Roche a anuntat recent ca a incheiat un acord de colaborare cu Bristol-Myers Squibb (BMS) ce isi propune sa evalueze siguranta si eficacitatea combinatiei terapeutice dintre un medicament produs de Roche si un altul produs de BMS, pentru tratamentul pacientilor cu o anumita forma de melanom metastatic, cauzata genetic.
“Am facut progrese semnificative in tratarea melanomului metastatic si speram sa putem imbunatati in continuare aceste rezultate prin combinarea acestor doi agenti care tintesc boala in moduri diferite”, a declarat Dr. Hal Barron, Head of Global Development si Chief Medical Officer al Roche. „Suntem nerabdatori sa lucram cu BMS in cadrul acestei colaborari unice pentru a studia noi optiuni pentru pacienti”.
In cadrul acordului, cele doua companii vor evalua siguranta si eficacitatea acestei combinatii terapeutice, in cadrul unor studii clinice. Aceasta este una dintre cele mai importante colaborari dintre doua companii farmaceutice, ce exploreaza potentialul combinarii celor doua medicamente destinate tratamentului melanomului metastatic, cea mai agresiva si mortala forma a cancerului de piele.
„Intram intr-o noua era in ceea ce priveste tratamentul melanomului si ne angajam sa studiem diferite combinatii cu medicamente aflate in linia noastra de cercetare si dezvoltare”, a mai adaugat Barron.
Diagnosticat precoce, melanomul este, in general, o boala vindecabila. Cu toate acestea, atunci cand se raspandeste in alte parti ale corpului, acesta devine cea mai agresiva si mortala forma a cancerului de piele. O persoana cu melanom metastatic are de obicei, in medie, o speranta de viata scurta, masurata in luni. Este de asteptat ca mai putin de o persoana din 4 sa mai traiasca un an dupa diagnostic si, in fiecare an, sunt inregistrate aproximativ 40.000 de decese la nivel mondial din cauza acestei boli.
In cazul a 50% dintre pacientii diagnosticati cu melanom, boala este cauzata de o mutatie genetica a unei proteine ce este implicata in cresterea celulelor normale si supravietuirea celulara. Prezenta acestor mutatii conduce la o crestere excesiva a celulelor si la aparitia cancerului.
https://reflectiicotidiene.blogspot.com Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi. Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile. Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul „ceea ce se aseamănă se adună”.
Translate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sper sa putem comenta impreuna