Translate

joi, 16 octombrie 2014

Un tânăr din județul Sălaj a renunțat la viața sa de la oraș și s-a apucat de produs lapte medicinal.

Viorel Ghiuruţan are în prezent 400 de capre pe care le paşte în zone muntoase,  pe pajiștile unde cresc natural plante medicinale. 

Asta face ca laptele obţinut să aibă proprietăți deosebite pentru că provine de la animale care mănâncă doar astfel de verdeață.

Ghiuruţan s-a apucat de produs lapte medicinal fiind inspirat de Prinţului Charles al Marii Britanii, pe care l-a auzit vorbind despre păşunile naturale din România, unice la nivel european, unde cresc plante medicinale în mod natural.

În ceea ce privește vânzarea produsului, acesta nu se găsește deocamdată pe rafturile magazinelor, iar crescătorul de capre nici nu vrea să audă de industrializarea laptelui, despre care susține că poate fi obţinut numai manual şi doar înr-o anumită perioadă a anului, când plantele medicinale se regăsesc pe pajiştile situate la marginea judeţului Sălaj, la graniţa cu județul Cluj.

“Nu-i totuna să iei un lapte dintr-o furajeră intensivă, cu stimulator de producţie de lapte. Animalul ăla va procesa furajul pe care-l mănâncă şi va da laptele în consecinţă, a ceea ce mănâncă, şi nu-i totuna ca animalul în păşune să mănânce scoartă, să mănânce spini, să mănânce frunze, să mănânce flori. Dacă-i spui cuiva şi zice ‘dom’le, dar de ce?’ Dacă este o păşune preponderentă cu spânz sau cu scaiul vânăt, sunt oameni care se chinuie să facă antibiotice din scai vânăt. Animalul ăsta îl mănâncă şi el procesează ceea ce mănâncă şi se regăseşte într-o anumită cantitate şi în lapte. Deci ăsta e antibioticul natural”, a explicat Viorel Ghiuruţan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii