Translate

joi, 14 mai 2015

Cea mai aspră secetă din ultimii 1.200 de ani epuizează apa din cel mai mare rezervor al Americii


Seceta din statul California atinge noi praguri-record. Lacul Mead, cel mai mare rezervor din Statele Unite, a atins cel mai scăzut nivel de până acum. Alimentând California, Nevada și Arizona, el poate conține uimitoarea cantitate de 35 de kilometri cubi de apă. Dar acest nivel nu a mai fost văzut de foarte mulți ani.

„Ne aflăm la un nivel de 38%. Lacul Mead nu a mai fost atât de scăzut de când acesta era umplut, în anii 1930”, a spus purtătorul de cuvânt al Biroului de Reclamații al Statelor Unite din Las Vegas.

Dacă el va scădea și mai mult – ceva foarte probabil, dat fiind faptul că vara se apropie și că zăpada de pe creste nu pare să îl poată reumple – raționalizarea oficială a apei va începe pentru statele Arizona și Nevada. Și electricitatea generată de barajul Hoover, căruia lacul îi datorează existența, ar putea avea de suferit. Restricțiile de apă au fost impuse, deja, în California, dar unii hidrologi spun că raționalizarea trebuie să înceapă cât mai curând, pentru a evita un posibil dezastru.

O secetă trebuie să dureze cel puțin două decenii pentru a putea fi considerată ca fiind o „megasecetă”. Criza din California încă nu a ajuns acolo – durează de 15 ani – dar a fost deja clasificată ca fiind cea mai severă secetă din ultimii 1.200 de ani. Sursa science

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii