Translate

luni, 1 august 2011

Breivik s-a antrenat la o baza paramilitara din Belarus

Teroristul norvegian Anders Behring Breivik s-a antrenat intr-o tabara paramilitara secreta din Belarus, la inceputul acestui an, a declarat un politician belarus din Opozitie, citand surse din securitatea tarii.

“Breivik a vizitat Belarus de cateva ori. Primavara asta, pregatindu-se pentru atacuri, a vizitat Minsk, unde s-a antrenat intr-o tabara paramilitara secreta”, a spus Mihail Resetnikov, seful Partidului Patriotilor din Belarus, citat de Ria Novosti.

Afla pe Ziare.com totul despre atentatele din Norvegia

Resetnikov sustine ca a aflat despre vizitele lui Breivik de la “organele de securitate”.

Breivik, in varsta de 32 de ani, a recunoscut ca a pus o bomba in Oslo si a deschis focul in insula Utoya, omorand 76 de persoane.

Breivik a mentioant in “manifestul” sau publicat pe Internet ca a vizitat Belarusul pentru a studia efectele dezastrului nuclear de la Cernobil. Belarusul a confirmat ca acesta s-a aflat in tara in perioada 4-11 martie, 2005.

Resetnikov a mai spus ca Breivik a participat in “antrenamente de sabotaj-terorism” cu un fost membru al serviciilor speciale belaruse, si ca s-a folosit de un pasaport fals pentru a intra in tara.

“Numele lui de cod in KGB-ul belarus era Viking. Se zvonea ca are o prietena in Belarus”, a mai spus politicianul.

Un analist rus sustine ca afirmatiile politicianului belarus sunt exagerate, insa se stie ca liderul belarus, Aleksandr Lukasenko, este prieten cu colonelul libian Moammar Gaddafi si il admira pe Adolf Hitler.
inliniedreapta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii