Translate

vineri, 21 noiembrie 2014

Iohannis este primul politician din Europa care a ajuns la un milion de fani pe Facebook. De duminică până luni, preşedintele României a avut o creştere mai mare decât paginile Barcelonei şi cea a lui Real Madrid

Klaus Iohannis a depăşit un milion de fani pe Facebook şi a devenit cel mai popular politician din Europa, susţine site-ul foxcrawl.com. Din acest punct de vedere, noul preşedinte al României a depăşit politicieni mult mai cunoscuţi în lume, precum cancelarul Germaniei - Angela Merkel (898.444 fani), Nikolas Sarkozy (992.609), Francois Hollande (516.967), David Cameron, Silvio Berlusconi, Jose Manuel Barroso sau Tony Blair. De asemenea, la nivel mondial, Iohannis este în TOP 15 politicieni cu cei mai mulţi fani pe Facebook şi în TOP 3 - politicieni non-americani.

Entuziasmul declanşat în ultimele zile a fost uriaş. Duminică dimineaţa, Iohannis avea 870.950 de fani, iar luni numărul acestora a sărit la 994.088. Marţi dimineaţă, pagina acestuia arăta 1.017.537 de fani, iar miercuri dimineaţa ajunsese la 1.057.240. Este una dintre cele mai accentuate creşteri pe Facebook înregistrată în ultimele zile. Nici măcar paginile marilor cluburi de fotbal n-au avut o asemenea creştere, aşa cum puteţi vedea mai jos.

Pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis a cunoscut o creştere de circa 183.000 de like-uri în ziua de duminică, în care a avut loc turul II al Alegerilor Prezidenţiale 2014. În contrapartidă, cea mai mare creştere a unei pagini de sport a fost cea a Barcelonei, cu 75.757 de like-uri. În total, pagina lui Iohannis ajunsese luni dimineaţă la 884.000 de like-uri.
”Aţi scris istorie. Pentru prima dată, online-ul a făcut diferenţa”, a fost unul dintre primele mesaje postate pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis, noul preşedinte al României. Şi, într-adevăr, campania excelentă pe care a dus-o candidatul ACL în mediul online, pe pagina proprie de Facebook, s-a reflectat şi în rezultatele alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie. Popularitatea lui Iohannis în mediul online a fost una incredibilă, noul preşedinte al României reuşind o ascensiune fulminantă pe cea mai populară reţea de socializare din lume. Cu postări targetate şi promovate, rezultat al unei strategii bine pusă la punct, pagina lui Iohannis a înregistrat o creştere de aproximativ 183.000 de likeri în cursul zilei de duminică, creştere care l-a propulsat în topul celor mai populari politicieni pe reţeaua de socializare în discuţie. În total, în ultima săptămână, pagina lui Iohannis a câştigat 373.000 de like-uri, fiind pagina cu cea mai mare creştere din România. 

400,1% a fost creşterea lui Iohannis pe Facebook, până la 884.000 de like-uri, luni, la ora 09:00

Manchester United + Barcelona + Real Madrid, aproximativ cât Iohannis

Pentru a pune în context sportiv creşterea lui Iohannis, trebuie menţionat că nicio pagină sportivă din lume nu a cunoscut o creştere atât de mare în ziua de duminică. Spre exemplu, pagina echipei FC Barcelona, care are 78,9 de milioane de likeri, a avut o creştere de 75.757 de like-uri, în timp ce pagina lui Real Madrid a avut o creştere de 61.611 de like-uri. Dacă se adaugă şi creşterea paginii lui Manchester United, de 55.288 like-uri, se ajunge la un total de 192.656 de like-uri, cu doar 10.000 mai puţin decât pagina lui Iohannis.
Sursa prosport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii