Carnea de pasare
este una dintre cele mai bune si indicate produse de origine animala folosite
in bucatarie. Si cum nimic nu se poate compara cu carnea de pasare crescuta
acasa, pasarile de casa sunt si mai cautate decat cele care poti fi cumparate
din comert. Insa daca aveti o gaina crescuta in gospodarie, trebuie sa treceti
cu ea printr-o serie de procese, pentru a ajunge la carnea pe care o veti
folosi la gatit.
Unul dintre
aceste procese este jumulirea pasarii, care trebuie realizata atunci cand
pasarea mai este calda, imediat dupa taiere. Aceasta etapa este una nu foarte
dificila si presupune cativa pasi, pentru care veti avea nevoie de un vas larg
(precum un lighean), manusi subtiri de cauciuc (optional) si o lingura lunga
pentru gatit.
Pentru a jumuli
cat mai bine o pasare, va trebui sa parcurgeti urmatoarele etape:
1. Puneti la
fiert, de preferinta chiar inainte de a taia pasarea, o oala mare cu apa.
Lasati-o pe foc pana clocoteste, apoi dati-o deoparte. Duceti vasul mare in
care veti jumuli pasarea afara si turnati apa fierbinte in el.
2.
Puneti-va o
pereche de manusi de cauciuc, de preferinta subtiri, luati pasarea de picioare
si scufundati-o in apa fierbinte.
3. Luati o
lingura mare de lemn, ori daca nu un bat de lemn lung si tineti pasarea sub apa
fierbinte, astfel incat sa fie cuprinsa in intregime de apa. Rotiti-o pe o
parte si pe alta, astfel incat apa fierbinte sa ajunga peste tot si toate
penele sa se inmoaie.
4. Nu lasati
pasarea sa stea prea mult in apa fierbinte, ea trebuind scoasa dupa maxim 10-20
de secunde. Luati cu mana penele ude si trageti de ele, cele luate puneti-le
deoparte. Repetati operatiunea pana ati curatat toate penele, inclusiv puful,
care este mai mic si mai migalos de luat. Curatati bine pasarea, pentru ca
pasarile cu resturi de pene ramase in piele sunt inestetice.
Sfaturi si
avertismente:
Daca pasarea este
mai batrana, tineti-o mai mult timp in apa fierbinte, astfel incat radacinile
penelor sa se inmoaie mai tare.
Daca aveti de
curatat o pasare tanara, tineti-o sub apa mai putin timp, pentru ca apa
fierbinte ar putea face ca pielea sa se rupa si ea, odata cu penele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sper sa putem comenta impreuna