Translate

luni, 24 octombrie 2011

Preşedintele Bilderberg nu consideră războiul o soluție la criza economică

Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg, a declarat respinge teza conform căreia războiul te scoate dintr-o criză economică. Acesta consideră e foarte uşor se treacă la convingeri populiste când şomajul este ridicat.

Preşedintele Bilderberg a subliniat populismul este din ce în ce mai mai evident fiind alimentat de reacția negativă a oamenilor simpli. Aceștia reproşează se găsesc bani când vine vorba de salvarea băncilor, dar pentru pensii și educație nu sunt fonduri.

"E foarte uşor treacă la convingeri populiste când şomajul este ridicat şi când sunt mulţi imigranţi care vorbesc aceeaşi limbă, tendinţă pe care am avut-o în Europa. Libertatea de a circula în Europa şi dreptul de a munci oriunde, o evoluţie faţă de cum erau lucrurile în trecut. Dar s-a ajuns se teamă îşi vor pierde locurile de muncă din cauza imigranţilor", a spus într-un interviu acordat jurnalistului Emil Hurezeanu preşedintele grupului Bilderberg.

Etienne Davignon a recunoscut guvernele olandez şi finlandez nu au putut facă faţă populismului partidelor de coaliţie și au votat împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen."Ce este îngrijorător este aceasta nu a fost o scuză, este chiar realitatea. Realitatea este guvernul din Olanda este minoritar şi depinde de partide care sunt puternic xenofobe. În Finlanda, un nou partid a venit la putere şi a făcut coaliţie cu alte cinci sau şase partide", a explicat preşedintele Bilderberg.

"Sunt total în dezacord cu teza războiul te scoate dintr-o criză economică. Dar cred în aceste cazuri putem învăţa din istorie. Atunci când iei în calcul populismul, întotdeauna pierzi. Nu există nici un exemplu în istorie, în Europa, cel puţin, ţările pe care le ştiu, populismul, dacă nu joci inteligent, pierzi", a adăugat acesta.

"Nu puteam fi mai împotrivă. Mai întâi cu cine te-ai lupta, cine ar fi inamicul? Şi mai important, aşa cum au învăţat Statele Unite după Irak şi Afganistan, războiul este o treabă foarte costisitoare", a completat Richard Haas, şeful Consiliului pentru Relaţii Externe, în cadrul aceluiaşi interviu, potrivit realitatea.net. puterea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii