri în lume, cu excepția regimurilor totalitare, evident, condițiile de asociere politică nu sînt atît de restrictive ca în România. Dacă tot e rost de revoluție și luptă și oamenii vor să se manifeste în continuare, nu vor să se retragă, de ce să nu lovească sistemul politic actual chiar în inimă, adică în monopolul politic? Partidele politice să se poate înființa cu minimum trei membri (sau cinci sau o sută), nu cu 25 de mii, ca acum, și fără nicio condiționare geografică. S-ar sparge monopolul actualei clase politice și dependența partidelor de baroni și de forța organizatorică a acestora (ei strîng semnături, voturi, bani). O astfel de mișcare pentru libertatea de asociere și împotriva monopolului clasei politice sînt convins că ar ridica amploarea mișcării anti-establishment care se poate naște în piață și ar strînge în jurul său o mare parte a societății civile, indiferent de stînga-dreapta. Dacă s-ar reuși schimbarea legii partidelor politice și readucerea României pe harta țărilor care susțin libertate de asociere ar fi o extraordinară victorie a libertății, o victorie împotriva actualului sistem politic și tuturor partidelor politice existente pe scena politică actuală. PS. Ideea nu-mi aparține. Cred că Dan Mașca poate spune mai mult pe temă.

Sursa blogary

miercuri, 11 septembrie 2013

Grâul încolțit: Alimentul minune care tratează multe dintre boli

Grâul încolțit este considerat un aliment minune care joacă un rol important în menținerea sănătății umane și chiar în combaterea celor mai multe dintre boli. Vitaminele, mineralele și substanțele nutritive conținute de acest aliment minune ajută la dezvoltarea celulară și menținea unui tonus de viață ridicat. Consumul grâului încolțit este indicat și în curele de slăbire.
Germenii de grâu sau grâul încolțit, așa cum este denumit popular, sunt semințele care trec din starea latentă la viață. Această trecere se realizează printr-un proces simplu, la îndemâna oricui, care conferă seminței maximum de substanţe folositoare organismului uman. Grâul încolțit este bogat în fosfor, magneziu, calciu, vitaminele A, B, E, K, D, PP, dar și enzime și hormoni vegetali, benefici pentru sănătate.
Datorită conținutului ridicat de vitamine, acest aliment devine un stimulator important al numeroaselor procese din corpul uman. În cele mai multe dintre cazuri, după doar două săptămâni de consum al boabelor încolțite cele mai multe dintre boli încep să prezinte ameliorări importante.
Iată câteva cantități de minerale uşor de asimilat de către organism, conţinute de 100 grame germeni de grâu: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adaugă vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime şi anumiţi hormoni vegetali, cu structură foarte puţin cunoscută, care au efecte terapeutice extraordinare.
Beneficiile consumului de grâu încolțit
Doctorul francez Jean Valnet în lucrarea sa, “Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale”, scrie: “[...] excepţionala bogăţie a constituenţilor lui (a grâului – n.r.) autorizează cercetătorii care s-au aplecat asupra problemelor sănătăţii să afirme că ar da o grea lovitură dezvoltării tot mai accentuate a diabetului, a asteniilor, a nevrozelor, a nevritelor, a bolilor cardiovasculare, a cazurilor de cancer”.
Cei mai mulți dintre nutriționiști consideră grâul încolțit ca fiind un ou natural, care poate vindeca o sumedenie de afecțiuni. Cele mai importate sunt:
  • cancer;
  • tromboflebită;
  • tumori ale stomacului, tumori în general;
  • afecţiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm şi bronşită);
  • afecțiuni oculare;
  • astm;
  • lipsă de calciu și magneziu;
  • anemie;
  • dureri de cap;
  • gută;
  • impotenţă şi sterilitate masculină;
  • reglarea greutății corporale;
Prepararea grâului încolțit
grau incoltit 400x286
Se ia circa un kilogram de grâu din ultima producție, după care se cerne printr-o sită. După ce impuritățile au fost eliminate se spală foarte de bine, în mai multe ape. Apoi se ia grâul curat și se pune într-o oală destul de mare peste care se toarnă apă. A doua zi în jurul prânzului, grâul se spală sub jetul de apă și apa din oală este înlocuită cu una proaspătă. Această operațiune se efectuează și seara. În timpul spălării nu trebuie amestecat grâul. După mai multe zile, în care cele două acțiuni zilnice trebuie repetate, se poate observa cum embrionul a ieșit din fiecare bob. Pentru a fi gata, embrionul trebuie să aibă o dimensiune de cel puțin 2-3 milimetri, iar rădăcina să fie până în 5 milimetri. Când aceste cerințe sunt îndeplinite, se ia grâul încolțit și se bagă în borcane, care se acoperă cu un capac pentru ca aerul să nu pătrundă. Borcanele se depozitează fie într-un loc răcoros sau chiar la frigider.
Cura cu grâu încolțit
Pentru ca efectele să fie vizibile, cura cu grâu încolțit trebuie ținută pentru mai multe luni. Primele semne apar în general după 2 săptămâni, dar chiar și aşa cura nu trebuie întreruptă. Germenii se consumă în general dimineața pe stomacul gol într-o cantitate de 3-6 lingurițe, în funcție de greutatea corporală.
sursa efemeride
Germenii de grau sunt embrionii semintelor de grau, bogati in proteine, fibre, grasimi nesaturate, vitamina E, vitamina B1, B2, B6, fosfor, zinc, tiamina, magneziu si acid pantotenic. 

Care sunt beneficiile aduse sanatatii de germenii de grau?

Avand in vedere numarul mare de substante nutritive esentiale din germenii de grau, acestia aduc o multitudine de beneficii sanatatii noastre.

In primul rand, germenii de grau ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sange, prin urmare, reduc riscurile problemele cardiovasculare. Germenii de grau contribuie si la imbunatatirea stocarii energiei in muschi si, de asemenea, sporesc rezistenta si vitalitatea organismului.

Germenii de grau contin octacosanol (nutrient) ce ajuta la imbunatatirea reflexelor corpului si pot fi folositi ca supliment si pe perioada unui regim de slabire.

In plus, acestia ajuta la imbunatatirea proceselor de utilizare oxigenului de catre organism. Germenii de grau contribuie si la echilibrarea metabolismului si cresc abilitatea corpului de a face fata stresului.

Germenii de grau contin antioxidanti

Germenii de grau contin o foarte mare cantitate de vitamina E complexa, ce include si antioxidanti naturali. Prin urmare, ajuta la prevenirea bolilor cardiace, a cancerului si a imbatranirii.

Germenii de grau protejeaza muschii, sangele, plamanii si ochii. Ei previn formarea cheagurilor de sange si contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Acidul folic din germenii din grau ajuta la scaderea nivelului de hemocisteina si previne astfel deteriorarea arterelor. Vitamina B ajuta si la digestie, repararea tesuturilor si mentine pielea sanatoasa.

Germenii de grau sunt o bogata sursa de fibre naturale, esentiale pentru a mentine functionarea eficienta a intestinelor. Ei sunt de folos si in cazul constipatiei.

Cum se pastreaza germenii de grau

Germenii de grau contin grasimi nesaturate, iar acestea reprezinta unul dintre motivele pentru care germenii de grau rancezesc foarte repede. Germenii de grau in stare bruta sunt destul de dificil de pastrat.

Daca ii pastrezi intr-un borcan sigilat, ei pot rezista pana la aproape un an. Dar, o data ce ai deschis borcanul, trebuie sa il depozitezi la frigider. Asigura-te ca germenii de grau sunt de fiecare data depozitati intr-un recipient inchis ermetic.

Germenii de grau congelati pot avea o perioada de valabilitate pana la noua luni.

Cum poti consuma germenii de grau

Germenii de grau pot fi consumati in mai multe feluri. Ei pot fi adaugati la o varietate de retete, fiind un ingredient nutritional care de multe ori face diferenta in gustul alimentelor.

Sunt folositi la prepararea painii, clatitelor, waffelor, placintelor, prajiturilor, cerealelor, in shakeurile din lapte si mai pot fi consumati cu iaurt.

Sursa csid
Reteta - Desert din germeni de grau:
Se amesteca germenii cu miere pana devin o pasta alba omogena. Se adauga nuci maruntite, stafide, fructe de sezon bine coapte, suc de lamaie sau portocala. Aceasta compozitie poate fi folosita ca blat pentru tort, turnadu-se peste ea o crema de fructe si Digesta.
Reteta - Salata cu fructe si smantana:
Ingrediente necesare pentru o persoana:
  • 2 linguri germeni de grau;
  • 4-5 linguri apa;
  • 1 mar ras;
  • 2 linguri zeama de lamaie;
  • 2 linguri smantana;
  • 1-2 lingurite miere;
  • fructe uscate sau proaspete.
Se amesteca germenii de grau cu apa si se lasa 5 minute. Apoi se adauga marul ras, zeama de lamaie, smantana, fructele si mierea. Se serveste imediat.


Sursa Paradisulverde

Suc din germeni de grâu proaspăt stors este miraculos


Чудодейственный свежевыжатый сок ростков пшеницы

Suc din germeni de grâu este una dintre cele mai interesante și la 100 % de eficiente metode de prevenire și tratare a multor maladii, chiar și cele mai netratate la timp. De la prima înghiţitură a sucului proaspăt stors organismul uman începe să se cureţe în mod activ, literalmente "spălând"  toxinele și otrăvurile, curățând sângele, ficatul, rinichii, tractul gastro-intestinal și plămânii. În schimb organismul nostru obţine minerale de care are nevoie, proteine, aminoacizi și o întreagă gamă de vitamine.
Practica utilizării acestei băuturi a dezvăluit multe proprietăţi miraculoase, datorită cărora aceasta a devenit cunoscută ca elixir al tinereţii. Sucul din germenii de grâu vă ajută să regăsiți în afară de sănătate, figura zveltă, pielea fără cusur, părul strălucitor, în primul rând, datorită aminoacizilor conținute în forma cea mai uşoară de digerat - lizina si triptofan, implicaţi în nutriția și  întinerirea celulelor, îmbunătățesc starea pielii și a părului.
Ca rezultat al unui studiu efectuat în 1930 s-a constatat că animalele pot supraviețui consumând doar germenii de grâu, în același timp dacă raţia lor va fi limitată la verdeaţă sau legume, să zicem morcovul sau spanacul, acestea vor muri!

Чудодейственный свежевыжатый сок ростков пшеницы

Numeroasele studii științifice, care datează la început cu anul 936, constată că sucul de germenii de grâu (orz) are un efect terapeutic maxim asupra organismului uman. Germenii sunt tăiaţi, mărunţiţi și storşi sub formă de suc proaspăt verde închis, care conține o serie întreagă de ingrediente fiziologic active, cum ar fi vitamine, minerale, enzime si clorofila, care stă la baza energiei vitale a tinerilor germeni.
Wheatgrass ( din engleză wheat - grâu , grass -iarba) în anii 90 produsul sub acest nume a fost prezentat  în Australia și Noua Zeelandă, apoi testat de-a lungul anilorpe piața țărilor în care sănătatea națiunii a fost ridicată la nivel de cult. Practic, toată lumea fortifică sănătate prin germenii de grâu. La Paris, de exemplu, germenii sunt vânduți în magazinele de legume. În Anglia, la orice farmacie puteţi cumpăra germenii de grâu uscaţi, ambalaţi într-o cutie. Peste tot în lume utilizarea sucului din germenii de grâu a trecut de la stadiul de exotism la modul de viață. Fără germenii nu pot trăi Madonna și Ashley Judd. Sucul din germenii de grâu este băutura cea mai la modă în Londra, Los Angeles ( băutura de cult în centrele de yoga).
Sucul Wheatgrass conține până la 80 % de clorofilă, care stă la baza vieţii plantelor, este structura biochimică intermediară între energia soarelui și procesele vitale ale creșterii plantelor. Sucul Wheatgrass poate dizolva reziduul în plămâni, care se formează ca rezultat al inhalării gazelor acide. Sucul neutralizează efectele nocive asupra organismului uman al monoxidului de carbon (CO). Sucul este o sursă de fier activ pentru organismul uman, sprijină formarea celulelor sanguine și normalizează tensiunea arterială. Sucul conţine 19 aminoacizi esențiali, câteva sute de diferite enzime, care nu sunt prezente întotdeauna, mai ales în forma activă,  în alte produse alimentare. Din conţinutul sucului fac pare 90 din102 de minerale esenţiale, vitamine şi alte substanţe nutritive importante pentru sănătate.
S-a constatat că 30 ml de sucul Wheatgrass după conținutul de vitamine și minerale sunt echivalente cu 1 kg de legume proaspete !
Sucul conţine o mare parte de vitamine și minerale necesare pentru activitatea vitală a organismului uman, inclusiv vitamina "evazivă " B12 . Sucul este un biostimulator natural - celulele stem din plante sunt concentrate în punctele de creștere activă a plantelor (muguri , răsaduri , germene) . Prin urmare, sucul Wheatgrass este un stimulator puternic al activităţii vitale umane! Acesta ajută la mobilizarea forţelor de apărare al organismului și la combaterea maladiilor.
Sucul Wheatgrass proaspăt stors după gust provine din copilărie. El  amintește de gustul tulpinilor suculente de iarbă, pulpa cărora produc plăcere! Cercetările moderne au demonstrat ca sucul Wheatgrass  este o sursa naturală unică de sănătate. Aceasta include proteine, glucide, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier, vanadiu, etc., plus toate vitaminele cunoscute în cantități mari . De exemplu, cantitatea vitaminei C este de șapte ori mai mare decât au portocalele, de cinci ori mai mult de fier decât are spanacul, de zece ori - calciu și proteine decât laptele. In plus, sucul este bogat în enzime, aminoacizi și are un set complet de proteine. Dar este important nu numai acest lucru. Sucul Wheatgrass conţine, așa cum am menționat mai devreme, o substanţă cu adevărat de neprețuit, cum ar fi clorofila.
Proprietățile medicinale ale sucului wheatgrass:
echilibrează și normalizează metabolismul, îmbunătățește sistemul imunitar;
stabilizează și întinerește toate sistemele organismului:  nervos, endocrin, circulator, limfatic, digestiv, respirator, excretor, de termo-reglare, de energie, musculo-scheletic, reproductiv și mai multe alte sisteme și subsisteme mici;
are un efect tonic general, antiinflamator, vasodilatator și calmant asupra organismului;
este foarte util în boli urologice, deoarece curăţă vezica urinara şi rinichii ;
promovează resorbția  diferitelor tumori: tumori benigne și maligne, polipi, chisturi , lipomuri, miomuri, fibroame, etc.;
îmbogățește sângele cu oxigen, acidificând diverse produse de descompunere;
normalizează microflora și motilitatea intestinală;
elimină din organism deşeuri celulare, otrăvuri, colesterolul "rău" , substanţe anorganice, medicamente și alte substanțe nocive;
elimină fragilitatea unghiei, pierderea părului, restabilește culoarea și densitatea naturală.

Чудодейственный свежевыжатый сок ростков пшеницы
Wheatgrass stimulează organe, cum ar fi pancreasul, să producă insulina proprie în cazuri de diabetul zaharat.
Sucul wheatgrass poate contribui la strângerea cicatricelor formate pe plămâni din cauza gazelor acide inhalate. Efectul de dioxid de carbon se reduce, deoarece clorofila crește producerea hemoglobinei.
Sucul ajută la reducerea înaltei presiuni, scade numărul de toxine în organism și aduce fierul în sânge, promovând circulația sanguină.
Ajută să scăpaţi de mătreață ( frecaţi în scalp și apoi spălaţi părul cu şampon) .
Consumul și uzul extern al sucului de germeni de grâu ajută împotriva infecţiilor vaginale.
Previne deteriorarea dinţilor.
Este utilizat pentru clătiri la boala gâtului.
Atunci când este utilizat cu substanțele nutritive digestibile, previne apariția părului sur.
Este sursa de prospețime și vitamine pentru întregul organism.
Excelent ajută la constipații.
Când sucul se utilizează în comprese, are un efect de vindecare asupra pielii cu ulcere, arsuri, acnee, infecții.
Are un efect benefic asupra capilarelor.
Întinereşte ţesuturile şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Dă energie pentru hormonii sexuali.
Metale toxice - plumb, cadmiu, mercur, aluminiu și cupru pot fi scoase cu o cantitate mică de suc, cu o creștere treptată a dozei.
Sucul este una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamine A , C , B , este o sursă excelentă de calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, cobalt, zinc și proteine.
Atunci când este utilizat împreună cu alimente vii, construiește celulele albe din sânge prin eliberarea energiei și substanțelor nutritive.
Seminţele încolțite de grâu promovează longevitatea activă. Ele nu sunt remediu specializat pentru orice boală, dar după 2-3 săptămâni de utilizare regulată la mai mulți oameni se ameliorează sănătatea.
În multe cazuri, la adăugarea semințelor încolțite în dieta ( 50- 100 g pe zi ) rezultatele tratării bolilor grave depășesc toate așteptările (totodată, se recuperează acuitatea vizuală, coordonarea mişcărilor, culoarea și densitatea scalpului, se întăresc dinții, etc.). La oameni de orice vârstă are loc o îmbunătățire clară a stării de sănătate, în special a potenţei sexuale la bărbaţi. Trebuie remarcat faptul că se observă o imunitate aproape totală la răceli.
Indicații pentru utilizarea sucului wheatgrass :
Maladii cardio-vasculare: aritmii cardiace: tahicardia sinusală, tahicardia paroxistică, bradicardia sinusală, extrasistole, fibrilația atrerială, fibrilaţia ventriculară. Bloc cardiac, arteroscleroza , boala Raynaud. Defecte cardiace congenitale: defect septal ventricular, septal atrial despicat, persistența canalului arterial, coarctaţia ( îngustarea istmului )a aortei. Tetralogia Fallot , boli gipertopice, infarctul miocardic, cardiopatia ischemică, angina pectorală, cardiomiopatia , miocardita, cardiopsychoneurosis,  claudicaţia intermitentă, pericardită. Valvulopatie  cardiacă dobândită: stenoza mitrală, insuficienta mitrală, stenoza aortică , insuficienta valvei aortice, viciu cardiac combinat, prolapsul de valva mitrală, febra reumatică, boli de inimă reumatismale, insuficiență cardiacă, endocardita.
Maladii ale sistemului respirator: dureri în gât, bronșită, tuse, laringită, rinită, pneumonia acută, răceli, inflamație acută a căilor respiratorii superioare, astm bronşic, tuberculoza, cancer pulmonar,  embolie pulmonară și infarctul pulmonar, infiltrate eozinofilice, infecţii fungice, boala pulmonară interstițială, boala pulmonară profesională , boli pulmonare supurative , sindromul Goodpasture, sarcoidoza , emfizema pulmonară, boli pleurale, insuficiență respiratorie acută și cronică, bronhoscopie , obstrucția bronșică la copiii mici, laringotraheita acută stenozantă la copii.
Maladii ale sistemului nervos: boala Alzheimer, anorexie, insomnie, bulimie , epilepsie, hidrocefalie, dureri de cap, ipohondrie, meningita, migrena, nevralgie de trigemen, boala Parkinson , hipertensiunea intracraniană, scleroza multiplă, comoție cerebrală , insuficiență vertebro- bazilară, encefalopatia discirculatorie, sindromul de manager, cardiopsychoneurosis, radiculita,  sciatică , depresie , nevralgie intercostală, tulburări vasculare cerebrale, boli ale nervilor periferici, boli musculare, tumori ale sistemului nervos central.
Maladii ale sistemului digestiv: disfagie, greață și vărsături, indigestie, diaree sau constipație, modificări de greutate, gastro-hemoragii intestinale, icter, distensia abdominală, ascita, gastroenterologie, boli ale esofagului, ulcerul peptic, leziuni ale mucoasei gastrice, gastrite, sindromul Zoollinger- Ellison ( gastrinoma), sindrom de malabsorbție, boli inflamatorii intestinale cronice, sindrom de colon iritabil, diverticuli intestinale, disfuncția motorie a intestinului, tulburări ale circulației mezenterice, peritonita, boala recurentă( FMF ) , obstrucţia intestinală acută, apendicita acută, hepatologie, metabolismul hepatic , metabolismul bilirubinei şi hiper bilirubinemie, hepatita acută virală , boli toxice hepatice, hepatita cronică , ciroză și boli hepatice alcoolice, boli de ficat infiltrative şi metabolice, transplantul de ficat, vezica biliară și ductul biliar, pancreatita, tumori ale pancreasului endocrin, pancreasul inelar, pancreasul bifurcat, cancer macro-amilazemia, cancerul pancreatic, akhil gastric funcțional.
Sisteme osteo-articulare și musculare: artrita infecţioasă ( virală , fungică, bacteriană, tuberculoza, infecţioasă, alergică, etc. ), artrita metabolică (gută , condrocalcinoza), artrita psoriazică, artrita reumatică, traumatică, artroza deformantă, artrita în boli ale sângelui, tumori maligne , boli ale plămânilor, etc. , osteoartroza, spondilita, osteomielita, miopatie, miozita, distrofia musculară şi hipotrofie.
Boli periodice ale ţesutului conjunctiv. Boli alergice : boala difuză de țesut conjunctiv, lupus eritematos sistemic, sindromul și boala Sjögren, reumatism, artrita reumatoidă, autoallergie, colagenoză, sindromul Marfan , sindromul Ehlers - Danlos, sclerodermie, polimiozita, dermatomiozita, artrita psoriazică, șoc anafilactic, astm bronţic, rinita alergică, polinoză, urticarie, dermatită atopică, angioedem, alergie la medicamente, alergii alimentare, alergii la insecte, alveolită. .
Sistemul endocrin. Procesele metabolice: deficit de hormon de creștere, hipopituitarism ( hipotiroidism al hipofizei ), boala Addison, sindromul Cushing, acromegalie , boala Hashimoto ( tiroidita cronica limfomatoidă) , hipoparatiroidism , guta , deficit de vitamine , metabolismul lipidic - hiperlipidemie , hipercolesterolemie, sindrom metabolic X, obezitate, mastita, diabet, microangiopatie ( leziuni ale vaselor de sânge din plămâni).
Sistemul urinar : pietre la rinichi, etc.
Sistemul de reproducere.
Sistemul hematopoietic: anemie hemolitică, B - 12 și deficit de acid folic, anemie, etc.
Maladii dentare.
Tulburări oculare.
Maladii infecțioase și parazitare.
UTILIZARE :
Pe baza cercetărilor, aplicaţiilor practice, precum și experienței a mai multor oameni, se recomandă schema de utilizare următoare:
- pentru a spori imunitatea și prevenirea bolilor folosiţi 30-60 ml de suc pe zi;
- pentru boli cronice: 60-120 ml. ( 2-3 ori pe zi );
- pentru sportivi şi culturişti - 60 ml după antrenament;
- pentru copii - 30-60 ml.
Specialiştii recomanda o utilizare obligatorie.

Sursa ecology.md

Astăzi, respect în cele din urmă o promisiune mai veche şi mă ocup de tema germinare. Pentru a încolţi (cereale, seminţe, fasole, linte, năut, etc.) nu aveţi nevoie de cine ştie ce aparate sau dispozitive, sunt suficiente: un borcan, o bucată de tifon, un elastic, o sită şi o farfurie.
 Se pune orice vreţi să încolţiţi mai întâi la înmuiat, peste noapte sau cel mai bine pentru 24 de ore. A doua zi se clăteşte totul bine şi se pun seminţele într-un borcan, iar în loc de capac, puneţi o bucată de tifon fixată cu un elastic. Borcanul se pune aplecat la cca.45°, undeva la cald şi la întuneric. Se clătesc seminţele de 2 ori pe zi (se poate face şi fără a scoate tifonul), vara când este foarte cald, chiar şi mai des. După ce au încolţit, se pun la scurs într-o sită şi aveţi aşa cei mai buni, cei mai ieftini şi cei mai sănătoşi germeni!


Sursa hrana-vie

Stramosii

Stramosii