Echipamentele si produsele necesare vinificarii si etapele acesteia:
- Un Zdrobitor model ENO 3 MANUAL SMALTO sau ENO 3 SMALTO cu motor;
- Zdrobitorul se pune pe o Cada de 500 L, unde se aduna mustuiala. In mustuiala se aplica tratamentul cu Dioxid de Sulf si apoi se incorporeaza Enzima de Maceratie.
- Pentru o buna fermentare se foloseste Drojdia Selectionata
- Mustuiala se lasa la macerat 1-3 zile la vinurile Albe Aromate si 3-5 zile la Vinurile Rosii;
- Mustuiala macerata si partial fermentata se muta apoi in Teascul Manual TM, cu ajutorul unei galeti;
- Cu ajutorul Teascului Manual TM se face stoarcerea, mustul rezultat adunandu-se intr-o Cada de 100 L;
- Din Cada de 100 L, cu ajutorul Electropompei, mustul se muta in Cisterna de Inox unde va continua sa fermenteze;
- Dupa fermentare se face primul pritoc si se va indeparta drojdia.
- In cazul Vinului Alb Aromat se face bentonizarea cu ajutorul Bentonitei DERITON. Dupa bentonizare se face al doilea pritoc, in urma caruia se indeparteaza bentonita;
- Se incepe operatiunea de filtrare a vinului cu ajutorul Filtrului COLOMBO si al Placilor Filtrante AF;
- Filtrarea se face Medie, Fina si Sterila. Vinul, rezultat in urma filtrarii, se poate consuma ca atare sau se poate imbutelia;
- Imbutelierea se poate face:
- la Bag-In-Box cu ajutorul Echipamentului Umplere BIB (cu pistol dozator si cantar), Punga BAG-IN-BOX cu vin se pune intr-o Cutie de Carton adecvata;
- la Sticla cu ajutorul Monoblocului de Umplere si a unui Dopuitor Manual. In cazul imbutelierii la sticla se foloseste un Dop de Pluta.
- Vedeti aici de ce aveti nevoie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sper sa putem comenta impreuna