Oare sa ma duc la medic?
Imi curge nasul, stranut una intr-una, mi-e frig, ma dor toate oasele si parca nu mai stau muschii pe mine, am si un pic de febra, ma doare cand inghit desi stiu ca nu am mancat inghetata, imi lacrimeaza si ochii, nu suport lumina puternica…oare ce e cu mine? Sa ma schimb repede, sa merg la medic? Iar imi da un sirop de tuse si ceva sa transpir, ca si data trecuta.
Nu ma mai duc, lasa ca mai am din ce mi-a dat acum trei luni cand am avut aceleeasi simtome. Oricum nu cred ca am rabdare sa stau, tot timpul e plin la cabinet, toti sunt nervosi si nu au timp, toata lumea vrea toata atentia, imediat ce ajunge, iar poate ce am eu, nu e cel mai grav! Nu ma duc nicaieri! O sa devina valabila vorba din batrani: trece in 7 zile cu medicamente sau cu lipsa lor! Dar, oare totusi, ce am? Iti sunt cunoscute aceste cuvinte?
Ai racit. O raceala banala, care debuteaza in trei zile de cand ai stat in preajma virusului. Poate sa te tina si 10 zile, daca nu faci nimic! Binenteles, se poate agrava, se poate trece foarte usor de la raceala la amigdalita- inflamatia amigdalelor, bronsita- inflamatia aparatului respirator si tot asa, poate cobora in organism, aducand alte probleme mai grave!
In cazul fericit iti faci un ceai, iei o aspirina si un paracetamol, intri sub un pled calduros si astepti sa-ti treaca, de pe azi pe maine, daca se poate! Timp in care, daca tot stai acasa, incepi sa trebaluiesti, ca doar vorba aia, daca stai iti sta norocul! nu? Te vad cum zambesti! Singura idee este ca atunci, cand te ajung toate aceste simtome, tratezi doar efectul. Cauza poate sa mai astepte.
Cauza racelilor si lupta cu nervii
Cauza unei raceli banale, nu este doar contaminarea cu virusul, ci lipsa de odihna, o alimentatie saraca in vitamine, stresul cotidian, nervii care te cuprind din orice, toate acestea duc spre un sistem imunitar deficient, iar virusii intra pe unde pot, adica peste tot.
Ca si in fotbal! Golul nu vine cand se pregateste, ci cand gaseste poarta goala! O persoana care doarme mai putin de 7 ore, iar aceasta se repeta mereu, va fi de 3 ori mai predispusa la raceli si gripe.
Vitaminele pe care le gasim in natura sub toate formele posibile, sunt lipsa la apel in corpul tau. O cauza mai este si igiena. Igiena mainilor care sunt duse la nas, la ochi. Cele mai multe cazuri de raceala sunt toamna si primavara.
Trecerea de la anotimpul cald la racoarea placuta a toamnei, dar pastrand tricourile este o greseala pe care o facem cu totii. Nu frigul aduce raceala, doar lipsa de ingrijire.
Un computer daca nu-l cureti, nu-l devirusezi, la un moment dat te va lasa. Te atentioneaza, ecran albastru, nu mai ruleaza, te trage de mineca si-ti spune, fa ceva cu mine! Asa si corpul tau. Ai grija de el, pentru ca e singurul care nu se poate upgrada! Poate fi doar petecit pe ici, pe colea!
Remedii din natura care-ti aduc SANATATEA
Natura este cea care ne ajuta cel mai mult sa nu ne atinga racelile si gripele. Un pahar cu catina, acoperit in intregime cu miere, catina fiind zdrobita in prealabil, luat in fiecare zi dimineata 4-5 boabe si mestecate, este cel mai bun mijloc pentru ridicarea imunitatii organismului. Fructele si legumele consumate pe cat posibil in stare cruda, refac invelisul de vitamine. Un ceai cu frunza de dafin, inlatura febra.
Alt ceai facut din 3 nuci si 3 cepe de aceeasi dimensiune, fara a se curata niciunele, deci nucile zdrobite, ceapa taiata in patru si puse la fiert, strecurat si baut caldut iti elimina tusea.
O bucata de hrean, curatat si dat pe razatoarea mica, inhaland mirosul ce se degaja, iti va desfunda nasul si va curata glandele lacrimare.
Inhaland aburii dintr-o cana cu apa cu sare grunjoasa, vor avea efectul aerosolilor de la mare.
O lamaie stoarsa si consumat sucul cu miere, iti va aduce o stare de vioiciune si va omora jumatatea din cantitatea virusilor.
Un catel de usturoi luat zilnic actioneaza ca cel mai tare antibiotic. Un masaj cu un catel de usturoi al talpilor te va elibera de senzatia de frig.
O ridiche neagra curatata si scobita de miez, loc in care se pune o lingurita de miere, va elimina un sirop, baut cate o lingurita la doua, trei ore iti va calma tusea.
Un aport de lichide sub forma de ceaiuri de plante diverse: sunatoare, menta, musetel, tei, trei frati patati, macese, porumbele, vor avea ca efect vitalitate si iesirea din starea de raceala. 5 picaturi de propolis amestecat cu o lingura de miere calmeaza si trateaza durerea de gat.
Dintr-o cantitate de 3 linguri de miere, amestecata cu 3 lingurite de scortisoara, daca iei zilnic cite o jumatate de lingurita, vor imbunatati vizibil starea ta de sanatate. O supa fierbinte de gaina si legume, iti va aduce aceeasi stare de fierbinteala, pe care o ai cand iei o aspirina..
Sucul de la un morcov, un mar, o banana, te va umple de energie si te va ridica de sub patura. Sucul de la o sfecla rosie iti va aduce antioxidantii atat de necesari in lupta cu raceala. Consumul a 3- 4 portocale sau grepfuit sunt echivalentul a 10 bobite de catina, vor avea ca beneficiu- vitamina C, vitamina tineretii si a antiimbatranirii.
Cura preventiva, se adreseaza tuturor celor care au beneficiat de avantajele ei si pentru care proverbul: “E mai bine sa previi decat sa vindeci” reprezinta intelepciunea din batrani.
Cand esti bolnav trebuie sa cantaresti foarte bine lucrurile. Cand esti sanatos iti poti permite sa fii desgustat de o propunere de tratament pe baza de usturoi, dar daca incepi sa suferi de o boala usoara ca raceala sau grava si cronica, precum cancerul, esti dispus sa incerci orice.
Greseala cea mai mare este sa nu faci nimic, lipsa de atitudine, mergand pe ideea ca nu poti face mare lucru. Poti! Tu poti face totul pentru tine! Tu iti controlezi sanatatea si durata vietii.
Cu sanatate pentru tine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sper sa putem comenta impreuna