Cafeaua este aliatul de nadejde al oricarui gradinar. Daca
pana acum obisnuiai sa arunci zatul ramas in ibric, va trebui sa schimbi acest
obicei. Iata cate utilizari ii pot
gasi in gradina.
Adauga zatul la compost
Zatul de cafea
poate fi adaugat cu succes la prepararea compostului. Aceasta ofera solului
substante nutritive esentiale precum fosfor, potasiu si magneziu.
Trandafirii
adora cafeaua
Cafeaua
este "arma secreta" pe care o folosesc crescatorii experimentati de
trandafiri. Cafeaua ajuta
trandafirii sa creasca rapid si sa aiba multiple florescente. Cafeaua
imbogateste solul cu nitrogen (in cantitati mici) si ii ofera un ph neutru. De
asemenea, atrage ramele care aereaza solul si ajuta la combaterea bacteriilor
existente in sol.
Stimulent de
crestere pentru morcovi
Cafeaua
contribuie la stimularea cresterii culturilor de morcovi. Inainte de a semana
morcovii amesteca semintele acestora cu cafea macinata si abia apoi seamana
morcovii in gradina. Vor incolti rapid si vei obtine o cultura bogata de
morcovi.
Tine daunatorii
departe de gradina
Furnicile, melcii
sau limaxii pot ataca gradina de legume. Ii poti tine insa la distanta daca
asezi langa musuroi sau plantele invadate cantitati mici de zat de cafea.
Previne
infectarea plantelor cu ciuperci
Cafeaua previne infectarea plantelor cu ciuperci, dar in special
radacinile si tulpina acestora. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi un strat
de compost cu cafea sau, din cand in cand, sa presari zat de cafea la baza
plantelor.
Sursa gradina.acasa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sper sa putem comenta impreuna