Translate

joi, 28 mai 2015

EXPLOZIV: Judecătorul lui DUICU, “votat” pentru CSM cu autocarul PSD, primește cadou de la SENAT un mandat de șase ani!

Comisia Juridică a Senatului, controlată de PSD, face o excepție pentru judecătorul Norel Popescu: îl votează pentru un mandat complet de șase ani în Consiliul Superior al Magistraturii, deși până acum înlocuitorii celor plecați din consiliu au fost validați de Senat DOAR pentru restul de mandat.
Norel Popescu îl înlocuiește pe judecătorul Toni Neacșu, condamnat pentru corupție. Potrivit practicii Senatului, Norel Popescu ar  trebui validat doar pentru restul de mandat care expiră la sfârșitul anului 2016.
Decizia finală a validării se va face prin votul plenului Senatului, dominat tot de PSD. După apariția în Monitorul Oficial a validării mandatului, începe să curgă cei șase ani. Cum Norel Popescu este deja membru CSM de un an și ceva, se poate ajunge la situația neconstituțională  in care  mandatul său să fie de peste șapte ani.
Care este miza darului PSD pentru judecătorul Norel Popescu? Surse din breasla magistraților spun că ar fi continuitatea influenței PSD și în noul CSM, care începe cu luna ianuarie 2017.
 
De ce are nevoie PSD de influență în CSM? Răspunsul e simplu: CSM îi promovează pe magistrați pe funcții de conducere la instanțe, la parchete; CSM poate sancționa magistrați, poate elimina magistrați din funcții, spun specialiștii.
Cu alte cuvinte, se poate spune că, dacă PSD ajunge să controleze CSM, partidul poate exercita controlul politic asupra procurorilor și judecătorilor,  poate controla  întreaga Justiție.
Norel Popescu, ales în CSM cu metoda “Autobuzul PSD”
De ce ar politiza cineva alegerea unui magistrat în CSM, când instituția în sine este garantul independenței Justiției?
Răspunsul ni-l dă un raport al Inspecției Judiciare din cadrul CSM. În raport, inspectorii CSM susțin că, în 2014 judecătorii au fost duși la secția de votarede la Curtea de Apel Craiova pentru  a-l vota pe Norel Popescu, pe atunci președintele Tribunalului Mehedinți, cu un autocar pus la dispoziție GRATUIT de către președintele PSD Orșova, Constantin Popescu.
 De mobilizarea judecătorilor și căratul lor la secția de votare cu autocarul PSD s-a ocupat magistratul Adrian Curelea din Orșova, judecat acum de comisia disciplinară a CSM.
La alegeri, scorul a fost foarte strâns și, dacă nu ar fi existat acțiunea “autocarul PSD”, Norel Popescu NU ar fi fost ales membru CSM, spun mai mulți magistrați, ipoteză admisă până și de către judecătorul Adrian Bordea, fost președinte, acum membru simplu al consiliului.
Beneficiarul darului PSD, “avocatul” baronului Duicu, acuzat de trafic de influență din biroul premierului Ponta
Judecătorul Norel Popescu a devenit cunoscut după arestarea președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, a șefului IPJ Mehedinți Ștefan Ponea și a președintelui PSD Orșova, Constantin Popescu (cel care a pus autocarul la dispoziție pentru a-I duce pe judecători la vot).  
Norel Popescu a apărut în documentele DNA de la instanța a acestui dosar ca personajul care îl învață pe baronul PSD DUICU ce trebuie să facă pentru a câștiga un proces de incompatibilitate la Curtea de Apel Craiova și îl asigură că va avea succes (asigurare confirmată ulterior). Potrivit statututului magistraților, aceștia nu au voie să asigure servicii avocațiale.
Duicu a fost arestat pentru că a făcut trafic de influență din biroul premierului Ponta pentru promovarea șefului IPJ Ponea la centrala Poliției, precum și a soției acestuia, magistratul Elisabeta Ponea de la Curtea de Apel Craiova, ca șefă de secție la DNA. ( Elisabeta Ponea a figurat pe lista de propuneri a ministrului Justiției Robert Cazanciuc pentru funcția de șef secție judiciară din cadrul DNA, propunere retrasă ulterior)
Ponea a fost arestat pentru că a făcut trafic de influență la Curtea de Apel Craiova pentru ca Duicu să câștige procesul de incompatibilitate ( faptă realizată).
Șeful PSD Orșova,  Constantin Popescu, cel care a pus la dispoziție autocarul pentru alegerea lui Norel Popescu în CSM, a fost arestat pentru că a înlesnit ca tatăl lui Ponea să primească terenuri.
Ce spun membrii CSM despre favorizarea lui Norel Popescu
Dintre membrii CSM care au fost validați de Senat pentru resturi de mandate,George Muscalu și Bogdan Gabor se consideră discriminați și au anunțat că vor și ei mandate întregi; Aron Bordea și Alina Ghica  susțin că s-a încălcat legeapentru favorizarea lui Norel Popescu.
Nouă, Senatul ne-a aplicat regula mandatului colectiv pentru ca la alegerile următoare să fie ales un nou consiliu. Văd că la el  ( la Norel Popescu -nn) s-a aplicat o altă măsură și nu am nici o explicație. Din nefericire, am aflat prea târziu că Norel Popescu, ales la limită în CSM,  a fost ales datorită convocării și aducerii judecătorilor cu autocarul acelui președinte PSD. Dacă am fi aflat atunci de autocar, probabil am fi luat o poziție. Din păcate, politicul este implicat.Tot din păcate, în zonă se practică această convocare și transportare a magistraților la alegeri pentru CSM, scrie chiar în raportul Inspecției Judiciare. Nu știu ce atitudine să iau” ne-a declarat Bordea, ales pe restul de mandat al locului lăsat liber de Mona Pivniceru.
Judecătorul Mircea Aron: “Pentru mine este clar că nu mi-aș fi adus alegătorii, nici măcar pe banii mei, cu autocarul pentru că nu e legal
Judecătorul Mircea Aron, care a fost ales în CSM de colegii săi de la Înalta Curte de Casație și Justiție  la alegerile generale ale magistraților de la sfârșitul anului  2010 pentru un mandat întreg al noului CSM, ne-a declarat că  “ Ce s-a hotărât pentruNorel Popescu este discriminare. Nu știu de ce Comisia Juridică a Senatului a votat așa”.
În legătură cu modul de a face campanie pentru alegerile CSM și aducerea la vot a magistraților cu autocarul, deși legea interzice campania electorală în ziua alegerilor, judecătorul Mircea Aron ne-a precizat: “Eu nu pot comenta situația cu autocarul luat gratuit de la PSD pentru a-i duce pe judecători să voteze pentru Norel Popescu pentru că este pe rolul secției noastre o acțiune disciplinară. Pot să vă spun, însă, că eu n-aș fi făcut așa cevaPentru mine este clar că nu mi-aș fi adus alegătorii, nici măcar pe banii mei. cu autocarul pentru că nu e legal. Nu pot comenta legătura de cauzalitate a demersului judecătorilor Norel Popescu și Adrian Curelea, v-am mai spus, pentru că e pe rol o acțiune disciplinară la CSM”.
Judecătorul Norel Popescu nu a răspuns la telefon pentru a ne explica de ce s-a folosit de autocarul PSD…
Sursa romanialibera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii