Translate

marți, 8 noiembrie 2011

Groupama Asigurari inchide 40 de sedii. Vezi care sunt motivele

Groupama Asigurari, una dintre principalele companii din domeniu, a decis in luna august desfiintarea a 40 de sedii secundare din mai multe judete din intreaga tara, facand parte din strategia de eficientizare a costurilor, conform oficialilor societatii.
Asiguratorul a decis luna trecuta inchiderea a 27 de agentii si 13 puncte de lucru, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

"Acest proces face parte dintr-o serie mai ampla de infiintari si de desfiintari de agentii si puncte de lucru care vizeaza eficientizarea costurilor logistice, mentinand in acelasi timp o prezenta teritoriala importanta care reprezinta o prioritate pentru compania noastra", au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii Groupama Asigurari.

Acestia au adaugat ca fuziunea retelelor de vanzari apartinand fostelor companii BT Asigurari si Asiban a creat situatii in care noile agentii Groupama erau extrem de concentrate in anumite zone, ajungand pana la 2 sau 3 agentii pe aceeasi strada.

"In prima etapa dupa fuziune, planul de dezvoltare a urmat tendinta crescatoare a economiei si optimizarea  resurselor, iar acum, dupa o experienta de 2 ani pe piata locala si analiza situatiei economice actuale, ne concretizam aceasta structura comerciala printr-o ajustare in vederea eficientizarii costurilor", au mai spus oficialii asiguratorului.

" Fluctuatiile de personal rezultate in urma acestui proces nu sunt semnificative, iar previziunile in ceea ce priveste reteaua nationala de vanzari si numarul de angajati sunt pozitive, fiind in esenta orientate spre crestere", au adaugat ei.

Agentiile ce vor fi inchise sunt din urmatoarele localitati: Cluj-Napoca (3 unitati), Iasi (2 unitati), Baia Mare (2), Bucuresti (2), Ploiesti (2), Suceava, Timisoara, Slatina, Popesti Leordeni, Buzau, Drobeta-Turnu Severin, Carei (judetul Satu Mare), Sibiu, Bacau, Piatra Neamt, Tibanesti (judetul Iasi), Dorohoi (Botosani), Resita (Caras-Severin), Motru (Gorj), Darabani (Botosani) si Saliste (Sibiu).

De asemenea, cele 13 puncte de lucru sunt din Nasaud (2 unitati), Craiova, Bacau, Dorohoi (judetul Botosani), Strehaia (Mehedinti), Odorheiu Secuiesc (Harghita), Pucioasa (Dambovita), Alesd (Bihor), Comanesti (Bacau), Targu Carbunesti (Gorj), Simleu Silvaniei (Salaj) si Otelu Rosu (Caras-Severin).

Reprezentantii Groupama au explicat ca punctele de lucru sunt sedii secundare care au o structura redusa de personal, aflandu-se in coodonarea unor agentii.

"Majoritatea agentiilor au fost inchise, insa este posibil si ca unele sedii sa fie in curs de inchidere efectiva, in functie de durata preavizului convenit prin contractele de inchiriere respective, au mentionat oficialii asiguratorului.

Compania detine in prezent aproximativ 270 de sedii secundare, reprezentand agentii si puncte de lucru, insa numarul este variabil, au mai spus acestia.

Creata in urma fuziunii dintre BT Asigurari si Asiban si a integrarii structurii de vanzari a OTP Garancia, Groupama Asigurari este parte a unuia dintre cele mai puternice grupuri internationale de asigurari si servicii finaciare din Europa, cu peste 16 milioane de clienti si 39.000 de angajati, la nivel global.

Groupama Asigurari a subscris, in primele sase luni din 2011, prime brute de 84 milioane de euro, in scadere cu 12% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, din cauza vanzarilor slabe de polite auto.

Totusi, in primul semestru compania a avut un profit net de 1 milion de euro, dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut a avut o pierdere de 4 milioane de euro. dailybusiness

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii