Translate

miercuri, 7 decembrie 2011

Cat mai aveti pana la pensie?!!

Obişnuiam să îmi întreb potenţialii clienţi cum îşi văd viitorul, iar unii dintre ei răspundeau: „Nu voi apuca vârsta de 65 de ani.” Atunci le explicam cât de ridicol este acest răspuns – oare este mai bine să te gândeşti la moarte, sau să îţi faci planuri financiare pentru a duce o viaţă confortabilă şi sănătoasă după vârsta de 65 de ani? Deşi nu putem garanta o viaţă sănătoasă, putem asigura o viaţă confortabilă.
Acestor oameni le spun: „Pentru asta trebuie să elaborăm un plan financiar şi să acţionăm imediat, deoarece dacă aveţi 35 de ani, mai aveţi doar 360 de salarii şi acestea sunt singura resursă pe baza căreia putem construi un plan.”
Apoi întreb: „Sunteţi de acord cu mine că aveţi 50 % şanse să vă bucuraţi de sănătate la vârsta pensionării?” Dar există şi o posibilitate de 50 % ca viitorul client să nu trăiască atât încât să se bucure de pensie, ceea ce ar fi o pierdere emoţională şi financiară uriaşă pentru familie.
Acestui risc i se adaugă şi posibilitatea de îmbolnăvire sau de a deveni victima unui accident care să conducă la pierderea venitului. Compar apoi protecţia pe care o oferă statul cu cea pe care ar oferi-o un plan financiar.
Date fiind avantajele uriaşe ale încheierii unei poliţe personale, întreb potenţialul client dacă ar prefera să aibă doar pensia de la stat sau şi beneficiile oferite de planul financiar. Închei spunând: „Dacă vă este greu acum să puneţi de-o parte, să zicem, 50 € pe lună, cât de greu i-ar fi familiei dumneavoastră să recupereze pierderea venitului lunar – posibil în jur de 500 € – în cazul în care vi s-ar întâmpla ceva?”

Autor Peter Kováč (peter.kovac@winfin.sk), membru de 4 ani al MDRT din Košice, Slovacia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii