Translate

duminică, 13 septembrie 2015

Colon iritabil; resurse de vindecare naturiste

Pentru a vă rezolva problema dvs. de sănătate, tre­buie respectate următoarele:
Servitul meselor la ore fixe, cel puţin cinci mese pe zi, nu bogate cantitativ.
Alimentaţia să nu fie unilaterală.
Detenta psihică (pozitivă-veselă).
Eliminarea cărnii de orice fel şi a preparatelor de carne.
Eliminarea carbohidraţilor, zahăr, prăjituri etc. Se pot folosi cel mult 2 linguriţe de miere pe zi, de sal­câm, după mese.
Somn odihnitor, cel puţin opt ore pe noapte.
Eliminarea stresului şi a încordărilor psihice care au un răspuns negativ imediat asupra motilităţii co­lo­nului.
Merele, perele, în general, fructele se vor mânca fără coajă sau sub formă de suc.
Nu se consumă lapte, ci numai iaurt, care este un medicament pentru regenerarea mucoasei colonu­lui, dar să fie din lapte natural de vacă, nepasteurizat.
Nu se vor consuma mâncăruri gătite din năut, fa­sole boabe, mazăre, prăjeli, rântaşuri, sosuri - totul trebuie fiert.
Trebuie zilnic să faceţi gimnastică medicală, care antrenează muşchii întregului organism, cât şi cei abdominali, sau mers 2-3 km pe zi.
Pentru completarea celor de mai sus se vor con­su­­ma 3 linguri de tărâţe de grâu, care se vor pune în 250 ml apă călduţă de cu seara, iar dimineaţa se ames­tecă şi se bea întreaga cantitate, atât apa, cât şi tărâţele, care au rolul de-a proteja colonul de factorii agresivi ce se formează în colon, cât şi de a regla tranzitul intestinal.
Tinctura de propolis, o picătură pe kilogram corp, repartizată în trei reprize, cu o jumătate de oră înaintea meselor, pusă pe o bucăţică de miez de pâine, are rolul de a dezinfecta tot traiectul tubului digestiv, distrugând orice factor patogen ce ar putea deranja colonul.
6 linguriţe de polen pe zi reparti­zat în trei reprize, 30 de zile cu 30 de zile pauză.
Ceaiuri:
Sunătoare - rol antiinflamator, antidepresiv, cicatrizant.
Mentă (izmă) - rol calmant, an­tidiareic.
Muşeţel - antiseptic, dezinfec­tant, cicatrizant.
Valeriană (rădăcină mărunţită) - rol calmant nervos, de reducere a contracţiilor anselor intestinale şi ale colonului.
Coada-şoricelului - care elimină ga­zele din intestin.
Flori de salcâm - reduce acidita­tea gastrică, ce permite o mai bună digestie în intestine.
Toate aceste plante se amestecă în cantităţi egale, se pun 6 linguriţe cu vârf în 850 ml apă clocotită, se lasă 20-30 minute, după care se strecoară şi se beau 3 căni de 250 ml, de trei ori pe zi, o jumătate de cană înainte de masă, cu o jumătate de oră, iar restul după masă, după jumătate de oră.
Se exclud fumatul, cafeaua, băuturile alcoolice, ape­le carbogazoase şi sucurile nenaturale. Urmând cele de mai sus, cu siguranţă veţi reuşi, în circa 3-6 luni, să fiţi sănătos şi să mâncaţi orice, numai dacă veţi respecta zi de zi tratamentul, fără nici o întreru­pere, până la vindecare completă. Toate acestea acţio­nea­ză lent, dar sigur asupra cauzei bolii, iar zilele dvs. vor fi din ce în ce mai senine şi pline de viaţă.
CIOBĂRCIANU D. ION - Sulina, jud. Tulcea Sursa Formula AS

luni, 7 septembrie 2015

Sfredelitorul tulpinilor

Sfredelitorul tulpinilor ... o generatie la doi ani
Sfredelitorul tulpinilor este o specie polifaga, ce prezinta o generatie la doi ani. {n prima iarna, hiberneaza in galerii sapate in scoarta, de larvele neonate, iar in cea de-a doua iarna, hiberneaza ca larva complet dezvoltat, in galerii sapate in lemn. Daunarea este produsa de larve, care rod initial, intre scoarta si lemn, apoi in lemn. Din galerii sunt eliminate rumegus, excremente si un lichid vascos. Cu timpul pomii si arborii se usuca. Larvele sapa galerii longitudinale ascendente, profunde, in ramuri si trunchi.Orificiile galeriilor sunt pline cu rumegus, roscat, cu miros de acid acetic. In galeriile astfel formate, intra diferite microorganisme, care determina putrezirea lemnului. Pomii grav atacati, trebuie imediat taiati si arsi, iar plantatiile trebuie mentinute intr-o stare buna de sanatate. Nu se intreprind masuri speciale de combatere, insa in cazuri speciale se pot injecta produse fitosanitare in galeriile sapate de larve sau se aplica tratamente de combatere, impotriva adultilor cu avizul specialistilor. La atacuri puternice se procedeaza la stropirea bazei tulpinii, cel mult la 2-3 m de la sol, cu diverse insecticide. La exemplarele valoroase, se pot introduce in galerii tampoane imbibate cu sulfura de carbon.
Acest fluture mi-a distrus cel mai mare mar la varsta de 3 ani facand galerie in tulpina la baza acesteia. Pomul era sanatos dar un vant mai puternic la rupt. Atentie mare in livezile tinere sa nu aveti rumegus roscat la baza tulpinii.
atasez si acest articol de pe un blog:

Sfredelitorul ramurilor

Spuneam aici ca am pierdut un mar din soiul Generos din cauza unui cariu al marului. Ei bine am gresit. Nu l-am pierdut pe tot si nu era un cariu.
Cu ocazia taierilor la piersic (ocazionate de monilioza) daca tot aveam foarfeca in mana, am vrut sa vad cum arata nesabuitul care mi-a ros marul. Si am taiat din aproape in aproape, pana am ajuns la un fel de capat al canalului unde banuiam ca ar locui micul vierme.
Apoi usor cu un betisor, l-am evacuat din garsoniera pe chiriasul ilegal.
Dupa ce l-am pozat si analizat pe toate partile, i-am gasit o casa mai buna la etajele superioare, dar foarte superioare (daca imi este permisa o astfel de exprimare). Sper ca telepatic sa le transmita celor de teapa lui sa nu ma viziteze ca-i voi caza si pe ei tot acolo.
De fapt primele semne ca ceva nu era in regula, aparusera de anul trecut cand am observat in tulpina o gaurica prin care constant iesea rumegus. Apoi anul asta nu a mai iesit nimic si am crezut ca a fost o intamplare si ceea ce provocase rumegusul murise. Dar saptamana trecuta cand am mangaiat pomul care nu dadea semne ca ar vrea sa deschida mugurii pe care-i avea si care nu erau uscati (in ciuda faptului ca nu mai era decat coaja pe el), am ramas cu jumatate din el in mana.
Marul l-am taiat pana dedesubtul galeriei, i-a ramas o tulpinita de vreo 50 de centimetri, dar imediat de dedesubt i-au dat lastari noi asa ca sper ca l-am salvat. In plus la aceasta inaltime ne vom putea catara in el cu usurinta, cand va veni timpul.
Sursa gradinuca

Tataneasca, ca ingrasamant verde in gradina organica


Ingrasamantul verde este un proces de crestere al unui material vegetal care va fi dat inapoi solului.

Ingrasamantul verde este deseori plantat (semanat) in timpul toamnei si e lasat sa creasca cateva saptamani inainte de a incepe sezonul de plantare a legumelor de primavara.

Atunci cand este incorporat in sol, ingrasamantul verde ajuta la imbunatatirea calitatii generale a solului prin adaugare nutrientilor, necesari in perioada de crestere a legumelor.
Tataneasa Symphytum officinale - este o planta excelenta ca ingrasamant verdeEste o planta perena cu radacini foarte adanci, si ajuta legumele prin adaugare in sol de azot, potasiu, fosfat şi multe alte minerale.

De obicei este indicat pentru legumele iubitoare de potasiu.
Tataneasca se foloseste si ca mulci. Frunzele bogate in minerale, se aseaza in strat gros pe rigole inainte de plantarea legumelor (cartofi).

Frunzele de tataneasca se mai folosesc la realizarea compostul. Imbogateste compostul cu cantitati importante de azot, potasiu si fosfat.
Maceratul din frunzele de tataneasca se foloseste si ca insecticid si ingrasamant lichid, pentru culturile de legume. Dupa ce frunzele au stat la macerat in apa de ploaie timp de 4 saptamani, se obtine un macerat gros de culoare neagra. 1 litru macerat de tataneasca se dilueaza cu 15 litri de apa si se administreaza pe vegetatie.
Sursa Agriculturae

Stramosii

Stramosii