Translate

luni, 17 octombrie 2011

Ministerul Sănătăţii vrea asigurări private de sănătate şi introducerea coplăţii până la sfârşitul anului

Ministerul Sănătăţii doreşte introducerea asigurărilor private de sănătate, prin crearea unor case de asigurări particulare care să fie dirijate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, potrivit unei declaraţii pe care a făcut-o demnitarul la deschiderea Forum Invest.
"Trebuie să diversificăm mecanismele de finanţare prin atragerea de companii private în circuitul de finanţare. Aceasta înseamnă introducerea de asigurări private de sănătate. Legea ce priveşte asigurările private va fi supusă dezbaterii publice în curând", a spus ministrul.
De asemenea, Ritli a precizat că această măsură face parte din obiectivele reformei în sistemul naţional de sănătate.
Şi Dan Constantinescu, membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, susţine legea asigurărilor private.
"Eu cred în acest proiect şi sper că se va realiza. Industria de asigurări din România este pregătită pentru acest pas. Sper ca acest proiect legislativ să fie adoptat cât mai curând", a spus Constantinescu. Acesta a mai precizat că pachetul de bază pentru fiecare asigurat prevăzut în proiectul de lege este de 200 de euro.
Totodată, ministrul Ritli a menţionat că, până la sfârşitul anului, va fi introdusă coplata formală, cea care presupune utilizarea cupoanelor pentru obţinerea serviciilor medicale.
gandul

Un comentariu:

  1. foarte bun articulul, citesc cu placere toate postarile tale si sunt super
    keep up tha good work

    RCA ieftin

    RăspundețiȘtergere

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii