Translate

luni, 8 aprilie 2013

Angajat la Dacia. Salariu minim de 2.000 de lei, prime și bonuri de masă


Un salariu minim garantat de 1.918 lei, prime de Paști și de Crăciun, de 873 lei, respectiv 957 lei brut, tichete cadou pentru Crăciun și 8 Martie, primă de participare la profitul companiei de 1.240 de lei brut, prima de vacanță de 1.276 lei brut și bonuri de masă. Toate acestea fac parte din oferta financiară de care beneficiază un angajat Dacia.
Acestora li se adaugă o masă caldă gratuită pentru operatori, respectiv peste 11.500 de angajați,
transport subvenționat, bilete de odihnă și tratament și diverse ajutoare precum cele acordate la căsătorie sau deces.
În plus, angajații mai beneficiază și de zile libere plătite pentru diferite evenimente în familie, precum nașterea unui copil, căsătoria sau decesul, schimbarea domiciliului sau pentru donarea de sânge.
Numărul zilelor libere variază de la o zi pentru decesul nepoților, fraților sau surorilor și cinci zile pentru nașterea sau adopția unui copil sau decesul soțului, soției, copiilor, părinților, socrilor.
Dincolo de aceste condiții, conducerea a propus luni Sindicatului Autoturisme Dacia o creștere salarială de 9% și o primă de rezultat de 900 de lei pentru anul 2012.
Sindicaliștii vor creștere de 40% 
Reprezentanții Sindicatului nu au dat încă un răspuns și cer o majorare salarială de 40%, prevăzută în noul Contract Colectiv de Muncă 2013.
”Pentru un operator cu un salariu de 2.000 de lei, această ofertă reprezintă o creștere de circa 9%, mult peste media creșterilor din piață în 2013, care se situează de regulă între 0 și 5%. În schimb, sindicatul a ales să își mențină solicitarea de creștere salarială de 480 de lei, primă de rezultat de 1.600 de lei, la care se adaugă diferite sporuri și concedii suplimentare”, a declarat Radu Mavrodin, director resurse umane Renault România și Regiunea Euromed-Africa, într-un comunicat de presă.
Potrivit acestuia, cererea se traduce printr-o creștere a veniturilor de aproximativ 40%, pentru o companie unde venitul mediu lunar este peste 3.500 de lei.
Conducerea Dacia: Solicitare nerealistă
“Este o solicitare complet nerealistă, care pune în pericol competitivitatea Dacia în raport cu alte uzine din Grup și, în cele din urmă, locurile de muncă atât de pe platforma de la Mioveni, cât și din industria auto românească”, a adăugat Radu Mavrodin.
Acesta afirma recent că salariile medii ale angajaților Dacia în Maroc sunt cu peste 50% mai mici decât cele de la Mioveni, iar nivelul mediu de salarizare la Tanger este de 250 de euro.
Negocierile dintre patronat și sindicat au început în data de 20 februarie 2013 și până acum s-au desfășurat 14 ședințe de negociere.
Din 2008 și până în prezent, salariul mediu brut a crescut anual de la 2.256 de lei, la 3.965 de lei, în 2012. Cea mai mare creștere a înregistrat-o în 2010 față de 2009, de 22,26%. 
Sursa ro.stiri

Un comentariu:

  1. Eu nu stiu cum a putut sa apara la tv faptul ca muncitorii de la Renault sunt in greva, cand au astfel de salarii. Sunt o gramada de societati in care muncitorii lucreaza in conditii mult mai proaste si iau cel mult salariul minim pe economie si sindicatele tac malc. Tv-ul tace si el. Dar de. Exista si interese care vor sa ne arate ce exploatati suntem noi de straini, ca doar nationalismul este la moda.

    RăspundețiȘtergere

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii