Translate

luni, 9 martie 2015

5 nutrienţi esenţiali fără de care intri în depresie


Te confrunţi adesea cu anumite stări pe care le defineşti ca fiind o depresie uşoară? Descoperă cât de importantă este alimentaţia în prevenirea acestor simptome, deoarece este demonstrat faptul că lipsa anumitor nutrienţi pot să favorizeze instalarea depresiei. Iată câţiva dintre nutrienţii care nu trebuie să-ţi lipsească:

1. Acizii graşi omega-3


Joacă un rol esenţial în buna funcţionare a creierului, în special când vorbim despre memorie, capacitatea de concentrare şi starea de spirit. Suplimentele cu omega-3 cât şi alimentele bogate în aceste grăsimi sănătoase sunt esenţiale în dieta zilnică pentru că te vor ajuta să previi apariţia stărilor depresive. Foloseşte suplimente cu omega-3 şi asigură-te că incluzi în dieta zilnică cât mai multe surse de omega-3: somon, ton, sardine, macrou, halibut, hering, nuci româneşti, avocado, ulei de măsline extravirgin şi seminţe de in măcinate. 

2. Vitamina D


Deficienţa de vitamina D poate conduce la apariţia depresiei, explică specialiştii care susţin că este esenţial să ne expunem pielea timp de 10 minute la soare. Aceasta este cea mai bună metodă pentru a ajuta corpul să sintetizeze vitamina D. În unele situaţii, cum ar fi iarna şi toamna când soarele nu îşi face apariţia este recomandat să iei suplimente de vitamina D la recomandarea unui specialist.


3. Magneziul

Excesul de alcool, sare, cofeină şi zahăr poate să ducă la o scădere semnificativă a nivelului de magneziu din corp. Acest lucru expune corpul la stres şi stări depresive. Astfel că este recomandat să incluzi în dietă cât mai multe alimente bogate în magneziu, cum ar fi: verdeţuri, alge marine, fasole boabe, năut, linte, mazăre, avocado, banane, peşte, seminţe de dovleac. De asemenea, se pot lua şi suplimente cu magneziu, ţinând cont de specificaţiile legate de perioada administrării şi a dozajului.

4. Vitaminele din complexul B

B6 sau B12 sunt două dintre vitaminele cu multiple beneficii pentru sănătate, iar atunci când acestea lipsesc se poate instala starea de depresie, deoarece această deficienţă poate să aibă un impact negativ asupra sănătăţii mentale.
Potrivit unui studiu efectuat în anul 2009, aproape o jumătate dintre femeile în vârstă care sufereau de depresie severă s-au confruntat şi cu o deficienţă a vitaminei B12.
Asigură-te că incluzi în alimentaţia ta cât mai multe surse de vitamina B12 (carne, peşte, ouă, lapte, fructe de mare) şi B6 (carne de pasăre, fructe de mare, banane şi verdeţuri).
5. Acidul folic

Se pare că multe persoane care suferă de depresie răspund mai bine la tratamentul cu antidepresive dacă au un nivel ridicat al acidului folic în corp. De aceea, medicii recomandă adesea suplimentele cu acid folic pentru o reuşită a tratamentului. Pe lângă suplimentele cu acid folic care se iau în dozele recomandate de medic este important să incluzi în alimentaţia ta zilnică alimente precum verdeţurile, fasolea boabe, năutul, mazărea, lintea, citricele şi sucurile din citrice. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii