Usturoiul este o planta extrem de benefica pentru sanatatea noastra. Lista de boli care pot fi combatute cu ajutorul lui este extrem de lunga, dar voi aminti numai cateva:
- Infectia cu H. Pylori
- Candidoza
- Infectiile din cavitatea bucala
- Aflatoxicozele asociate cu micotoxina
- Stafilococul auriu rezistent la meticiclina
- Infectia Klebsiella
- Infectia cu HIV-1
- Infectii cu Citomegalovirus
- Infectiile cu streptococul de grupa B
- Infectiile virale
Datorita proprietatilor sale miraculoase, usturoiul este un remediu pentru un numar mult mai mare de boli, printre care si cancerul. In tratamentul acestei boli cumplite, usturoiul a fost folosit inca din vremuri foarte vechi. Hipocrate insusi recomanda sa consumam usturoi pisat in cantitati mari pentru a ne vindeca de cancer.
Daca decizi sa iti tratezi cancerul cu ajutorul acestei plante-minune, care are si proprietati anti-fungice, ar trebui sa consumam aproximativ 5-6 catei de usturoi pe zi. (O capsula de usturoi contine aproximativ 12 catei. )
Ar trebui sa ai in vedere ca ar trebui sa lasi usturoiul putin dupa ce il zdrobesti, adica cel putin 15 minute. Acest timp este necesar pentru ca usturoiul sa isi lase o enzima (allinase), care produce compusii anti-cancerigeni si anti-fungici.
Usturoiul il puteti consuma crud sau fiert, in sandwich-uri sau in feluri de mancare. Conform cercetarilor, suplimentele cu usturoi nu au aceleasi efecte anti-cancerigene si anti-fungice. Gasim beneficiile usturoiului si in literatura de specialitate: Biblioteca Nationala de Medicina are o baza de 4245 de rezumate de studiu privind efectele usturoiului. Aceasta baza de date este cunoscuta sub numele de Medline.
Conform datelor furnizate de aceste studii, usturoiul este ideal pentru tratarea a mai mult de 150 de boli, de la cancer la diabet, acumularea de placa in artere, deteriorarea ADN-ului si otravirea cu mercur.
Mai mult, cercetarile facute de Greenmedinfo.com au scos la iveala ca usturoiul este un remediu eficient pentru 167 de probleme de sanatate, in care cea mai mare pondere o ocupa cancerul si bolile cardiovasculare. Surprinzator, aceste doua boli sunt principalele cauze de deces in tarile cu venituri ridicate.
Ieftin, testat de-a lungul timpului, sigur si delicios, remediu natural si condiment, usturoiul era apreciat in vremurile vechi ca fiind atat de valoros incat oamenii il evaluau ca valorand greutatea lui in aur.
Astazi, cu toate ca ii cunoastem calitatile si suntem constienti de puterile sale, preferam sa consumam medicamente scumpe si pline de chimicale in locul usturoiului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sper sa putem comenta impreuna