Translate

miercuri, 13 iulie 2016

Cura cu MURE are efecte de prevenire şi vindecare a unor boli grave

Cu o aromă discretă şi un gust dulce-acrişor, murele (Rubus fructicosus) sunt o colecţie de minerale în forme uşor asimilabile şi vitamine. Considerate o adevărată ‘’aspirină de pădure’’, murele conţin un arsenal impresionant de medicamente naturale, începând de la derivaţii acidului salicilic, până la polifenolii cu efecte antitumorale şi antivirale foarte puternice. Colecţie de vitamine şi minerale Murele conţin nu mai puţin de şapte vitamine, cea mai mare parte fiind reprezentată de complexul B. La capitolul vitamina C, murele se numără printre campioni, din punct de vedere al concentraţiei. În compoziţia bobițelor negre-roşiatice ale acestui fruct se regăsec şi cantităţi importante de vitamina E, fier, seleniu, zinc, magneziu, potasiu şi fosfor. Pentru a beneficia la maximum de aceste calităţi vindecătoare, se recomandă consumul murelor de dimensiuni mici, cu o culoare mai închisă, prezente în pieţe (nu în supermarket-uri), cu care putem urma o cură cu reale calităţi vindecătoare: Cura cu mure Pentru efecte de prevenire a bolilor scontate, este indicat consumul a 150 gr. fructe, pe stomacul gol, timp de 12 zile la rând. Pentru efecte de vindecare, doza se măreşte la 300 gr. de fructe, pe stomacul gol, timp de cel puţin 12 zile. În ambele cazuri, după administrarea murelor nu se consumă nici un alt aliment timp de 15 minute. Stimulează imunitatea Murele sunt stimulatori excepţionali ai imunităţii. Consumate în doze de câte 150-300 gr. pe zi, aceste fructe asigură necesarul de vitamina C, ideală pentru copiii bolnăvicioşi, cu sensibilitate foarte mare la infecţii. În acelaşi timp, pigmenţii antocianici stimulează producţia de celule ale sistemului imunitar, activându-le pe cele existente. Stabilizează glicemia şi normalizează colesterolul Deşi conţin un procent destul de ridicat de zaharuri, murele, consumate în doze de 150-200 gr, zilnic, stabilizează glicemia, stimulează pancreasul şi diureza, normalizând valorile colesterolului.
Diminuează reacţia alergică Sursă foarte bună de quercetină, murele au efect antihistaminic şi imunomodulator, diminuând reacţia alergică. Consumate în doze de 300-400 gr, ele aduc un aport masiv de vitamina C care reduce intensitatea alergiei. Previn degenerescenţa maculară Conţinutul bogat de antociani, de vitamine din complexul B şi vitamina C din mure previn această afecțiune degenerativă. Consumate de cel puţin 5 ori pe săptămână, aceste fructe scade cu 36% riscul apariţiei degenerescenţei maculare. Vindecă constipaţia Foarte bogate în fibre alimentare, murele împing materiile reziduale din intestin, în timp ce acizii organici şi zaharurile complete ajută la normalizarea florei intestinale. În acest caz, se consumă minimum 100 gr. mure, eventual amestecate cu puţină miere lichidă şi câteva linguri de iaurt Bifidus, cu 30 de minute înaintea micului dejun şi a cinei, timp de minimum 10 zile. După o pauză de 4 zile, tratamentul poate fi reluat, la nevoie. Protejează împotriva cancerului Pigmenţii cu efecte antivirale din mure au şi proprietăţi anticancerigene remarcabile, potenţate de vitaminele C şi E, şi seleniul organic din fructe. În plus, fibrele protejează împotriva cancerului cu localizare digestivă, în timp ce polifenolii protejează împotriva cancerelor cu determinare hormonală şi contra celor induse prin iradiere. Precauţii şi contraindicaţii În sarcină, nu se vor consuma mai mult de 100 gr. de mure pe zi. Fructele vor fi consumate cu prudenţă, în doze mici la început, de către persoanele care suferă de colită de fermentaţie sau de sindromul colonului iritabil.



Sursa topremediinaturiste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii