Translate

vineri, 6 septembrie 2013

Păducelul


Păducelul (Crataegus monogyna) a fost folosit de mii de ani în culturile asiatice, europene şi amerindiene pentru a trata bolile de inimă.
Experţii în plante medicinale din Europa au recomandat păducel pentru tratarea insuficienței cardiace congestive încă din secolul al XVII-lea. Astăzi, numeroase studii ştiinţifice au dovedit în mod concludent că păducelul este un tratament eficient pentru insuficiența cardiacă congestivă, iar această plantă este folosită pe scară largă în Europa pentru a trata multe afecţiuni cardiovasculare. Comisia E, un grup de experți din Germania, care evaluează siguranţa şi eficacitatea plantelor, recomandă păducelul pentru tratarea insuficienței cardiace congestive și a bătăilor neregulate ale inimii.
Păducelul conține multe proantocianidine și flavonoide, care cresc capacitatea inimii de a pompa sânge și oxigen în toate părţile corpului prin dilatarea vaselor de sânge coronariene și prin consolidarea muşchiului inimii. Fitochimicalele din păducel acționează ca antioxidanţi, protejând vasele de sânge şi alte ţesuturi de efectele oxidării. În plus, păducelul menţine inima sănătoasă prin blocarea producției de enzime de conversie a angiotensinei (ACE), o enzimă care determină creşterea tensiunii arteriale.
Păducelul a fost folosit pentru a trata şi alte afecţiuni cardiace, inclusiv: angina pectorală, ateroscleroza şi hipertensiunea arterială. În stadiile incipiente ale bolilor de inimă, păducelul se comportă mai bine decât unele medicamente și are mai puţine efecte secundare. Cu toate acestea, păducelul este doar pentru oamenii cu stadii incipiente de boli de inimă. Orice tip de afecțiune cardiacă trebuie să fie evaluată și tratată de către un cardiolog calificat.
Unele studii sugerează că păducelul are efecte astringente uşoare, ceea ce poate oferi câteva beneficii pentru oamenii care suferă de seboree, de acnee sau de alte afecţiuni inflamatorii ale pielii.
Păducelul face un fruct comestibil de culoarea roşu aprins, care arată ca un măr mic și care este adesea folosit pentru a aroma jeleurile sau vinurile. Puteți să uscaţi frunzele și fructele acestei plante pentru a face un ceai. Adăugaţi 2 linguriţe de frunze zdrobite sau fructe la o cană de apă clocotită și beţi ceaiul de două ori pe zi. Puteți cumpăra şi suplimente de păducel. Doza tipică este de două, trei capsule de 450 de miligrame sau un sfert de linguriță de extract lichid, în fiecare zi. Păducelul este disponibil şi sub formă de tincturi și ca extract de frunze sau fructe.
Orice persoană cu o afecțiune cardiacă gravă ar trebui să fie sub îngrijirea unui medic. Extractul de păducel poate fi luat cu aproape toate medicamentele eliberate cu prescripţie medicală, dar oamenii care iau medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale ar trebui să-şi consulte medicul de familie înainte de a folosi păducel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii