Translate

marți, 14 decembrie 2010

Despre comunism

Comunismul a fost rezultatul unei gandiri care vedea progresul prin mobilizarea maselor si prin folosirea noilor tehnologii si noii resurse energetice data de petrol.

Ca ideologie a fost o ideologie barbara care a negat credinta oamenilor in altceva decat in partidul comunist.

Comunismul este o alta fata a unei dictaturi. Un regim dictatorial mobilizeaza masele intr-un fel de organizare de tip militar, subjugand constiinta individuala unei ideologii paranoice.

Cei care viseaza la un regim in care sa se integreze si sa fie niste marionete lipsite de griji sunt practic oameni fara individualitate, intr-un fel aliniati si putin imbecili.

Dorinta copilului de a avea un tata conducator este legitima dar alinierea unui matur la varsta copilariei inseamna doar aliniere mintala.

Comunismul asa cum a fost nu va mai putea aparea datorita secarii resurselor naturale care au permis existenta sa.

Masele barbare aveau la dispozitie mijloace de transport, locuri de munca, locuinte si un sistem de sanatate care consumau resurse intr-un mod inimaginabil.

Toata lumea se plimba de colo colo, in fabrici care produceau de dragul productiei masini care aveau sa functioneze oarecum sau deloc.Cu reparatiile se ocupau de altfel fabrici intregi. Eu am gasit in productie linii automate care nu au mers decat pentru a se misca dar nu au produs decat o saptamana sau doua Toti se laudau ca stiu sa repare carburatoare la autoturisme si ca pot repara un motor de tractor. Trenurile erau multe dar in aproape toate mureai de frig in timpul iernii.

Intelectualii sau spiritul antreprenorial erau intr-un fel de sclavagism al constiintei.

Consumul de energie fara masura al barbarilor comunisti, bineintele ca le-a falimentat societatea.

Cei care aveau tractoare si mijloace de transport cu nemiluita nu aveau ce sa manince si stateau la coada la oua si lapte. Suportau intunericul si frigul din motive de economie de energie.

Clasa conducatoare avea insa iluzia ca o duce bine pentru ca se afla in fruntea acestui musuroi.

Sfarsitul lui Ceausescu este de altfel o evidentiere a acestei iluzii.

Masele barbare insa nu dispar.

Lipsite de educatie si dornice de venituri facile asteapta in continuare un alt dictator.

De aceea comunismul ca ideologie s-ar putea sa mai apara, ca si fascismul de altfel sau alta veche dictatura dar sub alta forma.

Oricand se pot gasi lideri ai barbarilor care sa puna labele lor salbatice pe resurse.

Cu cat dictatura va fi mai neagra cu atat si liderul va fi mai reprezentativ.

Se vor auzi poate din nou urletele animalice ale unui Hitler sau Ceausescu invocand dusmanii care trebuie rapusi si laudindui pe supusii sai criminali.

Noi intelectualii si cei cu constiinta libera sfarsim de fiecare data in inchisori sau suntem eliminati. Insa ceea ce nu stiu dictatorii si cei care se supun lor este ca noi suntem sau am fost oameni liberi si ne-am bucurat de viata mai mult decat o vor putea face ei vreodata oricat de sus s-ar afla in ierarhia dictaturii.

4 comentarii:

  1. Pacat ca ne ia asa de mult ca generatie sa depasim Sistemul comunist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este efectul acumularii de 40 de ani.Resursele naturale enorme de care a dispus sistemul au generat constructii industriale sau de alt tip care genereaza beneficii si cheltuieli, si care sunt o provocare pentru oricine ar vrea sa le reformeze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Verbul este: a aparea, deci la viitor corect e: va aparea.
    Asta, daca vrem sa respectam limba romana, ca si generatiile viitoare de romani sa se mai poata intelege cand vorbesc romaneste

    RăspundețiȘtergere

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii