Translate

marți, 15 mai 2012

In Polonia se va iesi la pensie la 67 ani. Stam mai bine ca polonezii?!!!


Camera inferioară a parlamentului polonez a votat o reformă a sistemului de pensionare care majorează vârsta de pensionare de la 60 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbaţi la 67 de ani pentru ambele categorii, scrie The Wall Street Journal.
Coaliţia de guvernare, formată din formaţiunile Plat­forma Civică şi Partidul Ţărănesc, a fost sprijinită în promo­varea reformei de câţiva parlamentari din opoziţia de stânga. Legea a trecut cu 268 de voturi "pentru", 185 "împotrivă" şi două abţineri.
Reforma urmează să fie adoptată şi de senat, unde Platforma Civică deţine majoritatea absolută.
Propunerea legislativă a creat iniţial tensiuni între premier, care aparţine Platformei Civice, şi Partidul Ţărănesc, care a ameninţat că părăseşte coaliţia de guvernare. Partidele au ajuns în cele din urmă la un compromis, în care femeile primesc jumătate din pensie dacă decid să se retragă la vârsta de 62 de ani, iar bărbaţii dacă se pensionează la 65 de ani. La 67 de ani, atât femeile, cât şi bărbaţii sunt îndreptăţiţi la pensie întreagă.
Administraţia premierului Donald Tusk a făcut din con­soli­darea finanţelor publice o prioritate pentru cel de-al doilea mandat şi în acest context a majorat taxele şi con­tri­bu­ţiile la asigurările sociale, limitând în acelaşi timp cheltuielile.
sursa ZF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii