Translate

joi, 16 septembrie 2010

Incalzire eficienta a locuintei cu efecte terapeutice!!!

EXCLUSIV: Ultima senzatie in materie de incalzit locuintele vine la Focsani tocmai din Coreea de Sud! Afla cum iti poti reduce cheltuielile de incalzire cu pana la 50 la suta!
Publish date 14 Septembrie 2010, Romania, Vrancea, focsani, Sanatate
Trimis la: 128

Societatea moderna evolueaza, oamenii de stiinta cauta solutii mai ieftine si mai bune pentru incalzire, dar si mai sanatoase pentru organism, iar in tot acest timp… cei care lucreaza in industria centralelor termice, a celor pe lemne, dar si… cei de la ENET :) au toate motivele sa se “puna in garda”. Ei bine, putina lume stie ca la Focsani exista o locatie, unica in judet, unde se pot gasi instalatii pentru incalzirea apartamentelor garsonierelor, caselor, magazinelor, halelor, chiar a bisericilor, bazate pe transformarea curentului electric in caldura.

Intr-un moment in care eliminarea subvențiilor pentru încãlzire va duce la creșterea exponențialã a costurilor de încãlzire în cazul locuințelor conectate la rețeaua de încãlzire a Focsaniului, pentru ca gigacaloria nu va mai fi subvenționatã la nivelul anilor trecuti sau poate deloc, in functie de decizia consilierilor locali (mai ales ca pretul gigacaloriei a fost majorat in aceasta vara in CL Focsani), costurile de încãlzire a unui apartament de 2 – 3 camere ar putea urca pana la 700 – 800 lei lunar.

Tocmai de aceea Vrancea Media va aduce în atenție un sistem nou de încãlzire care reduce costurile cu pana la 40 la suta. Este vorba de o inventie relativ recenta a unei firme din Coreea de Sud, Sunjoy, panoul radiant infraroșu, menit sa transforme curentul electric de 220 V in caldura. Panourile se monteaza extrem de rapid, pe tavanul camerelor sau pe unul din peretii laterali, fara sa fie nevoie de aprobãri, autorizații, proiecte, etc.

Panou radiant instalat in dormitor, pe tavan

Ele funcționeazã pe bazã de curent electric, 220V, fãrã a fi necesarã nicio modificare la rețeaua de curent a casei. Rețeaua nu este suprasolicitatã deoarece consumul lor este foarte mic. Costul curentului electric pentru încãlzirea unui apartament de 2 camere se ridicã în medie la 150 – 250 lei/lunã. Pe lângã acest aspect, panourile Sunjoy au termen de garanție de 10 ani, iar durata medie de viațã a unui panou este de 25 ani, fãrã service și revizii, fãrã consumabile, fãrã curãțat de calcar, fãrã schimbat filtre, etc. Practic, în 25 ani ieșiti de 3 – 4 ori mai ieftin decât cu o centrala electricã sau pe gaz ! În plus, factura de încãlzire este cu pînã la 40 la suta mai micã !

Foarte interesant si important, totodata, este faptul ca panourile nu au doar funcție de încãlzire ci și efect terapeutic. Pe lângã radiația infraroșie care are funcția de încãlzire, panourile Sunjoy emit ioni negativi și nanosilver (vezi detalii AICI), radiații cu efect terapeutic, dovedit științific prin teste efectuate în cele mai importante instituții de profil din lume. Producatorii sustin ca panourile au efect de sterilizare, camerele în care exista aceste panouri fiind practic sterilizate, eliminând în procent de 99 % virușii, microbii si bacteriile, fenomenul avand loc chiar și atunci când panoul nu funcționeazã !

Panou instalat in bucatarie, pe tavan

Printre alte efecte importante se mai numara: eliminarea mirosurilor neplãcute, a igrasiei, fumului, echilibrarea tensiunii arteriale, îmbunãtãtirea circulatiei sanguine, etc. Totodata, panourile ajuta si la alte boli cum ar fi reumatismul, bolile respiratorii, alergiile si chiar previn apariția cancerului. Comerciantii de panouri radiante cu infrarosu sustin ca aceasta este solutia viitorului in materie de incalzit locuinte, datorita faptului ca investitia se amortizeaza in 2 – 3 ani, iar beneficiile pentru sanatate sunt pe masura asteptarilor.

Dusul minune si Patura biomagnetica

Tot pe piata au mai aparut si paturile biomagnetice, care ajuta in osteoporoza, artroza, paralizii, dureri articulare, etc. precum si dusurile ecologice care dezinfecteaza apa si trateaza o serie de boli de piele. Boilerele electrice pentru incalzirea apei vin in completarea ofertei panourilor radiante, fiind o solutie la fel de eficienta. Boilerele nu au rezistenta electrica, fiind tot pe baza de raze infrarosii, cea mai economica varianta de incalzire a apei.

Magazinul Ametist se afla vizavi de Liceul Economic

Singura problema pe care au avut-o pe piata romaneasca producatorii coreeni a fost aceea ca au descoperit panouri contrafãcute care imitã forma, designul și prezentarea panourilor Sunjoy, dar care în realitate nu sunt decât niște “reșouri moderne”. In Vrancea, singura firma autorizata sa vanda panourile Sunjoy este situata pe Bulevardul Garii nr. 28, vizavi de Liceul Economic (magazinul Ametist). Relatii se pot obtine la telefon 0764.474.764 ;0764.474.764;0765.795.397 ;0765.795.397 Nu va ramane decat sa analizati toate variantele de incalzire de pe piata pentru a lua decizia corecta la final! Succes!

2 comentarii:

  1. Niciodata nu am crezut ca tehnologia va avansa atat de mult , oferindumi o incalzire electrica groasa de doar 2 mm . Este ceva ce nu imi vine sa cred , iar ca sa fie treaba treaba , consumul la o casa de 130 mp m-a speriat , doar 350 Ron maxim ) in lunile de iarna

    RăspundețiȘtergere
  2. oameni buni, am fost in urma cu 2 ani intr-un cabinet al unui europarlamentar- nu dau nume doar spun ca e un mare palavragiu si respectivul avea pe hol dar si in cabinet aceste panouri montate, un friiiig si am mai si stat vreo jumatate de ora la rand, cunoscand acest europarlamentar mai de aproape, l-am intrebat de eficienta acestor panouri minune si am intrebat si dece este asa frig in incapere,mi-a spus ca au costat o gramada de bani montarea lor iar factura la energia electrica este bumbastica!!!si ca le-a redus consumul din cauza facturii! deci, nu stiu daca respectivul a mintit sau daca a spus adevarul dar vreau sa va sfatuiesc, inainte de a face o investitie interesati-va ce e mai bine si recomandat pentru locuinta dv!!!

    RăspundețiȘtergere

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii