Translate

luni, 30 ianuarie 2012

Oraşul care s-a răsculat împotriva McDonald's. Locuitorii trăiesc PESTE 100 DE ANI

În acest oraş nu se fumează de 30 de ani. E interzis prin lege. În el nu vei găsi niciun magazin de băuturi alcoolice. Aşa că vestea că un McDonald's se va deschide aici nu putea fi primită bine.
Loma Linda este un orăşel din California, locuit de 23.000 de oameni. Potrivit National Geographic, Loma Linda este unul dintre primele patru locuri din lume la capitolul longevitatea locuitorilor. Oamenii trăiesc mult datorită stilului de viaţă sănătos, au arătat câteva studii. 

Oraşul este renumit pentru longevitatea locuitorilor, dar şi pentru universitatea de aici. La Loma Linda University Medical Center a fost realizat primul transplant de inimă de la babuin la om.
Oamenii care conduc universitatea au fost primii care s-au opus unui restaurant McDonald's la ei în oraş. "McDonald's nu se potriveşte cu brandul sănătos al oraşului Loma Linda", a spus dr. Wayne Dysinger, şeful secţiei de medicină preventivă a şcolii medicale. "Nu încape îndoială că fumatul dăunează sănătăţii omului. Şi de aceea noi l-am interzis. La fel stau lucrurile cu fast-food-ul", a continuat el.
Orientarea comunităţii este puternic influenţată de apartenenţa celor mai mulţi din locuitori la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Consiliul municipal este format în exclusivitate din adventişti. 

Cei mai mulţi dintre adventiştii din Loma Linda sunt vegetarieni, nu fumează, nu beau şi nu poartă haine pretenţioase. Au fost mândri când cei de la National Geographic i-au inclus în topul comunităţilor ai căror membri trăiesc mult şi sănătos, alături de cei din Okinawa (Japonia), Sardinia (Italia) şi Nicoya (Costa Rica).

Sursa Realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii