marți, 12 martie 2013

Viata este o lupta, dar nu impotriva pacatului, nu impotriva puterii banului, nu impotriva unor forte energetice malefice, ci impotriva ionilor de hidrogen. (H.L. Mencken)


Viata este o lupta, dar nu impotriva pacatului, nu impotriva puterii banului, nu impotriva unor forte energetice malefice, ci impotriva ionilor de hidrogen.

(H.L. Mencken)

Iata o afirmatie extraordinara facuta acum aproape 100 de ani (mai precis in1919) de doctorul si scriitorul american H.L. Mencken. „Viata este o lupta, dar nu impotriva…….., ci impotriva ionilor de hidrogen”.Avem deci o dovada ca inca de atunci oamenii de stiinta descoperisera importanta unui raport alcalin-acid corect si a pH-ului echilibrat in organism.Din pacate, dupa anii ’30, odata cu infiintarea Food and Drug Administration(celebrul FDA) in SUA, multe din descoperirile importante referitoare la sanatate au fost’pierdute’ pentru mult timp – incluzand aici tehnologia RIFE, argintul coloidal, orgonul, si nu in ultimul rand cercetarile asupra importantei pH-ului. Conceptul raportului alcalin-acid nu este unul nou. Una din primele personalitatice l-a adus in discutie a fost renumitul ‘profet’ Edgar Cayce, in anii ’40. El vorbea continuu despre detoxifierea corpului prin ierburi, clisme, post, masaj, bai de abur s ihrana potrivita in scopul alcalinizarii corpului.Mai recent, doctorul Theodore A. Barody (autorul celebrei carti “Alkalize or die” – “Alcalinizeaza-te sau vei muri”) afirma : “Nenumaratele denumiri ale bolilor nu conteaza cu adevarat. Ceea ce conteaza cu adevarat este ca toate au aceeasi cauza esentiala : prea multe deseuri acide in organism !”Si mai recent, un alt cunoscut promotor al alcalinizarii, doctorul Robert Youngafirma, in extraordinara sa carte “Miracolul pH-ului” : “Cei ce doresc sa cerceteze cu sinceritate vor fi rasplatiti cu secretul sanatatii permanente. Ne putem vindeca singuri schimband mediul din inetriorul corpului. Potentialii invadatori nu vor mai avea posibilitatea sa se dezvolte si vor deveni inofensivi”. El urma astfel o idee pe care dr.Charles Bernard, contemporan cu celebrul Louis Pasteur (‘inventatorul’ conceptului de pasteurizare pentru eliminarea germenilor), o afirmase cu tarie in timpul vietii sale : “Nu de germeni si alti agenti patogeni trebuie sa ne facem griji, ci de propriul nostru teren interior.” O idee pe care, se spune, Louis Pasteur a recunoscut-o ca fiind adevarata, pe patul de moarte.Dar ce inseamna aceste concepte de ‘alcalinizare’ si ‘pH’ ? Haideti sa vedem.

Nutrientii din alimente (carbohidrati, proteine, lipide s.a.) sunt livrati prin sistemul sanguin celulei, iar acestea utilizeaza oxigen (inspirat prin plamani si adus tot de sange) pentru a-i ‚arde’ si a oferi corpului energie (ce se inmagazineaza in mici molecule numite adenozina trifosfat – ATP). In urma acestei operatiuni raman, evident, si reziduuri(deseuri – ‚cenusa’). In afara de apa si dioxidul de carbon ce este expirat de plamani,rezulta reziduuri sub forma unor saruri. Hrana considerata ‚buna’ sau ‚rea’ pentru noi este determinata de cantitatea si calitatea deseurilor (sarurilor) produse : alcaline sau acide. Orice substanta ce intra in corp produce fie reziduuri alcaline, fie acide. Aciditatea si alcalinitatea unei substante este masurata cu ajutorul pH-ului (potentialul de hidrogen) pe o scala logaritmica de la 1 la 14. Fiecare numar din aceasta scala reprezinta logaritmul concentrarii ionilor de hidrogen. La valoarea 7 substanta este considerata neutra, sub 7acida iar peste 7, alcalina. Se considera a fi substanta acida cea care elibereaza ioni de hidrogen (H-) intr-o solutie sau mediu, iar substanta bazica cea care preia, indeparteaza H-, eliberand radicalul de hidroxil OH+.

Acesta din urma este foarte important intrucat de el se ‘cupleaza’ mineralele considerate alcaline, generand hidroxid de potasiu, de sodiu si de calciu - KOH, NaOH, Ca(OH)2 – care pastreaza oxigenul. Iar oxigenul este‘combustibilul’ de baza al corpului. Exista alimente ce genereaza saruri (reziduuri) alcaline si alimente ce genereaza saruri acide (mai pe larg in lista alimentelor ). Desi, dupa unele studii, practic 99% din reziduuri sunt acide – de aceea urina si pielea (transpiratia), cele doua mari canale de eliminare, au pH acid. Reziduurile alcaline uzuale sunt mai degraba ‘mai putin acide decat celelalte’ sau ‘mai aproape de neutru’. Doar 1% se pare ca sunt saruri alcaline reale. Nu e de mirare deci ca se acumuleaza in exces deseurile acide, corpul nereusind sa faca fata. Ele sunt eliminate partial prin rinichi, plamani si piele, dar o parte din ele sunt depozitate in tesuturile unde exista o circulatie mai slaba a sangelui : burta la barbati,solduri la femei, incheieturi, articulatii, anumiti muschi. In ambele cazuri deseurile pe care nu le eliminam, devin deseuri solide precum colesterolul, acizii grasi, acidul uric, pietre la rinichi, la bila, urati, fosfati, sulfati, diverse formatiuni cristaline, ce se acumuleaza in corp. Iar aceasta se traduce prin hiper-aciditate, care duce la boala (indeosebi reumatism, arteroscleroza, osteoporoza, guta) si imbatranire accelerata. De fapt, am putea spune, la fel ca dr. Barody, ca toate bolile au aceeasi cauza esentiala : prea multa aciditate !Cum apar aceste boli datorate hiper-aciditatii (excesului de reziduuri acide) ? Sa luam un simplu exemplu. Cand se creaza acid fosforic sau acid sulfuric prin oxidarea nutrientilor ce contin fosfor si sulf, puterea acidului e prea mare pentru a fi suportata de corp. Pentru a rezolva problema, corpul dizloca - din sistemul osos, par, ungii si dantura – calciu, pentru a neutraliza acizii puternici, rezultand un acid mai slab - fosfat, sulfat. (Deexemplu, uratii si fosfatii din pietrele la rinichi sunt in realitate o combinatie de substante acide si calciu). Si iata cum apare osteoporoza – prin ‚furtul’ de calciu.De fapt, excesul de aciditate forteaza corpul sa ia mai multe minerale alcaline -calciu, sodiu, magneziu, potasiu - de la organele vitale si sistemul osos, pemtru a neutraliza acidul si a-l elimina din corp. Ca rezultat, corpul poate suferi o ‘coroziune’severa si prelungita ce poate continua nedetectata ani de zile, pana izbucneste sub forma acelor ‚boli ale batranetii biologice’ de care vorbeam mai sus. Cancerul, de asemenea, este o boala datorata hiper-aciditatii. Doctorul KeiichiMorishita in cartea sa, “The Hidden Truth of Cancer” (“Adevarul ascuns al cancerului”) explica lucrurile in felul urmator : daca sangele este foarte acid, inevitabil corpul va depozita substantele acide in exces in unele zone, astfel ca sangele sa-si mentina alcalinitatea (vom vorbi imediat si despre sange).Pe masura ce lucrurile evolueaza, astfel de zone isi maresc aciditatea si unele celule mor. ; ele se transforma in deseuri acide, ce sunt eliminate. Totusi, alte celule se adapteaza mediului. Cu alte cuvinte, in loc sa moara – precum o fac celulele normale intr-un mediu acid – ele supravietuiesc, sufera mutatii si devin celule anormale. Acestea sunt numite celule maligne. Ele nu corespund cu memoria codului genetic, deci cresc in mod nedefinit si fara ordine, comportandu-se invers fata de celulele normale. De exemplu,celulele normale inspira oxigen (O2) si expira dioxid de carbon (CO2). Singurele celule care expira oxigenul, la fel ca si plantele, sunt celulele canceroase.. Din aceasta perspectiva, putem compara cancerul cu o planta ce creste in interiorul corpului nostru.


Corpul este acidifiat de multele alimente acide. Asta duce la mari probleme de sanatate. Pentru a reduce acidifierea sangelui este nevoie si de alimente alcaline.


Alimentatia alcalina
Alimentatia alcalina inseamna a consuma zi de zi alimente alcaline, cu un nivel al PH-ului mai mare de 7. Pentru aceasta insa, trebuie sa stim care alimente sunt acide si care sunt alcaline. Exista numeroase studii si teste care ne spun ce alimente sa consumam si ce alimente sa evitam. Mai jos aveti o lista cu aceste alimente:
ALIMENTE ACIDE:
-carnea de porc, vita, pui, oaie, curcan, crustacee;
-lapte, iaurt, branza, frisca, inghetata, oua;
-fructe: toate cu exceptia celor alcaline;
-bauturile carbogazoase, cafea, ceai (cu exceptia ceaiului din plante medicinale), alcool, indulcitori sintetici, zahar, prajiturile si tot ce contine zahar (zaharul este puternic acid), sucurile asa-zis naturale din magazine;
-otet, uleiul rafinat, orezul alb, painea, biscuitii, alunele, sosurile de soia, maioneza, pastele, mancarea preparata la microunde, mancarea tip fast food, ciocolata, supele instant, margarina de orice fel, untul, fisticul, porumbul (contine multi fungi), cerealele integrale, mamaliga.
ALIMENTE ALCALINE:
-castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, spanac, fasole verde, mazare verde, telina, varza, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, patrunjel, marar, ardei, rosii, si tot ce este verde (bogat in clorofila);
-lamai, lime, avocado, grapefruit, rubarba, pepene verde, nuca de cocos (atentie, nuca de cocos intreaga, nu macinata);
-apa pura, apa cu lamaie, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete stoarse din legume, lapte de soia sau migdale, supa de legume;
-ulei de masline presat la rece, in general orice ulei care este presat la rece, ulei de catina, ulei de seminte de struguri.
Acum va dati seama ca mancarea traditionala romaneasca si mancarea moderna gen fast food este extrem de acida si nociva pentru organismul nostru. Din aceasta cauza spitalele sunt pline si la farmacii sunt cozi la medicamente. Mai jos aveti niste exemple cu nivelul de PH la diverse bauturi pe care oamenii le consuma frecvent:
- suc de portocale din magazine: PH=3.84;
- Pepsi Cola: PH=2.63;
- Coca Cola: PH=2.61;
- cafea neagra: PH=5.51;
- suc de mere din magazine: PH=3.49;
- bere: PH=4.5;
- Lipton Ice Tea: PH=2.8;
- Red Bull: PH=3.3.
Realizam faptul ca pentru unele persoane poate fi destul de greu sa tina o dieta stricta doar cu alimente alcaline. Daca ne confruntam cu probleme grave de sanatate, atunci este necesar sa facem efortul de a ne alimenta numai cu alimente alcaline, cel putin pana starea de sanatate revine la normal.
Daca starea noastra de sanatate este buna, atunci odata pe saptamana putem manca carne de peste, sau fructe care nu sunt in lista celor alcaline.
Trebuie sa spunem ca rosiile si lamaile, desi au un PH acid, ajunse in organism au un efect puternic alcalinizant, de aceea recomandam cu caldura sa va bucurati cat mai mult de gustul delicios al acestora.
Doctorul Robert Young a dezvoltat o serie de produse alcalinizante, care ne ajuta sa ne recapatam mai repede si sa ne mentinem starea naturala de sanatate a organsimului, respectiv un nivel al PH-ului de 7,365. Detalii gasiti la rubrica Produse alcalinizante.
Nu trebuie sa va speriati cand vedeti listele de mai sus, putem prepara mancare delicioasa din legume. Dimineata putem bea un suc proaspat de legume, la amiaza putem consuma o supa de legume si cateva fructe alcaline, iar dupa-amiaza, seara, putem manca o salata delicioasa.
Pentru cei care nu pot fara paine, recomandat este sa incerce sa reduca treptat consumul, si sa inlocuiasca painea alba cu painea integrala, de preferat facuta acasa, exista in magazine aparate de facut paine, sunt extrem de usor de utilizat si nu sunt scumpe, in acest fel ne asiguram macar ca painea nu contine tot felul de E-uri (amelioratori, stabilizatori, etc) pe care le contine painea din magazine.
Ideea de baza in alimentatia alcalina este sa incercam si sa ne straduim pe cat posibil sa mancam cat mai putine alimente acide. Mereu trebuie sa tindem sa consumam alimente alcaline.
Un ajutor de nepretuit in bucatarie pentru prepararea sucurilor din frunze verzi, legume si fructe, este storcatorul cu un ax sau cu doua axe canelate. Acest tip de storcator preseaza practic legumele, lucreaza la viteze mici, si pulpa ramane uscata, aproape tot sucul este extras.
Storcatoarele din magazine storc legumele si fructele la viteze foarte mari prin centrifugare, ori prin acest procedeu, datorita vitezei mari de lucru, la nivel de molecule se creeaza temperaturi mari care distrug cea mai mare parte din nutrientii sucului extras.
Acest tip de storcator cu axe canelate nu se gaseste in magazinele de electrocasnice, il puteti cumpara de la firma Quark, la adresa www.quark.com.ro. Diferenta fata de storcatoarele obisnuite este enorma, chiar daca pretul este mare, insa calitatea sucului si calitatea aparatului sunt extraordinare, e ca si cum am compara la masini Trabant (storcator obisnuit) si Mercedes (storcator cu axe canelate). Garantia pe aparat este de 5 ani, asta spune multe despre calitatea acestui produs exceptional. Este usor de folosit, in doar cateva minute putem prepara un suc de legume delicios si, foarte important, alcalin.
Sursa Sanatate-ph.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii