“Am fost surprins sa constat cat de putin stie lumea romaneasca despre “Talmud”. Aproape nimic! Cu gandul bun ca aceasta situatie s-ar putea repara nitel prin publicarea unei carti, am tiparit, in romaneste, “Talmudul – Cartea sfanta a evreilor”. O buna ocazie oferita curiosilor de a intelege de ce Talmudul este considerat cea de-a doua carte sfanta a evreilor, prima fiind Biblia.”- spune Tesu Solomovici.
Evreul Tesu pare plin de bune intentii cand incearca sa ne prezinte Talmud-ul pe intelesul nostru, adica tradus in limba romana. In viziunea sa, invataturile Talmud-ului sunt un adevarat indreptar de comportament pentru membrii “poporului ales”. Bineinteles ca pozitive in totalitate. Numai ca sunt foarte curios ce raspunsuri, explicatii, talmaciri, ar putea da tov. Solomovici unui confrate evreu de-al sau, pe nume Israel Shahak care a studiat aceeasi carte sfanta evreilor Talmud si a gasit cateva “sfaturi” cel putin ciudate (prea bland termenul) ?
Interesul manifestat de Israel Shahak pentru Talmud, a inceput atunci cand a fost martorul unui incident: intr-un cartier evreiesc din Ieruslaim un evreu ultrareligios a refuzat sa-si foloseasca telefonul intr-o zi de sambata pentru a chema salvarea pentru un vecin ne-evreu ! Tribunalul rabinic a confirmat ca acest comportament al lui a fost corect si pios ; in esenta un evreu nu poate sa violeze sabatul pentru a salva viata unui ne-evreu , mai mult ii este interzis sa faca asta si in cursul saptamanii. Violarea legii sabatului este permisa doar pentru a salva viata unui evreu. Derutat si indignat de comportamentul evreului religios , Israel Shahak a incepu sa studieze Talmudul , legea religioasa de baza a evreilor. Iata ce a gasit in Talmud :
“Talmud, Iebhammoth 61a: Doar evreii au dreptul sa fie numiti oameni , nu si ne-evreii (goim-ii).
Talmud, Iore Dea 377, 1 : Servitorii ne-evrei morti trebuiesc inlocuiti precum vacile sau asinii pierduti. Nici un fel de simpatie pentru evreii care-i angajeaza.
Talmud, Jalkut Rubeni Gadol 12b: Sufletele ne-evreilor provin din spirite spurcate , pe care le numim porci.
Talmud, Tosaphot, Jebamoth 94b: Daca mancati in prezenta unui ne-evreu este ca si cum ati manca un caine.
Talmud, Yebamoth 98a: Toti copiii goim-ilor sunt animale.
Talmud, Orach Chaiim 57, 6a: Nu trebuie sa aveti mai multa mila pentru un ne-evreu decat pentru un porc bolnav de stomac.
Talmud, Kerithuth 6b p. 78: Doar evreii sunt fiinte umane , ne-evreii (goim-ii) sunt animale .
Talmud, Kethuboth 110b: Pentru a interpreta un psalm un rabin a spus: Psalmistul ii compara pe ne-evrei cu fiarele spurcate.
Talmud, Abhodah Zarah 4b: Puteti omori un ne-evreu cu propriile maini.
Talmud, Abhodah Zarah 26b T.: Chiar si cel mai bun ne-evreu trebuie omorat .
Talmud, Bammidber Raba c 21 & Jalkut 772: Evreii care varsa sangele ne-evreilor aduc ofranda lui Dumnezeu.”
Am citat din studiile unei somitati internationale. Evreul Israel Shahak, supravietuitor al Holocaustului, a fost profesor la “Universitatea din Ierusalim” si presedinte al “Ligii Israeliene pentru Drepturile Omului”. Asta ca sa nu fiu cumva acuzat de anti-semitism de vreun fan al “nobelului” Elie Wiesel.
Sursa Ion Coja
https://reflectiicotidiene.blogspot.com Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi. Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile. Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul „ceea ce se aseamănă se adună”.
Translate
vineri, 28 septembrie 2012
miercuri, 19 septembrie 2012
Discursul presedintelui ELDR sir Graham Watson in Parlamentul European de la Strasburg de pe 12 septembrie 2012
România oferă un studiu de caz din studiile de tranziţie de la comunism. România are un preşedinte presupus că a ar fi fost membru al securităţii, o clasă politică care imi este teama ca nu au reusit să se separe de trecut, o cultură care dupa douăzeci de ani, încă nu a scapat de tot de corupţia comunismului.
Din acest episod recent nu iese nici-un un partid castigator, inclusiv Uniunea Europeană.
Comisar Reding, va spun ca nu a fost în nici un sens o "lovitură de stat", sau "lovitură de stat parlamentar".
O majoritate a membrilor unui parlament ales în mod democratic a votat pentru a contesta un președinte cu o lunga istorie de abuzuri facute din biroul său, pentru că a încercat să transforme o democraţie parlamentară într-un fief prezidenţial. Curtea Constituţională a declarat procedură de suspendare președintele să fie constituțională. Preşedintele însuşi a acceptat procedura atunci când sa dus la Parlament să răspundă la întrebări.
Ce sa întâmplat atunci sunt aproape chestii de basm. Aceasta îi face pe mulți să fie de acord cu Emil Constantinescu, în scrisoarea sa către președintele Schulz că mandatul actual al președintelui din România este nelegală.
În România, numirile în funcții publice sunt de prea multe ori partizane. Președintele și-a protejat postul său, prin plasarea amicii săi în poziții de putere. Transparency International, Freedom House și alții au avertizat împotriva unei inversari treptate a statului de drept.
Nu este pentru prima dată, cand președintele este confruntat cu o punere sub acuzare. Când a schimbat legea referendumului, împotriva avizul Comisiei de la Veneția, prietenul său Ombudsmanul a respins o petiție pentru a contesta mutarea de la Curtea Constituțională.
În nici o altă țară a UE nu este declarat un vot invalid dacă mai mult de jumătate dintre oamenii nu au participat la vot. De ce a Comisia a insistat pentru asta in cazul româniei?
În orice altă țară, în cazul în care mai mult de 85% din votanti au votat pentru un președinte pentru a merge, acel presedinte este demis!
O parte a problemei este că Partidul Popular European, dornic de a stimula poziția sa majoritate, a salutat în oamenii săi ori cum ar fi ;Berlusconi, Borisov și Băsescu: Echipa B a Europei. Au jucat rapid la pierdere cu statul de drept. Totul din cauza PPE, toate protejate de PPE.
Socialiștii europeni au decis să se mute în acest an Congresul de la București, la Bruxelles.
Știm PPE nu are nici un sens o astfel de rușine, deoarece au dat prim-ministrul Orban ovaţii în picioare cinci minute! Ele sunt pe aceeași pantă alunecoasă cu Saakaşvili.
Le amintesc de cuvintele lor Konrad Adenauer: Dumnezeu a pus limite pentru înțelepciunea omului, dar nu pe prostia lui.
Daca toate partidele din Europa nu sunt scrupuloase in ceea ce priveste cu privire la regulile de detaliu ale democrației și statului de drept, viitorul Europei este în pericol.
Cel mai bun lucru pentru România acum ar fi alegeri noi, atât Parlamentul, cât și pentru președinte, în urma recomandării Comisiei de la Veneția. Și o convenție între toate părțile să stabilească niște reguli de bază despre cum să se comporte într-o democrație.
UE ar putea reflecta, de asemenea, pe avantajul de a fi sistem parlamentar față de sistemele prezidențiale.
marți, 18 septembrie 2012
Peştii cu malformaţii din Olt au impacientat pescarii
Mai mulţi pescari din judeţ se plâng de o malformaţie pe care o întâlnesc tot mai frecvent la peştii din Olt. Aceştia susţin că în ultimele luni au capturat sute de peşti care prezintă o secreţie anormală la nivelul capului. Reprezentanţii AJVPS Olt confirmă aceste sesizări, însă măsurile se lasă aşteptate. Pe de altă parte, cei de la DSVSA Olt îi îndrumă pe cei care depistează astfel de probleme la peşti să se adreseze direcţiei pentru teste medicale gratuite ale vertebratelor.
Oamenilor le este teamă să mai meargă la pescuit în zonele în care a fost depistată această problemă şi vor să afle care este sfatul specialiştilor în acest caz. Deşi au cerut explicaţii de la asociaţiile de pescuit la care sunt abonaţi, aceştia s-au lovit de indiferenţă şi nepăsare. Peştele capturat nu a fost consumat, iar principala suspiciune a pescarilor rămâne poluarea apei.
„Ne este frică să mai consumăm peştele”
Pescarii sunt nemulţumiţi că nu sunt prelevate probe de la peşti şi duse la un laborator pentru a şti dacă sunt sau nu expuşi unor riscuri de îmbolnăvire în cazul în care îl consumă. Aceştia susţin că specia cea mai afectată este carasul, deşi este o specie cunoscută ca fiind rezistentă la braconajul cu produse chimice.
„Ne este frică să mai consumăm peştele”
Pescarii sunt nemulţumiţi că nu sunt prelevate probe de la peşti şi duse la un laborator pentru a şti dacă sunt sau nu expuşi unor riscuri de îmbolnăvire în cazul în care îl consumă. Aceştia susţin că specia cea mai afectată este carasul, deşi este o specie cunoscută ca fiind rezistentă la braconajul cu produse chimice.
„Am prins astfel de peşti mutanţi în mai multe zone de pe Olt, la Moşteni, Mamura, Mărgheni şi Fărcaşele. Am vorbit cu alţi pescari din judeţ care au întâlnit această problemă. Peştii, în special carasul, prezintă o malformaţie după cap, un fel de cocoaşe pline cu o secreţie lichidă care se aseamănă cu puroiul. Ne este frică să mai consumăm acest peşte bubos, vrem să ştim la ce riscuri ne expunem şi nimeni nu ne spune. Dacă sunt afectaţi şi cei care nu prezintă aceste cocoaşe şi noi îi consumăm? Dacă noi, pescarii, ne-am dat seama că este o problemă pe distanţe destul de largi, cu siguranţă şi cei care sunt plătiţi pentru asta cunosc problema. Peştele a fost otrăvit sau apa a fost poluată pe aici, prin zonă, pentru că aceşti peşti nu puteau trece de ecluze spre nord. Ce facem, plătim bani pentru permise şi mergem să pescuim în bălţile private ca să fim siguri că nu ne infectăm cu cine ştie ce?”, declară Laurenţiu Preda, unul dintre pescarii care au capturat mai mulţi peşti cu această problemă.
„Am primit nişte sesizări în acest sens”
Dumitru Dinică, secretarul Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv(AJVPS) din Balş, confirmă aceste sesizări venite din partea mai multor pescari, însă nu consideră că este cazul ca aceştia să se impacienteze. Acesta susţine că este pentru prima dată când primeşte acest tip de sesizări.
„Am primit nişte sesizări în acest sens”
Dumitru Dinică, secretarul Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv(AJVPS) din Balş, confirmă aceste sesizări venite din partea mai multor pescari, însă nu consideră că este cazul ca aceştia să se impacienteze. Acesta susţine că este pentru prima dată când primeşte acest tip de sesizări.
„Au venit câteva persoane la mine şi mi-au spus despre această problemă, nu cred că este vorba de mare lucru. Peştii pot fi loviţi, nu pot spune nimic până nu sunt făcute nişte teste amănunţite de către autorităţile competente. Până acum nu am întâlnit acest gen de situaţii. Dacă vor continua să existe astfel de sesizări, vom lua măsuri, dar este posibil să fie o întâmplare prinderea acestor peşti”, declară Dinică.
„Să ne aducă un peşte cu această problemă şi-l vom testa”
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt susţin că nu au primit vreo sesizare în acest sens până acum. Aceştia îndrumă pescarii care prind peşti cu acest tip de afecţiune să îi aducă la Direcţie pentru a fi testaţi corespunzător.
„Să ne aducă un peşte cu această problemă şi-l vom testa”
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt susţin că nu au primit vreo sesizare în acest sens până acum. Aceştia îndrumă pescarii care prind peşti cu acest tip de afecţiune să îi aducă la Direcţie pentru a fi testaţi corespunzător.
„Nu am primit până acum o astfel de sesizare, nici nu cred că este vorba despre ceva grav, pentru că am fi fost anunţaţi de către asociaţiile de pescuit sau de către alte autorităţi competente dacă această problemă ar fi fost întâlnită frecvent. Oricum, cei care depistează peşti cu acest tip de probleme pot veni la noi pentru a-l testa gratuit. Aceasta este cea mai rapidă şi eficientă soluţie pe care o au la îndemână, iar noi le vom spune dacă sunt sau nu expuşi vreunui risc în cazul consumului acestor peşti”,declară Veronel Bolborea, directorul executiv al DSVSA Olt.
Peşti cu malformaţii, prinşi şi pe Dunăre
În urmă cu mai puţin de două săptămâni, şi pescarii de pe Dunăre au semnalat această problemă a peştilor „cocoşaţi” sau „buboşi”, cum au fost numiţi. Şi atunci a fost vorba tot de specia caras, peşti prinşi în apropiere de localitatea Moldova Nouă. În judeţ, acest tip de peşti a fost prins în râul Gengea, de lângă Balş. Atunci, principala suspiciune se baza pe deversarea mizeriei de la Colegiul Tehnic în râu.
Peşti cu malformaţii, prinşi şi pe Dunăre
În urmă cu mai puţin de două săptămâni, şi pescarii de pe Dunăre au semnalat această problemă a peştilor „cocoşaţi” sau „buboşi”, cum au fost numiţi. Şi atunci a fost vorba tot de specia caras, peşti prinşi în apropiere de localitatea Moldova Nouă. În judeţ, acest tip de peşti a fost prins în râul Gengea, de lângă Balş. Atunci, principala suspiciune se baza pe deversarea mizeriei de la Colegiul Tehnic în râu.
„Am mai întâlnit cazuri pe Gengea, la Balş, când am prins nişte peşti cocoşaţi care probabil ajunseseră aşa din cauza deversărilor făcute de Colegiul Tehnic în urmă cu mai mulţi ani. Atunci, boala de la peşti s-a manifestat în timp, poate că şi pe Olt este aceeaşi problemă. Este destul de suspect, pentru că, acum câţiva ani, tot în Balş, au fost aruncate substanţe toxice în Balta Gării, iar câteva sute de kilograme de somn au murit din această cauză în câteva zile. Atunci, carasul nu a avut nimic, pentru că, de regulă, este o specie foarte rezistentă la aceste probleme. Până nu dispare această problemă a peştilor cu malformaţii, nu o să mai mergem la pescuit, pentru că ne este teamă să nu ne îmbolnăvim”, declară Costel Răducu, pescar din Balş.
Sursa gazetanoua
vineri, 14 septembrie 2012
CELE 10 STRATEGII DE MANIPULARE A MASELOR
A cunoaste adversarul, a-i cunoaste tehnicile de manipulare, este indispensabil pentru a ne elibera de robie!!!
Lingvistul nord-american Noam Chomsky a stabilit lista celor ’’Zece strategii de Manipulare” prin mediile de informare în masa. Evreu si de sensibilitate anarhista, semnase o petitie pentru a apara libertatea de exprimare a lui Robert Faurisson. Pentru Chomsky, ’’libertatea de exprimare este mai importanta decât orice versiune a faptelor sustinuta de ordinea stabilita, oricare ar fi raportul pe care aceasta îl întretine cu adevarul faptelor în sine.” Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si, în primul rând, strategia diversiunii.
Strategia diversiunii consista în deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarâte de elitele politice si economice, printr-un potop continuu de distractii si de informatii neînsemnate. Chomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.
Lingvistul nord-american Noam Chomsky a stabilit lista celor ’’Zece strategii de Manipulare” prin mediile de informare în masa. Evreu si de sensibilitate anarhista, semnase o petitie pentru a apara libertatea de exprimare a lui Robert Faurisson. Pentru Chomsky, ’’libertatea de exprimare este mai importanta decât orice versiune a faptelor sustinuta de ordinea stabilita, oricare ar fi raportul pe care aceasta îl întretine cu adevarul faptelor în sine.” Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si, în primul rând, strategia diversiunii.
Strategia diversiunii consista în deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarâte de elitele politice si economice, printr-un potop continuu de distractii si de informatii neînsemnate. Chomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.
Zece strategii de manipulare a poporului nostru
1. ’’A distrage în permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara nici’un timp pentru gândire” scrie Chomsky.
2. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.
Aceasta metoda se mai numeste si ’’ problema – reactie – solutie”. La început, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.
3. Strategia „în degradeu”.
Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o durata de zece ani. În acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi au fost impuse din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.
4. Strategia actiunii cu date diferite.
O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’, obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ’’totul va merge mai bine mâine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 si aplicate în 2002.
5. A se adresa publicului ca unor copii mici.
Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani” analizeaza Chomsky.
6. A face apel mai mult la partea emotionala decât la gândire.
Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.
7. Mentinerea poporului în nestiinta si prostie.
A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramâna de neînteles de cele dintâi.
8. A încuraja publicul sa se complaca în mediocritate.
A încuraja publicul sa creada ca e ”bine” de a fi prost, vulgar si incult. A-l îndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.
9. A înlocui revolta cu învinovatirea.
A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria’i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimeaza si se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !
10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.
Ïn ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.
Sursa gandeste.org
1. ’’A distrage în permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara nici’un timp pentru gândire” scrie Chomsky.
2. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.
Aceasta metoda se mai numeste si ’’ problema – reactie – solutie”. La început, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.
3. Strategia „în degradeu”.
Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o durata de zece ani. În acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi au fost impuse din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.
4. Strategia actiunii cu date diferite.
O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’, obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ’’totul va merge mai bine mâine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 si aplicate în 2002.
5. A se adresa publicului ca unor copii mici.
Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani” analizeaza Chomsky.
6. A face apel mai mult la partea emotionala decât la gândire.
Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.
7. Mentinerea poporului în nestiinta si prostie.
A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramâna de neînteles de cele dintâi.
8. A încuraja publicul sa se complaca în mediocritate.
A încuraja publicul sa creada ca e ”bine” de a fi prost, vulgar si incult. A-l îndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.
9. A înlocui revolta cu învinovatirea.
A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria’i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimeaza si se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !
10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.
Ïn ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.
joi, 13 septembrie 2012
Verdict: Germania spune DA zonei euro. Ce conditii pun nemtii
O lume intreaga este cu ochii pe Germania, acolo unde Curtea Constitutionala Federala va da, astazi, poate cel mai important verdict din istoria sa, de care depinde existenta monedei euro, precum si viitorul Uniunii Europene.
Cei 8 judecatori se vor pronunta asupra constitutionalitatii infiintarii Mecanismului European de Stabilitate (European Stability Mechanism - ESM), institutia destinata salvarii statelor cu probleme, precum Grecia, Italia sau Spania.
In cazul in care Curtea Constitutionala Federala va da unda verde “FMI-ului“ european, expertii spun ca acesta va fi un pas decisiv spre formarea Statelor Unite ale Europei.
Daca vor respinge Mecanismul European de Stabilitate, se anunta o furtuna uriasa pentru euro - unii vorbesc de prabusirea monedei europene si de falimentele Greciei si Spaniei. “Ar fi un castel de carti de joc care s-ar prabusi instantaneu”, a declarat un analist pentru Financial Times.
Ce prevede Mecanismul European de Stabilitate
Mecanismul European de Stabilitate va functiona, in esenta, precum un Fond Monetar European. ESM va fi capitalizat prin contributii financiare ale fiecaruia din statele zonei euro, in functie de ponderea fiecaruia in PIB-ul zonei euro. Suma totala va fi de 500 miliarde de euro, iar Germania va aduce cei mai multi bani – 190 miliarde de euro.
Cei 500 miliarde de euro vor fi imprumutati statelor din zona euro aflate in criza, precum Grecia si Spania, la dobanzi reduse. Asta in conditiile in care tarile respective se imprumuta foarte scump in prezent din piete.
Bineinteles, dupa modelul FMI, ajutorul financiar va fi conditionat de reforme economice si politice care sa scoata economiile la liman.
Statele respective nu vor primi banii direct. Vor emite obligatiuni care vor fi cumparate de ESM.
Pro si contra ESM
Decizia Curtii Constitutionale Federale a Germaniei este asteptata cu interes in mediile politice si economice din intreaga lume. In Germania, opiniile sunt impartite. Coalitia de la putere sustine Mecanismul European de Stabilitate.
„Sunt sigur ca Curtea nu va bloca tratatul fiscal si infiintarea ESM. Am examinat cu atentie aceste chestiuni si nu vad nici un fel de problema cu constitutia noastra germana”, a declarat, saptamana trecuta, ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble.
Politicienii si expertii considera ESM drept singura modalitate in care uniunea monetara europeana se poate salva, evitand falimentele tarilor din statele PIIGS.
„Germania ar trebui sa devina mai binevoitoare, ca stat de baza, daca nu, atunci sa paraseasca zona euro”, a declarat miliardarul George Soros, intr-un articolul publica de „Monday’s New York Review of Books”.
Acesta a mai vehiculat si ideea infiintarii unei Autoritati Fiscale Europene, finantata din incasarile de TVA, care sa supravegheze finantele guvernelor din zona euro.
Contestatarii ESM, in special cei din Germania, afirma ca odata cu adoptarea planului, statele sanatoase economic isi vor asuma, practic, oalele sparte de tarile indisciplinate precum Grecia.
La Curtea Constitutionala s-au depus numai putin de 37.000 de plangeri de la cetatenii germani, nemultumiti de faptul ca vor trebui sa suporte, din postura de contribuabili, salvarea financiara a statelor PIIGS.
Contestatarii afirma ca infiintarea ESM incalca Tratatul de la Maastricht care interzice bailout-ul statelor cu probleme financiare din zona euro, precum si colectivizarea directa sau indirecta a datoriilor suverane in interiorul uniunii monetare. Infiintarea Mecanismului European de Stabilitate ar incalca, totodata, si suveranitatea bugetara a statelor.
Statele Unite ale Europei devin realitate?
In situatia in care Curtea Constitutionala a Germaniei va decide aprobarea ESM, se va face un pas concret spre proiectul Statelor Unite al Europei. Un proiect sustinut de majoritatea politicienilor europeni, cu exceptia celor din Marea Britanie, Cehia si Polonia. Britanicii si cehii au refuzat, de altfel, sa semneze Pactul Fiscal ce urmeaza sa armonizeze legislatiile fiscale din cele 27 de tari membre.
Ce va insemna Statele Unite ale Europei? O spune poate cel mai bine Traian Basescu, unul dintre putinii lideri europeni dinafara zonei euro care sustine acest ideal.
"Numai prin cedarea masiva de suveranitate, Europa mai poate ramane o putere economica si militara. Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi", a declarat Basescu. “O economie fragmentata cu politici diferite in 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Trebuie sa decidem repede, in urmatorii 2-3 ani, daca vom crea Statele Unite ale Europei (SUE) sau nu", a mai spus acesta.
Daca Basescu se arata entuziast, estimand, probabil, ca odata ce vom intra in zona euro, vom atrage mai usor investitori, iar nivelul de trai va creste, exista alti lideri europeni care avertizeaza asupra pericolelor.
Unul dintre ei este ministrul poplonez de externe, Radoslaw Sikorski, care, in Parlamentul de la Varsovia, a avertizat ca Uniunea Europeana va trece printr-o perioada de deriva si stagnare economica, iar tarile mai putin dezvoltate (precum Romania – n.r.) vor fi condamnate la statutul de colonie.
O idee veche de secole
Ideea unei Europe Unite nu este una noua, ea venind "din secolul 19, chiar din Evul Mediu", afirma analistul Ovidiu Nahoi. El spune ca in istorie au existat "perioade mai lente si mai rapide" in aceasta directie.
Adeptii teoriei conspiratiei, citati intr-o analiza DailyBusiness.ro, afirma ca toate evenimentele la care asistam pe scena publica internationala nu sunt insa altceva decat "praf in ochi". Astfel, criza financiara a fost declansata artificial, cu scopul de a extinde controlul “baietilor destepti” asupra economiei mondiale.
Pe de alta parte, proiectul Statelor Unite ale Europei seamana, ca doua picaturi de apa, cu cel al SUA. Dupa crearea Statelor Unite, a existat o perioada de criza din cauza ca economiile statelor membre nu functionau dupa aceleasi reguli.
Liderii de la Washington au adoptat o politica a pasilor marunti care a dus, in cele din urma, la crearea unei banci centrale, a unor autoritati federale si a integrarii fiscale. Analistii economici au schitat, in 5 pasi, planul ce va fi urmat de Statele Unite ale Europei.
Potrivit expertului Mihnea Graur, “chiar daca la acest moment realizarea Statelor Unite ale Europei pare literatura utopica sau stiintifico-fantastica, proiectul este realizabil si ar aduce beneficii importante unei populatii de peste jumatate de miliard”.
Primul pas, in opinia expertilor, il constituie o uniune fiscala a zonei euro.
“Ideea este mai veche, dar dezbaterile au reinceput odata cu declaratiile laureatilor Premiului Nobel pentru economie din acest an, Thomas Sargent si Christopher Sims. Sigur ca in practica este cu mult mai greu de realizat decat in teorie. Sunt necesare resurse uriase, o perioada de trecere pentru a atenua socurile, crearea unor politici si algoritmi fiscali, etc”, afirma comisarul european Gunther Oettinger.
Toata Europa va avea euro in 2018?
Un al doilea pas ar urma sa fie aderarea tuturor statelor din UE la moneda euro intr-un orizont de timp de maxim 5 ani. Cei mai virulenti opozanti ar fi desigur Marea Britanie, Danemarca si Suedia. De asemenea, Polonia, Cehia si Ungaria ar putea “bombani”, dar e putin probabil ca isi vor permite sa ramana pe dinafara.
Cel de-al treilea pas il reprezinta crearea unei constitutii europene, fara renuntarea la constitutiile nationale.
Va fi una dintre sarcinile cele mai dificile, pentru ca in vreme de criza, sentimentele nationaliste incep sa iasa la suprafata.
Cel de-al patrulea pas il reprezinta recapitalizarea bancilor din zona euro si [/b]pastrarea unui control al statelor europene prin intermediul BCE[/b]. Cu alte cuvinte, controlarea bancilor pentru a nu-si mai face de cap in piata.
In fine, cel de-al cincilea pas, cel aflat deja in derulare, il reprezinta extinderea reglementarilor cu caracter unitar la nivel european. Altfel spus, accelerarea implementarii unei legislatii comune, de la cea juridica la cele ce vizeaza standardele in economie, mediu, sanatate si alte domenii. Sursa dailybusiness
Cei 8 judecatori se vor pronunta asupra constitutionalitatii infiintarii Mecanismului European de Stabilitate (European Stability Mechanism - ESM), institutia destinata salvarii statelor cu probleme, precum Grecia, Italia sau Spania.
In cazul in care Curtea Constitutionala Federala va da unda verde “FMI-ului“ european, expertii spun ca acesta va fi un pas decisiv spre formarea Statelor Unite ale Europei.
Daca vor respinge Mecanismul European de Stabilitate, se anunta o furtuna uriasa pentru euro - unii vorbesc de prabusirea monedei europene si de falimentele Greciei si Spaniei. “Ar fi un castel de carti de joc care s-ar prabusi instantaneu”, a declarat un analist pentru Financial Times.
Ce prevede Mecanismul European de Stabilitate
Mecanismul European de Stabilitate va functiona, in esenta, precum un Fond Monetar European. ESM va fi capitalizat prin contributii financiare ale fiecaruia din statele zonei euro, in functie de ponderea fiecaruia in PIB-ul zonei euro. Suma totala va fi de 500 miliarde de euro, iar Germania va aduce cei mai multi bani – 190 miliarde de euro.
Cei 500 miliarde de euro vor fi imprumutati statelor din zona euro aflate in criza, precum Grecia si Spania, la dobanzi reduse. Asta in conditiile in care tarile respective se imprumuta foarte scump in prezent din piete.
Bineinteles, dupa modelul FMI, ajutorul financiar va fi conditionat de reforme economice si politice care sa scoata economiile la liman.
Statele respective nu vor primi banii direct. Vor emite obligatiuni care vor fi cumparate de ESM.
Pro si contra ESM
Decizia Curtii Constitutionale Federale a Germaniei este asteptata cu interes in mediile politice si economice din intreaga lume. In Germania, opiniile sunt impartite. Coalitia de la putere sustine Mecanismul European de Stabilitate.
„Sunt sigur ca Curtea nu va bloca tratatul fiscal si infiintarea ESM. Am examinat cu atentie aceste chestiuni si nu vad nici un fel de problema cu constitutia noastra germana”, a declarat, saptamana trecuta, ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble.
Politicienii si expertii considera ESM drept singura modalitate in care uniunea monetara europeana se poate salva, evitand falimentele tarilor din statele PIIGS.
„Germania ar trebui sa devina mai binevoitoare, ca stat de baza, daca nu, atunci sa paraseasca zona euro”, a declarat miliardarul George Soros, intr-un articolul publica de „Monday’s New York Review of Books”.
Acesta a mai vehiculat si ideea infiintarii unei Autoritati Fiscale Europene, finantata din incasarile de TVA, care sa supravegheze finantele guvernelor din zona euro.
Contestatarii ESM, in special cei din Germania, afirma ca odata cu adoptarea planului, statele sanatoase economic isi vor asuma, practic, oalele sparte de tarile indisciplinate precum Grecia.
La Curtea Constitutionala s-au depus numai putin de 37.000 de plangeri de la cetatenii germani, nemultumiti de faptul ca vor trebui sa suporte, din postura de contribuabili, salvarea financiara a statelor PIIGS.
Contestatarii afirma ca infiintarea ESM incalca Tratatul de la Maastricht care interzice bailout-ul statelor cu probleme financiare din zona euro, precum si colectivizarea directa sau indirecta a datoriilor suverane in interiorul uniunii monetare. Infiintarea Mecanismului European de Stabilitate ar incalca, totodata, si suveranitatea bugetara a statelor.
Statele Unite ale Europei devin realitate?
In situatia in care Curtea Constitutionala a Germaniei va decide aprobarea ESM, se va face un pas concret spre proiectul Statelor Unite al Europei. Un proiect sustinut de majoritatea politicienilor europeni, cu exceptia celor din Marea Britanie, Cehia si Polonia. Britanicii si cehii au refuzat, de altfel, sa semneze Pactul Fiscal ce urmeaza sa armonizeze legislatiile fiscale din cele 27 de tari membre.
Ce va insemna Statele Unite ale Europei? O spune poate cel mai bine Traian Basescu, unul dintre putinii lideri europeni dinafara zonei euro care sustine acest ideal.
"Numai prin cedarea masiva de suveranitate, Europa mai poate ramane o putere economica si militara. Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi", a declarat Basescu. “O economie fragmentata cu politici diferite in 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Trebuie sa decidem repede, in urmatorii 2-3 ani, daca vom crea Statele Unite ale Europei (SUE) sau nu", a mai spus acesta.
Daca Basescu se arata entuziast, estimand, probabil, ca odata ce vom intra in zona euro, vom atrage mai usor investitori, iar nivelul de trai va creste, exista alti lideri europeni care avertizeaza asupra pericolelor.
Unul dintre ei este ministrul poplonez de externe, Radoslaw Sikorski, care, in Parlamentul de la Varsovia, a avertizat ca Uniunea Europeana va trece printr-o perioada de deriva si stagnare economica, iar tarile mai putin dezvoltate (precum Romania – n.r.) vor fi condamnate la statutul de colonie.
O idee veche de secole
Ideea unei Europe Unite nu este una noua, ea venind "din secolul 19, chiar din Evul Mediu", afirma analistul Ovidiu Nahoi. El spune ca in istorie au existat "perioade mai lente si mai rapide" in aceasta directie.
Adeptii teoriei conspiratiei, citati intr-o analiza DailyBusiness.ro, afirma ca toate evenimentele la care asistam pe scena publica internationala nu sunt insa altceva decat "praf in ochi". Astfel, criza financiara a fost declansata artificial, cu scopul de a extinde controlul “baietilor destepti” asupra economiei mondiale.
Pe de alta parte, proiectul Statelor Unite ale Europei seamana, ca doua picaturi de apa, cu cel al SUA. Dupa crearea Statelor Unite, a existat o perioada de criza din cauza ca economiile statelor membre nu functionau dupa aceleasi reguli.
Liderii de la Washington au adoptat o politica a pasilor marunti care a dus, in cele din urma, la crearea unei banci centrale, a unor autoritati federale si a integrarii fiscale. Analistii economici au schitat, in 5 pasi, planul ce va fi urmat de Statele Unite ale Europei.
Potrivit expertului Mihnea Graur, “chiar daca la acest moment realizarea Statelor Unite ale Europei pare literatura utopica sau stiintifico-fantastica, proiectul este realizabil si ar aduce beneficii importante unei populatii de peste jumatate de miliard”.
Primul pas, in opinia expertilor, il constituie o uniune fiscala a zonei euro.
“Ideea este mai veche, dar dezbaterile au reinceput odata cu declaratiile laureatilor Premiului Nobel pentru economie din acest an, Thomas Sargent si Christopher Sims. Sigur ca in practica este cu mult mai greu de realizat decat in teorie. Sunt necesare resurse uriase, o perioada de trecere pentru a atenua socurile, crearea unor politici si algoritmi fiscali, etc”, afirma comisarul european Gunther Oettinger.
Toata Europa va avea euro in 2018?
Un al doilea pas ar urma sa fie aderarea tuturor statelor din UE la moneda euro intr-un orizont de timp de maxim 5 ani. Cei mai virulenti opozanti ar fi desigur Marea Britanie, Danemarca si Suedia. De asemenea, Polonia, Cehia si Ungaria ar putea “bombani”, dar e putin probabil ca isi vor permite sa ramana pe dinafara.
Cel de-al treilea pas il reprezinta crearea unei constitutii europene, fara renuntarea la constitutiile nationale.
Va fi una dintre sarcinile cele mai dificile, pentru ca in vreme de criza, sentimentele nationaliste incep sa iasa la suprafata.
Cel de-al patrulea pas il reprezinta recapitalizarea bancilor din zona euro si [/b]pastrarea unui control al statelor europene prin intermediul BCE[/b]. Cu alte cuvinte, controlarea bancilor pentru a nu-si mai face de cap in piata.
In fine, cel de-al cincilea pas, cel aflat deja in derulare, il reprezinta extinderea reglementarilor cu caracter unitar la nivel european. Altfel spus, accelerarea implementarii unei legislatii comune, de la cea juridica la cele ce vizeaza standardele in economie, mediu, sanatate si alte domenii. Sursa dailybusiness
luni, 10 septembrie 2012
De ce nu vi s-a dezvăluit adevărul despre vitamina D?
Lumea modernă este bântuită de epidemia deficienţei de vitamina D, această epidemie fiind de o astfel de profunzime şi gravitate încât, face ca gripa porcină H1N1 să pară doar o simplă răceală.
Deficienţa de vitamina D nu doar că se extinde în mod alarmant, dar este şi cauza principală a altori boli grave precum cancerul, diabetul, osteoporoza şi afecţiunile inimii.
Un nou studiu publicat în ediţia din martie 2010 a Jurnalului de Endocrinologie Clinică şi Metabolism (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism) a arătat că un procent şocant de 59% din populaţie suferă de deficienţa de vitamina D.
Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism.
Autorul principal al studiului, Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sănătate al Universităţii McGill spune că "Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreagă gamă de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza şi diabetul, precum şi tulburările cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar."
Acest nou studiu confirmă existenţa unei legături clare între deficienţa de vitamina D şi grăsimile stocate în organism. Acest lucru susţine teoria prezentată cu mulţi ani în urmă aici în Natura lNews, despre faptul că razele soarelui facilitează pierderea grăsimii din organism. Vitamina D ar putea fi mecanismul hormonal prin care acest fenomen al pierderii grăsimiii operează în corpul uman.
Însă rezultatele cercetărilor legate de vitamina D nu se opresc aici...
Activatorul sistemului imunitar
Cercetările recente desfăşurate la Universitatea din Copenhaga au dezvăluit că vitamina D activează sistemul imunitar prin "armarea" celulelor T astfel încât acestea să combată infecţiile.
Această nouă cercetare, condusă de profesorul Carsten Geisler de la Departamentul Sănătăţii, Imunologiei şi Microbiologiei Internaţionale de la Universitatea din Copenhaga, a arătat că, fără vitamina D, celulele T ale sistemului imunitar rămân dormante, neoferind deloc protecţie, sau doar într-o mică măsură împotriva invaziei microorganismelor şi virusurilor. Dar prezenţa vitaminei D în circuitul sanguin face ca celulele să fie "armate" şi să detecteze invadatorii, distrugându-i şi eliminându-i din organism.
Cu alte cuvinte, vitamina D acţionează precum cheia de contact a maşinii dumneavoastră: Maşina nu va porni, doar după ce aţi introdus cheia în contact şi aţi pornit motorul. În acelaşi fel, sistemul dvs. imunitar nu va funcţiona decât dacă este activat din punct de vedere biochimic de către vitamina D. Dacă începeţi sezonul rece cu o deficienţă de vitamina D, sistemul dumneavoastră imunitar este practic lipsit de apărare împotriva gripei. De aceea, persoanele care se îmbolnăvesc sunt cele care petrec mult timp în casă şi îşi desfăşoară activitatea la interior, fiind astfel expuşi la o deficienţă cronică de vitamina D.
De fapt, persoanele care au decedat din cauza H1N1 sufereau de deficienţa de vitamina D. Practic ele nu mai beneficiau de protecţia oferită de sistemul imunitar, fiind astfel ţinte uşoare pentru gripa porcină.
Aceste descoperiri legate de "armarea" sistemului imunitar de către vitamina D au fost publicate în "Imunologia Naturii" (Nature Immunology). Prin comentariile pe marginea descoperirilor, cercetătorii au consimţit că "Oamenii de ştiinţă ştiau de foarte mult timp că vitamina D este importantă pentru absorbţia calciului şi că această vitamină a mai fost implicată în boli precum cancerul şi scleroza multiplă, dar ceea ce nu au realizat este faptul că vitamina D este crucială pentru activarea sistemului imunitar - lucru care ne este clar acum." (Sursa: UK Telegraph).
Se pare însă că CDC şi WHO ignorează complet această cercetare, altfel ar fi recomandat vitamina D pentru combaterea epidemiei H1N1 în locul injecţiilor de vaccin. Vitamina D ar fi fost mult mai eficientă (şi mai puţin constisitoare) în lupta împotriva epidemiei decât vaccinurile, mai ales că aceste vaccinuri nu îşi exercită efectul doar în cazul unei reacţii din partea sistemului imunitar, iar pentru această reacţie prezenţa vitaminei D este indispensabilă în organism!
Şi pentru că vaccinurile prezintă efecte secundare nedorite, precum afecţiuni grave neuorologice într-un număr redus de cazuri, singurul efect secundar al vitaminei D este că previne apariţia a 77% din cazurile de cancer.
Numitorul comun al afecţiunilor
Ceea ce ne este acum foarte clar în urma desfăşurării tuturor noilor studii, este că deficienţa de vitamina D poate fi numitorul comun al majorităţii bolilor degenerative moderne, cu efecte devastatoare. Pacienţii cu insuficienţa renală suferă la unison de deficienţa de vitamina D, iar diabeticii se află de obicei în aceeaşi situaţie. Persoanele care suferă de cancer, prezintă aproape în toate cazurile deficienţă gravă de vitamina D, precum şi persoanele cu osteoporoză şi scleroză multiplă.
De fapt, deficienţa de vitamina D poate fi cauza principală a atât de multor afecţiuni degenerative, încât remediind deficienţa în rândul populaţiei, ar putea foarte bine devasta "industria de asistenţă medicală" orientată spre profit, care domină medicina occidentală a zilelor noastre.
Cu alte cuvinte, educaţi populaţia în legătură cu vitamina D, şi industria cancerului va suferi pierderi devastatoare de profit vitamina D previne 4 sau 5 din toate tipurile de cancer).
Acesta ar putea fi motivul pentru care, atât de multe companii şi organizaţii non-profit a căror autoritate şi putere depind de boala de cancer (şi de alte boli) se angajează atât de activ în lupta împotriva conştientizării importanţei vitaminei D. Institutul Naţional pentru Cancer, de exemplu, cea mai prosperă organizaţie non-profit la nivel mondial, publică neîncetat reclame care ocupă o întreagă pagină având scopul de a înspăimânta oameniii în legătură cu razele solare, în felul acesta menţinându-i în starea de deficienţă de vitamina D.
Cu totul întâmplător, această deficienţă serveşte interesele de putere ale NCI, această instituţie asigurându-se că oamenii vor rămâne doborâţi de cancer, chiar dacă ar putea beneficia gratuit de o soluţie de vindecare (razele solare) deja accesibilă.
În mod similar, FDA nu are niciun interes ca oamenii să afle adevărul despre vitamina D, deoarece consumatorii bine informaţi ar consuma în mod inevitabil mai multe suplimente de vitamina D, reuşind astfel să prevină tot feluri de boli şi afecţiuni, pe care industria farmaceutică se bazează în continuare pentru profiturile sale de monopol. Fiecare pacient care ia vitamina D, induce o pierdere financiară, reprezentând banii plătiţi pentru medicamente în tratarea cancerului, diabetului sau afecţiunilor inimii.
La fel, nici celelalte organizaţii non-profit din industria cancerului, nu doresc, ca oamenii să afle adevărul despre vitamina D. Ei preferă să vândă în continuare produse ridicole prevăzute cu simbolul Panglica Roz (simbol internaţional pentru lupta împotriva cancerului de sân) pretextând astfel strângerile de fonduri pentru continuarea cercetărilor desfăşurate "în căutarea remediului pentru cancer", o căutare fictivă şi care a fost sortită eşecului încă de la început, deoarece razele solare vindecă şi previn cancerul încă din momentul apariţiei omenirii pe această planetă.
Predecesorii noştri nu erau nevoiţi să "gonească după un remediu" sau "să militeze pentru un tratament de vindecare" prin nişte strângeri de fonduri ridicole; ei pur şi simplu păşeau în lumina soarelui, fiind vindecaţi de cancer prin simpla expunere la acţiunea razelor solare. Plimbarea pe afară, în sine, constituie "vindecarea" de cancer, despre care industria susţine că ar necesita miliarde de dolari pentru cercetări adiţionale.
Singurul lor scop este ignoranţa oamenilor!
Adevărul izbitor în această materie este că medicina modernă are tot interesul ca oamenii să rămână ignoranţi în ceea ce priveşte efectele vindecătoare ale vitaminei D. Supravieţuirea financiară a industriei medicale depinde în mod absolut de acest lucru, astfel încât cele mai influente organizaţii medicale vor diminua în mod sistematic importanţa acestei vitamine, refuzând categoric să o recomande pacienţilor lor.
NCI nu recomandă vitamina D şi nici fundaţia Komen for the Cure. AHA, AMA, ADA şi FDA toate refuză să recomande vitamina D, în schimb promovând din toate puterile medicamentele sintetice, patentate, aducătoare de profituri uriaşe şi care nu vindecă nimic.
În principiu, în industria de asistenţă medicală există o conspiraţie a tăcerii în ceea ce priveşte vitamina D, această industrie depinzând de bolile amintite pentru a le aduce profituri. Şi bineînţeles, această tăcere va persista, deoarece companiile au scopul de a genera profit, şi dacă faci parte dintr-o afacere care scoate bani de pe urma bolilor, de obicei nu te prezinţi în faţa oamenilor spunându-le cum să se trateze gratis.
Dintr-o perspectivă orientată spre profit, educarea oamenilor despre vitamina D, nu are niciun sens din unghiul de vedere al industriei de asistenţă medicală. Ei profită (ca de obicei) de pe urma oamenilor.
Nu puteţi împiedica vitamina D
Nu puteţi ascunde adevărul pentru totdeauna despre vitamina D: Ştiinţa este absolut imperioasă. Mai bine zis, este inconstestabilă. Iată nouă adevăruri incontestabile despre vitamina D:
● Majoriatea populaţiei vestice suferă de deficienţă de vitamina D.
● Deficienţele de vitamina D promovează printre alte probleme de sănătate, cancerul, diabetul, osteoporoza, afecţiunile renale, depresia, obezitatea şi afecţiunile inimiii.
● Deficienţa de vitamina D poate fi remediată cu o suplimentare cu vitamina D sau prin expunere raţională la acţiunea razelor solare.
● Produsele de protecţie împotriva radiaţiior solare împiedică generarea vitaminei D la nivelul pielii, cauzând în continuare deficienţe de vitamina D în rândul consumatorilor care utilizează astfel de produse.
● Remedierea pe scară largă a deficienţelor de vitamina D ar reduce semnificativ apariţia afecţiunilor degenerative în rândul populaţiei, economisind naţiunii, literalmente, trilioane de dolari, reprezentând cheltuielile colective de asistenţă medicală pentru următorul deceniu.
● Suplimentele de vitamina D sunt extrem de convenabile. Prevenirea bolilor prin administrarea suplimentelor de vitamina D este o investiţie mică în sănătate care se răsplăteşte de 100 de ori (sau mai mult) prin economisirea cheltuielilor legate de asistenţă medicală.
● Vitamina D este extrem de sigură. Din reacţia oamenilor care îşi administrează suplimente cu vitamina D reiese că, practic nu produce efecte secundare negative, chiar şi la doze zilnice aparent mari precum 4000-8000 IU (de 10 ori mai mare decât RDA-ul – doza zilnică recomandată - curent în America).
● Deficienţa de vitamina D este cauzată – în mare măsură - de stilul de viaţă modern desfăşurat în spaţii închise. Oamenii trăiesc, lucrează şi se distrează în casă sub lumină artificială. Acest lucru este motivul absenţei expunerii la lumina naturală (raze solare), prin care se generează vitamina D.
● Vitamina D reduce dramatic susceptibilitatea la boli infecţioase, precum gripa sezonieră şi H1N1. Vitamina D “declanşează" sistemul imunitar şi îi permite să funcţioneze mai agresiv în lupa împotriva invaziei virale.
Mai bun decât vaccinurile, mai sigur decât medicamentele...
Vitamina D depăşeşte ca eficienţă vaccinurile.
Vitamina D depăşeşte ca eficienţă medicamentele anticancerigene.
Depăşeşte ca eficienţă medicamentele prescrise pentru vindecarea osteoporozei.
Vitamina D vindecă mai eficient diabetul decât medicamentele anti-diabet.
Mereu şi mereu: vitamina D se dovedeşte a fi mai sigură, mai eficientă şi mult mai convenabilă decât medicamentele scumpe vândute la preţuri de monopol. Mai mult, prin natura sa este evident compatibilă cu organismul uman, din moment ce corpul uman produce efectiv vitamina D când are această ocazia (este expus la acţiunea razelor solare).
În plus, spre deosebire de produsele farmaceutice, vitamina D nu dăunează mediului înconjurător. Excesul de vitamina D spălat de ploaie nu contaminează peştii precum produsele farmaceutice.
Toate aceste adevăruri evidente despre vitamina D, ne pun pe gânduri: cum se explică faptul că reforma în sănătate nici măcar nu menţionează acest nutrient? Dacă vreţi într-adevăr să reformaţi sănătatea naţiunii, trebuie să începeţi cu remedierea epidemiei de deficienţă de vitamina D în rândul populaţiei.
Când vine vorba de menţinerea sănătăţii oamenilor, toate medicamentele din lume nu pot face cât poate vitamina D... simplu, convenabil şi sigur.
Nu vă costă nimic. Nu aveţi nevoie de reţetă. Nu trebuie să consultaţi medicul. Nici măcar nu trebuie să cumpăraţi suplimente pentru a intra în posesia vitaminei D. Doar faceţi o plimbare pe afară, sub lumina soarelui, şi veţi iniţia singur procesul de auto-vindecare a organismului dvs.
Tocmai această idee - că pacienţii îşi pot vindeca singuri propriul lor cancer doar plimbându-se în natură - este cel mai temut lucru în lumea cancerului şi a industriei de vaccinuri. Industria farmeceutică este speriată de moarte la ideea că oamenii vor deveni educaţi în materie de nutriţie şi îşi vor da seama că vitamina D, singură, elimină nevoia de sutele de medicamente şi vaccinuri potenţiale. Declanşează procesul de vindecare, protejează organismul de boli, şi singura ameninţare majoră pe care o prezintă este la adresa profitabilităţii industriei de asistenţă medicală care domină astăzi medicina.
Dacă medicina modernă ar putea interzice vitamina D, ar face-o imediat.
Totuşi, prin încercările sen. McCain de a distruge suplimentele nutriţionale ar putea într-un final izbuti.
Sursa Sursa romanidindiaspora
Dezvăluirile unui fost bancher despre practicile ING în România
Presiuni din partea conducerii pentru influenţarea previziunilor de curs, disfuncţionalităţi de organizare care pot afecta clienţii, conflicte de interese, bonusuri plătite prin off-shore, reacţii întârziate la executări silite vătămătoare pentru reputaţia băncii, violarea reglementărilor internaţionale, membri ai conducerii care mint sub jurământ, în instanţă
Sunt doar câteva dintre acuzaţiile pe care fostul Director al Trezoreriei ING Bank România, Florin Citu, le-a făcut în legătură cu practicile băncii la care a lucrat până în martie 2011, întâi în emisiunea TV “The Monney Show” şi apoi într-un interviu pentru Capital.
De ce a rupt tăcerea abia după un an şi jumătate? În tot acest interval, Florin Cîţu s-a aflat în proces cu ING Bank, instituţia care a desfiinţat anul trecut postul său, şi spune că reaua credinţă si atitudinea conducerii băncii cu care spera să ajungă la o rezolvare civilizată a situaţiei l-a determinat să facă aceste dezvăluiri. În plus, sesizările trimise instituţiilor responsabile – ING Bank Olanda, băncii centrale a Olandei, BNR şi statului olandez care a preluat acţiuni la ING într-un demers de salvare a băncii au rămas fără răspuns. De cealaltă parte, reprezentanţii ING România susţin, într-un mesaj intern trimis angajaţilor, că tocmai existenţa acestui litigiu, pierdut de Cîţu în primă instanţă şi aflat acum în faza de recurs, este motivul pentru care fostul trezorier face declaraţii publice ca “mijloc de dezinformare şi presiune”.
Cu rezerva menţionării încă din start a existenţei acestui conflict în instanţă şi a pretenţiilor materiale pe care fostul şef al Trezoreriei le formulează, Capital publică dezvăluirile acestuia, dată fiind gravitatea unora şi a faptului că sunt făcute de o persoană care a deţinut timp de mai mulţi ani una dintre cele mai importante poziţii într-o bancă, cu responsabilităţi care implică un mare grad de încredere din partea conducerii instituţiei şi a autorităţii de supraveghere şi fără ca activitatea şi competenţa sa să fie vreodată contestată oficial de bancă. Dimpotrivă, fostul director general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu, spunea anul trecut că nu l-a demis pe directorul Trezoreriei, despre care afirma că are o părere foarte bună şi cu care a colaborat bine, ci poziţia sa a fost restructurată, fiind “o problemă internă a băncii”. Lui Cîtu i s-a propus să se ocupe ori de parcul de maşini şi de imobilele sucursalei, ori de controlul operaţional, propunere considerată neserioasă şi făcută special pentru a fi refuzată, întrucât fostul şef al Trezoreriei nu s-ar fi calificat pentru niciuna din variante. În urma refuzului, Cîţu a fost concediat.
Singura bancă fără trezorier
Desfiinţarea postului de Director al Trezoreriei face ca sucursala din Bucureşti a ING Bank să fie singura din grup, dar şi din România, care funcţionează de 18 luni cu această structură. În prezent, cele trei departamente ale Tretozeriei sunt conduse de şefa de Commercial Banking, Mihaela Bîtu. Potrivit lui Florin Cîţu, faptul că Trezoreria unei bănci nu este condusă de o persoană cu pregătire specială, care să se ocupe exclusiv de activitatea acestui departament, poate avea consecinţe negative. “BNR aprobă după un test persoanele care ocupă poziţia de trezorier, poziţia fiind importantă din punct de vedere al stabilităţii sistemului financiar. În orice bancă, Departamentul Trezoreriei este închis din punct de vedere al circulaţiei şi diseminării informaţiei. Iar după ce s-a întâmplat la Societe Generale (cazul fraudelor lui Jerome Kerviel), băncile au înăsprit condiţiile de circulaţie a informaţiei înspre şi dinspre Trezorerie”, spune Cîţu. El a cerut lămuriri la banca centrală a Olandei, responsabilă de supravegherea ING Bank România, care e doar sucursală a băncii olandeze, dar nu a primit răspuns.
Chiar dacă nu are atribuţii de supraveghere pentru sucursala unei bănci străine, şi la BNR a semnalat, tot fără răspuns, un un posibil conflict de interese care ar putea afecta clienţii români, în modul în care este administrat azi departamentul. În emisiunea TV amintită, Cîţu a arătat că nu este în regulă “să ai un departament care este cel care lucrează cu banii clienţilor şi să fie controlat de cineva care oricând poate să spună - vezi că ăla e clientul meu, dă-i o dobândă mai bună, sau ăla a greşit săracul, dă-i o dobândă mai bună – şi nimeni să nu controleze”.
Minciuni sub jurământ
Florin Cîţu a făcut plângere penală împotriva Mihaelei Bîtu, cea care conduce acum, la ING, departamentul de Commercial Banking, dar şi Trezoreria, pentru declaraţii false în instanţă. Bîtu ar fi afirmat la proces că de la Ministerul de Finanţe şi BNR i-au fost semnalate probleme de comunicare cu departamentul condus de Florin Cîţu, însă, întrebate de acesta din urmă, ambele instituţii au negat că au existat astfel de discuţii.
Presiuni pentru influenţarea previziunilor şi analizelor
“Au fost presiuni în perioada 2008 pentru a nu spune estimările corecte pe curs”, a acuzat Florin Cîţu, în emisiunea “The Monney Show”, încercările de influenţare a analizelor independente, făcute de membri din conducerea băncii . “Am primit telefoane în care mi s-a spus să nu spun asta.. Ţin minte că prin 2007 [...] am spus că dacă vin social-democraţii la putere ar fi crescut taxele (înainte de alegerile din 2008). Am primit un telefon şi mi s-a spus că nu ar fi trebuit să critici... A trebuit să scriu la Londra ca să spună în România că acest departament e independent”, a mai adăugat el, precizând că estimările sale nu a7u fost în final influenţate, în ciuda presiunilor.
Bonus plătit prin off-shore
La plecarea din bancă, Florin Cîţu susţine că a fost trimis să ceară bonusul cuvenit pentru profitul făcut de departamentul său în anul anterior la societatea înregistrată în Channel Islands din considerente fiscale ( ING Bank Jersey Limited), deşi nu are niciun contract semnat cu o astfel de entitate. A avertizat angajaţii ING şi pe blogul său să se asigure că o astfel de practică a ING nu le va crea probleme fiscale. Potrivit afirmaţiilor sale, reprezentanţii băncii au recunoscut în instanţă că bonusurile plătite prin societăţi off-shore nu sunt calificate şi tratate de ING drept venituri salariale, deşi banca le reţine angajaţilor în România impozitele cerute de lege.
Au fost impozitele respective virate statului român în condiţiile în care societatea off-shore are doar calitatea de intermediar în plata bonusurilor angajaţilor din România? “Cred că angajaţii sucursalei din Bucureşti ar vrea să fie asiguraţi că atunci când primesc un bonus nu rămân datori vreunui stat cu care nu au legatură şi, mai ales, că banca nu intervine şi reţine impozite pe venit şi CAS într-o simpla relatie de transfer”, le-a transmis Cîţu foştilor colegi.
Executare silită controversată
Sucursala Piteşti a ING Bank a fost închisă temporar, la finele lui 2010, în condiţiile în care, pentru o datorie de doar 3 euro, majorată abuziv prin adăugarea unor cheltuieli de executare uriaşe la 3 milioane de euro, un creditor a ajuns să execute silit banca. Episodul a fost rezolvat doar după ce imaginea băncii fusese deja afectată, abia după intervenţia autorităţilor (executorul respectiv a fost exclus din profesie între timp). Florin Cîţu susţine că a semnalat conducerii băncii problema imediat ce a intrat în posesia hotărârilor judecătoreşti, iar la câteva zile după ce a căutat explicaţii a fost anunţat că i se desfiinţează poziţia dacă nu îşi dă demisia. “Nu mi-am dat demisia mai ales pentru că nu existau motive, deoarece rezultatele departamentului pe care îl conduceam erau cele mai bune de la înfiinţare”.
Încălcarea embargoului impus Iranului.
ING a recunoscut că a încălcat sancţiunile economice impuse Iranului de SUA, acceptând anul acesta să plătească o amendă uriaşă, de 619 milioane de dolari pentru a scăpa de acuzaţiile Trezoreriei americane privind falsificarea mai multor documente de înregistrare a unor tranzacţii financiare. Sucursala din România a băncii a fost şi ea implicată, prin intermediul acesteia finanţându-se, în 2003, achiziţia unui motor de avion de la un exportator din SUA de către o companie aeriană iraniană. Dezvăluirile care au alertat Trezoreria SUA au fost făcute chiar de un angajat al ING Bank România. “Tranzacţiile au fost făcute înainte ca eu să ajung în ING, dar am fost şocat să văd similitudinea dintre cele două cazuri, păstrând proporţiile totuşi. În ambele cazuri, angajaţi care vor să ascundă propriile greşeli sau vor să avanseze mai rapid în carieră subminează imaginea unei instituţii reputabile. În cazul meu, este doar dorinţa a unu sau doi oameni de a-şi rotunji veniturile sau chiar păstra locul de mncă”, spune Cîţu. Raymond Vermeulen, Head of media relations ING Group, a declarat pentru Capital că “la începutul lui 2007, când am avut rezultatele investigaţiilor interne, ING a instituit proceduri disciplinare împotriva a peste 60 de angajaţi implicaţi”.
Poziţia ING
La o listă de 14 întrebări referitoare la toate aspectele semnalate de fostul trezorier al băncii, ING Bank România ne-a răspuns că nu poate comenta şi nici demonta afirmaţiile lui Florin Cîţu atâta timp cât asupra lor urmează să se pronunţe instanta de judecată. Banca precizat: “Ulterior deciziei ING Bank de a desfiinţa poziţia ocupată de Florin Cîţu ş îcetăii relaţei contractuale (î martie 2011), acesta a înaintat o cerere de chemare în judecata. Tribunalul Bucureşti a comunicat în iulie 2012 decizia definitivă în favoarea ING Bank, prin care solicitările lui Florin Cîţu au fost respinse. Florin Cîţu a făcut recurs şi, în prezent, această cauză este în curs de soluţionare la Curtea de Apel.
ING Bank nu poate comenta şi nici demonta afirmaţiile lui Florin Cîţu, atâta timp cât asupra lor urmează să se pronunţe instanţa de judecată. ING pune mare accent pe respectarea principiilor de business, pe integritate şi conformitate. Integritatea instituţiei şi a angajaţilor săi nu este ceva negociabil. Aceste aserţiuni au fost verificate de nenumărate ori. În cadrul băncii există o serie întreagă de mecanisme de control care funcţionează foarte bine şi care asigură integritatea şi conformitatea la toate nivelurile din organizaţie”
Poziţia BNR
Capital a solicitat şi Băncii Naţionale a României să precizeze dacă modul în care e administrat în prezent Departamentul Trezoreriei la ING Bank România poate crea riscul unui conflict de interese de natură a afecta şi interesele clienţilor romani, pentru care BNR ar trebui să se autosesizeze, dacă reprezentanţii BNR au semnalat vreodata conducerii ING Bank Romania probleme de comunicare cu departamentul condus de Florin Câţu, dacă activitatea Departamentului Trezoreriei, în momentul octombrie 2008, a afectat bunele relaţii dintre ING Bank şi BNR şi dacă existenta unor presiuni cu motivaţie politică, comercială sau de altă natura, pentru influenţarea previziunilor de curs şi analizelor date publicităţii în Romania de una din bancile active în ţară sunt de natura a îngrijora banca centrală.
Prin purtătorul de cuvânt, Mugur Şteţ, BNR a răspuns: “Banca Naţională a României nu se poate pronunţa cu privire la aspectele semnalate de revista Capital, datorită faptul că supravegherea activităţii ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala România, având statut de sucursală a unei instituţii de credit din alt stat membru al Uniunii Europene, este exercitată de autoritatea competentă din statul membru de origine, Olanda. De altfel, aspectele care fac obiectul solicitării dumneavoastră se circumscriu împrejurărilor de fapt şi de drept aferente raporturilor de muncă dintre domnul Florin Cîţu şi instituţia de credit, raporturi faţă de care Banca Naţională a României are calitatea de terţ. Ca atare, orice alte acţiuni/solicitări aferente valorificării drepturilor domnului Florin Cîţu urmează a fi soluţionate de instanţele competente, în cadrul litigiului de muncă aflat pe rol şi care vizează strict raporturile între acesta şi ING Bank NV Amsterdam - Sucursala Bucureşti.”
Sursa capital.ro
Abonați-vă la:
Postări (Atom)