miercuri, 16 martie 2016

5 beneficii uimitoare ale cafelei pentru gradina

Cafeaua este aliatul de nadejde al oricarui gradinar. Daca pana acum obisnuiai sa arunci zatul ramas in ibric, va trebui sa schimbi acest obicei. Iata cate utilizari ii pot gasi in gradina.
Adauga zatul la compost
Zatul de cafea poate fi adaugat cu succes la prepararea compostului. Aceasta ofera solului substante nutritive esentiale precum fosfor, potasiu si magneziu.
Trandafirii adora cafeaua
Cafeaua este "arma secreta" pe care o folosesc crescatorii experimentati de trandafiri. Cafeaua ajuta trandafirii sa creasca rapid si sa aiba multiple florescente. Cafeaua imbogateste solul cu nitrogen (in cantitati mici) si ii ofera un ph neutru. De asemenea, atrage ramele care aereaza solul si ajuta la combaterea bacteriilor existente in sol.

Stimulent de crestere pentru morcovi
Cafeaua contribuie la stimularea cresterii culturilor de morcovi. Inainte de a semana morcovii amesteca semintele acestora cu cafea macinata si abia apoi seamana morcovii in gradina. Vor incolti rapid si vei obtine o cultura bogata de morcovi.

Tine daunatorii departe de gradina
Furnicile, melcii sau limaxii pot ataca gradina de legume. Ii poti tine insa la distanta daca asezi langa musuroi sau plantele invadate cantitati mici de zat de cafea.

Previne infectarea plantelor cu ciuperci
Cafeaua previne infectarea plantelor cu ciuperci, dar in special radacinile si tulpina acestora. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi un strat de compost cu cafea sau, din cand in cand, sa presari zat de cafea la baza plantelor. Sursa gradina.acasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii