Translate

vineri, 27 februarie 2015

14 plante si ierburi care vindeca si sporesc sanatatea plamanilor

Un val de infectii virale si bacteriene a inceput sa isi faca din ce in ce mai bine simtita prezenta. Asa ca oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca de o gama larga de simptome ale sistemului respirator. Daca recurgi la medicina conventionala pentru a incerca sa rezolvi aceste infectii cu antibiotice, doar o sa sporesti problemele asociate cu rezistenta la antibiotice si o sa faci prea putin pentru a stimula mecanismele vindecatoare dinlauntrul corpului tau, ca acestea sa se adreseze cauzei. Remediile naturale nu doar sporesc sanatatea plamanilor, dar pot vindeca infectiile, si chiar pot reface vatamarile pulmonare.

Iata 15 dintre cele mai bune ierburi pentru a spori sanatatea plamanilor.

1. Radacina de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra/licorice)
Lemnul-dulce este una dintre plantele cele mai larg consumate din lume. In medicina traditionala chineza intervine in mai multe formule decat oricare alta planta, deoarece se crede ca ea armonizeaza actiunile tuturor celorlalte ierburi. Lemnul-dulce este alinator si inmoaie membranele mucoaselor gatului si in special ale plamanilor si stomacului, si in acelasi timp curata orice membrana mucoasa care are nevoie de suportul sistemului imunitar. Reduce iritatia gatului si totusi are o actiune expectoranta. Saponinele (cu o actiune similara detergentilor) sunt cele care inmoaie mucusul de pe tractul respirator, astfel incat corpul sa il poata expulza. Compusii din aceasta radacina de lemn-dulce ajuta la alinarea spasmelor bronhice si blocheaza radicalii liberi din celule, care produc inflamatiile si contractia cailor respiratorii. Acesti compusi mai au si efecte antibacteriene si antivirale, si ajuta la lupta impotriva tulpinilor (surselor) virale si bacteriene din corp, care pot cauza infectii pulmonare.
Glicirizinele si flavonoizii pot chiar sa ajute la prevenirea formarii celulelor pulmonare canceroase, ceea ce inseamna ca acestea pot chiar sa previna cancerul pulmonar.
2. Podbalul (Tussilago farfara)
Podbalul a fost utilizat in mod traditional timp de mii de ani pentru a intari plamanii. El curata excesul de mucus din plamani si bronhii. Alina membranele mucoase din plamani, si a fost aratat prin diverse rezultate ale cercetarilor ca ajuta in cazul astmului, diferitelor tipuri de tuse, bronsitelor si altor afectiuni pulmonare. Podbalul este disponibil sub forma uscata pentru ceai, sau ca extract alcoolic cunoscut ca tinctura.
podbalul plamani
Podbalul, sursa utilizata : http://goo.gl/mzYjRH
3. Canepa
Este total evitata descompunerea toxica a compusilor terapeutici din canabis datorita arderii plantei, in cazul vaporizarii. Extractia si inhalarea uleiurilor esentiale canabinoide ale plantei neprocesate permite o semnificativa atenuare a iritatiilor cavitatii orale care provin de la fumat. Canabisul este poate una dintre cele mai eficiente plante anti-cancer din lume, despre care s-a demonstrat in studii dupa studii ca stimuleaza activarea receptorului canabinoid in genele specifice si mediaza efectul anti-invaziv al canabinoizilor. Vaporizarea canabisului permite ingredientilor activi sa stimuleze raspunsul imunitar al corpului si reduce semnificativ capacitatea de raspandire a infectiilor. Vaporizarea canabisului (in special a celui cu mari cantitati de canabinoizi) deschide sinusurile si caile respiratorii, actionand ca bronhodilatator. Este chiar o metoda dovedita de a trata si inversa cursul bolii in astm.
4. Cimbrul
Cimbrul este foarte puternic in lupta impotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice si antifungice naturale. Cimbrul este binecunoscut pentru faptu ca anihileaza acneea mai bine decat cremele, gelurile si lotiunile antiacneice scumpe si prescrise pe reteta. Ceaiul de cimbru are puterea de a alunga si elimina bacteriile si virusurile, asa ca daca infectia ta este bazata fie pe unele, fie pe celelalte, ceaiul va actiona impotriva ei. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare consumat inca din antichitate si este utilizat pe larg si astazi pentru a preveni si trata infectiile tractului respirator si pneumoniile infectioase bacteriene.
5. Oregano
Desi oregano contine vitamine si nutrienti ceruti de sistemul imunitar, beneficiile lui principale sunt datorate continutului de carvacrol si acid rozmarinic. Ambii compusi sunt decongestionanti naturali si reductori de histamine care au beneficii pozitive directe asupra tractului respirator si a pasajului nazal prin care trece fluxul de aer. Uleiul de oregano lupta impotriva periculoasei bacterii a stafilocolului auriu, mai bine decat majoritatea tratamentelor antibiotice. Oregano are atat de multe beneficii de sanatate, incat ar trebui sa existe un flacon de ulei de oregano in orice dulap cu medicamente. Citit mai multe despre oregano in articolul : Uleiul de oregano este cel mai bun antiseptic natural
6. Lobelia
Stiai ca daca dai cailor lobelii, sunt capabili sa respire mai profund? Beneficiile ei nu se limiteaza la cabaline. A fost utilizat ca „astmicid” in medicina populara din muntii Apalasi. Lobelia, dupa unele relatari, se crede a fi una dintre cele mai valoroase remedii din plante existente. Extractele de Lobelia inflata contin lobelina, care a aratat efecte pozitive in tratarea celulelor tumorale rezistente la medicatie multipla. Lobelina de aemenea subtiaza mucusul si rupe congestia. In plus, lobelia stimuleaza glandele renale superioare sa elibereze epinefrina, ca efect, aceasta relaxeaza caile respiratorii si permite o respiratie mai usoara. De asemenea, deoarece lobelia ajuta la relaxarea muschilor netezi, este inclusa in multe remedii antituse si raceala. Lobelia ar trebui sa fie parte a protocolului de sprijin respirator al oricui!
7. Iarba-mare/omanul (Inula campanum)
Iarba-mare este o alta planta ce a fost folosita din vremuri istorice pentru a curata excesul de mucus care afecteaza functionarea plamanilor. Este cunoscuta ca un agent antibacterian natural pentru plamani, ajutand la reducerea infectiilor, in special pentru oamenii care sunt predispusi la infectii pulmonare precum bronsitele. Practicantii medicinei bazate pe plante si ierburi adesea recomanda o lingurita de planta pentru o cana de apa clocotita, bauta de trei ori pe zi timp de doua pana la trei saptamani, dar iarba-mare mai este disponibila si ca tinctura, pentru o mai usoara utilizare.
8. Eucaliptul
Originar din Australia, eucaliptul nu este doar pentru ursuletii koala! Aborigenii, germanii si americanii, cu totii l-au utilizat pentru aroma reimprospatatoare a eucaliptului, ce favorizeaza sanatatea respiratorie si alina iritatia gatului. Eucaliptul este un ingredient comun in bomboanele/pastilele si siropurile de tuse, iar eficacitatea lui se datoreaza unui compus numit cineola. Cineola are numeroase beneficii – este un expectorant, poate usura tusea, lupta impotriva congestiei si alina pasajele iritate ale sinusurilor. Ca inca un bonus, deoarece eucaliptul contine antioxidanti, el sprijina sistemul imunitar pe durata unei raceli ori a altei boli. Cititi mai multe despre uleiul de eucalipt in articolul : Folositi uleiul de eucalipt pentru a ucide microbii si a respira mai usor
9. Lumanarica (Verbascum sp.)
Atat florile, cat si frunzele plantei sunt utilizate pentru a face un extract care ajuta la intarirea plamanilor. Lumanarica este utilizata de practicantii fitoterapiei pentru a curata excesul de mucus din plamani, pentru curatarea bronhiilor, si reducerea inflamatiilor prezente pe tractul respirator. Se poate face un ceai dintr-o lingurita de planta uscata la o cana de apa clocotita. Ca o alternativa, poti lua tinctura din aceasta planta.
10. Branca (Lobaria pulmonaria)
Branca este un lichen ce traieste pe copaci, si care de fapt seamana in aparenta cu tesutul pulmonar. Totusi acest remediu natural nu doar arata asa. Inca din anii 1600, branca a fost utilizata pentru a proteja sanatatea pulmonara si respiratori si a curata congestiile. Selectiile de produse cu branca sunt de tot felul, asa ca ar trebuie sa cautati un specialist in fitoterapie pentru a te indruma. Branca mai contine si compusi care sunt deosebit de eficienti impotriva organismelor daunatoare care afecteaza sanatatea respiratorie.
11. Chaparralul
Chaparralul, o planta (arbust) originara din sud-vestul Statelor Unite si Mexic, a fost apreciata de bastinasii americani pentru detoxifierea plamanilor si sprijinul acordat sistemului respirator. Chaparralul contine antioxidanti puternici care rezista impotriva iritatiilor si NDGA (acid nor- di- hidroguaiaretic), care este cunoscut pentru faptul calupta impotriva raspunsului histaminic. NDGA inhiba glicoliza (abilitatea de a produce energie) aerobica si anaerobica a celulelor canceroase. Chaparralul mai este si o planta care lupta impotriva organismelor daunatoare. Beneficiile chaparralului sunt cel mai usor accesibile sub forma extractului/tincturii, dar ceaiul de chaparral ar putea veni in sprijinul rezolvarii problemelor respiratorii, prin incurajarea actiunii expectorante de curatare a cailor respiratorii de mucus.
12. Salvia
Frunzele texturate ale salviei emana o aroma puternica, care se ridica din uleiurile esentiale ale salviei. Aceste uleiuri sunt sursa multor beneficii ale ceaiului de salvie pentru problemele la plamani si afectiunile respiratorii obisnuite. Ceaiul de salvie este un tratament traditional pentru durerile de gat si tuse. Proprietatile bogatelor arome ce se ridica din uleiurile salviei, cele de camfor, tuiona, terpena si salvena, pot fi puse la treaba prin inhalarea vaporilor de ceai de salvie pentru a alunga tulburarile pulmonare si sinuzitele. Alternativ, fierbeti o oala de ceai puternic si puneti-l intr-un bol sau un vaporizator.
13. Menta
Menta si uleiul de menta contin mentol – un ingredient alinator cunoscut pentru faptul ca relaxeaza muschii netezi ai tractului respirator si favorizeaza respiratia libera. Menta uscata de obicei contine mentor, mentona, acetat de mentil, mentofuran si cineola. Uleiul de menta contine si el mici cantitati dintre multiplii compusi aditionali, incluzand limonena, pulegona, cariofilena si pinena. Imperecheat cu efectul antihistaminic al mentei, mentolul este un descongestionant fantastic. Multi oameni utilizeaza balsamuri terapeutice pentru piept si alti inhalanti ce contin mentol, pentru a ajuta la ruperea congestiei. In plus, menta este un antioxidant si lupta impotriva organismelor vatamatoare.
14. Frunzele de banan (Musa paradisiaca)
Cu fructe similare bananelor, frunzele au fost utilizate de sute de ani pentru a usur tusea si a alina membranele mucoase iritate. Multi dintre constituentii lor activi arata proprietati antibacteriene si antimicrobiene, ca si anti-inflamatorii si antitoxice. Testele clinice au gasit ca este favorabila actiunii antituse, anti raceala si iritatiei pulmonare. Frunza de bananier mai are un bonus suplimentar care ar putea sa ajute la usurarea tusei uscate prin intensificarea producerii de mucus in plamani.
Cauta mereu sfatul unui specialist in fitoterapie pentru a stii exact metoda de preparare, dozajul adecvat si frecventa, potrivit afectiuni tale. Multe dintre plantele de mai sus s-ar putea preta la combinatii pentru cumularea efectelor. Toate aceste plante sunt disponibile sub diferite forme, ca suplimente nutritive, amestecuri de plante pentru ceai si uleiuri gata preparate. Poti chiar si sa iti cresti tu singur propriile plante pentru a te asigura ca sunt organice si culese in mod etic.
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.undergroundhealth.com/15-plants-and-herbs-that-can-boost-lung-health-heal-respiratory-infections-and-even-repair-pulmonary-damage/ – sanatatea plamanilor
Sursa viataverdeviu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii