marți, 17 iunie 2014

A intrat în vigoare noua lege a zilierilor. Care sunt prevederile

Nici-o persoană fizică nu mai poate angaja zilieri. Asta prevede noua lege care intră în vigoare de astăzi. Asta înseamnă că oricine vrea să îşi construiască o casă fără să apeleze la o firmă de construcţii sau să recolteze culturile cu ajutorul zilierilor va risca amenzi usturătoare.
Potrivit noii legi a zilierilor, persoanele juridice trebuie să cumpere un nou model de Registru de evidenţă al zilierilor, document ce trebuie trimis lunar către inspecţia muncii. Acest registru costă 80 de lei.
În ceea ce priveşte domeniile de activitate în care pot fi angajaţi zilierii, printre acestea se numără cele de cercetare-dezvoltare în ştiinţe sociale şi umaniste sau cele de organizare a expoziţiilor.
Plata zilierilor se poate face inclusiv electronic, la sfârşit de săptămână.
Cuantumul remuneraţiei brute orare stabilite de părţi nu poate fi mai mică de 5 lei pe oră, valoarea pe oră a salariului minim brut pe ţară.
În primele cinci luni ale anului, ITM Braşov a eliberat 160 de registre de evidență a zilierilor către 84 de agenți economici în care au fost înregistrați aproape 3.000 de zilieri. Cei mai mulţi au lucrat în domeniul agriculturii și silviculturii.
Sursa ro.stiri.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii