https://reflectiicotidiene.blogspot.com Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi. Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile. Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul „ceea ce se aseamănă se adună”.
Translate
luni, 24 noiembrie 2014
Conspiraţia preţului petrolului
Scăderea preţului petrolului cu 30% în mai puţin de şase luni, până la sub 80 de dolari barilul şi lipsa totală de reacţie a Arabiei Saudite, cel mai mare producător din cadrul OPEC, a dus la apariţia unor suspiciuni legate nu numai de o înţelegere între Washington si Riyadh pentru atacarea bazei economiilor ruse şi iraniene, ci şi la o posibila încercare a Arabiei Saudite de a lovi în industria americană a petrolului şi gazelor de şist.
În ultima zi, prețul petrolului s-a apreciat ușor, însă tendința este pusa pe seama reducerii dobânzilor în China. Această măsură, menită să stimuleze economia chineză, a creat percepția că vânzările de petrol ar putea crește, motiv pentru care prețul barilului a crescut cu până la 2 dolari. Revenirea prețului petrolului depinde însă în uriașă măsură de o decizie a OPEC.
Arabia Saudită i-a băgat în ceaţă pe analiştii occidentali
Reuters scrie că, dacă ministrul saudit al Petrolului, Ali al Naimi, a dorit să invalideze teoriile conspiraţiei din jurul scaderii pretului petrolului, acesta a ratat ocazii bune şi nu o mai poate face decât până la reuniunea OPEC de săptămâna viitoare, pe 27 noiembrie.
În ultima zi, prețul petrolului s-a apreciat ușor, însă tendința este pusa pe seama reducerii dobânzilor în China. Această măsură, menită să stimuleze economia chineză, a creat percepția că vânzările de petrol ar putea crește, motiv pentru care prețul barilului a crescut cu până la 2 dolari. Revenirea prețului petrolului depinde însă în uriașă măsură de o decizie a OPEC.
Arabia Saudită i-a băgat în ceaţă pe analiştii occidentali
Reuters scrie că, dacă ministrul saudit al Petrolului, Ali al Naimi, a dorit să invalideze teoriile conspiraţiei din jurul scaderii pretului petrolului, acesta a ratat ocazii bune şi nu o mai poate face decât până la reuniunea OPEC de săptămâna viitoare, pe 27 noiembrie.
Jucătorii de pe piaţa petrolului încep să nu mai înţeleaga nimic din modul în care Arabia Saudită reacţionează, sau mai bine zis nu reacţionează, la reducerea preţului petrolului. Autorităţile de la Riyadh au păstrat o asemenea tăcere, încât vidul de informaţie a început să fie umplut de teorii ale conspiraţiei.
Pornite în special din Rusia şi Iran, statele cele mai lovite de scăderea preţului la petrol, aceste teorii cuceresc tot mai mult teren, până şi cei din cadrul Council on Foreign Relations din SUA, fiind băgaţi în ceaţă total de declaraţiile confuze al ministrului saudit al Petrolului. După două luni de tăcere, Naimi a declarat, pe 12 noiembrie că “politica saudită a petrolului a fost supusa unor analize incorecte în ultimele săptămâni. Nu vrem să politizam petrolul… Pentru noi este o chestiune de cerere şi ofertă, este pur şi simplu o afacere”.
O reluare a scenariului preferat de Reagan
“Este doar imaginatia mea că avem de a face cu un razboi al petrolului între SUA si Arabia Saudita, pe de o parte, şi Rusia şi Iranul pe de cealalta?”, scria editorialistul Thomas Friedman pentru New York Times, in luna octombrie.
“Obama a mers să se întâlnească cu regele saudit imediat după ce evenimentele din Crimeea l-au determinat să recurgă la aceste acţiuni (reducerea pretului petrolului)”, spune si Leonid Fedun, coproprietar al celei mai mari companii private din domeniu din Rusia – Lukoil. O opinie similară a exprimat şi Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului National de Securitate din Rusia, în paginile Rossiskaya Gazeta.
Nu ar fi o premieră. În anii 1980, preşedintele Ronald Reagan se întâlnea cu regele saudit pentru a încheia un acord secret ce avea sa reducă preţul petrolului şi să dea o lovitură suplimentară Uniunii Sovietice, grăbindu-i căderea.
Potrivit unor surse diplomatice care au asistat la întrunirile cu uşile închise din cadrul OPEC, oficialii saudiţi au precizat că ţara lor este pregătită să suporte o scădere a preţului petrolului până la 70 de dolari pe baril. Cu siguranţă că aici nu mai poate fi vorba despre afaceri, atât timp cât bugetul saudit este conceput pentru un preţ de 80 de dolari.
O lovitură pentru Rusia şi capetele sale de pod
Toate capetele se întorc către Moscova şi Teheran. Bugetul Federaţiei Ruse pentru 2015 este fundamentat pe un preţ al petrolului de 100 de dolari barilul, iar cel al Iranului pe un pret de 153 de dolari barilul. Federaţia Rusă obţine majoritatea veniturilor la buget din exportul de hidrocarburi, la fel şi Iranul sau Venezuela. Statele Unite nu pot decât să zâmbească văzând cum regimul preşedintelui Nicolas Maduro (urmasul impotent al lui Hugo Chavez) – un ultim cap de pod al Rusiei in America de Sud – se prăbuşeşte sub povara unui deficit bugetar uriaş.
Vizita decisivă a lui John Kerry in Arabia Saudită
Arma petrolului este cea mai eficientă pentru a obţine marile concesii din partea Moscovei şi a Teheranului: o retragere a trupelor ruse din sud-estul Ucrainei şi un angajament care să garanteze că Iranul va renunţa la presupusa latură militară a programului său nuclear. Cu siguranţă că la întâlnirea în formatul P5+1 şi Iran (membrii permanenţi ai Consiliului de Securiotate ONU, Germania şi Iran) ce se defăşoară în aceste zile la Viena, unde se aşteapta ajungerea la un acord in chestiunea nuclear până pe 25 noiembrie, partea occidentala va pune presiune pe Teheran în privinţa pretului petrolului, arătând că pe 30 noiembrie, la reuniunea OPEC, Arabia Saudită ar putea decide să menţină preţul la un nivel cât mai redus, dacă Iranul nu renunţă la programul nuclear militar.
Tot mai mulţi analişti sugerează că decizia de a recurge la strategia scăderii preţului petrolului a fost luată în urma vizitei de pe 11 noiembrie a secretarului de Stat american John Kerry în Arabia Saudită. Întrebat atunci dacă discuţiile cu saudiţii au atins şi subiectul Rusia, Kerry a evitat în mod clara să dea un răspuns.
Intransigenţa lui Putin îi determină pe saudiţi să atace bugetul Rusiei
Nu numai Statele Unite au interesul de a lovi in Rusia şi Iran în acest fel.
Dacă şeful Statului Major Interarme al armatei americane, generalul Matin Dempsey, a anunţat recent ca poate lua în calcul trimiterea de trupe la sol în Iraq, dacă Iranul semnalează acum că ar putea renunţa la programul sau de îmbogăţire a uraniului şi dacă triburile şiite pro-iraniene din nordul statului eşuat Yemen nu vor mai ameninţă Arabia Saudită prin preluarea puterii, totul va fi fost datorită politicii Riyadh-ului de a pompa într-atât de mult petrol cât să producă îngrijorare la New York sau Londra, Moscova sau Teheran.
În acest context, faptul Arabia Saudită a semnalat, vineri, că va recurge la o reducere a producţiei, ceea ce a dus la o uşoară creştere a petrolului tranzacţionat la Londra, arata ca parte din dezideratele de mai sus ale monarhiei saudite sunt pe cale de a fi atinse.
Arabia Saudită are o dispută serioasă cu Vladimir Putin, după ce acesta a refuzat să îşi retragă sprijinul pentru regimul sirian al lui Bashar al-Assad, mare inamic al Arabiei Saudite. În 2013 s-a ajuns chiar la o ofertă a Riyadh-ului prin care se promitea Rusiei o creştere a preţului petrolului, dacă Moscova va permite înlăturarea regimului Assad. Când Putin a refuzat, din partea saudită au venit chiar ameninţări cu extinderea insurgenţei islamiste din Caucazul de Nord. În cazul Iranului, motivaţia Arabiei Saudite este la fel de mare, atât din teama ca Iranul să nu obţină arma nucleară, cât şi datorita competiţiei acerbe pentru dominaţie dintre cele două state fanion al sunnismului, respectiv şiismului.
Jocul pe cont propriu al saudiţilor împotriva SUA
Nu mai puţin, aceleaşi teorii ale conspiraţiei susţin că Arabia Saudita joacă propriul joc şi urmăreşte să lovească puternic şi în industria americană a extragerii gazelor şi a petrolului de şist. Avântul acestui sector al al economiei americane este bătut doar de explozia extracţiei de petrol din Arabia Saudită din 1970-1974. În acest fel, SUA au devenit cel mai important producător de petrol din lume, depăşind Arabia Saudită în 2013. Desigur, fiind şi cel mai mare consumator, iar exporturile de ţiţei fiind permise de lege doar în cazuri speciale, SUA contează puţin pe piaţa exporturilor, unde figurează doar cu produse rafinate.
Potenţialul major al SUA în acest domeniu îi face pe saudiţi să loveasca industria şisturilor în punctul sensibil – preţul de producţie, mult mai mare decât în cazul resurselor convenţionale de petrol. “Sunt puşi pe şisturile din SUA”, a spus un participant la întrunirile cu partea saudită, scrie Reuters.
Saudiţii i-ar ataca pe americani chiar cu strategia celor din urmă, scrie John C. Hulsman, membru al Council on Foreign Relations. Oficialii din monarhia salafistă din Golf nu ar trebui să facă decât ce a făcut John D. Rockefeller cu concurenţii săi mai slabi – a continuat să extragă petrol, chiar cu riscul de a pierde mult din profit, ştiind că preţul redus îi va ingropa rivalii înainte de a lovi serios şi în Standard Oil.
Mai mult decât o pârghie economică, acest posibil război al petrolului intre SUA şi Arabia Saudita are şi o miză politică puternica. După o răcire a relaţiilor dintre cele două state aliate (pe fondul apropierii administraţiei Obama de noul preşedinte iranian moderat Hassan Rouhani), Arabia Saudită a ajuns să refuze un loc în Consiliul de Securitate ONU şi chiar o cooperare “contra naturii” cu Israelul în ce priveşte poziţia faţă de Iran.
Acum, controlând preţul petrolului cu autoritate, saudiţii le pot readuce aminte Statelor Unite de forţa pe care o reprezintă şi pot forţa administraţia Obama să fie mai intransigentă cu Iranul, dar şi să pună capăt regimului Assad din Siria, trimiţând trupe la sol, şi nu recurgând doar la soluţia nu întotdeauna eficientă a bombardamentelor. Pretextul – expansiunea şi mult mediatizatele atrocităţi comise de organizaţia teroristă Statul Islamic.
Arabia Saudită nu mai este cea cu care negocia Ronald Reagan
Are însă Arabia Saudită puterea de a forţa mâna Statelor Unite în acest fel? Dacă avem în vedere că regatul wahabbit a acumulat rezerve de peste 500 de miliarde de dolari, cu siguranţă că va putea suporta pierderi de câteva miliarde pentru atingerea unui obiectiv geopolitic important. Mai mult, dacă avem în vedere modul în care vicepreşedintele Joe Biden şi-a retras declaraţia cum că grupările teroriste ce mişună în Orientul Mijlociu sunt sprijinite de cetăţeni saudiţi (cu toate că, aşa cum scrie şi Financial Times, în spatele acestor cuvinte ale lui Biden se ascunde cu siguranţă ceva şi mai întunecat), s-ar putea spune ca Riyadh-ul are aceste pârghii de influenţă.
Doar că Arabia Saudită nu mai este cea cu care negociau preşedinţii SUA în anii ’70-’80. Atunci regatul era văzut ca fiind extrem de bogat, condus de un rege în putere, cu o populaţie de doar 5 milioane de suflete care stăteau pe o mare de petrol. Acum însă ţara este condusă de o elită octogenară, de modă veche şi cu reale probleme de succesiune, care se confruntă nu numai cu o generaţie tânără ce poate urma modelul “primăverii arabe”, dar şi cu fundamentaliştii sunniţi. Mai mult, populaţia ţării a crescut de şase ori, iar cei 30 de milioane de saudiţi au început să consume aceeaşi cantitate de petrol cât 200 de milioane de brazilieni. În aceste conditii, un esec al strategiei Arabiei Saudite, fie el alături de SUA, fie împotriva Washingtonului, poate avea un preţ uriaş pentru dinastia Saud.
CĂLIN MARCHIEVICI
Sursa Gandeste
vineri, 21 noiembrie 2014
Iohannis este primul politician din Europa care a ajuns la un milion de fani pe Facebook. De duminică până luni, preşedintele României a avut o creştere mai mare decât paginile Barcelonei şi cea a lui Real Madrid
Klaus Iohannis a depăşit un milion de fani pe Facebook şi a devenit cel mai popular politician din Europa, susţine site-ul foxcrawl.com. Din acest punct de vedere, noul preşedinte al României a depăşit politicieni mult mai cunoscuţi în lume, precum cancelarul Germaniei - Angela Merkel (898.444 fani), Nikolas Sarkozy (992.609), Francois Hollande (516.967), David Cameron, Silvio Berlusconi, Jose Manuel Barroso sau Tony Blair. De asemenea, la nivel mondial, Iohannis este în TOP 15 politicieni cu cei mai mulţi fani pe Facebook şi în TOP 3 - politicieni non-americani.
Entuziasmul declanşat în ultimele zile a fost uriaş. Duminică dimineaţa, Iohannis avea 870.950 de fani, iar luni numărul acestora a sărit la 994.088. Marţi dimineaţă, pagina acestuia arăta 1.017.537 de fani, iar miercuri dimineaţa ajunsese la 1.057.240. Este una dintre cele mai accentuate creşteri pe Facebook înregistrată în ultimele zile. Nici măcar paginile marilor cluburi de fotbal n-au avut o asemenea creştere, aşa cum puteţi vedea mai jos.
Entuziasmul declanşat în ultimele zile a fost uriaş. Duminică dimineaţa, Iohannis avea 870.950 de fani, iar luni numărul acestora a sărit la 994.088. Marţi dimineaţă, pagina acestuia arăta 1.017.537 de fani, iar miercuri dimineaţa ajunsese la 1.057.240. Este una dintre cele mai accentuate creşteri pe Facebook înregistrată în ultimele zile. Nici măcar paginile marilor cluburi de fotbal n-au avut o asemenea creştere, aşa cum puteţi vedea mai jos.
Pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis a cunoscut o creştere de circa 183.000 de like-uri în ziua de duminică, în care a avut loc turul II al Alegerilor Prezidenţiale 2014. În contrapartidă, cea mai mare creştere a unei pagini de sport a fost cea a Barcelonei, cu 75.757 de like-uri. În total, pagina lui Iohannis ajunsese luni dimineaţă la 884.000 de like-uri.
”Aţi scris istorie. Pentru prima dată, online-ul a făcut diferenţa”, a fost unul dintre primele mesaje postate pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis, noul preşedinte al României. Şi, într-adevăr, campania excelentă pe care a dus-o candidatul ACL în mediul online, pe pagina proprie de Facebook, s-a reflectat şi în rezultatele alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie. Popularitatea lui Iohannis în mediul online a fost una incredibilă, noul preşedinte al României reuşind o ascensiune fulminantă pe cea mai populară reţea de socializare din lume. Cu postări targetate şi promovate, rezultat al unei strategii bine pusă la punct, pagina lui Iohannis a înregistrat o creştere de aproximativ 183.000 de likeri în cursul zilei de duminică, creştere care l-a propulsat în topul celor mai populari politicieni pe reţeaua de socializare în discuţie. În total, în ultima săptămână, pagina lui Iohannis a câştigat 373.000 de like-uri, fiind pagina cu cea mai mare creştere din România.
400,1% a fost creşterea lui Iohannis pe Facebook, până la 884.000 de like-uri, luni, la ora 09:00
Manchester United + Barcelona + Real Madrid, aproximativ cât Iohannis
Pentru a pune în context sportiv creşterea lui Iohannis, trebuie menţionat că nicio pagină sportivă din lume nu a cunoscut o creştere atât de mare în ziua de duminică. Spre exemplu, pagina echipei FC Barcelona, care are 78,9 de milioane de likeri, a avut o creştere de 75.757 de like-uri, în timp ce pagina lui Real Madrid a avut o creştere de 61.611 de like-uri. Dacă se adaugă şi creşterea paginii lui Manchester United, de 55.288 like-uri, se ajunge la un total de 192.656 de like-uri, cu doar 10.000 mai puţin decât pagina lui Iohannis.
Sursa prosport
400,1% a fost creşterea lui Iohannis pe Facebook, până la 884.000 de like-uri, luni, la ora 09:00
Manchester United + Barcelona + Real Madrid, aproximativ cât Iohannis
Pentru a pune în context sportiv creşterea lui Iohannis, trebuie menţionat că nicio pagină sportivă din lume nu a cunoscut o creştere atât de mare în ziua de duminică. Spre exemplu, pagina echipei FC Barcelona, care are 78,9 de milioane de likeri, a avut o creştere de 75.757 de like-uri, în timp ce pagina lui Real Madrid a avut o creştere de 61.611 de like-uri. Dacă se adaugă şi creşterea paginii lui Manchester United, de 55.288 like-uri, se ajunge la un total de 192.656 de like-uri, cu doar 10.000 mai puţin decât pagina lui Iohannis.
joi, 20 noiembrie 2014
Rucola: 9 beneficii pentru sanatate, salate si viata amoroasa
Aroma puternica si iute a rucolei adauga o savoare minunata salatei, sanatatii si chiar vietii tale sexuale. Rucola mai este cunoscuta si sub alte denumiri, precum rocket, rocket de gradina, roquette, voinicica, rugula sau varza nemteasca. Numele stiintific este Eruca sativa.
“Rucola este un elixir ce da savoare vietii. “Dennis Lybeer
“Rucola este un elixir ce da savoare vietii. “Dennis Lybeer
9 Beneficii pentru sanatate date de rucola
1. Un super aliment ce combate cancerul
Rucola face parte din familia de crucifere impreuna cu broccoli, conopida si varza. Aceste legume au un continut bogat in fibre si antioxidanti, si de asemenea, in glucozinolati, care conform studiilor, reduc riscul aparitiei cancerului la plamani, prostata, san si pancreas.
Rucola face parte din familia de crucifere impreuna cu broccoli, conopida si varza. Aceste legume au un continut bogat in fibre si antioxidanti, si de asemenea, in glucozinolati, care conform studiilor, reduc riscul aparitiei cancerului la plamani, prostata, san si pancreas.
2. Bogata in clorofila
Clorofila ajuta la combaterea aflatoxinelor care pot ataca ADN-ul si ficatul. Pentru a beneficia de cat mai multa clorofila din rucola, cel mai bine este sa fie consumata cruda.
Verdeturile sunt tot timpul o alegere buna, dar rucola este una dintre cele mai bune!
Clorofila ajuta la combaterea aflatoxinelor care pot ataca ADN-ul si ficatul. Pentru a beneficia de cat mai multa clorofila din rucola, cel mai bine este sa fie consumata cruda.
Verdeturile sunt tot timpul o alegere buna, dar rucola este una dintre cele mai bune!
3. Hidratare
Rucola are 90 % apa. De aceea este un aliment perfect si racoritor in timpul verii.
Rucola are 90 % apa. De aceea este un aliment perfect si racoritor in timpul verii.
4. Sanatatea oaselor
Vitamina K este necesara pentru sanatatea oaselor; este necesara pentru absorbtia calciului in oase si dinti. Jumatate de cana de rucola contine 10.9 micrograme de vitamina K. Trei cani de rucola consumate zilnic vor furniza corpului 100 % din necesarul zilnic de vitamina K. Contine, de asemenea, de opt ori mai mult calciu decat salata iceberg (preferata de multe ori in restaurantele cu pretentii)
Vitamina K este necesara pentru sanatatea oaselor; este necesara pentru absorbtia calciului in oase si dinti. Jumatate de cana de rucola contine 10.9 micrograme de vitamina K. Trei cani de rucola consumate zilnic vor furniza corpului 100 % din necesarul zilnic de vitamina K. Contine, de asemenea, de opt ori mai mult calciu decat salata iceberg (preferata de multe ori in restaurantele cu pretentii)
5. Reduce inflamatiile din corp
Contine indoli-3-carbinol si izotiocianate despre care s-a dovedit ca suprima producerea inflamatiilor in organism.
Prin reducerea inflamatiilor, rucola da energie si mobilitate.
Contine indoli-3-carbinol si izotiocianate despre care s-a dovedit ca suprima producerea inflamatiilor in organism.
Prin reducerea inflamatiilor, rucola da energie si mobilitate.
6. Curata si detoxifica corpul
Continutul de fibre ajuta la curatarea colonului contribuind la imbunatatirea digestiei. Fitochimicalele, antioxidantii si mineralele esentiale prezente in rucola ajuta corpul sa se curete de toxine.
Continutul de fibre ajuta la curatarea colonului contribuind la imbunatatirea digestiei. Fitochimicalele, antioxidantii si mineralele esentiale prezente in rucola ajuta corpul sa se curete de toxine.
7. Protejeaza creierul odata cu inaintarea in varsta de declinul cognitiv
Rucola are cantitati mari din cele mai multe dintre B-uri, dar contine in special cantitati mari de folati. La adultii foarte activi cantitatile reduse de folati s-au dovedit a fi un risc pentru declinul cognitiv. Folatii sunt de asemenea extrem de importanti in sarcina.
Rucola are cantitati mari din cele mai multe dintre B-uri, dar contine in special cantitati mari de folati. La adultii foarte activi cantitatile reduse de folati s-au dovedit a fi un risc pentru declinul cognitiv. Folatii sunt de asemenea extrem de importanti in sarcina.
8. Pierderea in greutate
Rucola poate fi utilizata cu succes in diete datorita aportului mare de nutrienti. Un beneficiu in plus este faptul ca 2 cani contin numai 80 de calorii, fiind alegerea perfecta pentru cei ce tin regim.
Rucola poate fi utilizata cu succes in diete datorita aportului mare de nutrienti. Un beneficiu in plus este faptul ca 2 cani contin numai 80 de calorii, fiind alegerea perfecta pentru cei ce tin regim.
Pierdere in greutate PLUS afrodisiac dintr-o SALATA?
9. Afrodisiac
Rucola este folosita ca afrodisiac inca din secolul unu. Studiile au dovedit ca micromineralele si antioxidantii din legumele cu frunze verde-inchis sunt foarte bune pentru sanatatea sexuala. Acestea blocheaza substantele contaminante din mediu considerate ca ar avea un impact negativ asupra libido-ului.
Rucola este folosita ca afrodisiac inca din secolul unu. Studiile au dovedit ca micromineralele si antioxidantii din legumele cu frunze verde-inchis sunt foarte bune pentru sanatatea sexuala. Acestea blocheaza substantele contaminante din mediu considerate ca ar avea un impact negativ asupra libido-ului.
Un studiu a descoperit ca extractul din frunze de rucola mareste nivelul testosteronului si activitatea spermatozoizilor la soareci. Rezultatele sugereaza ca fitochimicalele si/sau nutrientii din rucola au proprietati afrodisiace. (Publicat in martie 2013 in Revista Universitatii din Al-Nahrain)
“Voinicica trezeste dorinta sexuala in oamenii adormiti,” dintr-un poem, al lui Virgil, unul dintre cei mai mari poeti ai Romei.
Lucruri mai putin cunoscute despre rucola
Rucola era folosita ca afrodisiac puternic in timpul civilizatiei antice a Romei.
In antichitate erau facute potiuni speciale pentru iubire din rucola si alte ierburi precum levantica.
Din seminte de rucola presate se obtine uleiul Taramira, folosit la murat, gatit, si ca sos de salate in nordul Indiei.
Romanii consumau rucola pentru a le aduce noroc.
In antichitate erau facute potiuni speciale pentru iubire din rucola si alte ierburi precum levantica.
Din seminte de rucola presate se obtine uleiul Taramira, folosit la murat, gatit, si ca sos de salate in nordul Indiei.
Romanii consumau rucola pentru a le aduce noroc.
Sfaturi pentru consum si preparare
Aceasta salata este populara in special bucataria italieneasca. Consumata cruda, rucola poate furniza organismului mai multe izotiocianate sanatoase decat daca e consumata gatita. Totusi, daca este foarte putin gatita, organismul inca poate absorbi usor anumiti nutrienti pe care-i contine aceasta.
Rucola are un continut relativ scazut de oxalati spre deosebire de spanac, iarba–grasa, mustarul verde, telina, etc. Astfel, aceasta salata poate fi consumata fara probleme si in timpul sarcinii si alaptarii.
Sursa viataverdeviu
miercuri, 12 noiembrie 2014
10 remedii naturale pentru a elimina venele varicoase
Venele varicoase sunt vene umflate, ridicate deasupra pielii, care ar putea fi moi si dureroase, si care de obicei dau senzatia de picioare obosite, dureroase, contractate si grele. In general, ele nu pun nici un risc semnificativ de sanatate, desi ar putea fi deranjante si urate la vedere.
Cum apar
Circa jumatate dintre oamenii de varsta mijlocie au o forma oarecare de vene varicoase. Dieta saraca (fibre putine si grasimi multe), lipsa de activitate fizica si obezitatea pot impovara venele, in timp ce femeile insarcinate sau care au dezechilibre hormonale sunt mult mai susceptibile la aceasta afectiune.
Alti factori de risc includ slabiciune genetica la vene sau la valvele acestora, boli de ficat, deficiente nutritive si sezut sau stat in picioare timp indelungat.
Arterele aduc sangele de la inima catre variate parti ale corpului, in timp ce venele duc sangele inapoi la inima. Spre deosebire de artere, venele nu pot depinde de actiunea de pompare a inimii pentru a transporta sangele. In loc de aceasta, miscarea sangelui prin vene este produsa de contractarea si relaxarea muschilor din jurul lor. Venele au valve care asigura ca sangele curge doar intr-o singura directie.
Cand aceste valve functioneaza defectuos, peretii venelor sunt slabiti sau exista o slaba circulatie, curgerea sangelui ar putea fi impiedicata. Aceasta cauzeaza acumularea sangelui in vene, slabirea lor si face ca ele sa se intinda si sa se umfle. Venele varicoase apar de obicei la picioare – unde venele lucreaza constant impotriva gravitatiei – si la anus, unde ele sunt numite hemoroizi.
Suplimente de ajutor
James Balch, doctor in medicina, si Mark Stengler, doctor in naturopatie, recomandata urmatoarele remedii naturale:
• Afine – sporesc circulatia sangelui si ajuta la intarirea peretilor capilarelor. Incearca un extract standardizat cu 25% antocianozide, la o doza de 160 mg de doua ori pe zi.
• Castane salbatice – intaresc peretii si valvele venelor, sporesc circulatia si alina umflaturile. Incearca un extract standardizat de 100 mg zilnic.
• Ghimpele paduret (Ruscus aculeatus) – reduce inflamarea venelor. Incearca un extract standardizat cu 200-300 mg de ruscogenine zilnic.
• Extract din seminte de struguri – contine compusi care sporesc circulatia si imbunatatesc integritatea peretilor venelor. Incearca zilnic 200-300 mg.
• Vitamina E – subtiaza sangele, favorizand fluxul sanguin si alinand inflamatia la vene. Ia de doua ori pe zi 400 UI. Atentie , clorul din apa de la robinet distruge vitamina E din corp.
• Ginkgo biloba – utilizata frecvent pentru probleme circulatorii. Incearca zilnic un extract standardizat cu 24% glicozide flavonoide de doua ori pe zi la o doza de 60-120mg.
• Vitamina C – imbunatateste sanatatea peretilor venelor. Incearca 500 mg de doua sau trei ori pe zi.
• Bromelaina – alina inflamatiile la vene si ar putea preveni cheagurile de sange. Incearca de trei ori pe zi 500 mg, intre mese.
• Complexul bioflavonoid – unii flavonoizi, de exemplu hesperidina si rutinul sunt eficienti in tratarea venelor varicoase. Ei imbunatatesc integritatea structurilor de suport ale venelor, ca si intregul sistem vascular. Incearca 1000 mg de doua sau trei ori pe zi. Ai mai putea consuma fructe rosiatic-albastrui, precum cirese, mure, afine, paducel, intrucat ele contin flavonoizi care imbunatatesc rezistenta si elasticitatea peretilor venelor. Extracte din aceste fructe sunt larg utilizate in Europa pentru a trata diferite tipuri de tulburari circulatorii, inclusiv vene varicoase.
Aplicatii locale
Unguentele cu galbenele, sub forma cremelor si balsamurilor, pot fi aplicate local pe venele varicoase la partea inferioara a picioarelor (gambe) pentru a reduce aspectul umflat.
Sugestii dietare
O dieta bogata in fibre, cuprinzand cantitati bune de fructe si legume proaspete, cereale integrale, seminte si nuci, ar fi de mare ajutor. Hrisca contine rutin, care sporeste rezistenta capilarelor.
Ierburile si condimentele precum ardeiul cayenne, ghimbirul, usturoiul si ceapa ajuta la sporirea circulatiei si ar putea fi adaugate si ele in dieta.
In rest este recomandata miscarea zilnica si gandirea pozitiva!
Tu ce folosesti pentru a trata venele varicoase?
Sursele pentru acest articol includ:
Balch, James F., MD, and Stengler, Mark, ND. Prescription for Natural Cures: A Self-Care Guide for Treating Health Problems with Natural Remedies Including Diet and Nutrition, Nutritional Supplements, Bodywork, and More. Hoboken, New Jersey: John Wiley & Sons, Inc, 2004. Print.
Stengler, Mark, ND. The Natural Physician’s Healing Therapies: Proven Remedies Medical Doctors Don’t Know. New York, NY: Prentice Hall Press, 2010. Print.
Murray, Michael, ND. The Pill Book Guide to Natural Medicines: Vitamins, Minerals, Nutritional Supplements, Herbs, And Other Natural Products. New York, NY: Bantam Books, 2002. Print.
Sursa viataverdeviu
Abonați-vă la:
Postări (Atom)