Translate

sâmbătă, 28 mai 2016

Uleiul de Oregano

Uleiul extras din această plantă omoară 25 de tipuri de bacterii, protejează împotriva cancerului și sprijină vederea

Proprietatile vindecatoare ale uleiului de oregano sunt din nou in centrul atentiei de la o vreme incoace. Din 52 de plante testate, doar uleiul de oregano a reusit sa trateze in mod eficient candidozele si infectiile cu E. coli si Salmonella.
Oregano este o planta mediteraneana cu proprietati terapeutice uimitoare. Uleiul sau, obtinut din speciile salbatice de oregano printr-un proces special de distilare, isi pastreaza intacte toate proprietatile benefice.
Ultimele cercetari in domeniu au demonstrat ca substanta carvacrol, un fenol al uleiului de oregano, dezactiveaza microorganismele si contaminantii periculosi, inclusiv din alimente.

Uleiul de oregano poseda proprietati antibacteriene si antioxidanti care pot distruge agentii cancerigeni pe durata procesarii alimentelor la temperaturi inalte.
La adaugarea de ulei de oregano in carnea de vita tocata, infuzia de carvacrol previne cu 78% formarea de molecule heterociclice cancerigene, care apar ca urmare a procesarii grasimilor animale la temperaturi inalte.
Un alt studiu a constatat ca uleiul de oregano omoara bacteriile Salmonella si Escherichia coli. Studiile au demonstrat ca aria de utilizare a uleiului de oregano este deosebit de variata, uleiul putand avea aplicatii pe scara larga inclusiv in industria alimentara.
 
Uleiul de oregano are efect antiinflamator
Ulei de oregano poate constitui o alternativa eficienta la majoritatea medicamentelor pentru colon, ficat si sistemul digestiv, potrivit cercetatorilor de la Medical Center. Este o veste grozava pentru persoanele care sufera de candidoze. Intr-un studiu, 77% dintre pacientii care au folosit ulei de oregano pe o perioada de sase saptamani au scapat complet de infectiile cu candida. Uleiul de oregano poate inclusiv preveni ingrasarea.
Proprietati antibacteriene
Carvacrolul este cel mai pretioasa substanta vindecatoare continuta de planta oregano, avand proprietati antibacteriene puternice. In urma studiilor efectuate, cercetatorii britanici au confirmat faptul ca uleiul de oregano actioneaza eficient asupra unui numar de 25 de bacterii diferite. Uleiul este extrem de eficient impotriva microbilor responsabili pentru infectiile intestinale si ale tractului urinar, febra tifoida, holera, ulcere si infectii cutanate. Uleiul are si efecte antivirale puternice, protejand impotriva gripei, a racelilor, si a oreionului.
Proprietati antifungice
Efectele antifungice ale uleiului de oregano previn infectiile persistente precum candidoza si micoza unghiilor. Pentru tratarea candidozei se recomanda ca uleiul sa fie inghitit, in timp ce pentru tratarea micozei unghiilor se recomanda aplicatiile externe locale. Pentru combaterea infectiilor fungice responsabile pentru aparitia matretii trebuie sa aplici cateva picaturi de ulei de oregano pe pielea capului atunci cand te speli pe cap.
A dovedit potential in lupta impotriva cancerului
Uleiul de oregano poate deveni chiar o parte esentiala a terapiei anticancer. Oamenii de stiinta au testat cu exactitate modul de actiune al uleiului de oregano asupra celulelor de cancer de prostata, si au descoperit ca substanta carvacrol determina apoptoza, adica auto-distrugerea celulelor acestei forme de cancer. Apoptoza reprezinta una dintre metodele prin care organismul se descotoroseste de celulele ineficiente sau maligne.
 
Combate alergiile
Uleiul de oregano contine acid rozmarinic, un antihistaminic puternic si un antioxidant mai puternic chiar si decat vitamina E. Acesta vine in sprijinul tratamentelor pentru alergii, astm bronsic, artrita reumatoida si gingivita. Pentru a scapa de alergii, poate fi de ajuns si doar sa inhalezi uleiul.
 
Protejeaza vazul si auzul
Proprietatile antioxidante ale uleiului de oregano mentin intreg organismul sanatos pe termen lung. Uleiul protejeaza impotriva radicalilor liberi si repara celulele deja deteriorate. Antioxidantii incetinesc procesul de imbatranire, protejeaza impotriva cancerului, a degenerescentei maculare, a pierderii vederii si a auzului, a tulburarilor neurologice si a altor boli legate de efectele radicalilor liberi.
Tratament de prima linie pentru intepaturi si muscaturi de insecte
Uleiul de oregano neutralizeaza eficient efectul toxic al muscaturilor de albine, paianjeni si serpi, ceea ce face ca uleiul sa devina o substanta indispensabila in acordarea primului ajutor in astfel de situatii. In plus, poate si sa previna infectiile, inflamatiile si durerile cauzate de intepaturile si muscaturile de insecte si animale.
 
Sprijina recuperarea in urma accidentarilor
Uleiul de oregano este un bun aliat al persoanelor active, intrucat amelioreaza crampele si durerile musculare, si accelereaza vindecarea ranilor si a tendoanelor inflamate. Proprietatile sale anti-inflamatorii il recomanda inclusiv ca un remediu puternic impotriva artritei.
Modul de aplicare a uleiului de oregano
Doza de ulei de oregano recomandata este de 1 pana la 4 picaturi, de trei ori pe zi (maxim 12 de picaturi pe zi, dar nu intr-o singura doza). Uleiul are un gust puternic, astfel incat poate fi administrat numai in urma diluarii sale cu suc sau ceai.
Impotriva durerilor de dinti sau a infectiilor bucale, poti tine sub limba cateva picaturi de ulei si solutie de apa cu sare. Uleiul poate fi utilizat si ca remediu impotriva sinuzitei.
secretele.com
Sursa impactbuzoian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii