Etapele necesare producerii a 23 L de bere cu ajutorul Kitului de Bere:
- Se dizolva 1 kg de zahar in 3 litri de apa fierbinte;
- Se igienizeaza recipientul de fermentare (galeata alba) cu o solutie de Metabisulfit de Potasiu 1 lingura la 1 L de apa rece;
- Se monteaza caneaua de plastic la Recipientul de fermentare
- In apa in care s-a dizolvat zaharul, se dizolva si Maltul si drojdia ce se gaseste in capacul cutie cu Malt;
- Solutia astfel obtinuta se transfera in Recipientul de fermentare;
- Se mai adauga 19-20 L de apa curata;
- Se lipeste Termometrul Banda pe exteriorul Recipientului de Fermentare. Temperatura optima de fermentare este de 24-28 grade;
- Se monteaza capacul recipientului in care se monteaza Minifierbatorul. In Minifierbator se pune putina solutie de Metabisulfit de Potasiu;
- Se lasa la fermentat;
- Dupa ce nu mai ies bule prin Minifermentator se trece la a etapa imbutelierii;
- Cu ajutorul canelei se umplu sticlele cu bere;
- Cu ajutorul masurii de plastic se adauga putin zahar, necesar refermentarii berii in sticla;
- Sticlele se capseaza cu ajutorul Aparatului de Capsat;
- Se lasa la maturat cel putin 2 saptamani, timp in care are loc o refermentare a berii in sticla.
Kitul de bere este compus din: Recipentul de Fermentare, Metabisulfitul de Potasiu, Minifierbatorul, Termometrul Banda, Capsele, Aparatul de Capsat, Masura de plastic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sper sa putem comenta impreuna