Translate

miercuri, 30 mai 2012

Linux Mint un sistem de operare gratuit si performant

Linx Mint este, alaturi de Ubuntu, OpenSuse si Fedora, un sistem de operare complet pentru laptop-uri si pc-uri, care inlocuieste perfect orice versiune de Windows, piratat sau original. Asemeni distributiilor de Linux mentionate mai sus, Linux Mint dispune de tot ce este necesar unui sistem de operare perfect, modern, rapid si eficient. In plus, are toate calitatile Linux-ului: este gratuit, sigur, solid, comod, este imun la virusi, nu necesita programe de intretinere, este extrem de rapid, extrem de eficient cu resursele, nu se blocheaza si arata extrem de bine – elegant, simplist si intuitiv. Linux Mint, nu presupune niciun fel de cost vizibil sau ascuns. Este si va ramane gratuit. O alta calitate care il face extrem de diferit fata de Windows, este ca poate fi extrem de usor si rapid configurat, astfel incat utilizatorul sa nu se plictiseasca niciodata de modul in care arata interfata grafica a sistemului de operare. O mare varietate de teme asteapta sa fie descarcate si incercate. Acest sitem de operare este diponibil pe o gama extrem de diversa de configuratii pentru versiunile de 32 si 64 bit. 

Scopul declarat de Clement Lefebvre, omul din spatele Linux Mint, este sa ofere un sitem de operare pe care utilizatorul simplu si companiile sa il poata utiliza fara restrictii si fara costuri, care sa fie eficient si elegant. Putem spune ca a a reusit pe deplin ceea ce si-a propus, Linux Mint a devenit preferatul meu de ceva vreme incoace. 

Linux Mint este bazat pe Ubuntu si Debian, insa ofera utilizatorului o alta senzatie. Odata instalat, Linux Mint poate fi utilizat cu incredere, fara efort suplimentar. Functioneaza „gata scos din cutie” 

Linux Mint a ajuns la versiunea 13, nume de cod „Maya”, versiune care tocmani a fost lansata in 4 editii (medii desktop) care pot fi testate de pe live cd sau instalate pe pc: Mate, Cinnamon, KDE si XFCE, fiecare cu farmecul sau. Datorita interesului enorm fata de lansarea noii versiuni a acestei distributii, site-ul linuxmint.com a fost indisponibil in ziua lansarii, 24 mai, mai multe zeci de minute. 

Linux Mint 13 Maya se poate descarca de aici, testa si mai apoi instala de pe un cd sau dvd, extrem de usor si simplu, alaturi de distributia de Windows curenta, in sistem dual boot, sau alaturi de o alta distributie de Linux, sau standalone (de sine statator). 

Aceasta versiune vine la pachet alaturi de codecurile necesare sistemului de operare si cu cele mai recente versiuni ale Mozila Firefox, Libre Office, VLC, Brasero, Movie Player si cu un urias centru soft prin intermediul caruia, peste 10000 de aplicatii pot fi instalate dintr-un singur click. De asemenea, aplicatii precum Opera, Real Player, Google Earth, sau Google Chrome, TeamViewer, Skype, care nu sunt incluse in centrul soft pot fi instalate de pe site-urile producatorilor. Sitemul de operare se actualizeza automat, iar driverele pentru placa video (etc.) si codecurile necesare sunt descoperite si descarcate fara niciun efort din partea utilizatorului. 

Puteti instala extrem de usor si TV Maxe, aplicatia care va aduce peste 400 de posturi tv gratuit pe pc. Mai multe aici 

Este o placere sa folosesti Linux Mint, este alegerea idelala peentru cei ce doresc un sistem de operare simplu, gratuit, complet, complex, sigur, elegant, rapid si eficient.  Sursa soim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii