Translate

luni, 20 mai 2013

9 cele mai cancerigene alimente consumate zilnic


Modul de viața nesănătos, stresul și nu în ultimul rând o mare parte dintre alimente duc spre agravarea problemelor de sănătate și dezvoltarea celor mai periculoase boli. Expresia “toate alimentele provoacă cancer” a devenit o hiperbolă pe care oamenii o folosesc pentru a-și scuza stilul de viață haotic. Chiar dacă nu toate alimentele sunt dăunătoare sănătății, o parte dintre ele sunt de-a dreptul nocive. Pentru a înțelege pericolul care se ascunde în spatele hranei pe care o consumăm în fiecare zi, am alcătuit o listă cu cele nouă alimente care provoacă cancer:
1. Organismele modificate genetic (OMG). Legumele și planetele modificate genetic conțin în structură una sau mai multe substanțe care favorizează dezvoltarea cancerului. Substanțele chimice din OMG-uri sunt o sursă sigură de cancer. Porumbul, soia, dar și multe alte fructe sau legume suferă modificații genetice în ziua de astăzi. Acestea pot fi evitate prin cumpărarea produselor care poartă pe etichetă marca de organic.
2. Carnea prelucrată. Produsele din carne prelucrată precum cârnații, mezelurile, slănina conțin diverși aditivi care au rolul de a le face mai proaspete și atractive ochiului. Produsele din carne prelucrată sunt dăunătoare sănătății și trebuie evitate în orice condiții. Atât nitritul de sodiu, cât și nitratul de sodiu sunt adăugate pe lista chimicalelor care sporesc șansa de a dezvolta cancerul.
3. Popcorn la microunde. Celebrele pungi de floricele care se introduc în cuptorul cu microunde sunt îmbibate cu produse chimicale care în contact cu căldura devin cancerigene. Un studiu efectuat recent arată că aceste pungi de popcorn conțin acid perfluorooctanoic, iar în contact cu microundele cuptorului devine toxic pentru corpul uman.
4. Băuturi carbogazoase. În general toate sucurile, fie ele carbogazoase sau nu, conțin produse chimice care pun în pericol sănătatea. Pe lângă acestea, cantitatea excesivă de zahăr, conținută de o porție de suc, depășește valoarea zilnică admisă. Sfatul nutriționiștilor este evitarea băuturilor carbogazoase.
5. Făina albă rafinată. Un alt dușman al corpului uman este faina albă prelucrată, cât și toate produsele care au la bază acest ingredient. Un studiu publicat în revistă de specialitate Cancer Epidemiology arată că prin consumul sporit de carbohidrați prelucrați riscul de cancer sporește cu 220%.
supermarket
6. Zahărul alb. Din cauza sporirii prelucrării, zahărul a devenit poate cel mai mare dușman al sănătății. Odată introdus în organism, nivelul de insulină crește fantastic de mult și în acest fel celulele canceroase sunt alimentate pentru dezvoltare. Orice produs care conține zahăr rafinat este declarat dușman al sănătății.
7. Fructele. Cei mai mulți dintre oameni cred că în clipa în care cumpăra fructe (mere, struguri, căpşuni) de la magazin acestea sunt o sursă de sănătate. Se înşală amarnic pentru că fructele nu sunt bio și sunt stropite regulat cu pesticide, care odată pătrunse în organism favorizează apariția cancerului.
8. Somonul de crescătorie. Acest aliment este un altul care prezintă un mare risc al declanșării cancerului, cel puțin așa susține Dr. David Carpenter, directorul al Institutului pentru Sănătate şi Mediu de la Universitatea din Albany. Acest aliment este infestat cu diverse produse chimice (bifenili policlorurați, materiale ignifuge, pesticide și antibiotice) care nu fac deloc bine organismului uman.
9. Uleiuri hidrogenate. Acestea sunt uleiurile care sunt folosite pentru a păstra diversele alimente proaspete. Odată consumate, uleiurile hidrogenate modifică structura și flexibilitatea membranelor celulelor din întreg organismul uman. Acest proces favorizează apariția cancerului.
Sursa efemeride

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii