Translate

miercuri, 10 aprilie 2013

4 legume pe care nu e bine sa le tii in frigider


Majoritatea dintre noi mergem la cumparaturi si ne facem provizii o singura data pe saptamana. Tocmai de aceea, trebuie sa pastram corespunzator produsele proaspete pe care le cumparam, ca sa nu ne trezim cu mancare stricata la final de saptamana.
Frigiderul nu este cel mai bun loc de pastrare pentru toate produsele. Iata patru legume pe care nu ar trebui sa le pastram in frigider.
Rosiile
Rosia, tehnic vorbind, este un fruct, dar la nivelul gustului se apropie mai mult de o leguma. Daca ati cultivat vreodata legume, atunci stiti ca ele adora caldura si urasc frigul. Chiar si dupa ce sunt culese, rosiile pastreaza aversiunea pentru frig, iar frigiderul nu este cel mai potrivit loc pentru ele. Tineti-le in frigider si o sa va treziti cu o gramada de rosii scofalcite si compromise. Tineti-le chiar in bucatarie, intr-un cosulet, departe de lumina directa a soarelui si consumati-le pe masura ce se coc.
Busuiocul
Rosiile si busuiocul merg de minune si au aceleasi preferinte in privinta spatiului de depozitare. La fel ca rosiile, busuiocul adora caldura, asa ca daca il tineti in frigider, acesta se ofileste si isi pierde toate proprietatile. Cel mai bine este sa tratati busuiocul la fel ca pe un buchet din florile voastre preferate. Tineti legaturile de busuioc intr-un pahar cu apa proaspata (schimbati-o o data la doua zile), departe de lumina directa a soarelui.
Cartofii
Cartofii adora racoarea, dar nu si frigul. Daca ii pastram in frigider, amidonul din compozitia lor se transforma in zahar mai repede, afectandu-le aroma, textura si felul in care se comporta atunci cand ii gatim. Cum cei mai multi dintre noi nu au o pivnita la subsolul blocului, cel mai bine este sa ii pastram intr-o punga de hartie intr-un loc intunecat si racoros, precum camara. De ce hartie? Pentru ca "respira" mai bine decat o punga de plastic, prevenind incoltirea timpurie.
Ceapa
Pentru a pastra invelisul exterior al cepei uscat, ceapa este cel mai bine de pastrat intr-o camara, al carei mediu nu e la fel de umed ca interiorul unui frigider. Lipsa aerului din frigider inmoaie ceapa si o strica, la fel cum se intampla si daca pastrati ceapa langa cartofi. Cartofii transmit din umezeala lor cepei si le inmoaie timpuriu. Pastrati, deci, ceapa intr-un loc intunecat (lumina amaraste gustul cepei) si racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii