Translate

miercuri, 2 octombrie 2013

Interesanta ideea ca plantele proceseaza mineralele din sol, si astfel pot fi metabolizate de corpul uman

TIMPUL CORECT PENTRU A BEA APA SI DESPRE DOVLEAC, MAMALIGA SI SARE:
 
Timpul corect pentru a bea apa va  imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.
Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.
Un pahar de apa - 30 de minute inainte de o masa. Ajuta digestia.
Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.
Un pahar de apa inainte de culcare. Ajuta la evitarea  unui atac cerebral sau de cord.
 
Va doresc multa sanatate!
 

APA VINDECATOARE:

Dr. Paul C. Bragg - Apa ne poate salva viata (21.10.2012)

Repere biografice

S-a născut în anul 1881 şi a murit în 1975 fiind foarte apropiat de visul de a trăi 100 de ani! La 94 de ani era perfect lucid şi ţinea conferinţe în întreaga lume acolo unde era invitat. Cauza oficială a  morţii a fost "fibrilaţia ventriculară şi stopul cardiac", însă cu câteva luni înainte suferise un accident în Hawai când făcea ... surfing!!! Jurnalul "Honolulu Advertiser " a dat o ştire în iulie 1976 cu privire la scoaterea sa din apă în dreptul Fort De Russey şi readucerea la viaţă prin resuscitarea efectuată de o asistentă medicală. Aceeaşi jurnalişti răutăcioşi de care nu a scăpat toată viaţa au declanşat o dezbatere publică cu privire la cauza morţii sale - "accident de surfing" sau "boală de inimă" deşi el a murit câteva luni mai târziu respectiv în decembrie într-un spital din Miami Beach unde trebuia să ţină un discurs. Scopul jurnaliştilor de scandal era de fapt deturnarea atenţiei publicului de la adevăratele lui merite în domeniul medicinei preventive.

Murim prematur

Dintre toate animalele, omul este singurul care moare înainte de a-şi consuma cu totul programul biologic şi doar unul la un milion reuşeşte să trăiască o durată apropiată de ceea ce i-a fost hărăzit. Spre deosebire de animalele sălbatice, cu puterea noastră de înţelegere, cu informaţiile de care dispunem şi cu tehnica din ce în ce mai impresionantă, cei care trăiesc puţin ar trebui să fie excepţia şi nu regula. "Secretul" oamenilor care trăiesc mult, lipsiţi de suferinţe sau dureri, care sunt fericiţi, care sunt apţi de a desfăşura activităţi fizice şi intelectuale mulţi ani după atingerea maturităţii, sunt, după părerea lui Paul Bragg, în primul rând cei care sunt "curaţi în interior". El va rămâne în istoria medicinii ca promotor necondiţionat al folosirii apei pure ca mijloc simplu şi inteligent de menţinere a tinereţii şi sănătăţii celulelor.Curăţenia interioară este asigurată de apa pură, dar şi de legumele şi fructele proaspete, naturale, cultivate ecologic, nepoluate chimic.  La acestea se adaugă postul cu apă pură, exerciţiile fizice, relaxarea şi respiraţia corectă, rară, profundă.
Apa si miracolele postului 
 ”Unul din numele de referinţă pentru medicina preventivă mondială este Dr. Paul C. Bragg - omul care la 16 ani a scăpat de o boală care îi mai lăsa doar trei luni de trăit apelând la mijloacele primare de vindecare - aer curat, soare, mişcare, alimente naturale şi, nu în ultimul rând, apa pură pe care o obţinea din ploaie, zăpadă topită sau prin distilare.

El a promovat cu curaj ideea de prevenire a bolii chiar şi atunci când s-a lovit de opoziţia violentă a celor ca fac profit din suferinţa şi neştiinţa oamenilor, cărţile lui fiind o perioadă de timp interzise în patria democraţiei - Statele Unite ale Americii. A fost discreditat de unii jurnalişti sarcastici şi acuzat că şi-ar fi falsificat vârsta sau că fiica lui, Patricia, nu ar fi de fapt fiica lui.

Cine este Paul C. Bragg?


Este un american care se poate lăuda cu o mulţime de premiere pentru istoria medicinei preventive sau a păstrării sănătăţii. Este un cruciat al luptei pentru păstrarea sănătăţii, orator de talie mondială, autor a peste 22 de cărţi despre prevenirea îmbolnăvirilor, invitat la sute de emisiuni TV şi radio în întreaga lume, consilier medical pentru sportivi şi campioni mondiali olimpici sau autor de programe de sănătate pentru celebrităţi ale Hollywoodului sau giganţi ai afacerilor, dar cunoscut mai ales cu sintagma: "părintele mişcării pentru sănătate - Father of America's Health Movement".
El a deschis primul magazin de produse alimentare ecologice din America, iar azi sunt în întreaga lume. El a deschisprimul Health SPA (alături de Bernarr Macfadden) şi care a fost "clonat" ulterior în alte mii de astfel de "SPA-uri" în întreaga lume, el a deschis primul "restaurant sănătos" cu preparate lipsite de pesticide şi alte chimicale, el a promovat terapiile bazate pe sucuri naturale proaspăt preparate. El a conceput o mulţime de produse alimentare sănătoase destinate consumului - băuturi cu aminoacizi şi enzime naturale, cosmetice eco, cereale, germeni de grâu, biscuiţi sănătoşi,  etc.
 
 Apărarea sănătăţii este o datorie morală şi religioasă deopotrivă deoarece nu putem fi virtuoşi şi folositori când suntem bolnavi.

Dr. Paul Bragg - marele luptător cu ignoranţa, cu industria profitului, promotor al acceptării de către omenire a ideii de "medicină preventivă", afirma că "apa este solventul general al bolilor noastre".

Recomandările lui Bragg


Întrucât după oxigen, apa este cea mai importantă substanţă pentru viaţa care se petrece în interiorul organismului nostru trebuie să asigurăm celulele că primesc o apă cât mai curată.

Pentru a ne bucura de o viaţă lungă şi sănătoasă mai trebuie 
să evităm zahărul rafinat, sarea rafinată de masă şi să le înlocuim cu miere de albine şi sare brută, mai puţin periculoasă. Bragg a dezvoltat foarte mult reţeaua de comerţ cu miere de albine în America şi a convins cu argumente o mulţime de oameni să renunţe la zahărul alb. Pentru a fi sănătoşi trebuie să evităm orezul albfăina albăprăjelilegrăsimile saturateuleiurile hidrogenate, ceaiul sau cafeaua care conţin cofeină, carnea de porcpeştele afumat, toate alimentele conservate care conţin sare, aditivi,  conservanţi chimici de sinteză. Paul Bragg recomandă evitarea băuturilor răcoritoare sau a apelor minerale carbogazoase, a alcoolului şi înlocuirea acestora cu apă purificată osmotic.
Bem cel puţin opt pahare de apă purificată pe zi ca atare sau sub formă de sucuri şi ceaiuri de plante. Pentru detoxifiere o dată pe săptămână este recomandat postul total în care bem doar apă purificată. Nu facem clisme purificatoare decât dacă avem probleme cu constipaţia cronică.  Pentru o bună motilitate a tubului digestiv sunt recomandate alimentele naturale care conţin fibre (fructe, legume verzi, salate proaspete) şi renunţarea la carne. Facem mişcare regulat, zilnic mergând pe jos, cu bicicleta sau înot. Evităm să înghiţim "droguri" legale aşa cum sunt antidepresivele, sedativele sau anxioliticele şi încercăm să gestionăm problemele de viaţă printr-o gândire simplă şi suplă cultivând optimismul, bunătatea, caritatea, veselia, dragostea de familie sau prietenia şi fraternitatea. Dormim cel puţin opt ore pe zi şi nu uităm să respirăm amplu, rar şi profund pe tot parcursul zilei. Toate acestea contribuie la consolidarea zi după zi a unui stil de viaţă simplu, sănătos din punct de vedere fizic, mental, emoţional sau spiritual.
 
 
 
 
 
Apa este sursă de sănătate
Încă de la începuturile medicinei cele mai importante recomandări făcute unei persoane bolnave au fost repausul la pat şi hidratarea intensă. Instinctiv tot aşa procedează şi animalele sălbatice: se retrag undeva lângă o sursă de apă, refuză mâncarea dar beau foarte multă apă. 
Când celulele noastre sunt deshidratate, ofilite, zbârcite, "uscate" ele devin o bună pradă pentru viruşi, bacterii, fungi. Când bem un pahar cu apă, acesta ajunge în stomac. De aici o parte este absorbită prin vasele de sânge gastrice iar o altă parte ajunge în intestinul subţire unde păstrează alimentele ingerate în stare lichidă până trec în sânge apoi este absorbită şi ea tot în sânge. Astfel că ingerarea unei ape sănătoase este cel mai simplu mijloc de păstrare a sănătăţii şi de protejare împotriva infecţiilor generate de viruşi, microbi sau alţi agresori. Membranele tuturor celulelor noastre au nevoie de multă apă pentru a se menţine moi şi flexibile, pentru a permite schimburile corecte intra- şi extra celular şi pentru a evita "frecările" distructive generate de deshidratare. Pentru a ajuta stomacul care nu are dinţi dar care se comportă ca un malaxor puternic, sucurile digestive trebuie să conţină o cantitate suficientă de apă -NU suc, bere, vin, cafea sau alte băuturi savuroase dar nesănătoase. Apa pură este extrem de importantă pentru menţinerea frumuseţii. Paul Bragg în calitatea sa de consilier medical al zecilor de vedete şi celebrităţi de la Holywood i-a fost uşor să le convingă să renunţe la apa de la robinet sau la alte băuturi nepotrivite şi să le înlocuiască cu apă purificată pentru ca pielea lor să capete un aspect tânăr şi sănătos atât de dorit de acestea. Organismul oamenilor bolnavi dar şi cele ale oamenilor încă sănătoşi este însetat după apa purificată sau pură. De ce? Pentru că este singura apă corectă metabolic şi celular, securizată chimic şi microbiologic, un aliat puternic al sistemului Imunitar - marele Doctor interior. 
 
Apa minerală - cea care asigură un profit constant industriei medicale, dar şi celor ce o ambalează în bidoanele de plastic (apropo, ce este mai scump ambalajul refolosibil sau apa?) este recomandată mai ales pentru conţinutul acesteia în aşa- numitele minerale fără de care viaţa noastră îşi pierde suportul şi sensul de a mai exista. Mineralele esenţiale trebuie asigurate din seminţe, fructe şi legume, ne recomandă dr. Paul Bragg, adică ele trebuie să provină dintr-o sursă organică. Apa minerală nu poate fi considerată "sursă organică" la fel cum este un măr sau o legumă proaspăt culeasă din grădină. Această confuzie asigură poziţia constantă în topul miliardarilor şi statutul de vedete ale burselor pentru firmele care comercializează această soluţie apoasă minerală.  Aceste elemente chimice se găsesc din abundenţă în solul sau straturile freatice peste care curge apa ce ne este atât de "generos" recomandată.
La începutul secolului al XIX-lea China s-a confruntat cu o secetă şi o foamete îngrozitoare, fapt ce a determinat oamenii săraci care nu mai aveau nici măcar rădăcini sau coajă de lemn să mănânce, să încălzească şi să consume... pământ! Tăiau felii groase de argilă minerală şi le încălzeau sperând că le va potoli foamea. Întrucât organismul lor nu putea să asimileze mineralele anorganice din sol, aceştia mureau în chinuri inimaginabile. De ce se întâmpla asta? Răspuns: deoarece organismul animal are un metabolism diferit de cel vegetal care poate absorbi şi asimila acest tip de minerale. Plantele transformă un element mineral anorganic, metalic într-o formă uşor asimilabilă de către celula animală (mişcare a electronilor sau de spin diferită în rezonanţă cu organismul viu,  de dimensiuni foarte mici - coloizi cu sarcină electrică - ceea ce îi ajută să se afle în suspensie şi nu dizolvaţi aşa cum sunt în soluţia apoasă pe care o cumpărăm). Un fermier american s-a gândit că ar fi o bună afacere să dea vacilor pulbere de calcar măcinat. A conceput nişte etichete frumoase pe care a scris "hrană minerală cu carbonat de calciu şi magneziu" şi a început să le vândă pentru corectarea deficitului de calciu şi pentru îmbunătăţirea concentraţiei acestuia în laptele vitelor. Deşi cutiile erau frumos ambalate, iar reclama era atrăgătoare, vacile au refuzat categoric să "consume" aşa ceva. Toţi fermierii care cumpăraseră cutiile cu astfel de minerale "năstruşnice" au păţit la fel. În scurt timp, a dispărut de pe piaţă, dar asta nu s-a întâmplat şi cu cele destinate oamenilor care au ochii, creierul şi  papilele gustative extrem de uşor de păcălit.

Mineralele canceroase
Zilele trecute, agenţia de ştiri Sky News informa publicul despre miile de persoane evacuate şi strămutate din mai multe sate din centrul Turciei din cauza mineralelor din sol care au produs o rată din ce în ce mai mare de cazuri de cancer. Fenomenul a fost observat încă din anii 80', dar nepăsarea şi indiferenţa oamenilor şi a autorităţilor au fost spulberate când s-a stabilit că este necesar un al treilea cimitir întrucât cele două existente erau ocupate la maximum de oamenii decedaţi din cauza cancerului. Cappadocia era de altfel intens vizitată de turişti străini din cauza grotelor şi a formelor carstice extrem de interesante şi deşi acestora li se spune mereu că nu sunt în pericol, ei evită din ce în ce mai mult zona aducătoare de moarte. Autorităţile intenţionează să demoleze toate locuinţele oamenilor şi să acopere toată zona sub un strat de cel puţin doi metri de pământ peste care să planteze flori, dar nu s-a luat încă nicio decizie. De ce nimeni nu s-a sesizat şi nu s-a luat până acum nicio decizie care să prevină tragedia lentă? Răspuns: Pentru că zona a fost deservită ani de zile de un singur medic şi o asistentă, iar aceştia au dat vina pe stilul de viaţă al oamenilor: "Stau toată ziua în cafenelele pline de fum..." au susţinut aceştia, iar o femeie care trebuia să îngrijească cinci copii afirma că are "mare încredere în Dumnezeu că va avea grijă de ei".  În realitate nici autorităţile şi nici Dumnezeu nu i-a apărat de indiferenţa păguboasă. Lipsa banilor, birocraţia şi instabilitatea guvernamentală au fost alţi factori care au dus la situaţia gravă existentă în această zonă a Turciei. Mineralele găsite vinovate de producerea cancerului sunt calciul, sodiul, potasiul, aluminiul aflate într-o rocă puternic absorbantă de apă numită "erionită" şi care era folosită de localnici la construcţia locuinţelor, dar şi pe post de filtre de... apă. Specialiştii nu s-au pus de acord cu privire la modul în care acest tip de roci zeolitice produc cancer, sigur este însă faptul că produce cancer nu numai la oameni, ci şi la animalele testate în laborator.
"Cea mai adecvată substanţă de pe faţa Pământului care ne susţine sănătatea şi tonusul este apa curată sau purificată" - dr. James Balch M.D. Dietary Wellness.
Organismul nostru are nevoie constant pentru întreţinerea permanentă a tuturor reacţiilor chimice din celule sau din afara lor, sau ca solvenţi, de ioni de hidrogen şi de oxigen, iar cea mai importantă sursă este H2O sau apa curată/pură/strecurată.

Chimie interioară

Întrebat fiind care este cea mai mare descoperire a omenirii dacă ar fi să aleagă între Internet, cucerirea spaţiunlui, iphone sau energia nucleară, dr. Paul Bragg a răspuns că... "
postul cu apă pură este una din cele mai mari descoperiri, deoarece este un puternic şi eficient instrument de prevenire a îmbătrânirii şi morţii premature. Nici una din cele enumerate mai sus nu se compară cu posibilitatea de a preveni boala, senilitatea, neajutorarea sau incapacitatea de a-ţi purta singur de grijă". El a mai afirmat în interviul acordat că începând de vineri seară, ora 19,00, până sâmbătă seara aceeaşi oră, ţine săptămânal post negru timp în care bea doar apă distilată sau apă purificată osmotic. "Este o bună ocazie de a elimina toxinele din organism, dar şi "rugina" din articulaţii şi muşchi", a mai spus el. Organismul nostru consumă multă energie să mestece mâncarea, s-o împingă în cei câţiva zeci de metri de "ţeavă" de la gură la rect, să filtreze prin cei două milioane de nefroni din rinichi toxinele, să susţină ficatul să "prepare" alimentele necesare miilor de miliarde de celule sau să introducă sutele şi miile de litri de oxigen necesar respiraţiei celulelor. Postul conservă o bună parte din energie, iar la sfârşitul zilei în care am decis să bem doar apă purificată "ne vom simţi uşori precum un înger în zbor". Să nu uităm că medicina actuală este doar paliativă sau simptomatică, ameliorând durerile care ne fac viaţa dificilă. Boala se ascunde în spatele cauzelor care au generat-o, iar medicamentele nu ajung la aceste cauze. Apa purificată este cel mai simplu şi mai la îndemână instrument de prevenire a bolii şi suferinţei. Paul Bragg nu a încetat să recomande apa pură oamenilor. Ea nu este doar un moft aşa cum scriau unii adepţi ai apelor minerale  şi care îi numeau "fanatici" în anii '70 pe adepţii apei purificate. "Suntem o naţiune educată/obişnuită să înghită pastile. Sunt un cercetător independent şi un luptător cinstit al sănătăţii în spiritul dreptăţii. Nimeni nu îmi impune ce să spun şi nu-mi dictează nici o organizaţie ce să fac. Nu servesc nici unui organism financiar, aşadar, vă pot oferi adevărul întreg şi cinstit pentru că am petrecut întreaga viaţă cercetând şi studiind nu boala, ci sănătatea oamenilor", a mai spus dr. Paul Bragg.

De ce ne îmbolnăvim

Oamenii sunt prizonierii propriului confort creat la sugestia celor care sunt conduşi doar de profitul imediat. Aşa că majoritatea populaţiei îşi scurtează viaţa consumând o hrană poluată şi o apă toxică. În plus, ei fumează - o altă afacere profitabilă pentru industria tabacului, dar mai ales pentru guverne întrucât plătesc pensii mai puţine unor oameni care îşi scurtează voluntar viaţa, consumă alcool pentru a uita de criză şi de necazuri, cafea pentru a se "energiza" pentru câteva minute, sucuri cu edulcoranţi artificiali - veritabile bombe chimice pentru ficat, zahăr rafinat, făină albă, carne, sare şi o mulţime de alte alimente aditivate. Dacă adăugăm la toate acestea stresul, lipsa de mişcare sau sedentarismul -"sportul" preferat a devenit privitul la meciurile sportive sau politice de la televizor, lipsa soarelui şi a aerului curat vom înţelege de ce oamenii sunt din ce în ce mai apatici, mai indiferenţi, mai bolnavi şi de ce trăiesc mai puţin. 
Nicicând în istoria omenirii nu s-au inventat atât de multe medicamente (peste 300,000 în nomenclatorul internaţional), aparate medicale atât de sofisticate şi de scumpe şi nu s-au vândut atâtea mii de tone de medicamente. Oamenii au ajuns pur şi simplu să se "târască" spre pastilele sau lichidele energizante sau să înghită pumni de pastile pentru a scăpa de suferinţele care le ruinează tinereţea. Am atins "performanţa" ca numărul de copii bolnavi cronici să îl egaleze pe cel al adulţilor. Suntem o generaţie de consumatori de medicamente şi excitante/energizante. Copiii noştri însă vor face la rândul lor copii. Are cineva idee cum vor arăta generaţiile viitoare?
După ce Paul Chappius Bragg află la nici 16 ani că este bolnav de TBC şi că mai are trei luni de trăit, este internat în sanatoriul doctorului Rollier din Elveţia. Aici acesta îi explică cum "toată apa din Elveţia este încărcată de minerale dăunătoare organismului". El l-a sfătuit ca şi după externarea sa să bea doar apă pură din ploaie sau din zăpadă topită (apă purificată prin evaporare/distilare naturală de Mama Natură).
La plecarea din sanatoriu, el era complet vindecat de TBC şi într-o condiţie excelentă. Apa pură recomandată de dr. Rollier, soarele Alpilor, aerul curat şi alimentaţia naturală primită i-au redat un organism nou, complet refăcut. Atunci tânărul Paul şi-a luat angajamentul în faţa lui Dumnezeu să aleagă o carieră de "biochimist, nutriţionist sau doctor care să vindece doar prin metode naturale".

Sucuri şi legume

Pleacă la Londra, găseşte un mic apartament lângă Regent's Park şi timp de opt ani studiază tot ce a putut găsi legat de recuperarea medicală şi de păstrarea sănătăţii. A ales Regent' Park, deoarece acesta era considerat unul din cele mai frumoase parcuri din lume şi aici prefera să alerge dimineaţa sau să joace tenis. În apartamentul închiriat îşi savura sucurile naturale proaspete pe care chiar el le prepara. Paul mai povesteşte că proprietarul apartamentului care locuia cu familia deasupra lui, consuma multă făină albă (pâine şi biscuţi), multe dulceţuri/peltele cu zahăr, lapte, carne şi bea apă de la reţeaua oraşului, puternic clorinată. Acesta se plângea mereu că are "încheieturile ţepene", că îl doare spatele şi că are probleme cu vezica urinară atunci când cobora gâfâind să îi aducă cheia.  Ca urmare, Paul Bragg s-a mutat la etajul cinci în locul propietarului, aici desăvârşindu-şi studiile de biochimie. Într-o iarnă, după ce îşi făcuse obişnuita alergare de dimineaţă, s-a oprit la uşa proprietarului care era grav bolnav. Acesta s-a uitat la el rugător şi i-a spus: "Eşti doctor, pentru numele lui Dumnezeu, ajută-mă, simt că am să mor"! I-a luat toate sticluţele cu medicamente şi pur şi simplu i le-a aruncat la gunoi. Apoi i-a adus de la el apă purificată din zăpadă, oţet de mere, lămâi şi miere din care i-a realizat prima zi de dietă. După zece zile, domnul Wilson - proprietarul - era sănătos şi voios aşa cum nu se mai simţise de ani de zile! După aceste zece zile, i-a prescris un regim alcătuit doar din legume şi fructe, sucuri preparate în casă şi apă purificată de ploaie, din zăpadă sau purificată prin distilare. După doar trei săptămâni, îl vizita la etajul cinci aşa cum nu mai făcuse de ani de zile. După şase luni, întreaga familie Wilson era de nerecunoscut de vecini: sănătoşi, puternici şi fericiţi! Doamna Wilson era din nou elegantă şi putea să îşi îmbrace hainele pe care le abandonase de ani de zile ca fiind strâmte, domnul Wilson urca de două ori pe zi la Paul, iar fiica acestora, revenită din Canada, a rămas uluită de schimbările părinţilor săi.

Un mod de viaţă natural

Paul Bragg, de fapt, a redescoperit modul natural de viaţă, conform regulilor sănătoase ale Mamei Natura. Domnul Wilson a aflat că 
articulaţiile sale înţepenite se datorau nu vârstei sau bolii, ci alimentaţiei nesănătoase, a lipsei de exerciţiu şi mai ales a apei dure pline de minerale inutile. El a învăţat chiar pe pielea lui că nu Timpul ne degradează viaţa, ci obiceiurile greşite şi stilul de viaţă nenatural. Stilul de viaţă impus de Paul Bragg a avut ca efect dizolvarea cristalelor acide din articulaţii iar hidratarea cu apă purificată şi alimentele naturale au continuat procesul de eliminare a deşeurilor toxice acumulate, dar şi prevenirea reinstalării bolii invalidante.Cu cât ne aplecăm pe carte şi înţelegem mai bine chimia vieţii, chimia celulelor noastre, cu atât înţelegem mai bine de ce oamenii mor prea devreme şi poartă dureri nemeritate. Paul Bragg îşi făcuse un obicei de a merge prin spitalele londoneze pentru a se documenta şi pentru a studia bolnavii internaţi. El a ajuns la concluzia că pietrele, de exemplu, sunt consecinţa alimentaţiei toxice, excesiv prelucrate şi rafinate, acide şi care este agravată de apa dură încărcată cu minerale anorganice dizolvate -în principal carbonat de calciu.  ”
 Multumim Cristian L. pentru email
 
 In completare citi si POSTUL - un miracol
 
 
De asemenea studiati si categoria APA, si categoria PURIFICARE SI POST NEGRU de pe blogul nostru.
 
In completare pe langa cele expuse in articol va prezentam alte filmulete si emisiuni noi, despre apa  :
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXX
NU MAI DATI DOVLECI DE MINCARE LA PORCI !!!!
E PACAT CA NOI SA NE IMBOLNAVIM , IAR PE EI SA-i TAIEM SANATOSI TUN !!!

Dovleacul este considerat a fi originar din America Centrala.

Seminte ale acestui fruct, datand din anii 7.000 i.e.n., au fost descoperite in Mexic.

Delicios si parfumat, dovleacul este preferatul multora si folosit intr-o varietate de retete, fiind extrem de hranitor si benefic pentru sanatate.

Dovleacul poate fi consumat:

- copt sau sub forma de placinta;

- crud si ras in salate cu rosii, castraveti, conopida, condimente;

- inabusit in supe;

- sub forma de decoct de seminte;

- suc - folosit in tratarea cancerului, a maladiilor vasculare.

Beneficiile dovlecilor

Culoarea galben-portocalie este o dovada clara a faptului ca dovleacul este plin deantioxidanti si betacaroten.

Datorita antioxi­dantilor, dovleacul impiedica aparitia bolilor cardiovasculare.

Betacarotenul din compozitie confera dovleacului proprietati antiinflamatoare si antioxidante. Astfel, betacarotenul din dovleac diminueaza riscul aparitiei diabetului, regland valoarea glicemiei in sange.

Betacarotenul este o provitamina ce va fi convertita de catre organism in vitamina A.

Dovleacul este una din legumele sarace in calorii. Furnizeaza doar 26 kal pe 100 g si nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibra dietica, anti-oxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieteticieni in programele de control al colesterolului si de reducere a greutatii.

Dovleacul este un adapost al multor vitamine antioxidante precum vitamina A, vitamina C si vitamina E.

Cu 7384 mg pe 100 g, este una din legumele familiei cucurbitacee cu cel mai inalt nivel de vitamina A, furnizand aproximativ 246% de RDA. 100 g de dovleac asi­gurand 70% din necesarul zilnic de vitamina A.

Vitamina A este un antioxidant natural puternic si este solicitat de catre corp pentru mentinerea integritatii pielii si a membranelor mucoase. Este de asemenea o vitamina esentiala pentru vaz. Studiile de cercetare arata ca mancarurile naturale bogate in vitamina A ajuta corpul sa se protejeze impotriva cancerului la plaman si la cavitatea bucala.

Pulpa de dovleac contine vitamine, in special provitamina A, vitaminele E si C, saruri minerale, hidrati de carbon, protide, iar semintele contin ulei, protide, lecitina, rezine si enzime cu proprietati antihelmintice. Dovlea­cul este o sursa de liteina si zeaxantina, doi antioxidanti din familia carotenoidelor.

Dovleacul este recomandat persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, dar si celor cu risc crescut de a dezvolta tumori canceroase.

Dovleacul copt este indicat in special persoanelor anemice, deoarece este bogat in acid folic (vitamina B9).

In cazul intepaturilor de insecte se pot folosi cataplasmele din pulpa zdrobita. Aceste cataplasme se schimba zilnic pana la vindecare.

Este de asemenea o sursa excelenta a multor compusi naturali flavonoizi polifenolici precum carotenii alpha si beta, cryptoxanthin, lutein si zeaxanthin. Carotenii se transforma in vitamina A in interiorul corpului.

Zea-xanthin este un antioxidant natural care filtreaza razele UV (ultra-violet) in macula lutea in retina ochiului. Astfel, ajuta la protejarea de "boala maculara legata de varsta" (BMLV) la oamenii batrani.

Este de asemenea o sursa bogata de vitamine din grupul B - complex precum folati, niacin, vitamina B-6 (piridoxin), thiamin si acid pantothenic, precum si minerale precum cupru, calciu, potasiu si fosfor.

100 g de seminte de dovleac furnizeaza:

- 559 kal

- 30 g de proteine

- 110% RDA de fier

- 4987 mg de niacin (31% RDA)

- seleniu (17% RDA)

- zinc (71%)

- fara colesterol.

100 g de dovleac contine:

- Carbohidrati 4 g

- Proteine 1 g

- Fibre 1,3 g

- Vitamina E 1,06 mg

- Zinc 0,32

- Magneziu 0,12 mg

- Calciu 21 mg

- Fier 0,8 mg

- Betacaroten 2 mg

- Vitamina C 9 mg

De la dovleac se folosesc aproape toate partile componente, fiind foarte bogat in vitamine. Principalele elemente nutritive sunt luteina, alfa si beta-carotenul, vitamina A, proteinele, zincul si au rolul de a distruge colesterolul si de a regenera organismul. Semintele sunt o sursa excelenta de aminoacizi tryptofan, buni pentru sanatate. Contin si lecitina si protide.

Semintele de dovleac sunt o sursa buna de fibra dietara si de acizi grasi mono-nesaturati care sunt buni pentru inima. In plus, sunt plini de proteine, minerale si multe vitamine benefice pentru sanatate.

Este recomandat in caz de leucemie, cancer ,avand un rol energizant.

Cataplasmele cu seminte sunt folosite in caz de inflamatii, plagi sau arsuri. Acestea trebuie sa fie schimbate zilnic pana se vindeca zona afectata.

Magneziul din seminte alunga oboseala si lecitina imbunatateste memoria. Mancati cateva seminte (sa fie neprajite) si veti observa efectul lor pozitiv de-a lungul zilei.

Cele mai puternice efecte terapeutice le au semintele de dovleac. Ele ajuta la:

- eliminarea parazitilor intestinali;

- desfunda vasele de sange;

- regleaza colesterolul;

- stimuleaza activitatea rinichilor.

In curele de cruditati recomandate in cancer, leucemie, scleroza in plagi sau diverse boli greu vindecabile, semintele de dovleac sunt de mare ajutor, prin rolul energizant.

Alte beneficii:

- elimina parazitii intestinali;

- regleaza nivelul colesterolului;

- ajuta la buna functionare a rinichilor;

- combate constipatia;

- arde grasimile;

- combate insomnia;

- previne tulburarile de vedere;

- asigura functionarea muschiului cardiac;

- elimina pietrele de la rinichi (sucul obtinut din dovleac).

Incercati sa folositi dovleacul pentru supele de legume. Veti vedea ca rezultatul va fi unul extrem de apreciat. Consumati cat mai des dovleac si nu uitati de beneficiile acestuia. Acesta poate fi foarte usor congelat in cazul in care nu aveti pofta de el. Atentie, daca suferiti de alergie la castraveti sau dovlecei se poate sa fiti alergic si la dovleac.

Pentru uzul extern, dovleacul este un bun remediu in cazul arsurilor, inflamatiilor si abceselor. Totodata, o varietate de creme hidratante si antirid contin dovleac.

Dovleacul ascunde si o parte frumoasa in el. Mai exact, o masca pregatita din suc de dovleac si faina fac tenul mult mai moale si fin.

Indicatii si efecte terapeutice:

Dovleacul reduce riscul de cancer de colon datorita pe de-o parte continutului bogat in fibre alimentare care protejeaza mucoasa colonului de actiunea carcinogenilor, precum si datorita continutului crescut in vitamina A care ofera o buna protectie antioxidanta locala si generala.

Persoanele care sufera de diabet sau afectiuni cardiovasculare daca au in dieta lor supe sau mancaruri cu dovleac crud se vor vindeca mult mai repede.

Dovleacul combate viermii intestinali. 1 gram de seminte de dovleac contine tot atatea proteine cat un pahar cu lapte. In plus, este stiut faptul ca un consum regulat de seminte de dovleac, in stare cruda, tine departe viermii intestinali. In caz de oxiuri, la copii se dau cate 10-15 seminte de dovleac descojite zilnic, iar adultii vor lua cate 20-30 de seminte pe zi. Acestea trebuie sa ramana neaparat cu pielita fina si uscata pe ele si se mesteca foarte bine. Dupa o ora se ia o lingurita cu ulei de ricin.

In ceea ce priveste semintele crude de dovlecel, acestea sunt o sursa buna de magneziu, mangan si fosfor, ce cresc imunitatea ficatului.

Dovleacul duce la regenerarea celulelor pancreatice. O descoperire recenta sugereaza faptul ca dovleacul, prin compusii chimici ce ii detine, ajuta la regenerarea celulelor pancreatice deteriorate, ducand la cresterea nivelului de insulina in sange. Acesta este un produs destinat persoanelor predispuse diabetului, dar si celor care sufera deja de aceasta boala. Pentru a beneficia de proprietatile acestui miracol al naturii, trebuie consumat fiert, copt, prajit, adaugat in mancaruri sau preparat ca un piure. Dovleceii ce sunt inca mici si verzi pot fi mancati in acelasi mod.

Dovleacul este bun si in afectiunile prostatei. Din semintele de dovleac se extrage un ulei verde, gros, utilizat cu succes pentru gatit. Acesta se foloseste in general in amestec cu alte uleiuri vegetale, deoarece are un gust aspru. Ca si remediu popular este consumat de persoanele care sufera de prostata, fiind cunoscute proprietatile acestuia de a combate tumorile benigne (canceroase) ale acestei boli. Acizii grasi continuti de uleiul semintelor de dovleac ajuta la mentinerea sanatoasa a vaselor de sange, a tesuturilor si nervilor.

Este bine de stiut ca dovleacul galben copt are proprietati terapeutice deosebite intr-o serie deafectiuni digestive. Acesta se prepara sub forma de suc, iar la sfatul specialistului este consumat in cura pe o anumita perioada.

Un dovleac copt bine se curata de coaja si seminte, se taie bucatele, se da pe razatoare sau prin masina de tocat si apoi se stoarce sucul. Lichidul astfel preparat se consuma imediat.

Este calmant usor al sistemului nervos, bun pentru insomnii si somn agitat. Cred ca vi se intampla adesea sa veniti acasa obositi de la munca, visand la un somn adanc si odihnitor. Dar cand va culcati, somnul nu mai vine ore intregi. Incercati o metoda batraneasca: se beau inainte de culcare 50 ml de suc de dovleac proaspat, amestecat cu o lingurita de miere de albine. Tratamentul are si o reactie secundara placuta: puteti sa scapati de pungile de sub ochi, care apar in timpul somnului.

Sucul de dovleac este diuretic. Poate reduce edemele, poate fi utilizat in afectiunile cardiovasculare insotite de congestii, afectiuni ale ficatului, rinichilor si constipatii rebele. In functie de afectiune se pot consuma de trei ori pe zi cate 100 ml suc.

Se fierbe 500 g dovleac taiat cuburi in apa cat cuprinde. Cand dovelacul s-a muiat se scurge apa si se pastreaza, iar fructul se face piure apoi se adauga apa in care a fiert. Se poate bea in doua reprize, dimineata si seara. Acest preparat este recomandat in afectiuni hepatice, afectiuni ale cailor biliare, afectiuni renale, constipatii rebele.

Fibrele din dovleac au rolul de a usura tranzitul intestinalActiunea sti­mulanta a fibrelor este accentuata de prezenta manitolului, un laxativ usor. De aceea, dovleacul te ajuta sa ai o digestie usoara si sa previi in mod natural constipatiaAsadar, daca te confrunti cu aceasta problema, mananca dimineata, inainte de masa, doua linguri cu varf de dovleac crud, ras. Se dau pe razatoare 300-400 g de dovleac crud si se mananca zilnic, pe stomacul gol, cu putin ulei nerafinat sau amestecat cu o lingura de tarate cernuta prin sita de malai si prajita putin pe tigaie uscata (fara ulei). Se adauga si o lingurita de seminte de in, facute pulbere in rasnita de cafea.

Supraponderalilor le vor fi de mare folos dietele cu 1,5 kg de dovleac pe zi, fiert sau copt la cuptor. Se mananca impartit in 5 doze, cald sau rece. Se poate servi stropit cu suc de grapefruit sau lamaie. Pentru arderea mai rapida a grasimilor se condimenteaza cu boia de ardei iute.

Astm bronsic. Se dau pe razatoare 500 g de dovleac crud, se amesteca cu 100 g de petale de trandafir, 5 frunze de patlagina taiate marunt, 2 linguri de miere de albine si un litru de vin rosu sec. Amestecul se pune pe foc, se aduce pana la punctul fierbere, dar nu se lasa sa dea in clocot. Se infuzeaza 24 de ore sub capac, apoi se strecoara si se stoarce bine. Se bea cate o lingura, de cinci ori pe zi, 2-3 saptamani.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX
 
Sarea poate fi de ajutor în mai multe situaţii, în afară de funcţia sa “clasică” de a da gust mâncării. De la alinarea înţepăturilor de albină şi până la curăţarea unui ibric de cafea, iVillage.com a reunit 20 de utilizări surprinzătoare ale sării de masă.
Omenirea a folosit sarea timp de secole, descoperind de-a lungul anilor multe utilizări (unii speculează că ar fi chiar mii) pentru această substanţă incredibilă, utilizări care depăşesc cu mult simpla condimentare a mâncării.
Iată câteva dintre utilizările cele mai practice pentru sare:
1. Strânge un ou spart.
Dacă un ou se sparge pe podeaua bucătăriei, presară sare peste el şi lasă-l acolo timp de 20 de minute. Vei putea curăţa locul mult mai repede şi mai uşor.
2. Alină o înţepătură de albine
Umezeşte locul înţepăturii imediat, iar apoi acoperă zona cu sare.
3. Stinge un incendiu de grăsime
Presară sare peste foc pentru a-l potoli. Nu utiliza niciodată apă peste focul care se declanşează de la grăsime.
4. Curăţă mizeria de pe cuptor şi aragaz
Dacă mâncarea fierbe şi curge peste aragaz şi cuptor, presară sare pe deasupra pentru a nu permite producerea de fum şi miros. Atunci când aragazul se răceşte, mizeria va fi mult mai uşor de curăţat.
 
5. Împiedică decolorarea
Dacă dintr-un articol de îmbrăcăminte poate ieşi culoarea, înmoaie haina în doi litri de apă în care ai adăugat jumătate de pahar de oţet şi jumătate de cană de sare. Dacă apa de la clătire este colorată, atunci repetă procedeul.
6. Omoară iedera otrăvitoare
Adaugă un kilogram şi jumătate de sare la aproape patru litri de apă cu săpun. Pulverizează amestecul peste frunzele şi tulpinele plantei.
7. Face prepararea frişcăi şi a spumei de albuş mai uşoară şi mai rapidă
Adaugă un vârf de sare în compoziţie.
 
8. Verifică ouăle stricate
Aşează un ou într-un pahar cu apă la care ai adăugat două linguriţe de sare. Un ou proaspăt se va scufunda la fund, în timp ce unul stricat va pluti.
9. Curăţă petele maro (de la amidon) de pe o suprafaţă care nu se lipeşte (de exemplu talpa fierului de călcat).
Presară sare peste o coală de hârtie cerată, treci fierul peste ea, iar apoi şterge uşor cu puţin lustru argintiu.
10. Ţine puricii la distanţă.
Spală cuşca câinelui cu apă cu sare.
11. Elimină iarba care creşte printre pavele
Presară sare peste iarbă şi toarnă apă fierbinte peste ea. Sau presară sare grunjoasă peste iarbă, las-o să acţioneze o zi şi o noapte, iar apoi toarnă peste ea apă caldă de la robinet.
 
12. Curăţă o cafetieră din sticlă
Umple cafetiera pe un sfert cu sare de masă şi adaugă zece cuburi de gheaţă. Agită amestecul, iar apoi lasă-l să acţioneze timp de o jumătate de oră. Umple apoi cafetiera cu apă rece şi clăteşte.
13. Opreşte spuma care se produce în exces la o maşină de spălat
Presară sare pe deasupra.
14. Curăţă florile artificiale
Pune florile într-o pungă cu sare şi agită punga. Uită-te la culoarea sării şi vei vedea rezultatul obţinut.
15. Împiedică îngheţarea ferestrelor
Înmoaie un burete în apă cu sare şi şterge ferestrele, iar aceste nu vor îngheţa nici dacă mercurul din termometre va coborî sub -32 de grade. Pentru a avea acelaşi efect asupra parbrizului, pune sare într-o pungă mică de tifon, umezeşte-o puţin şi apoi şterge geamul maşinii.
16. Curăţă petele de cupru
Umple o sticlă de 500 de mililitri cu oţet alb fierbinte şi trei linguriţe de sare. Pulverizează amestecul peste cupru, lasă-l să acţioneze puţin, apoi şterge zona respectivă.
17. Păstrează siguranţa ridichilor din grădină
Viermii vor fi ţinuţi la distanţă dacă presari seminţele cu sare de masă, iar apoi le acoperi cu pământ.
18. Curăţă petele de cafea şi de ceai de pe ceştile de porţelan
Freacă vesela cu sare.
19. Împiedică merele şi cartofii să se facă maro, odată ce au fost tăiaţi
Aşează fructele şi legumele în apă rece cu sare.
20. Curăţă un fund de tăiat
Acoperă fundul de tăiat cu sare şi şterge-l bine cu o perie rigidă. Apoi clăteşte cu apă fierbinte şi şterge cu o cârpă curată.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXX
Try to Remember
:
 
- Frica are mai multa imaginatie decat curajul;
- Cei care inving nu abandoneaza niciodata;
- Cei care abandoneaza nu inving niciodata;
Succesul reprezinta drumul de la esec la esec fara sa iti pierzi entuziasmul.
- Soare in suflet si in zambet iti doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii