Translate

joi, 19 iulie 2012

O alta moneda.


O alta moneda
O moneda noua ar fi utila pentru ca omenirea sa iasa din jocul manipularii.
Am citit de curand ce valoros este aurul.
Aurul a fost folosit ca mijloc de manipulare, datorita stralucirii lui si datorita capacitatii sale de prelucrare. Regii si conducatorii maselor needucate se bazau pe efectul pe care il avea aurul asupra supusilor lor. Manipularea aurului lua mintile oamenilor, cum se intampla acum cu manipularea televiziunilor. Tot despre un efect vizual este vorba.
In fond aurul nu are valoare. In afara de efectul estetic si de cateva utilizari in domeniul tehnologiei aurul nu are valoare reala pentru oameni.
Pentru oameni cu adevarat valoros este aerul, apa, pamintul, hrana, caldura (energie), munca cu masura (timp).
Aceste elemente ar trebui sa se gaseasca intr-o moneda.
Degeaba ai aur daca nu ai unul din elementele de mai sus.
Paradoxul este ca bancherii folosind referinta la aur, fac referinta la ceea ce numai ei au.
Cu aur ei ajung insa sa puna mana pe elementele de valoare pe care le-am specificat mai sus.Cine are aur este liber sa mearga peste tot pamintul si cumpara pamint, are apa, hrana si acces la energie, fara ca sa faca efort. Aceasta este culmea manipularii. Convertirea lucrurilor cu adevarat vitale pentru om in ceva fara valoare cum este aurul.
Refuzul de a ne raporta la aur ar fi un pas important spre o alta lume, o lume bazata cu adevarat pe ceea ce este valoros.
Deci o alta moneda ar fi un pas nou spre o lume noua. Aceasta este o idee care incearca mai demult sa se defineasca, sa capete substanta.
Credeti ca ar fi posibila o moneda care sa nu se raporteze la aur?!!!!

Un comentariu:

  1. De ce nu? Nu stiu daca ai vazut, dar chinezii au inventat o agentie de rating ce isi emite aprecierile nu functie de parametrii financiari, ci functie de potentialul de a produce al entitatii analizate. Ideea este, dupa mine, una buna, si ia in considerare valoarea reala a unei entitati, si nu cea apreciata functie de un etalon - moneda - care este esentialmente...variabil. Ce fel de etalon mai este acela?

    RăspundețiȘtergere

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii