Translate

joi, 24 noiembrie 2011

Patriciu: energia eoliana este imorala, pentru ca are nevoie de subventii din banii tuturor


Energia eoliana este o energie "imorala" pentru ca are nevoie de subventii si e platita din banii nostri, a declarat miliardarul Dinu Patriciu.
"Ca niste elevi silitori, noi, Romania, preluam toate ideile proaste de la Bruxelles. Cum ar fi construirea a 4.000 MW eolieni din banul nostru. Si va spun din perspectiva de producator de turbine: e o industrie imatura ce consuma bani si nu produce. Exageram foarte tare si vom cheltui foarte multi bani pe o energie ce nu va fi economica decenii de-acum inainte", a afirmat el.

Romania sustine energia regenerabila printr-o schema care asigura producatorilor un influx de 10 miliarde de euro, fiind cea mai generoasa din Europa. Deja industria incepe sa sufere din cauza scumpirii energiei. Producatorul de aluminiu Alro a anuntat recent ca energia verde si schemele de reducere a emisiilor determina cresterea costurilor cu 20%. Transelectrica a anuntat si ea ca are nevoie de investitii de 500 de milioane de euro pentru a transporta energia eoliana. Mai mult, Romania are proiecte in sectorul energiei eoliene de 30.000 MW, aproape dublu fata de intregul sistem energetic, care totalizeaza 18.000 MW. 123credite

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii