Translate

marți, 3 ianuarie 2012

RCA-ul ieftin nu plăteşte la timp daunele celorlalţi

După ce în primele opt luni competiţia nebună pe RCA a dus la ieftinirea nesustenabilă a poliţelor, luna septembrie vine cu primele scumpiri, semn că piaţa resimte şocul dumpingului şi al daunelor în creştere.

Un banal accident uşor produs în vara anului 2010 pe DN 10 între Braşov şi Buzău a pus şoferul unui autoturism BMW, în valoare de peste 100.000 de euro, în postura de a acoperi singur o daună de circa 4.000 de euro. Şi asta fără a fi vinovat de producerea evenimentului. Motivul? Cel care a produs accidentul avea o poliţă RCA de la Carpatica Asig.
Nici după mai bine de un an de la producerea incidentului, posesorul vehiculului BMW nu şi-a recuperat dauna. Practic, după constatarea poliţiei, făcută la faţa locului, semnătura vinovatului că recunoaşte dauna provocată şi constatarea făcută la biroul din Bucureşti al asigurătorului, acesta din urmă nu a întreprins decât acţiuni menite să întârzie plata. Ignorând constatarea Poliţiei Rutiere, care specifica foarte clar vinovatul, daunele rezultate din accident şi faptul că asiguratul Carpatica este de acord cu despăgubirea prin poliţa RCA, compania de asigurări a solicitat, după şase luni de la incident, o nouă declaraţie a vinovatului. Acesta a fost nevoit să se deplaseze la un sediu Carpatica din Vrancea şi să reia firul evenimentelor pentru a le aşterne pe hârtie. Era luna februarie 2011. Păgubaşul, care, graţie unei poziţii financiare confortabile, şi-a putut repara vehiculul din propriii săi bani pentru a îl folosi în intervalul scurs de la incidentul din iunie 2010, nu a intrat nici până în toamna lui 2011 în posesia contravalorii reparaţiei.

evz

Un comentariu:

  1. Serviciile ieftin pe piata asiguratorilor nu inseamna intodeauna siguranta , lucrand in domeniu stiu foarte bine ce tertipuri fac asiguratorii pentru a nu se achita de serviciile care ar trebuii oferite clientiilor . Insa am observat o metoda buna de a beneficia de plata daunelor , CSA se numeste , iar cu o simpla reclamatie acolo totul se rezolva ca prin minune :D

    RăspundețiȘtergere

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii