Servitul meselor la ore fixe, cel puţin cinci mese pe zi, nu bogate cantitativ.
Alimentaţia să nu fie unilaterală.
Detenta psihică (pozitivă-veselă).
Eliminarea cărnii de orice fel şi a preparatelor de carne.
Eliminarea carbohidraţilor, zahăr, prăjituri etc. Se pot folosi cel mult 2 linguriţe de miere pe zi, de salcâm, după mese.
Somn odihnitor, cel puţin opt ore pe noapte.
Eliminarea stresului şi a încordărilor psihice care au un răspuns negativ imediat asupra motilităţii colonului.
Merele, perele, în general, fructele se vor mânca fără coajă sau sub formă de suc.
Nu se consumă lapte, ci numai iaurt, care este un medicament pentru regenerarea mucoasei colonului, dar să fie din lapte natural de vacă, nepasteurizat.
Nu se vor consuma mâncăruri gătite din năut, fasole boabe, mazăre, prăjeli, rântaşuri, sosuri - totul trebuie fiert.
Trebuie zilnic să faceţi gimnastică medicală, care antrenează muşchii întregului organism, cât şi cei abdominali, sau mers 2-3 km pe zi.
Pentru completarea celor de mai sus se vor consuma 3 linguri de tărâţe de grâu, care se vor pune în 250 ml apă călduţă de cu seara, iar dimineaţa se amestecă şi se bea întreaga cantitate, atât apa, cât şi tărâţele, care au rolul de-a proteja colonul de factorii agresivi ce se formează în colon, cât şi de a regla tranzitul intestinal.
Tinctura de propolis, o picătură pe kilogram corp, repartizată în trei reprize, cu o jumătate de oră înaintea meselor, pusă pe o bucăţică de miez de pâine, are rolul de a dezinfecta tot traiectul tubului digestiv, distrugând orice factor patogen ce ar putea deranja colonul.
6 linguriţe de polen pe zi repartizat în trei reprize, 30 de zile cu 30 de zile pauză.
Ceaiuri:
Sunătoare - rol antiinflamator, antidepresiv, cicatrizant.
Mentă (izmă) - rol calmant, antidiareic.
Muşeţel - antiseptic, dezinfectant, cicatrizant.
Valeriană (rădăcină mărunţită) - rol calmant nervos, de reducere a contracţiilor anselor intestinale şi ale colonului.
Coada-şoricelului - care elimină gazele din intestin.
Flori de salcâm - reduce aciditatea gastrică, ce permite o mai bună digestie în intestine.
Toate aceste plante se amestecă în cantităţi egale, se pun 6 linguriţe cu vârf în 850 ml apă clocotită, se lasă 20-30 minute, după care se strecoară şi se beau 3 căni de 250 ml, de trei ori pe zi, o jumătate de cană înainte de masă, cu o jumătate de oră, iar restul după masă, după jumătate de oră.Se exclud fumatul, cafeaua, băuturile alcoolice, apele carbogazoase şi sucurile nenaturale. Urmând cele de mai sus, cu siguranţă veţi reuşi, în circa 3-6 luni, să fiţi sănătos şi să mâncaţi orice, numai dacă veţi respecta zi de zi tratamentul, fără nici o întrerupere, până la vindecare completă. Toate acestea acţionează lent, dar sigur asupra cauzei bolii, iar zilele dvs. vor fi din ce în ce mai senine şi pline de viaţă.
CIOBĂRCIANU D. ION - Sulina, jud. Tulcea Sursa Formula AS