Translate

joi, 15 decembrie 2011

Noua uzina Dacia din Maroc va începe sa funcționeze din 2012.

Mai sunt doar câteva luni pana atunci! Vicepreședintele Dacia, Constantin Stroe, a avertizat clar: “in cazul in care piața auto cade, ar putea fi preferata uzina din Maroc pentru producția automobilelor Dacia”. Deja o parte din producția pentru Sandero a fost mutata acolo.
De ce e mai bun Marocul? Evident, ca muncitorii de acolo sunt mai ieftini: costul orei de munca e mai mic cu 18%. Enorm! Datoria unei firme e sa facă profit pentru patronii ei, nu sa-ti umfle burta ta de român puturos, hot si sindicalist. Dacia (ca si Nokia) e interesata doar de fapte concrete. De pilda:
  1. Vânzările au scăzut. Din cauza creșterii taxelor si a preturilor, românii au cumpărat cu circa 11% mai puține autoturisme in 2011 decât in 2010.
  2. Cheltuielile au crescut. In pofida situației firmelor, România creste taxele și salariul minim pe economie de la an la an, ceea ce duce la o creștere a cheltuielilor.
  3. Sindicaliștii de la Dacia sunt comuniști si scandalagii. Au impresia ca uzina e a lor. Asta primăvara, la un miting, au cântat Internaționala in fata directorului francez. Iar alaltăieri au cerut creșterea salariilor, din nou. Au scăzut vânzările? Si ce ne pasa noua?
Dacia are 15.000 de angajați. Concedierea lor va lovi economia româneasca direct in inima.
Tnuva, vineri: adio România!

Tnuva avea la Popești Leordeni o fabrica de lactate si o ferma. 500 de oameni produceau aici mărcile de iaurt Tnuva si Yoplait. Compania a anunțat ca aventura româneasca i-a adus o pierdere de 200 de milioane de dolari.
Amuzant e ca, exact in ziua când conducerea fabricii anunța închiderea, oamenii din Popești Leordeni, in frunte cu primarul, erau siguri ca pe ei n-o sa-i atingă criza: cică, presa româneasca a tradus greșit informațiile din Israel ! Cică numai “șefii cei mari” vor avea de suferit, nu noi “cei mici”: așa se lăudau angajații.
Amicilor, sunteți idioți: in vreme de criza, fix cei mici sunt primii calcați in picioare. De ce? Tocmai pentru ca sunteți mici si prosti. Micimea si prostia costa.
România a rămas in curul gol!

In ianuarie 2009, România avea 24.000 de exportatori. Acum are cu 9000 mai puțin.
Toți au plecat in tari unde cheltuiesc mai puțin cu salariile: Colgate in Polonia, Coca-Cola in Moldova, Kraft Foods si Nestle in Bulgaria, Nokia in Asia.
Băieții din guvern pufnesc cu aroganta: ba ca Nokia nu dădea “decât” 200 de milioane de euro la buget…ba ca Tnuva erau prosti si nu știau sa-si vândă marfa…ba ca las’ ca vin alți 10 in locul lor (de parca nu puteai sa-i păstrezi pe toți).
Bineînțeles, o imbecilitate: in 2008 investițiile străine erau de 9 miliarde de euro. Azi sunt sub 1 miliard! Așa ca nimeni n-a venit sa înlocuiască aceste firme. Nimeni nu va veni la Cluj, in locul firmei Nokia. Românii folosesc bine-mersi pasta de dinți Colgate. Numai ca acum e fabricata in Polonia. Si beau Coca-Cola fabricata in Moldova. Si Nestle bulgăresc. Asta e realitatea, nu optimismul vostru retardat!
Plecarea firmelor private este o bomba atomica sociala!

Politrucii vor vedea pe pielea lor ce înseamnă emigrarea patronilor. Nu va dădeau destui bani la buget? Ei las’ ca o sa va saturați, când o sa aveți de plătit ajutoare sociale si șomaj – si bani, ioc! Atunci o sa puteți arăta cât de descurcăreți sunteți voi, nenorociților!
Pentru ca taxele voastre imbecile si hoția voastră comunistă, au transformat mii de muncitori in asistați sociali. Atunci sa nu va mirați când toți asistații ăștia or sa năvălească in casele voastre, or sa va smulgă copiii din paturi si or sa le despice capul cu securile. Sa nu va mirați când or sa va lege de stâlpii de lumina, or sa va stropească cu benzina si or sa va dea foc: ca o meritați din plin!
Când iei unei firme 80% din cat câștiga, când ii spui ce salarii sa plătească, in ce condiții sa angajeze si in ce condiții sa concedieze – pai ești cam vinovat, politrucule, de tot ce se întâmpla cu firma aia! Ești vinovat in proporție de peste 80%: voi toți, toate partidele! Pentru ca patronul ăla nu mai e patron: voi, de fapt, i-ați naționalizat firma! Iar lui nu i-a convenit și v-a zis adio: păi, bravo lui!
Soluția? Vacanța fiscală! Transformați România in paradis fiscal!

Google, Apple si Cisco Systems sunt in fruntea companiilor care își protejează profiturile prin companii offshore. Google a economisit anul trecut 1 miliard de dolari taxe, prin firma sa din Bermude! IRS-ul american a început o investigație, dar Google i-a ras in nas: poate vreți sa nu mai rămâneți cu nimic!
Cele 3 companii sunt in fruntea unei coaliții a patronilor si i-au propus lui Obama un lucru simplu: suntem de acord sa ne aducem banii înapoi in SUA, daca ne dați o “vacanta fiscala”. Adică daca ne scutiți de taxe! Pentru ca va aducem o cârcă de bani: peste 1.375 de miliarde de dolari. Obama deocamdată a refuzat.
Dar România ar face bine sa profite de ocazie! In clipa asta, firmele își număra fiecare cent. România a ajuns clar pe lista neagra a investitorilor! Ca sa aduci înapoi firmele, in căcatul tău de tara nedezvoltata, ai nevoie de o măsura de șoc, o măsura de care să se vorbească in toata lumea afacerilor!
Transformarea României in paradis fiscal e singurul lucru care mai poate pune țara înapoi pe șine:
  1. Statul sa nu mai ia de la firme decât cel mult 10%. Cu tot cu TVA, impozit pe profit, CAS, CASS si alte prostii. Ca pentru o firma nu contează cate nume inventezi tu pentru taxe. Ci doar cați bani ii iei! Chiar si așa, sunt tari care iau impozit zero (Seychelles, Belize) dar România are avantajul ca face (încă) parte din UE. Pai sa-si exploateze acest avantaj!…cat o mai exista UE.
  2. Statul sa nu se mai bage in relația patron-angajat. Programul de 8 ore pe zi trebuie sa dispară. Săptămâna de lucru de 5 zile trebuie sa dispară. Salariul minim trebuie sa dispară. Concediul garantat trebuie sa dispară. Toate astea, nu sunt treaba statului! Codul Muncii e o prostie socialista! Contractul de angajare e suficient. Fiecare patron știe mai bine ce condiții poate sa ofere, după cum fiecare angajat știe exact ce condiții poate sa accepte.
  3. Dreptul la greva trebuie desființat. Cine nu mai vrea sa muncească, e simplu: sa-si dea demisia! Ce-i aia, grevă? In firma mea? Ha!
A, se dezechilibrează bugetul? Rămâne statul fără bani? Pai sa dea funcționari afara! A, nu mai are cine sa verifice toate hârțoagele prevăzute azi de lege? Fiecare hârțoaga are responsabilul ei? Pai desființați hârțoagele! In 3 ani, ați cheltuit zeci de miliarde de euro pe pensii si salarii: cu maximum 20 de milioane, ați fi făcut o baza naționala de date si ați fi putut sa scutiți o grămada de frecangii publici.
A, or sa fie bieții români exploatați? Pai, cam ăsta e si scopul: sau ești exploatat, sau mori de foame! Si vedeți ca la poarta “exploatatorilor”, coada e cam mare. Sunt destule tari din Est care deja au luat-o înainte: Bulgaria, Letonia…chiar și Polonia. capitalism

Un comentariu:

  1. Am o observatie. Se insista foarte mult pe faptul ca pleaca firmele din tara si prea putin ca pleaca si au plecat milioane de romani din tara lor.De ce au plecat atatia romani? Doar din vina politicienilor? De ce patronii romani nu atrag forta de munca, ci din potriva forta de munca fuge de ei ca de dracu?! O fi cumva o chestie legata de conditiile de munca, de plata, de respect fata de cel care munceste? Eu zic ca da. Forta de munca a emigrat intr-o zona cu adevarat capitalista. Cumva patonii romani sant mai comunisti decat muncitorii?! Un patron roman facea misto zicand ca oamenii ar trebui sa vina la el sa munceasca pe degeaba daca le da si mancare si caldura. Patronul respectiv face parte din categoria capitalism pe paine? Mai degraba bolsevism mascat.

    RăspundețiȘtergere

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii